Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(108)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Fetelor ce e cu voi azi ca sunteti taare tacute

38+ Damian Codrut Andrei
AMR 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

olga - eu am purtat o centura normala, medicinala, nu mi-am cumparat-o pe cea speciala. a fost mult mai ieftina si si-a facut treaba. plus ca transpiri mult sub ea, asa ca mai scapi si de stratul de grasime.

millie - rabdareeu incerc sa nu imi pun targeturi prea drastice ca sa nu ma stresez si frustrez aiurea. in carti se spune ca daca ai nevoie de 9 luni sa devii mama, ai nevoie tot de 9 luni sa redevii femeie. eu nu zic noua luni dar cred ca in 6 luni o sa fim ca noi

gigelica - bine ati venit acasa. incet incet o sa va gasiti ritmul amandoi, totul e sa ai incredere in tine si in el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cativ13 spune:

Buna, fetelor!Scriu pe fuga pentru ca....duminica am nascut si acum imi face bebe programDesi o programasem in aprilie, fetitei mele i-a placut mai mult luna martie asa ca duminica am avut cateva contractii puternice, incepand de pe la ora 13 si la 16:40 eram mamicaSa va dau repede datele pentru listuta: Silvia Ioana, 2,700kg, 51cm, duminica, 29.03.2009, cezariana, Apgar 9.Sunt indragostita definitiv si iremediabil de fetita mea 39+ asteptand pe Silvia IoanaAMR 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Cativ

38+ Damian Codrut Andrei
AMR 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Felicitari Cativ!

Bine ai venit, Silvia Ioana!

Denisa-Madalina 37+ cu Adela-Marisa
AMR 3 saptamani (teoretic)
Anul acesta Iepurashul ne va aduce cel mai pretios cadou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Hai sa va povestesc repede si cum am nascut, ca nu cred ca o sa fiu in stare in perioada asta sa ma adun sa povestesc pe indelete, tot in fuga le fac pe toate...

Luni dimineata, in 23, m-am trezit pe la 4 pentru shushu si am vazut niste scurgeri singeriu inchis, de la care m-am cam speriat: nu am auzit/citit nicaieri ca ar fi ceva normal singerarile in sarcina (sau la sfirsit de sarcina). Deci am patrulat o juma de ora prin casa, cintarind pur si contra sa merg la clinica sau nu la ora aia; pina la urma teama ca s-ar fi putut intimpla ceva rau a invins si am decis ca e mai bine sa merg degeaba la clinica decit sa stau cu frica in sin (BB nu misca deloc, nu am reusit sa il trezesc, sa prind o miscare, un sughit, ceva care sa ma linisteasca). Am trezit deci motanul din somnul lui cel mai dulce si i-am zis sa se imbrace, sa mergem la clinica. Cuminte, el s-a executat, pe 3/4 adormit.
Ajunsi la clinica la ora 5 dimi, am dat de o moasa putin adormita si ea . I-am spus despre ce e vb, asa ca ne-a pus la monitorizat. In primul rind am rasuflat usurata, inima dragoanei batea la fel de regulat ca de obicei, semn ca ea tragea la agioase pe cind io imi faceam ginduri negre. Motanul a profitat de moment si a inregistrat bataile inimii copilei noastre. Am stat la numarat contractii usoare vreo 50 de minute, dupa care moasa a revenit si, dupa TV a zis ca am col favorabil nasterii, ca ar trebui ca evenimentul sa se petreaca in ziua respectiva. Nu prea am luat-o io in serios, contractiile pe care le aveam erau mai usoare chiar decit cele pe care le aveam de obicei, dupa plimbarile mele prelungi pe malul riului, cind ma intorceam cu un pas de om batrin si beteag de ziceai ca-s melc.
Plecaram spre casa linistiti si adormiti, era putin trecut de 6 dimi. Am zis sa ne rasfatam pentru trezirea matinala si sa cumparam cornuri si piinite cu ciocolata. Prima brutarie la care ne-am oprit nu aveau, cica erau la copt. Sanchi, nu mirosea a nici un cuptor incins acolo, mai degraba asteptau sa fie livrati de la o brutarie adevarata. La a doua brutarie am gasit ce doream si am luat o punguta mare plina de bunataturi.
Ajunsi acasa am aranjat doua cani, una cu cacao cu lapte si una cu ceai (motanul e cu ceaiul) si ne-am pus pe imbuibat, dupa care ne-am bagat in pat, cu burtile pline, asa cum ne recomandase moasa sa facem. Nu imi amintesc cind ne-am trezit, probabil pe la vreo 10.
In cursul zilei au inceput contractiile dureroase, ceva ca la ciclu, dureri de burta si de spate, intense si nu ma lasau deloc. Nu erau contractii ca cele false pe care le avusesem pina acum, ci o durere difuza si permanenta. Asta a fost inceputul. Eram decalati in timp pentru ca dormisem tirziu de dimineata, asa ca masa de prinz am luat-o pe la ora 14, apoi am zis sa ne uitam la un film. Pina ne-am foit, pregatit, hotarit ce film sa punem s-a facut ora 15. Contractiile erau din ce in ce mai dureroase, dar nu erau deloc regulate. Aveam la 15, 10 si 5 minute.
Incepem sa vizionam filmul, "Sweeney Todd, le diabolique barbier de Fleet Street" cu Johnny Deep. Nu credeam ca o sa ma uit vreodata la un astfel de film, singeros si parca pentru a inspaiminta copiii, lool! Pina la urma am cedat si pe la jumatate am inceput sa vorbesc cu fetele pe forum, era mai interesant decit filmul cu ala de taia gîtitzele. Durerile erau si mai intense, tot neregulate, dar acum erau la 10, 5 si 3 minute.M-am bagat in cada, la o baie fierbinte. Pe la ora 17 am sunat din nou la clinica sa ii intreb daca ei sint siguri ca nu se intimpla nimic cu pierderile alea de singe, chiar sint normale???!! asta pt ca la mine continuau si parca erau mai intense. Raspunsul a fost "da, e normal daca sinteti in travaliu". Ok... Moasa imi spune sa ma monitorez timp de o ora si sa merg apoi la clinica. Caut programelul ContractionMaster si il deschid ca sa monitorez mai simplu, intre doua postari pe forum. Contractiile, dese, tot neregulate, erau si la interval de doua, trei minute. Am printat ora aceea de contractii, asa ca am sa pun si aici citeva de la urma, dinainte de a pleca la clinica:

05:52:07 pm 05:53:05 pm 58 secs 5 mins, 58 secs
05:58:26 pm 05:59:18 pm 52 secs 6 mins, 19 secs
06:01:27 pm 06:02:06 pm 38 secs 3 mins, 0 secs
06:03:47 pm 06:04:19 pm 31 secs 2 mins, 19 secs
06:08:04 pm 06:09:13 pm 1 mins,8 secs 4 mins, 17 secs
06:14:00 pm 06:14:54 pm 53 secs 5 mins, 55 secs
06:18:14 pm 06:18:57 pm 43 secs 4 mins, 13 secs
06:21:14 pm 06:21:50 pm 36 secs 3 mins, 0 secs

Dupa cum se vede contractiile erau lungi, si peste un minut durata. Imi era din ce in ce mai greu sa tin pasul cu ele, respiram asa cum invatasem la cursul de nasteri, cu expirat lung, ma pozitionam in asa fel incit BB sa fie sub influenta atractiei terestre, adica sa coboare cit se poate de mult in timpul fiecarei contractii. Filmul s-a terminat, eu eram inca pe forum cu fetele, citeam incurajarile lor si "agitatele" ma ambitionau sa fiu cit mai tare, sa nu ajung la peridurala!!! asta era cea mai mare dorinta a mea, stiind ca de implinirea ei era legata reusita alaptarii si vroiam cu disperare sa imi alaptez copilul!!!
Pe la 17.30 mi-am tras salopeta de gravi pe mine si i-am zis motanului sa o luam din loc. Dar IMEDIAT! El saracul, l-am luat ca din oala, ma vazuse ca gem si ma tin de pereti cind merg prin casa, dar nu si-a inchipuit ca traia asa o violenta in mine in momentele-alea in care am tipat la el sa o ia din loc. Bagajele erau facute din timp, aveam 2 valize si trusa de toaleta, ziceai ca plecam in voiaj, nu la nascare. A saltat motanul bagajele si io m-am tirit spre masina lui, maaare gresala ... o masina cu scaune sport pentru o femeie in chinurile facerii este echivalent cu un scaun de tortura. Nu ne-a trecut prin cap ca o sa picam in aglomeratia cea mare, dar asa a fost. In loc sa ajungem la clinica in 10 minute, noi am facut peste o juma de ora. La un moment dat m-au napadit lacrimile, era un rondou si ditai coada ca sa il accesam si io abia mai tinem urletele in gura, zabrelite de dinti. Motanul cind m-a vazut siroind a trecut in depasire pe linga coloana de masini si a intrat in fata tuturor, scuzindu-se din mers. In sfirsit, ajungem aproape de clinica, dar sirul de masini nu mai misca mai deloc, deh, centrul orasului la ora de virf. Ochim o masina care iesea dintr-o parcare laterala si vrem sa ii luam locul. Pina manevram noi sa intram acolo apare alta masina care vroia sa iasa, noi intrasem cu spatele acolo. A coborit motanul si probabil ca in 2 cuvinte a explicat situatia, ca ne-a lasat masina aia sa ne parcam, a dat si ea inapoi in tandem cu noi. Apoi, cind ne-am garat, soferul ne-a facut semne de incurajare. De fapt io nu am remarcat nimic, eram concentrata pe respiratii si mentinerea unei stari de durere acceptabile, cit de cit.
Ajunsi la clinica in 5 minute am fost pusa la monitorizat, la TV aveam dilatatie intre 6 si 7; intr-o juma de ora m-au bagat la sala de nasteri. Moasa cind a auzit ca nu vreau peridurala a zis ca e o decizie foarte buna. Oricum cred ca era prea tirziu ca sa mai faca ceva in sensul asta. Am fost condusi spre sala de nasteri si acolo, stupoare!!! O incapere luxoasa, ai fi spus de hotel, in mijloc un pat rotund, linga o cada stil jacuzzi. Io vreau sa intru direct in ea, moasa care apare zice "Nu, dumneavoastra tre sa nasteti acum, nu mai avem timp de relaxare". Nu este aceeasi care ne-a monitorizat, ci o persoana la cinzeci si ceva de ani. Pare stresata de faptul ca nu am peridurala. Ma anunta ca medicul de garda in seara respectiva e "M.P", doctorita ginecolog care mi-a urmarit sarcina. Deci Dragoana mea stia ea ce stia, de a vrut sa iasa abia acum la iveala. Ne bucuram amindoi, atita cit putem, eu din cauza durerilor, motanul din cauza responsabilitatii de "ajutor" pe care o are, el contabilizeaza respiratiile si mi le aminteste cind pierd pedalele (si le pierd cam des, deh, durerea e din ce in ce mai rea) si tot el ma maseaza pe spate, ma pune sa ma agat de gitul lui si sa destind spatele etc, tot ce am invatat la cursurile de nastere plus o doza buna de inovatii de moment.
La ora 20 apare ginecoloaga. Intre timp moasa montase pe patul rotund instrumentele de tortura: suporturile de picioare si alte instrumente pe care le insira pe o masuta linga pat. Incaperea semana in mare cu cea din poza asta http://www.upmd.cz/picture-gallery/3-6.jpg
Abia ce se aseaza pe scaun, in fata mea, si incepe sa ma sfatuiasca cu "respirati acum, expirati lung, impingeti, hai, hai, hai, incaaaa!!!" In timpul asta motanul ma stropea cu apa pe fata, intrasem in supraincalzire de la efort.Dupa citeva momente in care eforturile s-au intensificat, dar care nu au durat mai mult de 10 minute, ascultind si executind ordinele medicului, am simtit copilul coborind pina in bazin. O durere si mai violenta m-a strabatut si am inceput sa imping sec, fara contractii, simtind ca voi exploda daca nu o fac. La urmatoarea contractie dragoana a aparut, doctorita mi-a zis sa nu mai imping, era cu cordonul de git, asa ca a trebuit desfacuta. Dupa inca doua opintiri a iesit cu totul si am primit-o pe piept, pentru a o studia pe indelete. Era vinetie si moale dragoana mea, ne-am speriat amindoi si am intrebat daca are probleme, am primit un raspuns negativ, era doar putin strinsa de git datorita cordonului. Moasa a luat-o pentru 5 minute pentru a o curata, dupa care ne-a adus-o "ca noua", isi revenise si era roza si durdulie in bratele mele, dragoana bella mea. Timp de doua ore am ramas sub supraveghere in sala de nasteri cu moasa. Motanul a plecat la masina sa ia bagajele ca sa ne putem instala in camera noastra. Aici inchei povestea nasterii, nu inainte de a adauga ca a fost o experienta frumoasa, de neuitat, pe care am rememorat-o toata noaptea respectiva, ca pe o aventura minunata a carui rezultat este fiica noastra, Izia.

