Americancele gatesc - 8

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bun, dar n-am incubator!

Am vrut sa intreb daca mai foloseste cineva cookbooks, sau va inspirati toate de pe internet.
Cartile mele au cam somat, dar mai nou imi plac iarasi, parca invat mai multe de acolo. De parca n-am eu destule am mai luat citeva de la biblioteca! Dar e mai bine asa, o sa cumpar numai ce-mi place foarte mult.
Citeva favorite pina acum:

Les Halles - Anthony Bourdain
Nu folosesc prea multe retete de acolo, dar explica bine tehnici de baza, sint si citeva retete pentru o incepatoare ca mine.

Kaffeehaus - Rick Rodgers
Multe dintre retetele bunicii, ce mai, musai s-o cumpar! Unele torturi sint mult prea complicate pentru mine, dar sint destule chestii simple. Fac clatite dupa reteta de acolo si n-apuc sa testez prea multe retete noi ca m-am blocat la reteta de budinca de croissants si mere. O nebunie!

How to Grill - Steven Raichlen
Musai s-o cumpar si pe asta, cum sa grill practic orice! Cu poze (sa pricep si eu), explica si ce fel de echipament sa folosesti etc. M-am mai uitat la citeva carti de genul asta si asta e prima care imi place intr-adevar.

Eu in loc sa numar calorii pe Spark citesc la carti din astea si apoi dau buzna la frigider. Shame on me!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Ramona, busted
Super ca te-ai gindit sa faci recomandari la carti de bucate ca sunt asa de multe pe piata ca intradevar nu stii daca merita sa dai banii pe ele ori ba. Am si eu citeva , nu atitea cite mi-as dori eu ca sunt cam scumpe ... Recunosc ca netul e mai handy de cele mai multe ori ca dupa 2-3 cuvinte scrise si "enter" ti se da mura'n gura, dar mi-e drag sa am si carti sa le las mostenire Biancai . Am si caiet de retete inca, in care cind mai am chef mai trec retetele alese.
E o frumusete de caiet primit de la sora'mea din Svenska, toata lumea care mi l-a vazut mi l-a admirat si intrebat de unde il am ...
Ma voi uita si eu dupa cartile recomandate de tine Ramona.
Eu mi-am mai luat 2 carti cu si despre bucataria Italiana si Germana si au retete traditionale, si imi plac ambele bucatarii.
Mai am o carte primita de la Costco cadou cu retete foarte faine care folosesc ingrediente ce pot fi cumparate de la ei (dar nu numai).
Foarte faina ideea de a lua cartile de la library hop si io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Titluri Vio, titluri! Eu cu italienii nu prea, dar zi-o pe cea germana.
Eu am zeci de cookbooks dar cred ca pe unele nici nu le-am deschis vreodata. Sint scumpe intr-adevar, mai bine le testezi la biblioteca intii.
Din categoria celor care nu m-au atras e cartea lui Rachael Ray, aia cu 30 Minute Meals. Nu-mi spun nimic retetele ei, nu stiu de ce. Am facut o singura data succotash salad cu ceva steak strips. A fost buna intr-adevar.
Nu-mi plac retetele care folosesc sosuri sau alte chestii direct preparate. La dulciuri nu-mi plac cele cu shortening sau corn syrup, am asa un fix cu astea. Desi probabil ca poti substitui cu altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

RAMONELULE buna ideea cu cartile...dar eu nu gatesc nimic american...mancam si noi una alta dar cand am chef, nu gatesc acasa merg afara si mananc

Am si eu doua carti din Ro: "Carte de bucate" de Petrisor Tanase,care sete excelenta,mie imi place ce-l mai mult,am si folosit-o ca e saraca jumulita putin...o am si de mult,am plecat cu ea din Ro... si mai am una pe care am primit-o de la o prietena draga tot din Ro,"Ghidul dulciurilor de casa",Colectia Gastronomica-Philips,este foarte buna pt prajiturle si tot felul de dulciuri..asta sincer sa va zic nu prea am folosit-o ca eu am un "caietel"(nu e chiar caietel ca e scris totul pe foi,dar bagate toate impreuna ca un caiet) pt dulciuri scris de acasa...l-am completat cu una - alta de pe net

Poate am sa-mi iau si eu unele din ce ati scris voi fetelor...poate,poate ma apuc sa gatesc si altceva nu numai traditional



Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Mie imi plac cartile de bucate si imi place sa gatesc ceva nou dar nu stiu ce carti sa aleg. Ma gandeam acum o luna sa ma abonez la o revista pt gatit dar n-am stiut ce sa aleg asa ca am ales The Economist!

Cand merg la biblioteca, ma uit si eu dupa acele carti Ramona. Daca gasesti ceva bun, bun, fa o poza la pagina respectiva si pune-o aici, sa ne bucuram si noi.

In ceea ce priveste incubatorul, cred ca daca gasesti un loc cu temperatura constanta( sa fie caldut) o sa-ti reuseasca chefirul. Acum e cald, o camera fara aer conditionat cred ca e de ajuns.

Ciorba mea de dovlecel nu a avut mare succes la sot. Dar mie imi place tare mult.

Astazi m-am trezit de dimineata special ca sa merg la farmers` market.
Mi-am luat rosii, castraveti, ardei, vinete, fasole verde, cartofi noi, porumb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

HILDE ai gasit dovlecel?...ca si eu asa face o tocanita dar nu gasesc dovlecel ...trebuie sa fie interesanta si ciorbita ta


Eu ieri seara de plictiseala si pt ca amgasit visine am facut prajiturica la care am pus reteta cateva pagini in urma
http://outdoors.webshots.com/photo/2048374340066546584UfFCvG a iesit super buna si acrisoara ca am gasit visine acre,acre




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Mirela , n-am mai cumparat pt ca omul care imi aduce lapte mi-a adus data trecuta cativa dovlecei de la el din gradina si nu-mi mai trebuie pentru vreo luna.

E sezonul dovlecelului acum, gasesti sigur la farmer`s market.

Ciorbita mea e simpla:

o ceapa rosie
o legatura ceapa verde
un ardei
doua rosii mari
un dovlecel taiat cubulete mici
o cana de apa( sau cat sa acopere legumele)
zeama de lamaie
o legatura de marar

Rosiile le decojesti si faci un sos din ele. Eu folosesc rosii proaspete dar cred ca poti sa folosesti si pasta de rosii cumparata.
Prajesti ceapa putin, adaugi dovlecelul, apa, o lingura de sare si lasi sa fiarba vreo 20 min. Adaugi sosul de rosii, ardeiul tocat, ceapa verde si mai lasi 20 min - 1/2h. La sfarsit adaugi mararul si o lingura, doua de ulei de masline.


Zeama de lamaie n-o pui in toata ciorba pentru ca dupa o zi ii schimba gustul. Pui de fiecare data fresh in farfurie. Sotului i-am pus si o lingura de smantana dar tot nu i-a placut. Mie imi place fara smantana.


Secretul bunicii
Bunica-mea pasa apoi putin legumele in supa. Nu complet ca sa faca supa crema, doar putin ca sa combine gustul legumelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Noi nu avem visine pe aici, Mirela. Si imi placea mult prajitura de visine. Arata tare bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Am uitat sa va mai spun ceva.

Am hotarat sa nu mancam carne cel putin doua zile pe saptamana. O sa mancam totusi oua si lactate.

Am nevoie de retete care sa contina proteine vegetale. Voi face hummus clar si nu mai stiu ce altceva...am nevoie de idei.

Gata, plec sa-mi exersez picioarele amortite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

HILDE pt reteta,mie mi-ar place sigur dar sotului sigur nu,ca nu are carne

Ei,eu aici nu gasesc dovlecel niciodata,doar zucchini si nu iese la fel mancarea...iar visine am gasit la un magazin rusec congelate,fara samburi,au fost super gustoase,nici nu mi-a venit sa cred




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput