concursurile scolare si influenta asupra copilului

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

N-am citit tot subiectul cap-coada, dar cat am citit mi s-a parut interesant.
Voiam doar sa spun ceva Soranei, legat de discutia ei cu fetita: e posibil ca cea mica sa fi auzit genul asta de discurs cu program de repetitii si pazit si stat pe capul ei de la alti copii? Sau de la alte mame? si ea doar sa reproduca?
De obicei justificarea pentru o astfel de atitudine a parintelui vizavi de copil e "te iubesc si-ti vreau binele"...Ma gandesc ca poate a auzit genul asta de conversatii si vrea si ea sa incerce sa vada cum e
Adica nu neaparat vrea s-o supraveghezi tu sau sa-i faci program, ci vrea sa testeze si sa te testeze...Inconstient poate preia de la cei din jur un mesaj gresit " copilul face cum zic eu, cand zic eu, cat zic eu, pentru ca eu sunt adultul care-l iubeste si-i vreau binele", iar asta o dezorienteaza oarecum, mai ales daca voi ca parinti aveti alt tip de atitudine
Poate aberez, dar mi s-a parut ca ar putea fi un punct de vedere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Filofteia, Ozi mixeaza enunturi...pur si simplu amesteca ordinea cuvintelor sau alege doar anumite cuvinte din text. Psihologul scolar a spus ca apare doar cand e presiune mare, gen examen, si intra intr-o stare de agitatie pe care trebuie sa invete sa o depaseasca...fie isi ia o bomboana mentolata, fie framanta niste bile colorate fie se opreste din scris si alege un exercitiu pt care solutia ii vine "din suflet"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelamaria

N-am citit tot subiectul cap-coada, dar cat am citit mi s-a parut interesant.
Voiam doar sa spun ceva Soranei, legat de discutia ei cu fetita: e posibil ca cea mica sa fi auzit genul asta de discurs cu program de repetitii si pazit si stat pe capul ei de la alti copii? Sau de la alte mame? si ea doar sa reproduca?
De obicei justificarea pentru o astfel de atitudine a parintelui vizavi de copil e "te iubesc si-ti vreau binele"...Ma gandesc ca poate a auzit genul asta de conversatii si vrea si ea sa incerce sa vada cum e
Adica nu neaparat vrea s-o supraveghezi tu sau sa-i faci program, ci vrea sa testeze si sa te testeze...Inconstient poate preia de la cei din jur un mesaj gresit " copilul face cum zic eu, cand zic eu, cat zic eu, pentru ca eu sunt adultul care-l iubeste si-i vreau binele", iar asta o dezorienteaza oarecum, mai ales daca voi ca parinti aveti alt tip de atitudine
Poate aberez, dar mi s-a parut ca ar putea fi un punct de vedere...

Ade, mami de Ilana
http://www.ilanaandreea.blogspot.com/

In mod clar a auzit la altii. Intre timp a mai avut intrebari gen "dar tu de ce nu ma pedepsesti niciodata?"
Intre timp a renuntat la pian. Chestia aia ca o pun eu sa repete a tinut extrem de putin, maxim 1 saptamana ca nu e stilul nostru ...

Intre timp a aparut ideeea asta cu portofoliile sinici nu mai stii cesi cum e bine ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Filofteia, Ozi mixeaza enunturi...pur si simplu amesteca ordinea cuvintelor sau alege doar anumite cuvinte din text. Psihologul scolar a spus ca apare doar cand e presiune mare, gen examen, si intra intr-o stare de agitatie pe care trebuie sa invete sa o depaseasca...fie isi ia o bomboana mentolata, fie framanta niste bile colorate fie se opreste din scris si alege un exercitiu pt care solutia ii vine "din suflet"

Da... si la Adi se intampla mixarea asta.... sau emite enunturi fara logica pentru ceilalti. Nu mi-am dat inca seama cand ... pentru ca la lucrari are compuneri foarte bune, iar altele care n-au nici o logica... deci in aceleasi conditii de stres... in privinta asta incerc sa formez acasa un stereotip pentru compuneri... nu stiu daca voi si reusi.
Cum adica <<alege un exercitiu pt care solutia vine "din suflet"?>>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Cum adica <<alege un exercitiu pt care solutia vine "din suflet"?>>

exercitiul este atat de lucrat incat lucreaza automat, solutia curgand parca din stilou

Mergi la inceput