Engleza pentru copii - BC sau IH?
Am studiat oferta cursurilor de limba engleza pentru pitici de pe siturile British Council si International Hause (str Lanariei)si la prima vedere pot spune doar ca la BC preturile sunt de doua ori mai mari. Oare si calitatea?
M-as bucura daca cei care au avut experiente intr-unul dintre aceste doua centre si-ar spune opinia cu privire la calitatea programelor educatioanle (care e ritmul, care e metoda - joc sau scolareasca, gen exercitii cu intrebari si raspunsuri, dupa cate module va fi in stare un copil sa converseze cat de cat s.a.).
Raspunsuri
Oliv spune:
Buna,
Eu am copilul la International House (5 ani are), este la al doilea modul de engleza. Am ales sa il duc aici, deoarece este inscris si la Fastrackids si astfel, ramane in continuare si la engleza. Nu cred ca ne-am fi descurcat sa il ducem sa faca engleza in alta parte in oras (traficul din bucuresti). Profesoarele sunt foarte tinere, pe placul celui mic al meu. Manualele le-am cumparat de acolo, daca vrei ma uit si iti spun exact de unde sunt. Ne-a nemultumit faptul ca ne-au dat doar manualele, desi ele sunt insotite de cd si caseta, arata pe coperta. Dar cred ca asa se practica in rom, deoarece am facut si eu un modul la fides de engleza si, imi aduc aminte, a fost aceeasi situatie, carti puteai sa cumperi, cd sau caseta nu. Doar profa avea o caseta (pe atunci nu era moda cu cd-ul) pe care o punea la acasetofon in clasa. Ca astfel sa fii dependent de ora de engleza facuta acolo. Si aici la fel, am cerut cd ca sa facem acasa cu copilul, ne-au spus ca nu au, nu au comandat, ma rog, nu am intrat in posesia lui. Profesoara are un casetofon la care cred ca cei mici asculta. Suntem in al doilea modul la a doua profesoara. Am schimbat, nu din cauza profesoarei, ci pentru ca i-am schimbat ziua de fastrackids, implicit a trebuit sa schimbam si ora de engleza. Despre metode, activitati, nu prea stiu ce sa zic, nu pot sa scot nimic de la cel mic, nu povesteste ce a invatat sau ce a facut. De la prima profesoara primeam in permanenta feed-back, de la a doua mai putin, cred ca e totusi prea devreme, are doar cateva ore de cand lucreaza cu ea. Desi copilul la gradinita nu face engleza si nici noi nu ne ocupam special de el, stie destul de multe cuvinte. Nu face inca propozitii. Lui ii place foarte mult.