Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(108)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

felicitari Simona pt urias!

39+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Poohy si pasii de la primarie,

Lista pare ok, mai putin un element, si anume:
- sotul s-a dus sa declare ambii copii si sa ia apoi certificatul de nastere la primaria sectorului UNDE am nascut pt Filantropia sect 1], NU unde locuiesc [adica sect 6]. Acum poate s-a mai schimbat procedura, totusi e bine sa te interesezi exact de acest aspect.

Olishka si mai multi copii,

La noi, cand am vebit cu bebe nr 2 acasa, Veronica, 2 ani si 9 luni, l-a privit ca pe o jucarie cu sonor, adica:

1. astepta sa il alaptez, sa il adorm [cu greu...] si sa-l pun in carucior, apoi ma asezam si eu pe canapea sa rasuflu putin, "FARA sa respir" sa nu trezesc pe bb abia adormit, si apoi, la 3 secunde, Veronica brusc ZGUDUIA carutul, si fugea din camera. Evident bb se trezea urland din somn, speriat si ingrozit, eu saream sa-l adorm la loc, si, in acelasi timp priveam catre usa pe unde fugea Veronica, gandindu-ma cum sa actionez ... Iar Veronica, din spatele tocului usii, suav si candid intreba: "Plange, plange?"

2. Plec cateva minute din camera, si cand ma inotrc, din dreptul usii vad pe capul lui bb 2 [nascut cam chel, fara perisor], in jurul fontanelei, ceva ROSU, ... ingrozita ma apropii sa vad dc si-a zgariat pielea, i s-a spart vreun vas de sange din cap etc... cand colo, o casuta desenata fix in jurul fontanelei, cu pix rosu... Am privit catre Veronica, si intreb distrusa: cum/de ce ai facut asa ceva????? Si ea, la fel, suav si candid, zice: "Am observat ca pixul aluneca mai bine pe piele decat pe hartie..."

Deci, succes mamicilor cu mai multi copilasi! E minunat :))

anca
.

34+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

fetelor, am vazut ca vorbiti despre aloctii, trusou...etc
aveam si eu doua intrebari:
1)exista un termen limita pt depunerea actelor?
2)se poate duce oricine cu actele astea?...cum ar fi bunica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Multumesc M-monique
Ma gandesc...oare e umblaraie multa cu actele dupa ce nasti? Ca sotul sigur nu o sa aibe timp sa se ocupe...

Olga 36+ David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui poohy

Felicitari noilor mamici!!!!!!

Alina.n, se pare ca Mihnea (daca nu ne razgandim) al meu vine inaintea fetitei tale :)

Am si eu o mare rugaminte - pentru fetele care stiu - despre ce pasi trebuie urmati dupa nastere. Stiu ca in 2007 (in Bucuresti) trebuia sa -

1) iei negatie de la sectorul in care ai nascut - ca nu ai luat trusou
2) sa te duci la sectorul in care locuiesti pentru:
- certificat nastere
- cerere pentru prima de nastere
- cerere pentru trusou bebe (cu negatia)
- cerere pentru alocatie copil

A ramas cumva la fel? Sau s-a schimbat ceva?

Bravo o sa fiti mai mari cu o zi ,si noi speram sa rezistam pana in 10 cand implinesc chiar 39sapt.
In legatura cu actele eu stiu ca certif de nastere se ia de la sectorul unde ai nascut.

37+ cu Maria Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Multumesc M-monique
Ma gandesc...oare e umblaraie multa cu actele dupa ce nasti? Ca sotul sigur nu o sa aibe timp sa se ocupe...

Olga 36+ David

cam e de umblat. trimite sotul, ca de asta are dreptul la 5 zile concediu de paternitate. iar copilul e pe numele lui!

39+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

bravo simona pentru ghiocel-cozonacel!!!

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

FELICITARI SIMONA!!!

Monica mamica fericita de Timeea Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Se da si alocatie la copil ? Sunt foarte curioasa ce suma...Stie cineva, ceva?

200Ron

37+ cu Maria Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

noi am montat deja patutul, iar andrei e zilnic cu ruleta in mana si masoara patutul pt ioana.
acum treg de iei sa iesim la plimbare, sa mergem sa cautam saltea pt patut, ca doar maine e ziua cea mare.

39+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput