Mamici si gravidute de Constanta (49)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Cele mai rele sapte lucruri pe care le poti spune copilului tau

Nu exista parinti care se trezesc dimineata si se gandesc: "Oare ce as putea sa ii spun astazi copilului meu pentru a-i crea o atitudine negativa, pentru a-i destrama increderea de sine si a-l face sa se simta dependent si lipsit de control?" Totusi parintii fac asta frecvent, fara intentie, pentru ca nu inteleg puterea cuvintelor lor.

Modul nostru de a vorbi cu copiii si cuvintele pe care le folosim pentru a comunica cu ei sunt deosebit de importante pentru increderea de sine, sanatatea emotionala si puterea copiilor nostri. Este o legatura de netagaduit intre cuvintele pe care noi le folosim, atitudinea si rezultatele pe care le vor avea in viata.

Sunt cuvinte care dau putere si cuvinte care ranesc. Cuvinte care pot educa sau rusina, incuraja sau dojeni, pot inalta sau pot cobori moralul unui copil.
Iata care sunt cele mai rele sapte lucruri pe care le poti spune copilului tau:

1. Daca nu te opresti, plec si te las aici!
Cea mai mare temere a unui copil mic este ca s-ar pierde sau ca ar fi lasat singur si lipsit de aparare. Amenintand un copil folosindu-te de teama sa de abandon in dorinta de a-l mani**** catre un anumit comportament este un semn clar ca ai nevoie de o pauza.
O solutie este aceea de a oferi copilului o altenativa. In loc sa il sperii, spune-i: "Daca alegi sa te comporti asa in continuare vom merge acasa. Daca alegi sa vorbesti cu voce normala vom sta si vom face cumparaturi. Tu alegi!"
O alta solutie este sa te opresti si sa iei o pauza. Este foarte posibil sa ai nevoie ori de odihna ori de un somn ori de amandoua.

2. Ar trebui sa iti fie rusine! Acest mod de a te adresa copilului este o incercare de a da un sentiment de vinovatie. Se crede ca daca un copil poate fi determinat sa se simta vinovat, de rusine isi va schimba comportamentul si va face ceea ce dorim noi.
Sunt situatii in care rusinea functioneaza si determina comportamentul pe care il asteptam de la copilul nostru. Dar cu ce pret? Impreuna cu rusinea si vinovatia apare si samanta credintei "Ma insel", "Nu fac suficient", "Nu fac niciodata, nimic bine". Cand copiii actioneaza in afara acestei credinte se simt si mai rusinati, lucru care le intareste credinta si perpetueaza ciclul comportamental ce produce si mai multe raspunsuri de care le este rusine.

3. Nu ne-am dorit niciodata sa te avem!
"Imi doresc sa nu te fi avut!", "Daca ar trebui sa o iau de la capat nu as mai face niciodata copii" si "Nu ne-am dorit niciodata sa te avem" sunt afirmatii de neiertat in discutiile parinte-copil. Indiferent de ce a facut copilul si indiferent care este tonul vocii sale aceste raspunsuri parintesti sunt total nepotrivite. Acest limbaj ar trebui sa fie un semnal ca ceva lipseste in relatia parinte-copil. Folositi acest semnal ca un imbold pentru a solicita ajutor, de la un psiholog, preot sau consilier scolar. Fa-o acum! Tu si copilul tau meritati!

4. Tu esti cauza divortului nostru!
Nici un copil nu este cauza divortului dintre parinti, si nu este de asteptat ca un copil sa duca o asemenea povara emotionala. Chiar si cand explicam cu atentie si cu dragoste unui copil ca nu este in nici un fel responsabil de decizia voastra de a va separa sau de a divorta acesta pastreaza impresia ca este intr-un fel responsabil si poate gandi: "Daca as fi fost diferit, parintii mei ar fi fost inca impreuna", iar "Daca as fi fost mai bun, nu s-ar fi certat atat de mult" este un lucru pe care, chiar daca nemarturisit, copiii il cred.

5. De ce nu poti fi si tu ca fratele/sora ta?
Cand parintii compara verbal fratii intre ei, unul dintre ei va iesi in dezavantaj. Ei trimit mesajul catre copil ca nu este destul de destept, destul de bun, destul de rapid sau destul de meticulos. Mesajele gen "Nu esti suficient de bun" se infiltreaza adanc in constiinta sa si vor contribui la comportamentul indezirabil de mai tarziu.
Comparatiile fac sa creasca rivalitatile fratesti intensificand rivalitatea naturala care deja exista si fac sa creasca tensiunile din casa. Comparatiile dauneaza relatiilor dintre frati, facand sa creasca sentimentul separarii.
Accepta fiecare copil din familia ta pentru persoana unica care este. Fiecare are propriile sale forte, capacitati si nevoi. Ajuta-ti copiii sa descopere frumusetea unicitatii sale, focalizandu-te pe fiecare individ, fara a folosi comparatii.

6. Lasa-ma sa fac eu asta pentru tineDaca "Lasa-ma pe mine sa fac asta", "Lasa-ma pe mine sa ma ocup de asta" si "O fac eu de data asta" sunt prezente curent in modul de a te adresa copiilor este contributia ta la invatarea neputintei de catre ei. Preluand intiativa si facand lucruri pentru un copil, lucruri pe care le poate face singur, ii creezi sentimentul neputintei. Aceasta il incurajeaza se se vada pe sine incapabil.
Preluand initiativa si facand acum, poti economisi niste timp, dar vei avea mai mult de lucru in perspectiva. Daca faci un lucru in locul copilului tau o data, nu e nici o problema. Daca o faci de doua ori, ai creat un tipar. Daca o faci si a treia oara, Felicitari! Ai o noua slujba!

7. Pentru ca am zis eu, de aia! Cuvintele sunt "Pentru ca am zis eu, de aia!", dar mesajul tacut este: "Eu sunt mare, tu esti mic, eu sunt destept, tu esti prost, eu am puterea si tu nu. Treaba mea este sa spun a ta este sa te supui".
Acest mod de a te adresa copilului da nastere resentimentelor si creaza lupte pentru putere. Incearca sa te adresezi copilului tau astfel incat sa ii comunici respect in acelasi timp cu sentimentele si dorintele tale: "Este frustrant pentru mine, in timp ce tu continui sa ma intrebi 'De ce?'. Ca parinte eu iau o parte din decizii. Asta este una dintre datile cand decizia este a mea. Nu imi schimb parerea de data asta..."

Limbajul este modul primar de manifestare al abuzului emotional asupra copiilor. Elimina modul de comunicare abuziv fiind foarte atent la maniera de adresare. Daca devii constient de una sau mai multe dintre cele sapte cele mai rele lucruri pe care le poti spune copilului tau sau alta formula de adresare abuziva, opreste-te! Inspira adanc. Mergi la o plimbare. Fa o baie fierbinte. Da-ti tie si copilului tau timp sa va calmati si sa recapatati imaginea de ansamblu. Apoi ia-o de la inceput amintindu-ti ca vorbele pot da putere sau ca vorbele pot rani.

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Blogul nostru-Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

hei, pe unde sunteti? nimeni nu mai zice nimic?
Se vede k a venit caldura si k ati iesit in parc....

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Blogul nostru-Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Hello.

Mada, sunt eu pe-aici. Cum mai stati cu raceala? sunteti mai bine?

As vrea sa incep urandu-i "LA MULTI ANI, ANDREEA !" , fetita Mihaelei. Mihaela, sa-ti traiasca fata, sa fie sanatoasa si sa aiba parte numai de bucurii!

Mamacita, pt mucii aia multi, aspiratorul bebelusului + Fluimucil sau Sinupret (la noi SInupretul a mers ff bine si e si homeopat!). Coryzalia la noi a mers doar la debutul racelii, daca era deja declansata, nu a mai avut efect. Acum, cred ca depinde si de organismul fiecaruia. Inca o data, sa va faceti bine repede!

Fisun, eu as zice intai sa faceti vaccinul si apoi sa incepi diversificarea, dupa vreo saptamana, ca sa treaca efectele vaccinului. Nu e problema daca o amani putin! mai bine decat sa o incepi si apoi sa ai vreo surpriza sa-ti-o refuze (eu asa am patit cu Filip; dupa vaccin a avut vreo 2 sapt atunci cand nu a mai vrut decat suc de mar+morcov, ca noi incepusem la 5 luni, si am trecut la lapte aproape exclusiv; si-a revenit dupa 6,5 luni). In fine, oricum ai alege, am inteles ca e bine sa nu se intample nimic nou in perioada respectiva si sa ai o saptamana distanta inainte sau dupa vaccin ( mie asa mi-a zis dr). Succes!

Dodopui, felicitari pt bebe! sa fiti sanatosi si fericiti!

Mokika, imi pare tare rau pt nepoata ta! Doamne, e cumplit sa ti se intample asa ceva! ii doresc multa sanatate, atat ei cat si fetitei, sa ii faca fericiti si sa ii ajute sa uite prin ce a trecut ca sa fie mama!

Tania, insanatosire grabnica!
Sanatate puiutilor bolnaviori!

Mami de Filip Gabriel (27/06/2007)

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/135721.birthday.png" target="_blank">Asa cresc

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Citat:
citat din mesajul lui andicu
Mamacita, pt mucii aia multi, aspiratorul bebelusului + Fluimucil sau Sinupret (la noi SInupretul a mers ff bine si e si homeopat!). Coryzalia la noi a mers doar la debutul racelii, daca era deja declansata, nu a mai avut efect. Acum, cred ca depinde si de organismul fiecaruia. Inca o data, sa va faceti bine repede!

Andicu,multumesc ptr.raspuns si ptr.urari;fluimucilul il cunosc prea bine,lucrez cu el,fluidifica secretiile,dealtfel ca si Sinupretul pe care l-am cunoscut de curandAmbele eficiente,dar noi avem deja muci apa,cascada,ce sa mai fluifici la ei...

Mergi la inceput

Aa, Mamacita, asa observ si eu ca n-am zis tot, desi intentionam.. . Fluimucilul la Filip a fludizat de o dadusem in disperare!!! problema era, de fapt, ca avea prea multi muci si nu se mai opreau. In schimb, cu Sinupret am reusit sa-i domolim, in 3 zile nu mai avea nimic.

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/135721.birthday.png" target="_blank">Asa cresc

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

va pup, fetelor! acum am intrat in casa... ne-am plimbat, era tare pacat sa pierdem vremea asta frumoasa.... si macar afara poate respira bine si bb mic si mucios....
anto a facut laringita.... printre altele, ieri i-am facut dexametazona.... (diagnostic si tratament confirmat de doi pediatri).
eu inca am o productie majora de muci.... imi pare asa rau ca nu ne putem intalni.......
oricum, bine ca a inceput sa iasa soarele, la propriu, ca vremea buna aduce si spiritul bun.
ma duc la treburi.......

Mihaela, sa-ti traiasca sanatoasa domnisoara si sa-ti aduca numai bucurii!

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina81 spune:

Mihaela,La multi ani pentru Andreea! Sa va traiasca!
Mokika,imi pare rau pentru nepoata ta,dar bine ca sunt in viata.Cum se simt?
Mav,am inceput si noi plimbarile.Cand va trece raceala,poate ne intalnim in Tara Piticilor sa va dam si costumul de spiridus.
Fisun,sunteti grasuni.Eu la Matei am inceput cu fructele. Poti incepe diversificarea cu cateva zile mai devreme de a implini 6 luni si faci vaccinul dupa Pasti. Ce vaccin faceti?
Andre,vreau si eu reteta la tortul acela cu blatul de nuca
si crema de ciocolata.Interesant ca nu se coace,poate-l incerc la aniversarea primei lunite.

Noi suntem bine,mancaciosi si somnorosi.De vreo 2 zile mai are si perioade cand vine "colicul cel mare",dar se calmeaza relativ repede. Sper sa nu fie doar inceputul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Va multumesc din suflet pentru sustinere, si in mod special Mamacitei care m-a ajutat cu informatii.

Fetele sunt binisor. Nepoatei mele i-au facut transfuzii si a primit o cantitate "industriala" de sange (asa s-au exprimat toate cadrele medicale). De dimineata am trecut printr-o sperietura cumplita ca o desteapta de asistenta i-a spus surorii mele ca "sa vedem daca mai este sange grupa ei - AB negativ", fara sa ne mai gandim ca poate primi de fapt si O negativ. S-a rezolvat pana la urma, numai ca acum este prabusita din toate punctele de vedere. Refacerea va fi indelunga .... inca nu are voie sa alapteze. Cred ca va trebui sa se mulga, ce pompa ii recomandati? ... ca sa sustina macar productia de laptic, macar sa simta placerea alaptarii, desi micuta a fost ca un copil abandonat ... singurica ... fara mami aproape trei zile. Offf... mi s-a rupt sufletul. Mamica de-abea azi si-a vazut puiutul. Acum a dat-o pe salon si o sa stam cu ele cu randul. Maine seara o sa ma duc eu.
Va pup

Mergi la inceput

Mokika, din cate am testat eu, pompa de la Avent mi s-a parut cea mai buna! aia manuala ajuta mult , si mai buna e cea electrica , dar e scumpa. Le doresc fetelor refacere rapida!

Mav, sanatate multa lui bebe Antonio!

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mokika

Va multumesc din suflet pentru sustinere, si in mod special Mamacitei care m-a ajutat cu informatii.

Fetele sunt binisor. Nepoatei mele i-au facut transfuzii si a primit o cantitate "industriala" de sange (asa s-au exprimat toate cadrele medicale). De dimineata am trecut printr-o sperietura cumplita ca o desteapta de asistenta i-a spus surorii mele ca "sa vedem daca mai este sange grupa ei - AB negativ", fara sa ne mai gandim ca poate primi de fapt si O negativ. S-a rezolvat pana la urma, numai ca acum este prabusita din toate punctele de vedere. Refacerea va fi indelunga .... inca nu are voie sa alapteze. Cred ca va trebui sa se mulga, ce pompa ii recomandati? ... ca sa sustina macar productia de laptic, macar sa simta placerea alaptarii, desi micuta a fost ca un copil abandonat ... singurica ... fara mami aproape trei zile. Offf... mi s-a rupt sufletul. Mamica de-abea azi si-a vazut puiutul. Acum a dat-o pe salon si o sa stam cu ele cu randul. Maine seara o sa ma duc eu.
Va pup

Mokika - mami de Crina (12.08.1996) si Theodor (28.08.2007)
poze

Mokika,nu stiu exact ce informatii vi se dau voua sau cum le percepeti voi,de intrati asa in panica...
Refacerea nu va fi indelunga,dar va necesita atentie,urmarire medicala constiincioasa.
De alaptat de ce i-au interzis?Pompa eu am avut Medela,electrica,excelenta.
Fetita mea a stat 3 saptamani la reanimare neonatologie si pot sa te asigur ca,desi am avut emotii,asta nu a grevat in nici un fel sentimentele dintre noi doua sau dezvoltarea ei psihologica,asa ca stati linistiti.
Eu ma gandeam la alt scenariu:dar daca nastea la Isis,unde nu au inca o rutina a rezolvarii rapide a acestor urgente?Eu cred ca,desi incercarile prin care au trecut,ea si fetita,au fost dramatice,cineva acolo sus nu le-a lasat...Nu-l scapati pe dr.Osman din vizor,insist!
mav,saracul Sebi,e bine ca ai administrat Dexa,laringitele la copii sunt parsive.Tu ce faci,ai scapat de mastita?
Mihaela,La Multi Ani pentru domnisoara ta deosebita,sufletista!
andicu,
irina,spor la somn si la mancare!Tu esti bine,refacuta?

Mergi la inceput