Cum interpretam cuvintele altcuiva
Am cititi intamplator www.desprecopii.com/info.asp?id=1563" target="_blank">aici
"Nasterea unui copil poate fi pentru unii o chestie de orgoliu. Perpetuarea genelor, a numelui, indeplinirea unei datorii firesti. Dar chiar si pentru acestia, oarecum intorsi spre sine, copilul schimba totul, spune Alex2. “Si eu mi-am dorit enorm de mult un mostenitor, si poate atunci cand il doream era ca o mandrie, mandria de barbat de a avea mostenitori. Insa atunci cand l-am vazut prima data, real, ptr ca si atunci cand il vedeam la eco transpiram tot, sa nu spun cand ni s-a confirmat ca e baiat. Insa eu l-am tinut prima data in brate (nascut prin cezariana) si i-am vazut fata aceea rozalie, zambitoare si dragalasa de atunci sunt devotat pe viata micutei fiinte care a dat sens existentei mele. L-am "facut" destul de tarziu si cred ca era deja timpul, dar de cand suntem impreuna ma intreb uneori cum am putut trai atatia ani fara el. Simt ca viata mea ar fi fost in van daca nu-l aveam. Avem o relatie deosebita, nu stau suficient timp cu el, nu cat mi-as dori, insa in timpul liber suntem de nedespartit. De cateva ori l-am luat cu mine la servici si l-as lua zilnic daca as putea. Este un copil cuminte si dragalas, este intelegator si iubitor. Ce am invatat? Am invatat ca nimeni nu te iubeste asa cum o face un copil, copilul tau, ca doar atunci cand simti ca cineva are nevoie de tine existi ptr un motiv, ca viata are sens. Ce as dori sa realizez ptr el este mai greu, fiecare dorim tot ce e mai bun ptr cei dragi, ptr copiii nostrii, insa e important sa isi aleaga ei singuri drumul in viata, noi doar sa ii indrumam. Da, asta imi doresc ptr fiul meu, sa primeasca educatie buna si sa pot pastra si peste timp o relatie de prietenie cu el, sa-l pot ocroti si indruma din umbra. “
Si sincer, consider ca mi-au fost interpretate cuvintele. Intr-atat incat sa ma deranjeze interpretarea lor. Poate am lasat impresia multora ca sunt un om orgolios, dar nu are nimic in comun cu dorinta mea de a avea un copil. Dorinta fireasca de a avea un copil a oricarui viitor parinte, de a avea o familie. Nicidecum "oarecum intorsi spre sine". Mi-am dorit un copil sa am o familie, nu sa ma mandresc pt ca il am, nu e "chestie de orgoliu. Perpetuarea genelor, a numelui, indeplinirea unei datorii firesti."
Cand faceti un articol pe marginea postarilor noastre, de ce dati alt sens cuvintelor? Am inteles ca odata ce am postat pe un forum, postarile apartin forumul, dar exact ce am scris, nu o alta rastalmacire. Poti citi cuvantul, dar nu poti intelege exact ce a simtit omul cand l-a spus.
Nu cred ca am lasat vreodata iompresia ca mi-am doti acest copil doar din orgoliu, l-am dorit si apoi mi-am asumat raspunderea sa il cresc singur, deci consider ca ma simt jignit pe drept. Mai ales acum, cand inca o data voi fi in proces cu mama naturala. Chiar nu doresc sa apara public asemenea interpretari pe baza cuvintelor mele.
DEX-ul spune ca:
"ORGOLIU, orgolii, s.n. Parere foarte buna, adesea exagerata si nejustificata, despre sine insusi, despre valoarea si importanta sa sociala; ingamfare, vanitate, suficienta, trufie"
In baza aceste definitii a cuvantului folosit la adresa calitatii mele de parinte, cred ca pot cere sa remediati intr-un fel interpretarea.
Pt ca:
"MANDRIE, mandrii, s.f. 1. Sentiment de multumire, de satisfactie, de placere, de bucurie; ceea ce produce multumire, satisfactie, placere, bucurie"
mandria de parinte, nu e acelasi lucru cu orgoliu. Iar mandru de copilul lui cred ca orice parinte este. Iar dorinta de a avea mostenitori presupun ca este ceva normal, in orice fiinta de pe pamant.
Alexandru, tati de 3 copii perfecti
(un baietel nazdravan, o fetita mica luptatoare, si un ingeras in cer)
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
Raspunsuri
marius spune:
Am receptionat. Voi transmite administratiei acest mesaj. Pana atunci cu scuzele de rigoare pot sa afirm ca nu a fost niciodata in intentia nimanui o astfel de abordare. Sa vedem ce solutie exista.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
desprecopii spune:
Alex - noi nu am facut decat sa copiem ce a scris autorul mesajului in articol. Nu am facut nici o interpretare. SUnt chiar spusele tale. Ce anume te deranjeaza? Daca putem face ceva, te rog sa imi spui. Singura noastra modificare a fost punerea in bold a titlului.
cu stima,
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Cristina_C spune:
Eu am inteles care este problema.
Autoarea a scris articolul pe baza acestui subiect http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77793&whichpage=4
dar ce a pus in bold ii apartine (partea cu nasterea - o chestie de orgoliu. accentul pe orgoliul masculin). Alex a scris doar asta:
"Ce as mai putea adauga in plus fata de ce au scris ceilalti tatici inaintea mea? Dar daca cuvintele sunt aceleasi, fiecare iubire in parte e unica. Si eu mi-am dorit enorm de mult un mostenitor, si poate atunci cand il doream era ca o mandrie, mandria de barbat de a avea mostenitori. Insa atunci cand l-am vazut prima data, real, ptr ca si atunci cand il vedeam la eco transpiram tot, sa nu spun cand ni s-a confirmat ca e baiat. Insa eu l-am tinut prima data in brate (nascut prin cezariana) si i-am vazut fata aceea rozalie, zambitoare si dragalasa de atunci sunt devotat pe viata micutei fiinte care a dat sens existentei mele. L-am "facut" destul de tarziu si cred ca era deja timpul, dar de cand suntem impreuna ma intreb uneori cum am putut trai atatia ani fara el. Simt ca viata mea ar fi fost in van daca nu-l aveam.
Avem o relatie deosebita, nu stau suficient timp cu el, nu cat mi-as dori, insa in timpul liber suntem de nedespartit. De cateva ori l-am luat cu mine la servici si l-as lua zilnic daca as putea. Este un copil cuminte si dragalas, este intelegator si iubitor.
Ce am invatat? Am invatat ca nimeni nu te iubeste asa cum o face un copil, copilul tau, ca doar atunci cand simti ca cineva are nevoie de tine existi ptr un motiv, ca viata are sens.
Ce as dori sa realizez ptr el este mai greu, fiecare dorim tot ce e mai bun ptr cei dragi, ptr copiii nostrii, insa e important sa isi aleaga ei singuri drumul in viata, noi doar sa ii indrumam. Da, asta imi doresc ptr fiul meu, sa primeasca educatie buna si sa pot pastra si peste timp o relatie de prietenie cu el, sa-l pot ocroti si indruma din umbra."
Alex2 spune:
In primul rand multumesc ptr ca mi-ati rspuns.
Postarea mea o gasiti aici, iar in articol mesajul scris de mine este ceea ce e pus intre ghilimele. Deci partea aceasta: "Nasterea unui copil poate fi pentru unii o chestie de orgoliu. Perpetuarea genelor, a numelui, indeplinirea unei datorii firesti. Dar chiar si pentru acestia, oarecum intorsi spre sine, copilul schimba totul, spune Alex2." nu imi apartine, si nu consider ca din cuvintele mele ar trebui extrasa aceasta interpretare.
Ok, acum inteleg ce spuneati de Autor. "autor: Andreea Demirgian si taticii de pe Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2008 Desprecopii.com" Dar drepturile rezervate va apartin. Eu pe cine sa iau la intrebari de fapt, ca din postarea mea pe un forum, apar acestea interpretari?
Ce nu s-a inteles? Am explicat in mesajul cu care am deschis subiectul ce anume ma deranjeaza. Nu am spus ca am vrut un copil din orgoliu, asa cum exista explicatia termenului de origoliu, caci la inceput am avut impresia ca inteleg eu gresit cuvantul. Nu poate nimeni afirma ca ptr propriul meu orgoliu am dorit sa am un copil.
Nu se poate spune la general ca idee, pe baza cuvintelor unui om amune. Daca autoarea dorea sa spuna ca si aceasta ""Nasterea unui copil poate fi pentru unii o chestie de orgoliu. Perpetuarea genelor, a numelui, indeplinirea unei datorii firesti. Dar chiar si pentru acestia, oarecum intorsi spre sine, copilul schimba totul" este este o idee din articol, putea sa o dezbata fara sa foloseasca numele meu, si pe baza postarii mele. Iar daca dorea sa foloseasca postarea mea, trebuia sa inteleaga ce am scris. Si repet, nu am scris si nu am gandit ceea ce s-a interpretat.
Marius, stiu ca nu a fost nici o intentie. Nici eu nu am nici o intentie sa fac vreo reclamatie.
_
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
desprecopii spune:
Alex, am inteles - scuze, am schimbat in articol. sper ca e OK.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
ladyJ spune:
Alex, daca-mi permiti,autoarea cred ca a incercat defapt sa gaseasca un sinonim cuvantului ´´mandrie´´ pe care il folosesti tu in:
´´Si eu mi-am dorit enorm de mult un mostenitor, si poate atunci cand il doream era ca o mandrie, mandria de barbat de a avea mostenitori...´´
Astfel, la propria ei interpretare , a schimbat cuvintele tale(ca doar era interpretarea ei) si a scris -orgoliu.
´´a duce numele mai departe´´ este rezultatul a ceea ce ai scris tu: ´´mandria de a avea mostenitori´´
Cred ca e mai mult o..cum sa-i spun..o varianta feminina a ceea ce a spus un barbat
Nu putea folosi ideea de articol fara postarea ta, ca autoarea interpreta, cu cuvintele ei, ceea ce ai spus tu.Exista si postarea ta originala, cu citat, deci oricine citeste poate vedea exact pe ce s-a facut interpretarea si deci exact cuvintele tale.
E doar parerea mea...
EDIT..well,cred ca nu mai e valabil ce am scris..nu vazusem postarea desprecopii
Alex2 spune:
Multumesc ptr intelegere.
Va rog sa inchideti subiectul, ptr ca nu doresc alte discutii.
_
Alex2 spune:
Mirela, Marius, Cristina_C, ladyJ multumesc de intelegere.
Nu am nimic in plus de comentat.
_
marius spune:
Ma bucur ca este Ok. Sa ne auzim cu bine in continuare si sper ca in viitor alte fomulari sa fie mai reusite. Intentia a fost si ramane una nobila. Mai mult decat atat intrucat am remarcat ca ai talent in exprimarea gandurilor si ideilor imi permit sa te intreb daca in viitor nu ti-ar surade ideea de a redacta articole in cadrul www.desprecopii.com Daca doresti, daca tu consideri. Este o oferta directa. Daca vei avea un raspuns pozitiv astept un semn . Daca nu, oricum iti multumesc ca m-ai ascultat.
Va doresc, tie si alor tai o seara magnifica!
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Alex2 spune:
Marius, iti multumesc! Ma simt onorat de oferta.
Dar cred ca sunt destule mamici pricepute, si in experienta lor de viata ca parinte, si pricepute la scris, care ar putea face acest lucru mult mai bine. Ptr mine cea mai mare onoare este sa fiu membru al comunitatii desprecopii, comunitate din care am simtit mereu ca fac parte, chiar daca uneori nu sunt atat de activ, din anumite motive, motive pe care cred ca tu le intelegi cel mai bine.
_