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cativ13

Buna, fetelor!
Scriu pe fuga pentru ca....duminica am nascut si acum imi face bebe program
Desi o programasem in aprilie, fetitei mele i-a placut mai mult luna martie asa ca duminica am avut cateva contractii puternice, incepand de pe la ora 13 si la 16:40 eram mamica
Sa va dau repede datele pentru listuta: Silvia Ioana, 2,700kg, 51cm, duminica, 29.03.2009, cezariana, Apgar 9.
Sunt indragostita definitiv si iremediabil de fetita mea

39+ asteptand pe Silvia Ioana
AMR 2 zile

felicitari pentru ghiocica martisor, cativ! Sa fie Silvia mincacioasa si necolicioasa, frumoasa si cuminte

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Super, chatonik!

Vreau si eu sa-mi vad puiul!!!

Denisa-Madalina 37+ cu Adela-Marisa
AMR 3 saptamani (teoretic)
Anul acesta Iepurashul ne va aduce cel mai pretios cadou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna27 spune:

buna seara tufete si bine v-am regasit!
Rapid intru , nu am apucat sa citesc mare lucru si cred ca un pic raman restanta,dar bebe berbecut dicteaza!
In primul rand le felicit pe prospetele mamici,sunteti multe si nu mai enumar, sa fiti sanatoase si voi si bebebi!
Le tin pumnii si ma gandesc la cele care trebuie sa nasca chiar daca nu sunt prezenta.
M.monique e la spital ,dar inca nu am primit vesti despre ea.Vrea sa nasca natural cu perfuzie.
dESPRE NOI , AM AJUNS IERI ACASA, INCA TREBUIE SA NE acomodam, e cam rau, plange ,nu sta la san, sunt in pragul depresiei dar sper sa treaca.
Despre nastere nu vreau sa vorbesc acum,dar o sa intru sa povestesc putin mai incolo.
Pana la urma e bine ca suntem sanatosi amandoi si ma rog la Doamne sa fac fata adevaratei aventuri de a fi mama.
O sa incerc deseara sa pun poze, sper sa si pot.
Va pup pe toate si mi-e tare doioooooooooooooor de voi!!!!!
Ayla sa nu te mai plangi ca ai copil cumnite ca ti-l fac pe al meu pachet si til trimit . la Luana.
Am ajuns la kg din inainte de nastere, deci cine vrea sa slabeasca va trimit berbecutu....
Scuzati scrisu ,.dar sunt in mare viteza.
PUUUUUUP

40+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gigelica20

Buna tuturor,
De ieri dupa amiaza am ajuns acasa si...eu una sunt franta de oboseala.
Pitonul nu e obisnuit cu noul mediu, cu alaptat numai de la mami, cu...nu am dormit toata noaptea, el a vrut sa stea numai cu tzatza in gura.
Are colici, o sa-i dau incepand de azi ceva pentru ei.
Cezariana a fost ok, mi-am revenit foarte repede, m-am mobilizat sa ma misc cat mai mult ca sa plecam repejor din spital si sa ma recuperez si eu cat mai repede.
O sa va rog sa mai aveti putintica rabdare cu mine, pana ma acomodez si...apoi revin cu voi sa va si povestesc una alta.

Va imbratisez cu drag pe toate.

Nu am schimbat semnatura, dar intelegeti voi.

Gigelica +38 Victor-Andrei

AMR cateva ore

http://bd.lilypie.com/0qxyp2.png

gigelica, bine ai venit cu pitonasul la cosulet! curaj, toate sintem obosite, dar nu am murit niciuna

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput