*LMA Ghiocei de Martie Aprilie 2006* (62)
Raspunsuri - Pagina 2
micaalsa spune:
Irina, n-ar fi rau ca macar gaza astalalta micuta sa fie mai pasnica ... Iulia mea e tare artagoasa. Sa n-o atinga cumva cineva, atunci cand ea n-are chef sau nu-i in toane, ca e jale mare.
Da, am uitat faza cu link-ul . Remediez greseala
Delia, n-ar fi vorba ca n-as reusi eu pana la urma sa fie cum vreau eu (ca mai tot asa se intampla pe la noi) ... dar ma gandesc pe de alta parte ca Iulia nu are al doilea prenume si, daca in timp i se aprinde beculetul si imi reproseaza asta? N-are inca rost sa ma impacientez ca nu stim sigul inca sexul bebeului. Si noi n-avem nici un nume de baietel pregatit ... nu ca asta ar fi cea mai mare problema.
Sincer e ultima mea grija in momentul de fata, abia astept sa nasc, sincer, si sa-l vad sanatos. Ca in sarcina asta tare stresata si gandita am fost ... datorita medicilor Cand ma gandesc ca ma speriasera de moarte cu dilatatia ventriculara ... si nici nu e vorba de asa ceva, ventriculii sunt in dimensiuni normale ... si am stat 2 saptamani, numai eu stiu cum. Ba sa-mi zica ca doara avort se poate face pana-n 28 de saptamani, ce, mare lucru, n-oi fi nici prima nici ultima ... iti vine sa-i omori nu alta, cat de usor pot vorbi de asa ceva.
Ma rog la Dumnezeu sa fie bine si sa-mi tin copilasul in brate la sfarsit, sa fie sanatos si sa scapam de medici. Nu m-am putut gandi ca ajung sa am ganduri intr-o sarcina, la cat de relaxata si linistita am fost in sarcina cu Iulia ... mai ales ca e a doua.
Anamaria lui Iulia (23.03.2006) si 23+ cu
Nasterea printesei
mihaser spune:
Neata!
Sara de Amereea...sa cresti mare si sa o iubesti mult pe mami tau!
Pe unde mai sunteti fetele? Ne e dor de voi!
Scuze ca nu v-am urat ieri!
Micaalsa nu te mai gandi la nimic...bebe/beba e super sanatoasa si o sa va bucure zilele mult timp de acum incolo. Sa ai moralul sus indiferent de situatie. Ptr noi a contat si uite ce zgatie mica si draguta am.
dianad spune:
Ieri dupa-amiaza am fost la Ikea unde am lasat o ora copilul la locul de joaca. Seara, la baita, am observat pe corp pete rosii, mici. Posibil sa fie varicela, ca tot e epidemie. Pe care, fara sa vreau, am ajutat-o sa se transmita mai departe.DianaD & Alexandru
Delia21 spune:
Salutam si noi lumea.La noi e nebunie.....A venit in vizita pentru o saptamana secretara mandrului cu cei 3 copilasi ai ei,sotul si baby-sitera,...deci in formatie completa.Toate bune si frumoase,numai ca baietelul de 2 ani a facut o febra.....si nu a mai scapat de ea plus ca i-au aparut bubite pe toata pielea,...plus tipete,plansete toata noaptea,...asa ca ieri noapte s-au dus cu el la urgenta si l-au internat,....are infectie urata la ambele urechi,...si colac peste pupaza bubitele sunt ,zic doctorii,de la o alergie la antibioticul pe care il lua pentru infectie.De asta era el asa posomorat si statea doar in pat,linistit...si fara pofta de mancare.Are o sora de aproape 7 ani,i implineste luna viitoare si inca o sora geamana.Fetele s-au jucat tare fain cu al meu odor,...ne-am simtit tare bine cu toti,....doar ca ...e pacat ca l-au internat pe baietel,...si i fac perfuzii.Asta e a 2-a noapte albastra,...adica fara somn,...sper sa rezistam,...eu am fost ametita si cu dureri de cap ieri toata ziua.Sper din toata inima sa nu-mi ia Rudy infectie la urechiuse chiar acum cand ne pregatim si noi sa plecam pe vineri catre NY.Deci de miercuri suntem tare multi prin casa,joi a venit si mandrul,...si pleaca luni dimineata iar ceata de vizitatori va pleca miercuri seara...iar vineri de dimineata fugim si noi dupa ei.O sa povestesc candva ca Monica,mama celor 3 si sotul ei sunt unguri si vorbesc cu copiii doar ungureste,cea mare binenteles ca vorbeste bine si engleza,....si tare haios se mai intelegeau cei mici cu al meu pui,...adica prin limbajul non-verbal,...a fost o experienta haioasa de tot,...si culmea,...si sincer nu avuram parte de nici un fel de conflict intre copii,dar deloc,.... ma innarmasem cu muuulta rabdare ma si vedeam negociind intre copii,dar nu s-au suparat de la jucarii,nu s-au impins,....nimic.Rudy se mai joaca zilnic cu 2 baietei care stau la 3 case distanta de noi,...frati,cel mare are 4 ani jumate iar cel mic e mai mic decat Rudy cu o luna,....si cu mezinul tot timpul are conflicte,acela il ghionteste pe Rudy,...al meu nu ataca el primul deloc,sincer,...si de obicei nu prea riposteaza,....adica plange dar nu loveste inapoi,..l-a impins la pamant pe respectivul de vreo 3 ori,...dar nu s-a ales cu nici un cucui,... .In fine,...sunt tare surprinsa cat de bine s-au inteles cei 4 copii din casa,neasteptat de bine.
La multi ani ghioceilor care implinesc 3 ani zilele astea!!!
mihaser spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dianad Ieri dupa-amiaza am fost la Ikea unde am lasat o ora copilul la locul de joaca. Seara, la baita, am observat pe corp pete rosii, mici. Posibil sa fie varicela, ca tot e epidemie. Pe care, fara sa vreau, am ajutat-o sa se transmita mai departe. DianaD & Alexandru |
Diana si Eli are niste pete pe spate si niste bubite...mi-a zis o prietena ca asa facea si baiatul ei de la caldura...
Varicela are o chestie specifica...apar bube in zonele intime, daca aveti acolo...Se transmite atunci cand apar crustele...nu stiu sigur daca ati transmis-o.
Sanatate maxima!
dianad spune:
Am fost la Grigore Alexandrescu. Sala de asteptare era plina de copii cu multe chestii urate. Am rugat o doctorita sa-mi spuna daca are varicela Alex, sa nu stau cu el printre alti copii. L-a vazut si mi-a zis ca nu e nimic contagios.DianaD & Alexandru
Stefanna spune:
Cu multe scuze venim si noi se felicitam ghiocimea sarbatorita intre timp
LA MULTI ANI,Anda,Marc, Thea,Maia,Alicia,Sara.Sper sa nu fi scapat pe careva.Sa aveti copilarie frumoasa si vise implinite.
catrinutzo, iti doresc sa te paraseasca toate bolesnitele astea si sa te bucuri de puii tai frumusei.
Rogu-va frumos, instruiti-ma si pe mine ca pe tontzi cum sa intru pe contu comun.Si cand spun ca pe tonti nu e figura de stil.
Va pupim si o saptamana vesela
aileana spune:
Delia, ce nebunie pe voi...ca sa zic asa. Parca am obosit doar citind, atata agitatie cred ca te epuizeaza.
Andrei a racit vineri seara si am avut sambata noapte o surpriza de proportii: febra 40,1. Nu va pot spune ce baliverne debita el ca vrea la 2 noaptea, iar noi l-am luat din cap pana-n picioare (de fapt, invers) la frecat cu otet. Pe la 3 de-abia ne-am linistit si ne-am culcat, pana la 11 dimineata ne-am odihnit cu totii. Doctorul era foarte linistit, a zis ca a intalnit si cazuri de temperaturi 'inalte' si cate 4-5 zile la rand.
Fetelor, imi permit sa va impartasesc si voua ceea ce eu am inteles pe deplin abia acum din anti-termice: cand copilul face febra (cica abia peste 38 se cheama asa), se da Nurofen sau Panadol la 8 ore, timp de 3 zile (cel putin, sau pana trece). Daca temperatura creste peste 38.5, se intercaleaza cele 2 intre ele (deci din 4 in 4 ore), timp de 3 zile neitrerupt, chit ca el nu face decat o data. Abia din a 3a zi se reduce doza la cea initiala (unul din cele 2 la 8 ore). Daca face puseuri mari, cum a facut Andrei 40, se pastreaza schema si se asociaza algocalmin (picaturi - nevralgin, sau fiola, sau supozitor - novocalmin) dar nu mai mmult de 3 doze in 24 ore, impachetari in cearsaf ud/rece si frectie/sosete cu otet. Daca dupa 3 zile de schema de-asta continua sa faca puseuri de febra, abia atunci se administreaza antibiotic.
V-am povvestit schema anti-termica asa cum mi-a explicat-o medicul si in sfarsit am inteles perfect (asa tarziu si din cauza ca Andrei nu prea a facut 'pocinoage' de-astea multe).
Sanatate multa.
Ileana, mama lui Andrei, 09.03.2006
Poze Andrei - primul an , Poze dupa 1 an
The fact that nobody understands you doesn't make you an artist...
aileana spune:
aaa, si uitasem up-date-ul despre alergie de la dr.: "ce, vreti dupa o saptamana - doua sa ii treaca tusea? Alergiile se vindeca intr-un an - doi..."
Ileana, mama lui Andrei, 09.03.2006
Poze Andrei - primul an , Poze dupa 1 an
The fact that nobody understands you doesn't make you an artist...
ANDREEA GEORGIANA spune:
LA MULTI ANI ADINA NICOLETA, ALYSSA,RALUCA ELENA, HARRIS PETER, SARA!
Sa va dea D-zeu viata lunga si frumoasa, plina de zambete si sanatate!
Nici noi nu am avut cele mai fericite (si linistite!) zile, nu am mai plecat la Brasov si nici nu prea am mai pus geana pe geana de ceva vreme. Am gasit-o pe Thea cam apatica vineri, iar la ea, apatia=boala iminenta.Am urcat-o in masina si am dus-o la Budimex (dr. noastra era de garda) de urgenta. In sala de asteptare a stat numai pe umarul ei. In fata dr., exact cum ma asteptam a dat tot ce are mai bun in ea si i-a spus ca nu o mai doare nimic. Pe langa tot repertoriul de primavara (plus varianta scurta a lui "Mos Craciun" si "La multi ani!"). Mi-era si jena ca ii spusesem dr. ca..."suntem rau". Ma rog, a descoperit ca are amigdalele rose si mi-a spus ca banuieste debutul unei viroze. Cand am ajuns acasa era miorlaita, nu vroia decat in brate, nu baita, nu papa. "Nimic,nimic!!!" este ceea ce am auzit zilele astea. Mai exact serile. Ziua este fresh si nu tradeaza ca ar avea vreo suferinta iar pe masura ce se apropie seara se blegeste si incepe sa se planga de diverse. A facut febra aproape in fiecare seara (38,6) si ii dau Panadol combinat cu Nurofen (la 4 ore). Aileana eu stiam schema asta dintotdeauna, asta fiind si motivul pt. care i-am dat antibiotic doar de 2 ori in 3 ani (si asta destul de slabut si numai pt. tuse).
Sambata noaptea a inceput sa si tuseasca (sec), mananca foarte prost, ma pune sa-i fac ceva si nici nu se uita la farfurie. Bea insa multe lichide, ceai cu miere si lamaie in disperare (am si descoperit niste ceaiuri exceptionale, in care vezi plantele si care miros minunat) si sucuri (evident, cumparate, ca cele facute de mine "miuos uat!"). Si anul trecut ma plangeam ca bea prea mult suc proaspat de portocale
Ieri i-a aparut si o secretie la ochisori (pe care o stergem cu ser fiziologic si apoi ii arunc - in urlete mari- peste ochii inchisi Tobrex). Cica s-ar fi mutat infectia de la mas la ochisori, pt. ca nu mai sta sa-i curat nasul cu batista bblusului.
Noaptea trecuta a visat urat si a tusit rau, motiv pt. care iar n-am dormit si sunt tare, tare nervoasa.
In plus...si cel mai important, se plange intr-una de dureri de burtica, motiv pentru care am programat-o la o ecografie. Pt. linistea noastra sufleteasca. Pot fi o gramada de motive (inclusiv alti viermisori sau inflamarea unor ganglioni) dar vreau sa exclud toate variantele.
Sambata au fost nasii pe la noi si a primit multe cadouri. Cel de top insa se regaseste in pozele proaspete trimise in contul comun. Va las sa vizionati o japoneza cu ochii verzui.
Aalina, ti-am scris in contul comun. Nu a fost varicela, ci doar 2 bubite amarate de la vreun tantar. Plus febra de la altceva...
Micaalsa, va fi bine, stai linistita!Incearca sa gandesti pozitiv si uita-te doar la lucruri/filme frumoase.
Delia, ce-o fi pe capul vostru?! Sa vezi ce va suferi Rudy cand se va goli casa...
Nshiro, ce mai faceti voi?
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
www.evenimento.ro
Oamenii se schimba.De obicei...in rau.