Avem viata in sange

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita70 spune:

Multumesc pentru informatii.
Tocmai m-am inscris si am trimis link-ul si colegilor de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nrl spune:

sper sa se inscrie cat mai multa lume

Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Eu si sotul ne-am inscris deja.
Din ce am inteles, se recolteaza initial 2 eprubete de sange una pt bolile transmisibile si una pt teste de compatibilitate.
Apoi, NUMAI daca esti compatibil cu cineva se continua procedurile si se recolteaza sange dupa metoda asemanatoare dializei( donatoruul va sta 2 ore pe un aparat).

Nu stiu cand se va intampla asta si in Ro, mi-e ciuda ca si in Bulgaria exista aceasta baza de date, numai la noi nu...

Eu sper sa fiu compatibila cu cineva, mi-ar face placere deosebita sa pot salva o viata.
Sotul meu este de 6 ani donator de sange, el salveaza mai des

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_M spune:

Tocmai m-am inscris si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Sa dea Dumnezeu sa se infiinteze cat mai repede. Si eu vreau sa fiu donator si m-as bucura nespus sa fiu compatibila cu un bolnav care are nevoie de celule stem de la mine. Este atat de usor sa salvezi o viata! Eu felicit Protv-ul ca a inceput aceasta campanie. Nici nu stiam ca pot deveni donator de celule stem si ca pot salva viata unui bolnav de leucemie. Traiam si eu cu impresia ca se face ca pe vremuri, cu prelevare din maduva spinarii, ceva de genul asta...

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chimere spune:

Poate sa doneze oricine sau trebuie sa fii perfect sanatos?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Iata articilul integral de pe site:
''Pentru aceasta, toti cei care ar fi dispusi sa doneze trebuie sa stie ca procedura este asemanatoare cu cea a donarii de sange.

In randul oamenilor care ar vrea sa doneze exista inca teama ca li se va extrage maduva osoasa, insa medicii spun ca in ultimii ani s-a renuntat la aceasta procedura.

Pasul 1

Ca sa se inscrie in Registru, donatorii trebuie sa faca o simpla analiza de sange. Proba va fi analizata din toate punctele de vedere, iar rezultatul (daca potentialul donator este apt pentru a dona) va fi aflat in doua-trei zile. Daca este sanatos si deci apt sa devina donator este inscris intr-o baza de date, adica in Registrul Donatorilor Onorifici.

Numai in cazul in care donatorul este compatibil 100% cu bolnavul, acesta va fi solicitat sa doneze celule stem.

Pasul 2

Daca este compatibil cu un bolnav, donatorul trebuie sa ia pastil pentru stimularea procedurii de celule stem in sangele periferic.

Pasul 3

Pe vena se monteaza un cateter care este conectat la un aparat care seamana cu cel dializa. Procedura nu dureaza mai mult de doua ore si este fara riscuri pentru donatori.

Celulele stem hematopoetice extrase din organism se refac in cateva zile.

Celulele extrase din sange vor fi transplantate bolnavilor de leucemie, talasemie sau limfom Hodkin cu ajutorul unei simple perfuzii. In urma transplantului, pacientul are mari sanse de a deveni un om perfect sanatos.''
Cam asa sta treba.
Haideti sa ajutam la crearea acestui registru si haideti sa donam si pentru copilasii bolnavi de inima - CAMPANIA INIMA COPIILOR !!
Sunt 2 campanii care merita efortul nostru pentru binele copiilor nostri.

Andreea, mamica de Anastasia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

Eu si sotul meu suntem inscrisi ca posibili donatori in baza de date din Germania care e deschisa lumii intregi,asa am fost asigurati,am intrebat din start la asociatie si mi-a spus ca e deschisa pentru oricine apeleaza la ea,inclusiv Romania,Doamne Ajuta!

EMMA AIDA CIOLAC INVINGE CANCERUL

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manucu spune:

Acum sunt inscrisi 9021 persoane, dar numarul cred ca e mai mic, pt ca eu l-am inscris pe sot din gresealal de 2 ori, si am mai vazut cateva nume inscrise de 2 ori .

mamica lui Mihnea-Gabriel (15.09.2008)

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Sper sa iasa ceva din toate astea, ca in tara asta pare ca nimic nu mai merge. Eu mi-as dori f tare sa pot face macar asta, pentru ca am cea mai rara grupa de sange (OI cu Rh -) si niciodata nu m-au primit la donari din cauza ca am sub 60 de kg. Poate macar o celula stem valabila sa pot da...

Mergi la inceput