Strumfi de iul-aug 2007 (135)
Raspunsuri - Pagina 5
Luna1 spune:
Am vazut poze frumoase cu Cristiana, David si Mihnea. Sunt toti superbi, insa de ochii lui Mihnea m-am indragostit mai ales ca vroiam si eu un copil cu ochii deschisi la culoare (de unde nu stiu ca eu ii am caprui si sotul verde inchis).
Carla sanatate multa tuturor, mi-e tare mila de Saby cu branula. De mame... eu credeam ca a mea s-a dat pe brazda dupa ce m-a aprobat de cateva ori in alimentatia copiilor, insa ieri a vrut Adelise cartofi prajiti de la ea din farfurie si am lasat-o sa ia unul doi insa m-a socat cand am vazut-o pe mama ce satisfacuta afirma "ia la buni ca stii tu ce e mai bun, te tin astia fara zahar, fara sare, faranimic, ia uite ce de ulei ai pe maini". Nu m-a deranjat ca a luat (ca doar era la mine in brate si am lasat-o sa ia) cat m-a durut satisfactia cu care mama mea se manifesta fata de faptul ca fie-mea manca ceva nepermis si rau.
Azi la fel, a vrut paine (noi mancam numai paine integrala neagra) de la ea, paine alba, am lasat-o sa ia si aceeasi poveste, ce satisfactie avea cand i-a rupt o bucatica. Nu m-am mai abtinut si am intrebat-o de ce e asa satisfacuta ca nepoata-sa mananca ceva ce nu ii face neaparat bine, o face fericita ca mananca ceva rau? Am intrebat-o daca i se pare normal ca bunicii sa faca rau nepotilor de multe ori doar din dorinta de a fi ei mai buni. A tacut insa eu deja fierbeam.
In fine.
Oanamada si Adelise face crize rau in ultimul timp mai ales pentru ca s-a invatat numai si numai in brate, adica in casa vrea in brate si apoi imi arata in ce directie sa o transport. Am hotarat sa o dezvat, nu o mai iau, ma asez pe jos langa ea si o tin in brate insa fara sa ma ridic si ea urla de zici ca o tai. Insa vad ca azi mai putin ca ieri. Azi s-a cerut in brate in parc si i-am zis ca nu pot daca vrea sa se urce in carut si s-a urcat, lucru rar ca de obicei in carut sta doar cu forta, de obicei in brate e pe locul intai.
Brazuca succes la intarcat, o sa fie bine sunt convinsa.
Timi am emotii cand vad ce aproape esti. Nastere super usoara. In cat timp te elibereaza din spital acolo? Si la noi a functionat cadoul de la Adelise pentru Cosmin. A fost mult mai receptiv.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
arhdy spune:
Buna fetelor.
Carla ai mare grija. Nu intru in detalii, dar stii tu ce zic. M-am gandit zilele astea la tine si cand am vazut ca nu ai mai intrat am stat cu inima cat un purice. Ma bucur ca esti bine, cat de cat, si incearca sa te linistesti cat poti. In ceea ce o priveste pe mama ta, stii foarte bine ca eu stau cu ai mei si cum sta situatia. Nu se pot abtine sa nu intervina sau sa ma jute doar atunci cand trebuie neaparat. Am stat luni acasa si am ramas singura cu printesa mea si nu va spun ce bine a fost. I-am spus mamei ca o sa ma mut cu chirie, si m-a avertizat din start ca nu o sa faca naveta intre 2 case. I-am povestit ca am o colega, care mama ei vine de la Ploiesti in fiecare duminica seara sau luni si pleaca vineri sau sambata. Asta inseamna ajutor. Avand in vedere ca ea nu este pensionata nu i-as fi cerut asta, dar totusi.
Nu mai stiu ce vroiam sa zic.
Pupici tuturor strumfilor si mamicilor.
musso17 spune:
neatza
ca tot ma laudam ca fii-miu nu a mai facut nimic de mult de ieri tuseste,iar azi dimineta era cald...deci,astept sa-mi raspunda doctora sa merg la ea ca de cand cu saby m-am cam speriat si suflu si-n iaurt.
zi buna.
stefania_97 spune:
Neata fetelor,
Va multumesc pt urari
Barzuca mult succes
Musso multa sanatate
Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui musso17 neatza ca tot ma laudam ca fii-miu nu a mai facut nimic de mult de ieri tuseste,iar azi dimineta era cald...deci,astept sa-mi raspunda doctora sa merg la ea ca de cand cu saby m-am cam speriat si suflu si-n iaurt. zi buna. georgiana,mamica de mihnea |
hello...
Fi-mea e in parc cu taica-su ca este liber azi......stau cu inima cat un purice cand ma gandesc ca nu "incalte" ceva de pe acolo....te inteleg Georgi...eu am dezvoltat deja o obsesie cu chestia cu virozele!!!! sanatate si sper sa nu fie nimic grav...
Luna...bine ca la tine functioneaza....a mea este catar frateeee.....nu vrea si nu vrea...aseara am incercat s-o probez cu cateva din hainutele aduse de taica-su cu care nu reusisem s-o probez si a facut o super cirza ca ea "nu vea"..."la loc"..."aco, duap"...lacrimi de crocodil...nu m-am lasat si tot le-am pus pe ea...cand am terminat suspinand de ziceai ca a taiat-o cineva le-a luat pe toate in brate si le-a inghesuit in dulap si a trantit usa la dulap dupa care cu o mutra satisfacuta mi-a spus "gata, la loc!" Mor de oftica...pentru ca pana acum era un inger si ma intelegeam perfect cu ea si explicatiile functionau perfect!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
violetan spune:
Cat de dulci sunt, mai, puii astia de om cu personalitatea lor! Si tot iti vine sa-i mananci, cat te-ar enerva, cand ii si auzi comentand!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash
CarlaV spune:
Salutare, noi suntem aproape bine, diseara facem ultima doza de antibiotic si scapam de branula, uraa! Febra nu mai face decat maxim 37.5, mie tot nu-mi convine dar este mult mai bine.
Eu incerc sa ma lipesc de pat zilele astea pana ajung luni la doctor.
Brazuca, te inteleg cu intarcarea, nici eu n-as fi rezistat la asa program. Ii dai alt lapte? Il primeste bine?
Ai dreptate cu bunicile, si eu cunosc multe cazuri in care se dau peste cap sa stea cu nepotii si fac naveta numai pentru asta. Din pacate bunicii Sabinei, chiar daca stau aproape, "obosesc" dupa cateva minute si li se pare ca noi suntem prosti si ei stiu intotdeauna mai bine ce trebuie facut, asa ca fac exact impotriva.
Vio, si astept cand ai timp sa ne vedem.
Georgi, , sanatate multa lui Mihnea, cel mai probabil nu este nimic, dar mai bine sa fii sigura.
Oanamada, multumesc, esti foarte draguta, stau in Titan. Imi pare rau pentru hainute, dar gandeste-te ca era mai rau daca erau mici, atunci trebuia sa mai faci o fata .
Luna, multumesc, ne revenim noi. Cu mamele asa este, dar a mea e mai rau ca o soacra. Probabil a ta se gandeste ca si tu ai crescut cu cartofi prajiti si paine alba si esti bine-sanatoasa (ma rog, ca te mai doare una, alta, ca mai ai niste probleme pe ici-colo e normal ).
Arhdy, , stiu bine ce spui si de ce spui asta. La mine problema este ca ma tin tare pana trece criza (10 minute sau o saptamana), dupa care clachez. Cu mama care a stat 2 zile cu noi si cu Saby m-am lamurit, si-a luat-o in cap, ne-a stresat pe toti 4 foarte tare, drept pentru care am lasat-o in pace. Prefer sa am contractii pentru ca fac efort fizic decat pentru ca-mi fac nervi.
Carla, s.29 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
ghinetz spune:
Saluty!
Carla multa sanatate!!! Aveti grija de voi. Si fizic, dar mai ales psihic. Nu inteleg de ce te mai enervezi. Stiu, e greu sa vezi ca mama ta nu te intelege, ca iti face mai mult rau decat bine, dar...gandeste-te daca are rost. Hai, a venit primavara. Bucurati-va si aveti grija de tine, de saby, de bb din burtica.
Brazuca bafta cu intarcarea. Indiferent ca e brusc sau treptat, eu iti doresc sa treaca cu bine. Stii, din experienta iti spun: e mai mult teama decat greu. Sanii or sa se detensioneze (incearca sa mulgi putin-putin cand simti ca nu mai poti), iar Deni o sa invete si noua situatie.
Oana bafta cu fetita frumoasa cu personalitate. Stii, eu zic ca aceste crize nu denota doar personalitate, ci si inteligenta. (asta e explicatia mea pentru atunci cand sunt calma ) Pai numai un copil inteligent testeaza sa vada... "cam ce tr sa fac ca sa imi fie indeplinite dorintele? Dar daca ma trantesc pe jos? Dar daca urlu tareeee? etc". Pentru ei viata inca mai are taine. Si ei incearca sa le descopere, sa vada cum poate sa-i fie lui mai usor si mai bine. Vorba lui Vio: nu sunt minunati copilasii nostri?
Luna daca afli de ce bunicile vor sa dea copiilor alimente daunatoare lor poate imi spui si mie ca eu pe mama nu o inteleg de nici un fel. Zilele trecute eram cu ea si niste vecine si se lauda ca atunci cand mai ramanea Stefan la ea ea ii punea sare in mancare. Nu mai spun ca si acum ar fi in stare sa-i indoape pe amandoi cu pufuleti, pernute, ciocolatele etc. Da nu se prinde frate de mana ei o banana cand merge la cumparaturi...ioc! sau un mar. Nuuu! Eu cred ca mamele noastre ne cred pe noi inca niste copile si de aceea ne considera incapabile sa ne crestem (si sa ne hranim) copiii.
As mai avea din seria "mama mea", dar las si pe altadata. Ca am de povestit depsre influenta ei asupra lui Stefan, deci a unui copil mai mare, o influenta altfel decat cea alimentara. Dar nu vrea sa sune a: " sa vedeti ce va asteapta mai tarziu".
oanamada spune:
Hello fetele!
Se vede ca sunt mai libera...ca scriu mai des!
A venit taica-su cu ea din parc disperat ca nu putea s-o ia de acolo.....pana la urma a pcalit-o ca-i da carutul cu papusa din portbagaj...dar, a trebuit sa-i lase carutul in brate, in masina, tot drumul pana acasa!
Carla...Titanul...nu este extrem de departe de unde stau eu...adica Doamna Ghica...asa ca poate chiar facem miscarea...eu nu cunosc deloc titanul....dar ma descurc eu cumva.
Hainutele....ahh...nu nu mai fac alta pentru moment mi-ajunge Catinca...si oricum...fina mea naste in octombrie...si ieri tocmai am aflat ca o buna prietena de-a mea...dupa 12 ani de chinuri si analize a ramas gravida...ieri a aflat, culmea, ca va avea gemeni...!!!!Asa ca am unde sa impart! Sper sa fie vreunul din ei si fetita!
Oana si mie..imi trece repede...imediat ce rade poznas la mine sau imi zice "mamicuta"...ca de la mamica a trecut in numai 2 zile la mamicuta!..buna gandirea ta....chiar incurajatoare as spune!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Timi07 spune:
Nici eu nu inteleg cum isi permite cineva sa nu va respecte modul in care v-ati decis sa va cresteti copiii si cum de bunicii nu va ajuta cu ceea ce aveti nevoie si cand aveti nevoie...macar din cand in cand. Eu fiind departe nu prea am avut treaba cu asa ceva (nici ajutor de nici un fel ce-i drept) dar accidental s-au mai gasit sfatuitori care sa-mi zica "hai tu da-i un pic acolo ca nu-i foc" apai foc si para m-am facaut io.
Sophie n-a avut niciodata suzeta si o gasesc o data la cresa cu una in gura, ma iau de fata care avea grija de ea si-mi zice ca S a uat-o de la un bebe. ridic din spranceana da o las in pace. Saptamana trecuta iar o gasesc cu suzeta de data asta i-am zis raspicat si apasat ca nu-i permit sa-i mai dea suzeta la Soph. Cum tot o chinuie dintisorii are zile cand e mai maraita si probabil ce-o fi zis ia suzeta si lasa-ma pe mine in pace... Oricum nu cred sa-si permita sa mai repete faza.
Carla ma bucur ca e mai bine Saby, sper ca pana maine sa fiti amandoua bine.
Luna aici daca totul e ok cu nasterea a doua zi poti pleca acasa. Semnezi ca vrei sa pleci si iti trimit ei cateva zile o moasa sa te vada si pe tine si pe copil.
Ieri cand am venit acasa Sophie era cu taica-su in parc la topogan, ne-am intalnit toti 3 acolo si-am stat pana s-a umplut de nesimtiti mari care se dadeau cu rolele pe toboganul copiilor. Ne-a parut rau ca n-am mai putut sta dar mai bine asa decat sa o loveasca pe Soph. De acolo am mers la magazinul de langa casa sa luam lapte. Avand pantofi noi, un pic mai mari decat cizmele ce le purtapana acum Sophie a tras nu stiu cate cazaturi pana acolo. In magazin a alergat printre toate rafturle si le striga "moning" ('morning) la aproape 7 seara so mai rat hello la toti vanzatorii va dati seama ca aia faceau pe ei de ras si noi la fel. Ea e vedetuta sau una din vedetutele magazinuli, foarte multi stiu cum o cheama si se opresc sa vorbeasca cu ea. daca e in toane bune vorbeste cu ei si daca nu se uita la ei cu o mutra de te face sa te simti penibil ca ai abordat-o.
Cand sa-i fac dus aseara vad ca fata mea are genunchii juliti (destul de tare) in urma cazaturilor...nici nu ma gandeam ca s-a julit.... Azi cand am inbracat-o mi-a aratat "bubu" si sa-i dau "kissy-kissy".
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe