Strumfi de iul-aug 2007 (135)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

apropos de temperatura, ce alternativa am la termometrul bagat in fund? dar una care sa fie la fel de fidela . ca nu ma inteleg deloc cu el.....urla de zici ca leshina acu.........

"mai avem nevoie si de iarba......"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

apropos de temperatura, ce alternativa am la termometrul bagat in fund? dar una care sa fie la fel de fidela . ca nu ma inteleg deloc cu el.....urla de zici ca leshina acu.........

Eu folosesc doar termometru de ureche digital in 2 secunde am terminat, nici nu isi da seama. Dar trebuie sa stii ca are abatere de +/-1 grad. Pe mine nu ma dereanjeaza si Catarina e mai linistita as.

Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Tot termometru digital folosesc si eu dar pt frunte. Alex nu ma lasa sa ii ating nici urechiusa cand avea febra.
Multa sanatate bolnaviorilor.
Noi suntem bine. ieri am fost mai libera si am mers cu pustimea la muzeul satului. Poze cu mult soare si voie buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

si eu am problema cu termometru,m-am gandit la cel de ureche stiam ca are eroare dar parca e prea mare,un grad face mare diferenta...aseara m-am chinuit sa-i bag un supozitor,termometru nici nu se mai pune problema,acum am avut noroc caci temperatura crestea lent si il prindeam la fix cat sa-i dau siropel.

carla,nu te mai stresa,important e sa va fie bine,stiu cum e cand iti doresti cu ardoare ceva si in ultimul moment se rastoarna tot..eu am fost una din alea care murea de frica si m-am rugat toata sarcina sa -mi recomande cezariana dar nu..slava Domnului am avut un dr perseverent care nu a acceptat si bine a facut caci am nascut foarte repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

eu ii pun termometrul pe pleoape (cel digital) si avem aceeasi valoare.
pe frunte are abatere de +/-1 grad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

buna dimineata si sanatate multa copilasilor si voua putere sa rezistati!
micki am citit in Dr. spock ca dupa varsta de 1-2 ani nici nu se mai recomanda luarea temperaturii in fundulet, pentru ca ei constientizeaza operatiunea, ii deranjeaza si pot fi chiar traumatizati. atat de fidel cum e temperatura luata asa, nu cred ca mai e ceva. eu, de exemplu ii iau temperatura in somn, imediat dupa ce adoarme, sub brat. daca e nevoie in restul zilei, doar cu mana, sau cu buzele pe frunte, simt imediat cand e fierbinte...si Denis nu a facut decat 38.4 (luata in fund...si apoi n-am mai indraznit, ca tot ca andrei facea).
eu cu Denis am trecut practic pe langa raceala. nasul n-a curs, nici nu stiu de fapt de la ce a facut febra. i-am dat dupa cum v-am zis oscillo (juma de tub de 2 ori pe zi) si mercurius solubilis 3 granule de 2 ori pe zi. antitermice i-am dat cat am putut de rar. si eu l-am scos chiar si cand avea febra si in toate zilele dupa aia, ca era frumos afara.
cred ca stiti si voi ca rosu in gat nu necesita antibiotic mereu. a avut si denis o singura data, i-am descris anyei cum a aparut (de pe afara, a fost vanticel) si ea a zis ca e viral, si nu necesita antibiotic. dr. de familie mi-a prescris dar eu nu i-am dat si i-a trecut fara, dar i-am pus la gat cartofi cu spirt/otet si cred ca l-a ajutat, ca a avut si laringita atunci si tusea. mai exista si ceva homeopat, pentru infetcii in gat, dar am auzit si eu de la altii. i-am dat si din aia, dar nu la recomandarea dr., caci n-am ajuns la ea atunci.
musso, spor la invatat si bafta la examen! vai fi la inaltime, ca de obicei.
brazuca, succes si tie cu intarcatul! ai fetita mare de acum. e mai greu la inceput, dar apoi vor veni si nopti cu somnnnnnnnnn...zzzzzzzzz!
violeta, ce-mi place de laur cum si-a luat el covoras la casuta lui. s-o stapaneasca sanatos. cred ca-i super la casa voastra! il tot vad pe mess si e asa scump in poza aia!
acum merg sa vad poze cu nazdravanii lui nma.
va doresc o zi frumoasa!

Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)

Mergi la inceput

nma, termometru de pleoape? exista asa ceva? hai ca am ramas in urma cu tehnologia. oricum trebuie sa-i iau alt fel de termometru ca nu se mai poate asa.

sunflower, nici eu nu-s de acord cu antibioticele, dar deja avea 3 zile si doua nopti de cand facea febra. ceda la antitermice si aparea din nou. i-am facut frectie cu galbenele la gat, i-am pus spirt, dar degeaba. m-a ingrijorat febra persistenta. mai ales duminica noaptea, cand frigea rau. am vaz si la stiri la PRO TV ca suntem cam invechiti in gandire ref la cresterea copiilor si ca la noi antibioticele se dau asa, imediat, just in case!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

sunflower,saru'mana,esti draguta dar acum e groasa,am 9 carti de repetat si n-am apucat nici un sfert si mai am doar 2 saptamani.sunt de acord cu ce scrie in dr spock,am observat si aseara cand i-am bagat supozitor,asa grimasa a avut.
mychy,nu exista termometru de pleoape,e cel care se pune pe piele dar probabil ca acolo a constat nico ca e mai fidel.

si eu cred ca suntem invechiti,dar ce pot face eu cand ma duc la dr si-mi spune vai tb antibiotic ca sigur se agraveaza...cum sa fiu eu optimista,daca as gasit un dr deschis la minte sunt sigura ca si eu as privi lucrurile altfel..la noi a afost rosu-n gat viral dar s-a infectat si a considerat ca e necesar...mi-e ciuda rau,stiu ce inseamna antibiotic dat orisicum,am facut la polidine injectabile de mi-au dstrus stomacul,am avut diaree cronica ani..nu ma zic ca eram copil si zilnic luam furazolidon sa pot merge la scoala..n-o invionvatesc pe mama ca n-avea pe atunci de unde stii.

plec,am treaba..ohoho

Mergi la inceput

haha. mea culpa. am citit "termometru DE pleoape" in loc de "termometru PE pleoape"....acu am inteles....
eu zic ca si antibioticele astea trebuie evitate , dar pana la o limita. daca ii curge nasu , normal ca nu=i dai. incerci cu altceva. dar cand face febra, si nu cedeaza cateva zile, mie mi-e frica sa nu reactionez....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Buna.
Sanatate copilasilor bolnaviori.Eu am intrat sa va soun ca am 2 termometre digitale unul o porcarie nu stiu cum se cheama si unul bun Citizen,il recomand.E vreun mil si ceva dar si pe mine ma omora luatul temperaturii noaptea,asta nici nu-l simte,e de ureche.Parca de la Catena l-a luat sotul.
Miki asa e ,se pot infecta secretille care sint in plamini si pot da alte complicatii,asta stiu de la soacra care e in domeniu.

Mergi la inceput