Experimente in bucatarie - nu gluten/ faina grau

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Mika, stiu ca este buna, dar aici este una dintre cele mai scumpe fainuri GF (cel putin in zona): 623g aproape 11$. Cea mai ieftina este spelt si apoi hrisca.

Arata cam ca meiul sub forma nemacinata! Si mie mi-a placut la gust in tort, as face dimineata, daca as gasi la un pret mai... normal.

Nu am citit prea multe despre semintele nemacinate (eu folosesc faina), dar mi se pare corect... nu spun multi doctori (daca ai probleme cu intestinul) sa nu mananci fructe cu seminte mici (zmeura, capusi, mure...)? Stiu ca sunt bune pt. prevenirea cancerului de san, parca si colon... cumva aduna ce-i rau (grasimi?! din burta ). Din pacate, cred ca nu acelasi lucru se poate spune despre uleiul de in..



Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

ML: aluatul de tarte nu e un aluat simplu nici cu faina normala. Ti-am si scris ca e destul de greu sa faci inlocuiri daca nu esti familiara cu genul asta de aluat, din cauza puterii de absorbtie diferita de la o faina la alta.
Ce e f important la aluatul de tarta:
1. daca folosesti unt, el trebuie sa fie ffffff rece. Apoi se amesteca cu faina (preferabil cu un pastry blender - http://images.google.com/images?hl=en&q=pastry+blender&um=1&ie=UTF-8&ei=zGIJSpL0L8vMjAfCnOCZCw&sa=X&oi=image_result_group&resnum=7&ct=title) pana amestecul arata ca si cottage cheese (adica untul are marimea unei boabe de mazare).
2. Cand adaugi apa (din congelator preferabil), nu framanti (asta intareste aluatul) ci aduni aluatul pana formezi o bila.
3. dupa ce a stat in frigider, il intinzi pe o suprafata cu multa faina - faina se poate scutura inainte de a-l puna in tava, dar daca se lipeste se pierde din flakiness.

Legat de faina de orez si in general de fainurile fara gluten - sunt mai aspre decat cele cu gluten.

Ma bucur ca v-au placut biscuiteii.

I-am mai facut in weekend, gustare pentru dupaamiaza: prajiturele cu faina de migdale si hrisca. Mortale!!

Daca vrei iti scriu reteta cand am timp.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

uite asta am facut eu week-endul asta si au iesit destul e buni:
http://allrecipes.com/Recipe/Perfect-Gluten-Free-Peanut-Butter-Cookies/Detail.aspx
tura urmatoare ii incerc pe cei fara faina, 1 cup peanut butter, 1 cup sugar, 1 ou.

philip
36weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Carina, a gasit sotul tapioca, asa ca voi putea folosi reteta ta acum. Multumesc si pt. restul info, am facut vara trecuta tarta cu rubarba si capsuni cu faina de grau si la fel am procedat, mai putin cu pct. 3 (am rulat foaia in hartie cerata). Dar ai dreptate, se comporta diferit.
Si mie mi s-a parut ca toate cele GF sunt mai aspre, parca cea de orez brun le intrece pe toate.

Daaaa, vreau reteta cu migdale si hrisca!!! Tot ce e cu nuci (sau fructe) si ciocolata ma da gata.

Imi pastrez reteta, Andreea!

Azi e ziua sotului, in we. vreau sa fac tortul asta (sper sa-mi iasa... apropo de nume ):

http://www.davidlebovitz.com/archives/2007/01/shf_27_chocolat_1.html

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ia sa mai povestesc putin ca tocmai ce mancai niste tort din asta fandosit . Bun la gust, dar nu sa cad pe spate, nu s-a lasat (frica mea...) si nici crud n-a iesit, da' nu mai fac! He, he, prea multa munca pt. nu cine stie ce plus ca a stat dublu ca timp in cuptor pana a fost gata si ma lua cu frisoane de fiecare data cand il scoteam din tava cu apa fiarta sa-l incerc...

Hei, ce mai cucaiti voi bun? (Carina, sa nu ma uiti!).

Data viitoare va spun ce am pe suflet in legatura cu pandispanul ala cu quinoa si poate imi dati niste sugestii.
Am zis ca ma pun pe cautat (si incercat, in timp) pe langa cozonaci si gogosi, rugelach (cornulete), piscoturi, toata floarea cea vestita... Va tin la curent.

P.S. Sper ca Osna nu se supara, amintesc si tortul ei aici, pt. cine-l vrea. Deocamdata am luat lapte batut si astept sa se mai incalzeasca afara (maine vor fi 0 grade dimineata)... poate fac o branza:

http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2009/01/tort-cu-nucicrema-fina-de-branza-si.html

Crista, cum se simte a ta, ai avut timp de incercari?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

ML:
100 g ciocolata neagra
100 g unt
70 g faina de migdale/ nuci
40 g faina de hrisca
3 oua
100 g zahar brun

1. Incalzesti cuptorul la 180 grade celsius (360 F cred)
2. Intr-un castron perfect uscat pui ciocolata si untul si pui castronul pe o oala cu apa care fierbe usor (castronul sa nu atinga apa). Amesteca din cand in cand si ai grija sa nu se incalzeasca prea tare.
3. OUale+ zaharul se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul.
4. Peste oua se adauga amestecul ciocolatos si se amesteca usor (cu o paleta din plastic)
5. Se adauga amestecul de faini si se incorporeaza bine.
6. Se toarna in forme de muffins (nu mai mult de 3/4 pline)
7. Se coc aprox 15 min.

Imi pare rau ca nu am vazut ce tort vrei sa faci inainte de a-l face ca iti spuneam sa nu il faci. Daca vrei blat fara faina: http://andaoana.wordpress.com/2009/02/05/coffee-addiction-and-a-new-twist-on-tiramisu/. Eu l-am folosit in tot felul de prezentari (http://andaoana.wordpress.com/2009/05/11/white-chocolate-mousse-and-coffee-caramel-cake/)

Spor,

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Tu chiar sa-ti deschizi restaurant! Tortul arata minunat si este si mult mai usor de facut. Iti multumesc si pt. muffins, inghit in sec deja .

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

am facut tortul osnei, numai ca n-am folosit pere, l-am lasat gol, numai cu crema si l-am mancat cu capsuni proaspete, si-am folosit splenda care e cam enervanta la gust, in rest a iesit tare bun, mai am numai vreo 2 felii. n-am avut quark, asa ca am amestecat cream cheese cu smantana grasa si am pus esenta de lamaie. a iesit racoritor. la blat am pus rom.

Philip
Nicholasin6days
Mommy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Si aici sunt cateva retete GF: http://www.elanaspantry.com/fig-tapenade-with-walnut-crackers/.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ioi, multumesc!!! . Inghit in sec cu ochii la poze.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput