Cauzele opririi din ev.a sarcinii(V Leiden+MTHFR)4

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

miki am descarcat si eu, dar este doar pana la pagina 27.tu il ai pe tot?ca la pagina 31 scrie despre sarcina

Poze

Cea mai arzatoare dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Danny uite aici, sa nu mai zici ca nu ai tromofilie "Gena MTHFR prezinta 2 polimorfisme frecvente: C677T si A1298C, asociate cu termolabilitatea enzimei, scaderea activitatii sale si cresterea homocisteinemiei. Aceasta este cu atat mai mare cu cat nivelul de folat este mai redus. Riscul TVP este mai mare la homozigotii pentru alela 677T si în cazurile dublu heterozigotilor C677T/A1298C."
TVP = TROMBOZA VENOASA PROFUNDA

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Mcrissa eu tot asa vad, pana la pag 27.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

miki dupa ce am citit EDIT-ul tau m-a luat putin ameteala, eu eram convinsa 100% ca inhiba,acum nu mai am rabdare pana la testul de maine

Poze

Cea mai arzatoare dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Mcrissa, ti-a zis si gugustiucul . Mie mi-a venit tot timpul la 5 zile dupa ce am intrerupt duphastonul. Dc esti gravi tb sa continui cu progesteronul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

iiiiiiii, am pierdut shiru.recuperez, promit, acu ma apuc.nu dati cu roshii.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

mda, clar.adevarul e ca si eu ma simt mai bine de cand iau tratament.azi nu mai intru pe DC.scuzati-ma.dar vestea despre Emma, m-a afectat profund.incerc, dar nu pot sa ma adun.nu mai pot scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

la toata lumea!N-am apucat sa citesc teza ce a postat-o miki,imediat dupa ce scriu o sa o citesc.
Am fost si eu la gine,i-am aratat analizele,i-am propus sa iau heparina imediat dupa ce stiu ca ovulatia s-a intamplat,si,normal()ca a fost de acord.Dr. asta,saracul,la cat l-am batut la cap,si la cat stie ca citesc si ma informez,.nici nu mai indrazneste sa ma contrazica.E de acord cu orice!
Asa ca acum astept sa-mi vina CM,si o sa incep stimularea.Miki,tu zici ca tie iti venea dupa 5 zile de la oprirea Duphastonulul,mie mi-a venit intotdeauna fix dupa 3 zile.acum,mi-e cam teama,ca ar fi trebuit sa opresc de ieri duphastonul,si am uitat sa socotesc zilele,si pica destul de nasol,ca a 10-a zi teoretic va fi sambata,2 mai,si dr. nu lucreaza,si dupa aia e posibil sa plece pana in 10 mai ,azi am aflat,dar l-am rugat sa ma trimita la altcineva pt. monitorizari,offf,acuma s-a gasit si el sa plece!!!Ca mai repede de miercuri nu cred ca am eu norocul sa-mi vina...
Apropo de MTHFR,am tot stat si m-am gandit,cine ar fi putut sa aiba gena in familia mea,si mi-am amintit ca sora mamei mele a murit destul de tanara,acum multi ani,de accident vascular,si ea a avut in sarcina preeclampsie...Am mai vorbit cu o ruda mai indepartata de-a mea,care e in israel acum,si mi-a zis ca si unul din baietii ei are MTHFR si ca i s-a recomandat toata viata acid folic,pt. a evita accidentul vascular,asa ca,se cam leaga lucrurile...Si m-am mai gandit,ca eu mereu imi reprosam ca am facut amniocenteza la sarcina care a mers bine:da,ca pt. amniocenteza am intrerupt heparina,cu 2 zile inainte si cu 2 zile dupa,iar acidul folic l-am intrerupt in sapt. 14,ca asa se recomanda de obicei,in primele 3 luni.Va dati seama,am scos acidul folic,a crescut homocisteina,am oprit si heparina...normal ca au aparut probleme,placenta s-o fi trombozat incet-incet,si de-aia mi-a zis dr. ca dupa o saptamana de la punctie fetita traia,dar nu mai crescuse,probabil ca nu s-au mai facut schimburile de oxigen si nutrienti asa cum trebuie,si s-a sufocat...
Si mi-am mai amintit ca verisoara mea primara (care avea trompele obturate si sotul cu oligo),a facut FIV,la al 2-lea a ramas,dar,in sapt. a 6-a s-a vazut un hematom langa embrion,iar in sapt. a 9-a a pierdut sarcina,si nici n-a mai ramas,desi a facut fiv in ungaria pana cand n-a mai avut nici un ovocit...probabil ca si la ea tot vreo chestie din asta a fost...;offff!!!Macar de-ar fi sigur asta cauza...
Dr. gine mi-a zis azi ca nu ar mai exista niciun motiv sa nu fie ok de data asta,sper din tot sufletul sa fie asa...
la toate fetele!!!

Mergi la inceput

Bubulina cred ca acum il tii pe printul Radu Stefan in brate Te felicit si aici si cand ai timp poate ne povestesti cum a fost nasterea.
Profa Are logica ce spui tu acolo, si lipsa de B6, B12 si acid folic au daunat lui bb , de aceea ti s-a cerut amniocenteza.
Felicitari pt puterea de convingere care o ai asupra dr tau, sper sa o conving si eu pe a mea hematoloaga ca pe gine nu prea cred.
La mine in fam tata a decedat la 40 ani de accident vascular cerebral, eu am mostenit mutatia, i-am spus mamei dar ea nu prea m-a inteles despre ce e vb mai mult am speriat-o. Mai am o sora plecata din tara si nu stiu cum sa-i zic sa-si faca ac analiza pt ca prin telefon nu prea imi vine sa dau vesti din astea. Ea are un baiat de 19 ani care acum un an se plangea de dureri de picioare, mi-e teama ca are si el mutatia. Amandoi fumeaza .

Mergi la inceput

am revenit.profa dar e bine sa iei heparina de la ovulatie?sau iei din cauza stimularii asa devreme.ca eu tot am citit ca se ia de cand e vizibil sacul ovular.
him, si eu am avut in fam cazuri de accidente vasculare si probleme cu inima(infarct).de acolo or fi si astea?din ambele parti-mama, tata, asa cum a si zis geneticiana.of.am citit si teza de doctorat.ce noroc cu prima sarcina.incredibil.sau o fi si varsta?sau faptul ca nu era activata mutatia.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput