Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (39)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Multumim pentru voturi !

Corina incerc , incerc un raspuns pt. tine - sunt usor grabita pt. ca trebuie sa sar pe aparate. Eva doarme si din cite o cunosc doar pina pe la 12,30 am liber. Oricum asa repejor iti spun de pe acum 3 vorbulite : 1. Sa iti iese din cap ideea ca ai esuat cu alaptatul , esti departe , departe de ceea ce s-ar putea numi esuare 2. Si eu resimt o stare de nemultumire ca am procedat la dive la 4,3 luni cind imi propusesem de fapt sa incep la 5,2 luni dar alternativa era sa dau lapte praf in completare. Mult mai bogat caloric si cu efecte mult mai rapide in echilibrarea somnului si a ritmului noapte/zi. Tie iti suridea ideea ? NU bineinteles.
Fiecare optam pt. anmite solutii cit mai putin conflictuale cu principiile noastre.
Cuvintul pediatrei a fost insa decisiv in a ma determina sa o apuc intr-o directie sau alta: "laptele praf e doar un alt tip de lapte care pe linga faptul ca nu va corespunde necesitatilor nutritive ale Evei nu va avea alt efect decit sa iti diminueze treptat lactatia. Laptele tau e cel mai bun aliment in continuare atita daor ca dpdv. caloric nu mai este suficient. Punct." Oricum Eva avea atunci aprox.8 kg si pt. mine era momentul unei schimbari.
Eu nu intetionez , si cred ca nici tu , sa o alaptez decit pina la 6-7 luni. Cit se poate pina spre 1 an. Dar pt. asta trebuie sa merg in asa maniera incit sa mentin lactatia. Iar laptele praf o combate.
Nici mie nu mi-a suris si ma doare si acum ca nu am rezerve de lapte matern pt. biscuiti , si ma mai doare ca pina sa apuc sa stau de vb,. cu pediatra , vineri sau joi nu mai stiu sigur in a 3 a saptamana am apucat sa ii dau 80 ml de lapte praf. Nu pot sa fiu ipocrita si sa nu spun ca nu ma doare.
Am facut unele alegeri de compromis si din perpectiva practica. Dar vreau sa fiu pt. Eva mai mult decit tzatze la orizont si apoi sa legumesc linga ea ca un mort viu. Iar de la virsta asta ...nu mai este de joaca. Trebuie atentie de calitate.Si ce urmeaza...necesita mai multa energie decit pina acum. Fiecare are limitele lui la privarea de somn. Eu mi le-am atins , nu avea rost sa neg pt. ca rezultatul era : lipsa disponibilitate afectiva , psihica si fizica. Adica o prezenta pe acolo pe linga ea. Ceea ce pe mine ma seaca mai mult decit laptele praf pe care il folosesc la biscuiti.
Dar cuvintul magic ramine : caloria. Corpul consuma energie pe durata noptii. Pt. a consuma are nevoie de hrana si nu de una oarecare ci de una suficient de calorica .Cunoscuta uzual sub de denumirea : "a tine de foame". De aceea spun fetele , simplist , dau cereale ca sa doarma. Si nu-i nimic rusinos si de condamnat.. Nu putem avea toti aceleasi limite la privarea de somn si nici bebei nu sunt unul ca celalalt. Unii sunt mai enrgici , alti domoli altii iau mai repede in greutate altii mai putin iar altii mai echilibrat.Unii se incadreaza in tiparul virstei lor altii nu si in sens crescator si in sens descrescator.
Nu ne putem astepta sa nu se mai trezeasca noapte cind caloriile pe care le ingereaza la ultimele mese sunt insuficiente.De aceea ultimele mese din zi trebuie sa fie suficient de calorice iar masa de dimineata trebuie sa fie energizanta. Dimineata trebuie compensat consumul din noapte .Corpul nu poate functiona corepunzator ziua dupa ce toata noaptea "a tocat" nutrientii. Ca si cind am pretinde uneoi masini care a rulat toata noapte sa ia 80 km dimineata cu rezervorul gol. Orice pediatru cinstit iti va spune ca trezirile din noapte au 2 componenete : gresala de alientatie si obisnuinta bebeilor de a fi tinuti , alintati in brate. La cea de-a doua nu se baga. Dupa cum ai observat pediatra ta ti-a recoamndat program si scoterea mesei de la ora 2.Atit pentru regularizarea meselor dar si penntru o aleintatie cit mai echilibrata. Piticul tau nu lau in greutate ff. bine.
3.Legat de program trebuie sa iti spuunca necesita mult efort si rezultatele nu se vad imediat.La noi abia acum se vad - dupa 2 saptamani , am ramas doar la trezirea de la ora 4,30 -5,30 ceea ce pt. moment este bine. E mult de lucru si e costisitor psihic dar programul ii ajuta si pe ei sa aiba un ritm si un echilibru , si pe tine sa iti mai tragi sufletul dar in primul rind te va ajuta la diversificare. Atunci o vei incepe cu alimente solid propriu-zis.Si trebuie organizare nu gluma.La noi e cam pe banda rulanta. Sa vezi atunci ce energie iti trebuie. Iar cind vor oincepe sa mearga...ehe ...e mai costisitor. Io nu-s magic uman sa scot energie din capishon.... Msi vb.

Ma duc la aparate.

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Amalia care moaca????? eu vad o mamica cu o privire dulce foc!!!!!

am pus si eu poze noi la cozonacei!

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

puiutza mica sa fie bine!

Citat:
citat din mesajul lui aleinad.g

Noi am facut ieri interventia si la ochisorul stang si s-a dovedit a fi mult mai dificil ca la dreptul. Daca dreptul avea semiobstructie si sondarea a decurs fara probleme, la stangul obstructia era totala si interventia a fost mai dificila. I-a curs chiar putin sange acolo iar dimineata s-a trezit cu el lipit. Sper totusi ca operatia sa fi avut succes si sa nu fie nevoie sa o mai facem o data.

Mamica de bebelina Teodora (1.12.2008) & adolescent Bogdan (24.05.1995)

Teodora la 2 luni

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
Poze noi
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Buna,

saptamana viitoare plecam la tara, si vom pleca la drum de dimineata, asa ca masa de fructe a lui David o sa fie undeva pe drum.O sa-i fac piure de banana, ca sa nu am probleme, dar ce fac cu sucul de fructe?Ce suc de fructe pot sa fac astfel incat sa nu se oxideze 2-3 ore?Daca nu gasesc o solutie rezonabila ii dau ceai, dar nu parca nu as vrea.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui malinas

Buna,

saptamana viitoare plecam la tara, si vom pleca la drum de dimineata, asa ca masa de fructe a lui David o sa fie undeva pe drum.O sa-i fac piure de banana, ca sa nu am probleme, dar ce fac cu sucul de fructe?Ce suc de fructe pot sa fac astfel incat sa nu se oxideze 2-3 ore?Daca nu gasesc o solutie rezonabila ii dau ceai, dar nu parca nu as vrea.

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

poze

eu in situatia asta as da borcan. mi se pare safe. in rest san.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

neatza!
iar scriu pe fuga...
anto a facut laringita, ieri a avut parte de prima injectie din viata lui (exceptand vaccinarile).... i-am facut dexametazona. doua pediatre ne-au pus acelasi diagnostic si ne-au prescris acelasi tratament, fara sa stie una de alta... (am fost la cabinet la prima si apoi la urgenta, pt tratament si acolo ne-a vazut cea de-a doua dr, pe care o cunosteam, f draguta).
trebuie sa cumparam aparat pt aerosoli (sa evitam internarea in spital)... util pt ambii copii si al mai mare e racit...
daca aveti experienta la partea cu aerosolii, va rog sa-mi dati si mie niste sugestii!
inutil sa mai deschid discutia despre dr de fam. care cu o zi inainte ii prescrisese lui anto antibiotic.... total aiurea, caci ambele pediatre au recunoscut ca e o forma virala si in niciun caz nu e nevoie de antib... bine ca anto are o mami cu cap!

alra, si noi am avut antemergator ca al vostru. sebi l-a iubit f mult... probabil ca vom avea premergator la anto, dar dupa 7-8-9 luni incolo, in functie de evolutia lui... sunt de acord cu ce a scris amalia despre subiect.

mirtha, ma tot gandesc la iaurtul si biscuitii pe care-i dai tu fetei.... bebe yogo este sigur pt 8+ luni, iar biscuiti fara gluten.... pt perioada 4-6luni... nu am vazut in magazin...?!

laura, la voi mergea cu pere williams? ca eu nu stiu ce sa-i mai fac lui anto, e constipat rau.... si nu s-a 'dres' nici cu piersica, nici cu suc de portocale, nici cu supa de dovlecel, nici cu sirop lass baby (care contine sirop de pere si smochine), nici cu... pere williams.... dr ne-a recomandat acum lactogen-- e un lapte praf cu fibre... dar anto primeste cel mult un biberon cu formula pe zi.... si nush cat l-or ajuta doua-trei masuri de lactogen....??? sa vedem....

....oooooffffffff.... plange asa ragusiiiiit.... imi vine sa ma dau cu capul de perete, la propriu!

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Ati cumparat jucarii pentru dentitie? Iulia are 3 dar nu se impaca cu niciuna. Ma gandesc ca poate ii trebuie alt model. Voi ce modele aveti?

mami de Iulia 26.11.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Fluturasha si noi avem 3... niste floricele colorate pe inel si figurine, un elefant si un ursulet care sunt cu lichid inauntru, si zornaie, degeaba...tot pumnul invinge la noi, i le dau in manuta i le pun in gurita, cateodata isi face de lucru cu ele dar nu i se par f interesante...

mami de Thomas

Mergi la inceput

darling, eduard e un dulce si mi se pare ca in poza asta seamana tare bine cu David.

mamiseli, si la noi baia e batuta in cuie. Ora e fixa, nu variem decat cu maxim 10 minute daca cumva David e marait si obosit.Dar, daca doarme il dragalesc si-l giuilesc si-l trezesc usor pt baita, dar asta s-a intamplat la inceput, acum daca cumva doarme, se trezeste singur inainte de ora de baita.Eu cred ca el si-a reglat programul datorita orei fixe de baie.Asa a invata el ca e totul cu program, si pe mine ma ajuta, ca stiu exact cum stau cu timpul, pot sa-mi fac planuri.Dar asa functionez eu, cu program.

alra, eu i-as da borcanse dar sotul zice NU, zice el ca sunt iradiate ca sa reziste, ca altfel cum ar rezista fara conservant.Nu stiu ce sa zic.Iar san...de unde maica?ca as vrea si eu.Mai am 2 picaturi pe care uneori le vrea, uneori le refuza, deci...tre sa'i dau ceva lichid.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mav

laura, la voi mergea cu pere williams? ca eu nu stiu ce sa-i mai fac lui anto, e constipat rau.... si nu s-a 'dres' nici cu piersica, nici cu suc de portocale, nici cu supa de dovlecel, nici cu sirop lass baby (care contine sirop de pere si smochine), nici cu... pere williams.... dr ne-a recomandat acum lactogen-- e un lapte praf cu fibre... dar anto primeste cel mult un biberon cu formula pe zi.... si nush cat l-or ajuta doua-trei masuri de lactogen....??? sa vedem....

Incearca cu lactoza.La David asta a functionat, ceai de musetel cu 4 lingurite de lactoza.Ii dau doar cand e criza si il ajuta.

_

poze

Mergi la inceput