Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (317)
Raspunsuri - Pagina 9
Biancas spune:
Canda bine spus...nu cred ca trebuie sa ne certam atata timp cat ne spunem civilizat punctul de vedere. Ca fiecare are altul se pare ca oar suntem diferite.
Deci ai decizia finala? E
? 
Iti iei niste role in picioare ca sa poti merge mai repede
..chiar zilele trecute am vazut o familie..un tatic care impingea un carucior, o mamica langa el ..amandoi pe role si inca o fetita de vreo 3 ani pe langa ei. Familie moderna..nu pareau sa aibe mai mult de 25 ani...asa ca...fac miscare si imbina placutul cu utilul.
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
dana_ene spune:
Buna, mamici!
Mi-a cerut o prietena, graviduta, un link catre un forum de mamici. Bineinteles ca i-am dat linkul catre acest forum si cu ocazia asta am intrat sa vad ce mai faceti.
Recunosc ca de mult timp nu am mai intrat si pentru ca citeam pe prima pagina ca se pune problema stergerii de pe lista, eu nu ma supar daca ne veti sterge. Nu pot promite ca voi scrie mai des. In ultimul timp nu am mai gasit resurse pentru "forumit"
. Cand am ceva timp liber, mai descarc filme pentru fete.
Dar, chiar daca nu vom mai fi pe lista (oricum, eu pe lista nu apaream decat cu o singura copila
), atunci cand o sa simt ca mi-e dor de voi o sa intru si va trimit cateva randuri.
Va respect pe toate, iar pe spiridusi ii ador, asa ca nu scapati voi de mine cand o sa-mi fac timp sa trec prin zona
.
Am vazut ca si Canda e graviduta. Super! Ma bucur pentru tine!
Giova, deci Edy e fratiorul lui Marco? Vai, ce a trecut timpul... 
Am citit pe diagonala la inceut si mi s-a parut ca Brandusa va mai avea un baietel. Minunat! Ce ma bucur pentru ea, asa o mamica finuta... o fericita!
Ana, inteleg ca Alex are o surioara? Felicitari! Ce frumos trebuie sa fie.
Silvia
.
Noi suntem bine, slava Domnului!
Nu stiu ce sa va spun altceva. Ne petrecem timpul in familie, fetele se bine (eiii, se mai cearta ele, dar nu cred ca e nefiresc) si abia astept vremea calda, sa putem iesi cat mai mult la aer.
Va pup PE TOATE!
canda_h spune:
"Fetitza" ii zicem noi pana la proba contrarie ... la eco inca nu s-a vazut nimic.
Angi
de motanel
(5.02.2006)
andiaroro spune:
Bianca- eu nu am intalnit pana acum parinti care sa vorbeasca in casa alta limba decat romana...si cunosc ceva romani!Dar in ce limba raspunde copilul e alta poveste
si aici parintele poate sa impuna doar pana la punct si are doar o singura solutie: ii vb in continuare in lb materna ca macar la nivel de intelegere sa stie ca afacut tot ce a putut....si cum e un subiect care pe noi chiar ne "arde" am intrebat pe toata lumea in jur si pana acum nu am "auzit" decat de 2 cupluri ce nu vb rom cu copii-dar eu pe astia nu-i cunosc personal, asa ca nu pot sa emit judecati.Noi i-am vb lui alex numai in ro(doar l-am mai certat in fr ca "tinea") si cu toate astea pana vara trecuta utiliza in ro doar cuvinte disparate ce-i placeau lui. in vacanta in ro ainceput sa fac aprop simple gen: beau apa.si abia acum, cu maica-mea, face fraze complexe.
Si nu trebuie pus semnul egal intre comportamentul in societate al indivizilor dintr-o mare comunitate cum sun maghiarii in zona voastra cu comportamentul pe care tr sa-l adopte o singura familie pierduta printre alte natii. In casa vb limba ta, dar la groapa cu nisip poate sunt copii de 10 natii, care nu se pot intelege intre ei decat in limba tarii gazda.
Ioana-Si eu cu Alex am pus 7 kg in luna 6, dar eu chiar nu sarisem calu, dar pana atunci doar slabisem-si m-au trimis la dieteticiana, carea zis ca se intampla si nu exista explicatie.
Giova-astept sa se trezeasac ca vreau sa-i probez rochita de "iepuras" ca poate nu mai e buna...si atunci ii fac poza
Tot cumintica e, dar a prins si glas pt cazuri "grave" si...poseda, dar iti da timp de reactia, cateva minutele inainte de claxonare se "fosneste"
Irina- imi place cand apari tu-parac imparti dreptatea
ana si alexandre (17.02.2006)
silvi_2005 spune:
Heloo, bonjour si salutare in maghiara nu stiu si nici nu ma intereeaza
ca am eu o geana tampita impotriva lor la anumite faze...ca cele zize de Bianca ca traiesc in Ro si nu vb romana
.
Bianca, da a venit fratele meu cu sotia
eu bucataresc si respect dieta in continuare
tocmai am mancat un lighenas cu salata de fructe. Azi mi-au sosit si tabletele mult asteptate, podomentru ala e o prostie ca nu merge nicicum...sau sunt eu prea blonda sa il dovedesc
cum se zice in Moldova.
Irina pe noi ne-au sfatuit sa vb si acasa cu el unul din noi numai in franceza ca deocamata cu 2 ore pe zi nu are cum sa asimileze limba, cand a merge la scoala va fi alta treaba. Noi vb cand pe rand cand nici unul, Alaina avaut varza in cap si atunci m-am enervat si am vb romaneste
in franceza vb cu el afara si in casa cateodata asa didactic ci punctual.
Ioana
ai fost tare cu kg eu am luat cum iti ziceam la tel 15 din vara trecuta
si in sarcina ca o vitelusa
am inceput de la 63 si am termminat cu 86
...dupa care iar am auns la 60 de kg.
Giova bucataresc pt musafiri, sori ca nu am reusit sa intru atunci sa raspund.
Canda si Dana ma buucr tare sa va vad
eu sunt foarte bucuroasa sa au zis si asa mai rar vesti despre voi si copilasii vostri
Dana zi-ne de par daca s-a remediat problema unde i-l smulsese Roxana Oanei.
Ana de France nu ma ma lungesc si aici ca cu tine vb la telefon...tie pupici "fara numar" cum ar spune Dl Minune
sa pastram o nota e romanism in discutie
glumesc si subliniez asta sa nu imi aud apoi vb cu manelele si romanismul.
Draga Maraki in ceea ce priveste ce am scris eu lung si lat despre cerutul de scuze....la care a reactionat si Bianca
nu vreau sa reiasa ca eu oblig pe cineva sa isi cenzureze parerile si ideile, ca nu sunt moderator aici sa Mafalda Dc-ului departe de mine gandul asta, sau ca fortez sa nu se certe
desi asta as face-o daca as putea. Sunteti libere sa vb cum vreti cu cine vreti, spuneam si reactionam in contextul in care Anda a fost "barfita" si mistocarita aici fara nici un rost cu "aia de zice bonjour" si nu stiu ce. Daca ziceati frumos sau urat ca : mai Anda ia si vb romaneste cu fiul-tau ca in filme o da pe franceza ....si dupa mine nu e bine sau eu nu nu as face never
asa ceva...era altceva....nu stiu daca nu intelegi ce vreau sa zic sau nu vrei sa intelegi. Nu cred ca o persoana care nu posteaza la noi la care ne bagam nasul in drops....care de altfel ar trebui vazuta ca o mamica din trupa noastra..prietena , asa cum va consider eu pe toate, merita sa fie apoi barfita asa. Peste acest fapt ca desi s-a procedat asa...nu gasesti de cuvinta sa spui ca da am gresit
nu pot sa trec, nu te pune nimeni sa admniti altceva...poti sustine cat vrei cum crezi tu ca ar fi mai bine sa se vb in casa....mai mult decat atat ca v-am zis ca Anda vb ca si mine si Ana si in ro si in fr cu el si sa nu imi zici tu mie ca daca Angelo iti vb in greaca ii zici nuuuu taci si pana cand nu formulezi in romana nu discutam
ca nu te cred, il iei in brate si il pupi si te bucuri ca e sanatos, vede ,aude, vorbeste...si in raspunzi in orice limba. Zoceam numai ca ati gresit in abordare vb asa pe la spate....ceea ce nu se face. Ii iau apararea Andei pentru ca e prietena mea....si asa as face cu oricine ar fi facut la fel ca voi, nu are importanta numele,pentru ca eu cred ca noi suntem prietene....ca ne spunem ce avem de ne spus in fata, mai frumos sau urat in functie de rezervele verbale si cognitive de care dispunem dar nu ne injunghiem pe la spate, nu ne mistocarim si altele...NU as putea face altfel, ce ar insemna atunci sa ne mistocarim toate pe la spate pe la alte subiecte si sa ne pupam aici pe forum...ce rost ar mai avea sa ne batem joc unele de altele. Daca imi amintesc bine si tu ai fost luata in primire pe ceva forum si au sarit o multime de prietene sa te apere, chiar si eu am facut-o, am mers si am postat acolo pentru ca tu aveai dreptate si te sustineam...Eu sincer va vad pe toate ca pe prietene si va respect ca atare, nu zic cu naivitate ca suntem toate prietene intime, sa facem case in comun si credite la banca comune
dar suntem prietene...si din punctul meu de vedere prietenii mei respecta niste reguli...in mare discutie aici regula de a imi respecta ceilalti prieteni. Daca asta nu e posibil asta e...nici o suparare
eu IMI CER SCUZE daca te-am deranjat cu solicitarea mea si mergem mai departe...e forumul acesta destul de lat sa incapem toate nu e obligatoriu sa vb toate cu toate
.
Imi Cer scuze si fata de fete ca ma lungesc atat dar promit ca e ultima explicatie lata
. Sincer nu inteleg atat rezerva de admine cand ai gresit cu ceva
eu imi cer scuze ca si cum as bea apa
si prin asta nu simt ca imi scade IQ-ul, orgoliul sau mai stiu eu ce. Sunt o multime si aici chiar nu fac referire la Maraki
aberez asa la general vb care daca trebuie sa admita ca au gresit de simt mai stramtorati decat Mircea cel Batran la Poarta lui Baiazid
...care e problema, ca doar nu depun vasalitatea tarii Romanesti cerandu-si scuze, admit ca poate s-au inselat sau au gresit, e o dovada de maturitate, respect si bunavointa care adesea salveaza casnicii, prietenii, exmatriculari din scoli si razboaie intre tari
.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
silvi_2005 spune:
Fetelor eu una trecand peste motivul care l-a declansat chiar sunt pentru discutia asta cu limbile si crescutul copiilor in casa, mereu am fost mai mult decat incantata sa ascult si sa analizez si o alta parere, chiar citeam un topic cu copii bilingvi pentru ca e dificil ca parinte de gestionat asta, felete din Romania nu isi dau seama ca invatatul unui limbi straine la copilasii lor e o optiune nu o necesitate
si eu una cu Einstein-ul meu
chiar am aceasta problema aiurea de tot ca al meu nici nu s-a nascut aici ca si Alex al Anei sa fie familiarizat de la nastere cu asta...ci a venit al un an si 4 luni cand incepuse sa o rupa pe romana
nici nu astat 8 ore pe zi minim la o crea sau colectivitat unde sa se vb franceza ca si Mark si chiar avem pb cu franceza
.
Cristina ca uitasem sa iti zic la testul acela facut, chiar m-am mirat ca i-a iesit ca e la niv de aproape 4 ani la limbaj ca ambifat corect si el nu vb in fraze elaborate cum fac copilasii din Ro din ce povestesc aici mamicile. Face diferenta intre singular si plural, intre trecut si actiunea ce urmeza dar nu imi "povesteste" ce a facut la gradi
sau mai stiu eu ce, zice de ex "mama vreau supa" sau "alain sau bb (cum se alinta) vrea supa sau vrea baie..dar cam asta e nivelul de discutii
. Poate la varsta asta se considera inca ac e normal nivelul asta..nu stiu.
Cosmina nu stiu ce faza draguta ai povestit, scuze
dar am citit in graba profitand ca isi fac toti siesta si am o clipa libera revin sa vad de ce e vb cand termin de adunat din bucatarie.
O sa recitesc paginile trecute ca recunosc ca am citita sa in graba...Va multumesc de aprecieri nu am nici un merit deosebit pentru nimic, asa cum ziceam
sigur ma uita posteritatea de la nepot incolo dar chiar tin la nistre principii respectate " intre prieteni" penru care am avut mai demult discutii si cu sotul
pana s-a lamurit cu "ponctul meu de vedere" ![]()
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
asteryaro spune:
Profit din nou de ora lui Razvan, sa mai dau o raita pe aici.
Eu cred ca subiectul despre "limbile vorbite de copii" este destul de sensibil. Mai cred ca fiecare mama face asa cum ii dicteaza instinctul, in care eu ma incred de fiecare data.
"Mistocareala" de care zice Silvi... pai asta-i boala veche aici, asta este.
Silvi, eu testul Portage i l-am facut in urma cu un an lui Razvan, cand era afazic total. Cred ca daca il fac acum va iesi complet diferit, si daca stau bine sa ma gandesc, o voi ruga pe una din fete sa il faca intr-o zi. De curiozitate si amor propriu, desigur. Mai, ma termini ce tare ma amuzi cand zici ca "esti blonda"
.
Bianca, sa nu care cumva sa dai cu bata iar, ca ma supar pe tine
. Intelege si tu ca e absolut normal sa ai pareri diferite uneori. Chiar si daca simti ca ai dreptate si-ti vine sa mergi pana'n panzele albe, tot e bine sa fii mai intelegatoare.
Ooff, ca iar am uitat ideile principale... bolile batranetii
.
Kiki si
Nicolae-Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
www.dropshots.com/asteryaro2
cosmi1975 spune:
ASADAR....am facut poze cu aparatul directoarei asa ca daca mi le trimite vi le pun
si asta cu lipsa ,,doagei,, mi a zis o sefa de ziua ei cand am facut o sa boceasca...i am furat din laptop o poza cu nepoata ei pe care a vazut o 1 singura data (e in canada)si are 2 ani
si i am facut o perna cu poza nepoatei si un tort in forma de masina carea iesit super si i am pus si numerele personale de la logan,,,,,,o sa pun poza
asa ca ma tin de prostioare dar tareeeee ma bucur cand vad lume fericita
maraki spune:
Silvie, nu imi cade rangul si nici nu devin inferioara daca imi cer scuze insa tu nu admiti ca eu nu am gresit, nu am scris " aia de spune bonjour " o foarte urata exprimare dealtfel.Am spus doar atat: Silvie, bonjour iti spune ceva? Atat si nimic mai mult, stiu foarte bine ce si cum scriu. Ti-am trimis pe mess franturi de postari de unde am tras concluzia dreapta ca limba de baza este franceza( exprimarea apartine Andei )Deci unde e greseala mea? Cu ce se simte jignita? Am continuat aici pe forum ca sa stie toata lumea cum sta treaba, ar trebui sa pun si copy de unde se scrie clar ca sant proasta ( cuvant postat de Anda ) si ca-s o persoana care nu merit nici macar despre vreme sa se discute? Poti admite ca de data asta gresesti si acuzi nefondat. Cu asta am incheiat orice explicatie, faci cum doresti.
Astery exprimarea ta a lasat de dorit,nu am inteles ce vrei sa insinuezi treaba cu " fluturatul analizei genetice " Punem punct aici.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5