Al meu are exact acelasi tic.Il face deobicei inainte sa adoarma. Am incercat si noi sa-l dezobisnuim dar nu a mers cu nimic si am renuntat. Pediatrul ne-a spus ca e o faza si o sa treaca. Oricum daca ii atrag atentia nu fac decat sa ii aduc aminte. Pe mine ma supara pentru ca i se usuca si buzele si face ca o cojita la buza de sus si trebuie sa am grija sa fie foarte hidratate buzele pentru ca atunci nu il mai tenteaza atat de mult. Ticul a aparut cand a renuntat la suzeta si cred ca este un inlocuitor, il linisteste si asa poate sa adoarma.
Fiimea cred ca face asta de un an ..si are 5 ani ...nu mi-am pus problema sa o dezvat de asta...face asa la culcare,la trezire,si cand o cert mai face....
apropos de ce zicea stcgeo: fiimea niciodata nu a avut suzeta...deci nu stiu pe seama a ce sa pun...de fapt nici nu imi bat capul..inainte de asta avea o alta "meteahna " : isi tine mana la spranceana ,in zona arcadei,si isi masa ochiul dar in 99 la suta din cazuri inainte de culcare ...oricum ticul legat de masajul ochiului l-a lasat si acum e la buzica
..noi mereu spunem ca iar culege zmeurici de pe buzici si ea e f incantata si vine si ne da cu degtelele "simbolic" binenteles,cate o zmeurica ...
nu isi manifesta in public ca sa zic asa ticul asta
dar repet: deocamdata nu mi se pare ca e asa ceva de care trebuie musai sa scape....