tort in forma de pisica
Ma puteti ajuta cu o reteta si cu indicatii (cum ii dau forma)? Ceva care sa nu aiba crema cu cacao si daca se poate sa fie roz :)?
Asa e comanda!
Pentru roz ma gandeam la frisca amestecata cu suc de sfecla rosie, dar nu stiu cum iese...
Raspunsuri
Darria spune:
blat: pandispan
crema: vanilie sau lamaie. Retete gasesti la "dulciuri fel de fel".
forma: scoti la imprimanta corpul unei pisici(gasesti pe net la planse pt. colorat) si faci tipar. Asamblezi un tort dreptunghiular, asezi "tiparul" pisica deasupra si apoi decupezi cu atentie.
Daca vrei sa faci doar capul, pe un tort rotund, nu ai nevoie de "tipar", se orneaza usor.
frisca roz: dulceata rosie cu frisca. Si eu m-am gandit la sucul de sfecla dar nu am incercat.
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamacangur Pentru roz ma gandeam la frisca amestecata cu suc de sfecla rosie, dar nu stiu cum iese... |
pentru crema roz cea mai gustoasa varianta ar fi fructe de padure sau capsuni, puse cu zahar intr-o craticioara, cu un strop de esenta de rom. le lasi sa dea cateva clocote si amesteci intre timp. cand sunt zdrobite bine pasezi sosul sau il treci prin sita si pui in el o foaie de gelatina inmuiata in apa. cand este rece il amesteci cu frisca batuta.
iar pentru blat faci cel mai bine asa cum a spus Darria.
succes!
Roxana
mamacangur spune:
Multumesc. Cred ca trebuie facute 2 blaturi, ca sa am de unde taia urechile:). Aveti idee ce cantitati imi trebuie pentru un blat, ca sa imi ajunga la aprox 15 persoane?
galliciana spune:
ma gandesc, ca, pe la vreo 2 kg ti-ar ajunge, ce trece peste, dupa mine inseamna acasa, sau.......risipa.
depinde ce forme de tort ai....
pupici la gagici!!!
astept inca o minune in viata mea!!!
mamacangur spune:
N-am nici forma de tort, nici experienta! Doar bunavointa si dragoste!
De aceea sfaturile sunt binevenite...
galliciana spune:
buna dimineata!!! ok!!
daca nu ai nici o forma, si, de ex, vrei sa faci in tava de aragaz, 10oua mi se par de ajuns!!!!!!!sincer!!!!ai ce decupa din ele!!$
pupici la gagici:!!!
astept inca o minune in viata mea!!!
laura72 spune:
anul trecuit l-am facut pe Mickey mouse,capul l-am facut in forma obisnuita si din aceeasi compozitie am copt si intr-o tava de cozonac ,ca sa pot face funda,urechile.am cautat un desem l-am tot desenat sa-mi iasa si seara am executat,se vede in poze cum a iesit.anul acesta il facem pe scooby.reteta noastra a fost de post,dar de dulce le place crema de vanilie cu ananas.
bubu05 spune:
Laura, cum faci crema de vanilie cu ananas?
Scuze pt. off topic
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras
danyce spune:
www.icingandthecake.co.uk/acatalog/copy_of_copy_of_Cat_cake.html" target="_blank">O idee aici.
www.cakecreate.co.uk/article.php?id=4140" target="_blank">Inca una
www.womansday.com/Recipes/Mom-Cat-and-Kitten-Cakes" target="_blank">Si inca una
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei