Despre bone (2)
Raspunsuri - Pagina 4
Llaura spune:
Conchita, intrebarea nu e deloc cretina, si eu am aceeasi problema.
Pe de alta parte, e ora 4, dimineata m-am invartit (adica am facut chestii pe care le amanam de mult), apoi am avut nefasta idee sa fac sarmale
, o salata si un spanac si aia e. Maine curatenie, corectat un examen si o tema, pregatit pt luni, si gata week endul meu. E adevarat, deseara ies. Dar un film ceva, trei pagini dintr-o carte, nici vorba.
conchita spune:
Llaura, si io tot la fel, curatenia si restantele la scris in uichend, timp in care, ca si in cazul soranei, tati e cu sonia bye bye pe la zoo, plaja, teatru, alea-alea. si soacra-mea m-a intrebat recent de ce nu chem pe cineva si io sa termin ce am pentru job intr-o zi, sa zicem sambata, iar duminica sa iesim undeva. ma crispez toata numa cand ma gandesc sa aduc pe cineva la curatenie. si primul gand in cap e ala ca tre sa dezinfectez dupa ea/el, ca de unde stiu io ca n-a clatit mopul in chiuveta de la bucatarie sau, si mai rau, in bazinul toaletei? a sters praful si sub tablia de masa sau doar deasupra? da pe langa perete a dat cu aspiratorul sau nu?
asta-i stress in plus numa cand ma gandesc! asa ca le admir pe cele care pot...
blackpanterro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui conchita io va marturisesc sincer ca nu as angaja in veci menajera si creca din cauza de probleme psihopupu, cea mai importanta fiind increderea, punct in care ma incurca logistica - plec de-acasa cat e ea/el la curatenie, sau cum fac? daca plec, creca plec sa cumpar un somnifer, sa dorm si sa nu ma gandesc ca imi atinge altcineva lucrurile. daca stau, intervine problema de rusine. da' rusine dintr-aia patologica: nu pot nici macar sa-mi imaginez ca arat cuiva ce sa faca la mine prin casa, ca mi se zburleste parul si ma ia cu ameteala. deci, cum sa-i zic? doamna/domnule, as vrea sa faceti asta, aia si ailalata? si io sa stau si sa vad cum curata? cosmar, nu alta. voi cum procedati, cum va simtiti, ce ganditi cand el/ea curata? realizez si io ca intrebarea suna cam cretinica ashea, da' acum ma roade curiozitatea. ![]() |
Exact la fel sunt si eu :)), plus ca traiesc cu impresia ca nimeni nu poate face la fel de curat ca mine :)),eu clar sufar de ceva :))
Pe aici e 20-25 euro ora.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
ruxij spune:
Eu sunt laid back, nu ma stresez ca eu fac mai bine, prefer ceva timp cu copilul si prietenii. As vrea sa vina saptamanal. Vine cand sunt la servici, are cheie. N-am eu in general nici probleme cu increderea, sunt cam fraiera ![]()
blackpanterro spune:
Eu am tot timpul din lume remember? :D Am timp si de copil si de sot si de curat si de calatorii si de prieteni :D.
Daca as avea mai multi copii sigur nu as avea timp dar cu unul e ok. Daca o fi sa mai avem copii o sa va zic cum e la mine in casa atunci LOL desi ma cunosc, sunt perfectionista pana in maduva oaselor :)
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
A_Iulia spune:
Eu de exemplu nici macar nu mi-am pus vreodata problemele astea. La fel,nu-mi pun problema cand sunt la hotel ca vine camerista si face ordine. Nu-mi trece prin cap sa fac curat dupa ele sau sa sterg veceul ca-mi inchipui ca s-au asezat pe el.
Menajerele se angajeaza mai mult pe recomandari, eu personal n-as avea curajul sa bag pe cineva in casa fara sa mi-o fi recomandat cineva in prealabil (cineva fiind cel mai probabil vreo prietena la care a lucrat), sau sa o angajez doar prin firma specializata. Isi ia cheia de unde i-o las si se descurca singurica.
Ruxij, o zi de munca reprezinta 8 ore, suma respectiva este pentru acest interval. Curatenie se poate face si in 2 ore, si in 4, si in 8, o data pe saptamana, de doua ori, eventual zilnic cate 8 ore daca vrei, depinde ce doresti sa faca.
luxe spune:
Conchita....asa am fost si eu la inceput,cand sotul mi-a dat ideea unei menajere...sa vezi cat de prost m-am simtit la inceput,imi era rusine,plecam de acasa cand venea ea....eram stresata cand vedeam ca nu face si detaliile,etc !!!! Dar ce bine era cand veneam si casa era luna...![]()
Acum dupa 2 ani...chiar nu mai am mustrari de constiinta....stau linistita la calculator si ea lucra in jurul meu...
Totul e chestie de obisnuinta....ia incearca !!!!
sorana spune:
Ruxij - suma e pentru o zi intraga, adica vine pe la 10-11 dimineata si pleaca pe la 6-7 seara. Sunt cam 8 ore. Ei ii ia cam 6 ore sa faca curat in toata casa, in rest fie calca, fie aranjeaza haine in dulap, fie cartiti in bucatarie, gaseste totdeauna ...
La mine problema increderii e usor atenuata de faptul ca locuiesc cu taica-miu si el e in casa cat e si menajera. Dar tot nu as lua pe cineva fara recomandari. Acum nu prea am problema asta, ca am aceeasi menajera de 4 ani si n-o schimb ![]()
Problema de rusine nici nu mi-am pus-o vreodata ![]()
Dar am avut aia ca "nu faca ce mine". Ok, dar macar spala geamuri, spala pe jos, etc. De exemplu menajera mea nu aranjeaza jucariile lu' fi-mea pe categorii. Nici n-are cum, nu le cunoaste, asa ca le pune la gramada. Asta e, am inteles ca asta e si le aranjez eu cand n-am ce face (adica rar
).
Pantera - si eu am un singur copil. Dar copilul meu are prietene. Si se duc de la una la alta (2 prietene stau pe scara cu noi, una la blocul de alaturi). Iarna, cand nu stateau afara mai tarziu de 6 seara, era pe principiul "in fiecare zi". De asta am aproximat "la trei zile o data vin la mine". Uneori se impart cate doua, alteori lipseste una, alteori sunt toate 4 ... cum se nimereste. Mie imi place chestia asta cu "gasca de prieteni" a fiica-mii. Cred ca e printre putinii copii de azi cu "gasca din parc". In total gasca din parc numara cam 15 copii, intre 4 si 9 ani ![]()
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
alra spune:
mai daca mai continuati discutia pe tema "problemele psihologice ale angajatorului de menajera" or sa mute subiectul la "Cabinetul Psi" ![]()
adevarul e ca de la subiectul asta totul e posibil
propun o terapie de grup - eu si dupa un an marturisesc ca inca am probleme cand ma gandesc "ce o face", dar incerc sa nu ma prea gandesc
si vorba cui a zis mai sus - cand vin acasa si totul e curat si eu nu mai am mare branza de facut, mmm ce bine e ...
PS - ca sa vedeti din ce familie ma trag - bunica mea cand statea la hotel facea curat in camera inainte sa plecam dimineata ca sa nu vada cameristele "mizeria" cand vin sa faca curat
cand a fost la covasna la odihna si tratament, cu ginerele ei reumatic, l-a pus pe respectivul sa bata covoarele din camera (a gasit ea un loc, da, si a improvizat drept batator un bat din padure
)
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
blackpanterro spune:
Sorana, nu vad legatura cu prietenii copilului. Crezi ca copilul meu e izolat de lume pt ca stau acasa?Chiar nu inteleg, nu incerc sa fiu smart ass.
Are inca 3 ani, nici nu se pune problema lasatului undeva singur. De fapt nici la 10 ani nu l-as lasa sa se duca undeva singur sau cu prieteni fara nici un adult in jur.Daca e o petrecere sau o excursie sau tabara, unde sunt si parinti, chestii organizate, atunci da! Cu toata bucuria il las dar singur cu alti copii in parc, no way! Imi e groaza de tot ce vad la tv ca sa pot face asta.De cand cu atentatul ce s-a intamplat aici langa noi imi e teama sa il trimit si la kindie cand merg in padure, in ziua aia sta acasa.
Noi acum suntem inca in faza de play dates unde vine mama cu copil/copii la noi sau mergem noi la ei.Plus kindie 3 ore pe zi.