Americancele gatesc - 8
Raspunsuri - Pagina 20
ocebine spune:
La afumatura nu renunt nici eu...ca o fac in dosul curtii in propria afumatoare!!!
Am afumat aproape orice: pui, curcan, porc, vaca, cirnat...
Am in plan ribs pentru weekend...
Am cazut acum intr-o faza de salata de rosii cu ceapa: rosie, ceapa feliata, castravete, avocado, ardei iute si feliute subtiri de tot de New Zealand Cheddar (grass fed)...maninc pina mi se umfla burta si tot as minca!
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Ramona J spune:
E buna faza asta. A mea e cu dulciuri de tot felul, mea culpa.
Tot in curte afumam si noi. Ribs nu am facut deloc afumate, nu stiu de ce n-am simtit nevoia sa le afum si pe astea. In rest la fac oricum, de la stovetop, la cuptor si la grill.
philip spune:
am mai facut snitele de porc, nelipsita de acum ciorba de vacuta, risotto cu scallops, hamburgeri si cam atat. acum astept sa se trezeasca Nicholas sa-l hranesc si ies la cumparaturi, nu mai am nici o idee ce sa gatesc...
US
Ramona J spune:
Eu am facut supa de vita si am in plan snitel de pui.
Am cumparat si niste mincare indiana, I'm a chicken si n-am incercat reteta aia de la Anamaria. Cred ca imi fac curaj, ca de data asta nu-i asa de buna aia de la restaurant. Nu stiu ce-i facura...
LucasMom spune:
Ramona, inca tot mai am amintiri cu praji asta, asa ca mai bine o scriu acuma, ca mai incolo mi-e teama ca o prestez iar daca-mi aduc aminte de ea. Eu fac intotdeauna din cantitati duble ca am tava mare.
Prajitura cu mere (sau branza )reteta o am de pe culinar si e a lui Anat.
2 oua intregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingurita de praf de copt
Cantitatile sunt pt o tava 25x17 cm. Pt o tava mare se dubleaza cantitatile.
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune
peste amestecul precedant alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C)
in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune branza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute.
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.
Daca se umple cu branza :
500 g branza de vaci (eu folosesc Ricotta) se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si o mana buna de stafide;
se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai inainte de a o
pune peste aluat (deci cand prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute).
Daca se umple cu mere :
1 kg de mere (aprox. 6-8 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pana scade sucul pe care-l lasa.
Cand sunt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.
(eu doar le rad si le scurg bine de zeama si adaug scortisoara)
Ramona J spune:
Multumesc Alina, asta chiar pare usoara si pentru mine. Nici eu n-o sa calesc merele. Sint tentata si de varianta cu brinza, sa cumpar niste ricotta.
alintaroma spune:
Oh, Alina asta e prajitura turnata cu mere sau brinza eu o fac cu visine congelate sau caise/piersici merge cu aproape orice fruct ce se preteaza la copt. E buna si simpla tare de facut intradevar.
LucasMom spune:
Cred ca data viitoare o sa incerc si eu cu piersici, visine nu am, dar suna bine! eu am facut-o numai cu mere si cu branza.
alintaroma spune:
Alina stii cu ce am mai facut-o ? cu fructe de padure congelate. Eu iau pungi de la Aldi si le pun asa nedecongelate in prajitura. Daca vrei poti sa faci blatul o idee mai dulce ca nu pun zahar deloc in sau pe fructe. Mie imi place e tare simpla si buna dar silly me am mai spus asta odata nu?
arminad spune:
Citat: |
Eu fac intotdeauna din cantitati duble ca am tava mare. |
Nu e prea mult 18 linguri de zahar ,ulei si celelate la 4 oua?Intreb si io ..Eu nu prea respect masurile dar in general cam cite oua pun cam atitea linguri de zahar si faina eventual un pic mai mult.Cam gust aluatul sa vad cit e de dulceda va zisei ca nu sunt nu stiu ce talent la bucatarie
am si eu o reteta simpla care noua ne place
9oua
9linguri zahar
9 linguri de faina
1/2 pachet de unt
cacao sau si mai buna e ciocolata topita
1banana
1 para coapta bine
100 g migdale macinate
Se face un aluat din oua ,zahar ,faina ,unt,se pune praf de copt(ce era sa uit).Se taie banana si para feliute subtiri si se amesteca in aluat si la sfirsit se amesteca si migdalele.Se coace 45 min si dupa 5-10 min dupa ce se scoate din cuptor se toarna peste o glazura de cioc cu putin rom.
E super,eu am gasit-o cred ca acu vreo 10 ani intr-o revista pt copii si tot o fac de atunci.
Si tot cu banane mai fac o rulada usoara de tot.
Blatul:5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao, praf de copt..Se coace blatul 25-30 min si se ruleaza imediat cum se scoate din cuptor intr-o folie de aluminiu.
Umplutura: se toarna lapte fiert cu zahar peste 250 g nuca macinata incit sa ramina compozitia consistenta,nu curge.Dupa ce se raceste se amesteca cu unt si se mai pune zahar pudra daca nu e destul de dulce si de asemenea rom.Se unge rulada cu o parte din crema de nuca peste care se aseaza banana si se ruleaza la loc.Cu restul de crema se unge rulada pe deasupra si se da la rece.Se taie felii a doua zi.