Cartofi dulci (yams)

Cartofi dulci (yams) | Autor: alina_s

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,aveti ceva retete bune pentru cartofi dulci? Eu n-am mancat niciodata, dar as vrea sa incerc. Se pot prepara ca si cartofii normali?
Multumesc frumos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Eu ii pregatesc pireu ca pe ceilalti si ne plac, sau ii amestec in proportie de 50% cu cartofi normali. Poti face si tempura cu ei, sunt deliciosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Au gust specific, intre cartof si dovleac. Eu am gatit de cateva ori, dar ai mei nu au fost entuziasmati in mod special.
Am gatit cu pui in tava la cuptor copti sau natur garnitura la peste. Mai pot fi combinati impreuna cu cei normali, la garnitura de piure, poti fi pusi in ciorba si, ca desert, piure din cartofi dulci, cu scortisoara, nuca macinata si frisca.


Ia uite :"Cartofii dulci contin mult mai multe substante nutritive decat cartofii obisnuiti. Sunt bogati in antioxidanti, in fitonutrienti cu proprietati antiinflamatoare si fac parte dintre alimentele anti-diabet. Asta pentru ca studiile au aratat ca stabilizeaza nivelul glicemiei si scad rezistenta la actiunea insulinei. Cartofii dulci contin cantitati mari de vitamina A, ceea ce-i face eficienti impotriva emfizemului.
Nutrienti notabili: vitamina A, vitamina C, cupru, fibre, vitamian B6, potasiu, fier"
"Cartofii dulci sunt extrem de sanatosi. Ei contin glutation, un compus care intareste sistemul imunitar si intervine in diferite etape ale metabolismului.
Consumand un cartof dulce pe zi, vei tine la distanta boli precum Parkinson, Alzhaimer sau cancere de tot felul. Chiar daca se cheama 'dulce', acest cartof previne diabetul."

Monica sotie si mama fericita

E primavara, e lumina, e caldura, e zambet, e iubire, e VIATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Eu ii fierb cu bulete mici(fierb tare repede), ii storc de apa si ii fac piure cu putin lapte, unt, zahar brun cam 1 lingura, si un pic de sortisoara.
Merge si cu carnita langa si alte legume innabusite, chiar daca sunt dulci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

am gatit cartofi dulci, pentru prima oara!, acum cateva zile... i-am facut Teodorei (9 luni) la cuptor, inabusiti alaturi de pulpe de pui... o nebunie... o bunatate... a mancat grasa mica de n-a mai putut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Ieri am facut in folie la cuptor dar am pus putina maioneza pe ei pentru ca mi s-au parut prea dulci pentru gustul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika12 spune:

Si eu cumpar din cand in cand cartofi dulci, dar mai ales cand am musafiri. De obicei, ii pregatesc in piure cu smantana, sare, piper, piureu pe care il folosesc la aperitiv, in mici portii individuale alaturi de alte piureuri sau legume taiate marunt si rezultatul arata ceva in genul acesta :[http://dmcuisine.unblog.fr/2007/12/09/apero-verrines/].

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

cartofii dulci (sweet potatoes) sunt diferiti de yams, desi din aceeasi familie

sunt o multime de retete , mai ales pe site-urile in engleza

eu am facut pina acum
1. tocanita de cartofi dulci cu spanac (calit ceapa, fiert cubulete de cartofi dulci, adaugat peste ceapa, adaugat spanac, condimente etc) - mancarea nu este dulce

2. am copt cartofii dulci in cuptor infasurati in folie de aluminiu (cartofii in coaja) vreo 0ra-2...cu cat sunt copti mai mult, cu atat devin mai dulci, pe urma i-am curatat de coaja si pasat ca pt piure, am adaugat miere, scortisoara si nuci maruntite....este un desert super

PS ca fapt divers, nu stiu ce trib de prin lumea asta, cu o bogata dieta in yams, are o rata mare de gemeni



www.fertilityfriend.com/ticker/uta79/ttc.png" target="_blank">" Making the decision to have a child...is to decide forever to have your heart go walking around outside your body." – Elizabeth Stone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Eu sweet potato ii fac copti in tava la cuptor.
Ii tai in 4 sau 6 pe lungime (depinde cit sunt de mari) ii pun in castron si arunc peste ei condimente dupa gust plus praf de usturoi si 2 linguri de ulei de masline. Ii hopaiesc bine pina sunt coated pe toate partile. Apoi ii asez ca soldateii pe hirtie de copt in tava si ii dau la cuptorul preincalzit la 370-400 F pentru 35-40 minute. Se intorc la jumatatea timpului.
Noua ne plac la nebunie ... chiar ieri am facut o tava ca am gasit la Costco cu pret foarte bun. Si citisem mai demult pe yahoo health news ca e unul din alimentele ce ar fi bine sa fie consumat cit mai des.

Mergi la inceput