Burtici fericite de septembrie-octombrie (34)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luhtien spune:

Citat:
citat din mesajul lui anadomnica

Fetelor, ati auzit????
"Durata concediului maternal (pentru cresterea copilului) va fi redusa de la 24 de luni, la 18 luni, au declarat pentru Capital surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, decizia va fi luata in urmatoarele sedinte de guvern, cel mai probabil in prima decada a lunii aprilie, dupa ce Ministerul Muncii va redacta actul normativ care va modifica actuala lege referitoare la concediul pentru cresterea copilului."

Doamne ajuta!
9+

WTF???
Da' bani mai multi nu puteau sa dea!
Da' gratuitate pentru gravide nu?
Da' un trusou pentru BB obligatoriu de la stat nu?

Trebuie ei de fiecare data sa ia , sa ia , sa ia.
Lua-i-ar pe ei!

Nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa te nasti.
Despre plecarea ta, tot altii vor decide.
Insa timpul dintre este in mainile tale. Nu-l irosi!

+12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Astia sunt... plecati cu pluta! Cica vor sa propuna o lege prin care sa plateasca bunicile care stau si cresc copiii, dar asta doar daca mamele se intorc mai repede la servici. Sunt curioasa... pe criza asta, ce suma au in "buget"?? Si perioada asta e cred cuprinsa tot in alea 18 luni. Buna intrebare: ce faci cu copilul urmatoarele 18 luni? pana ti-l primeste la gradinitaaaaa???
Ar trebui sa ne organizam sa facem o petitie prin care sa cerem oprirea acestui proiect de lege!

Doamne ajuta!
9+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Da, eu sunt de accord cu petitia, dar oare rezolvam ceva?

M-am distrat si eu un weekend cu "sonda" de care ziceati voi, si daca tot sunt relaxata in concediu mi-am pus si eu sonda la treaba.
Hainute de gravida mi-am luat chiar ieri. o bluzita super draguta si o pereche de pantaloni...au fost cam scumpe...dar nu o sa imi cumpar eu prea multe...ca nu are rost...max 2 pantaloni si vreo 3-4 bluze.
De vergeturi si mie imi e frica mai ales ca parca mi-a aparut tot mai multa celulita...dar si eu ma dau cu crema si sper sa scap de ele...mama nu are deloc, dar cum zicea cineva...pe vremea lor nu se mancau atatea dulciuri si junk food.

KIKI 12+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Ce nenorociti...eu chiar ma astept sa se renunte si la cei 85% din venituri, pe motiv de criza...eu cu ce bunica sa-mi las copilu? ca mamele noastre inca lucreaza...doar nu le pensionez fortat.

Raluca17+ mama Rianei(2 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns demonizza spune:

Citat:
citat din mesajul lui anadomnica

Astia sunt... plecati cu pluta! Cica vor sa propuna o lege prin care sa plateasca bunicile care stau si cresc copiii, dar asta doar daca mamele se intorc mai repede la servici. Sunt curioasa... pe criza asta, ce suma au in "buget"?? Si perioada asta e cred cuprinsa tot in alea 18 luni. Buna intrebare: ce faci cu copilul urmatoarele 18 luni? pana ti-l primeste la gradinitaaaaa???
Ar trebui sa ne organizam sa facem o petitie prin care sa cerem oprirea acestui proiect de lege!

Doamne ajuta!
9+

hmm....la cum ii cunosc (de profesionisti) si la cum ma cunosc (de norocoasa) nu cred:
1. sa se aprobe f. repede (daca e cu titlu de proiect de lege probabil ca vor ashtepta urmatorul an electoral pentru dezbatere, ca sa-si poate trambitza sonor lupta si victoria;
2. sa faca o mare diferenta. probabil ca va fi o suma de rahat (estimez salariu minim, sau procent din salariul minim pt bunici) si oricum procedura pentru inscriere va fi atat de complicata incat va implini bebe 7 ani pana sa primeasca bunicii sacul de galbeni.

So...nici nu merita sa ne batem capushoarele noastre dragalashe cu asha ceva :)

pup burtici fericite

demonizza 11+
sotie de Bombanei si mamica fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Si mamele noastre lucreaza!!!Sper sa nu se reduca totusi timpul...conteaza f mult si acele 6 luni...
Am uitat data trecuta sa imi schimb semnatura...azi facem 13 sapt.

KIKI 13+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Crissbebe sper ca ai primit pana la urma parola! Sorry
Apropo de sonda....Am folosit-o si eu in week-end si nu a fost chiar dragut. Asta pentru ca ma ustura foarte rau inauntru, chestie care nu mi s-a mai intamplat niciodata. Are vreo legatura cu sarcina, ca m-am cam speriat drept sa va spun!

16+
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Mergi la inceput

kiki - se pot rezolva multe cu petitiile - chestia este doar sa se stranga semnaturi multe. Partea buna este ca putem face petitia online si putem mobiliza mai multa lume in acest sens. Oricum... mai bine sa asteptam intai proiectul de lege sa vedem ce le-a "copt" mintea politicienilor nostri cei daaastepti, si cat de alambicate sunt lucrurile, caci vor fi cu siguranta alambicate si incurcateeee... ca nu le mai descurca nici ei... cum zice demoniza
Daaa... asta cum ca mamele lucreaza... nu au luat-o in calcul?? Ce mai, asa guvern de tampitei avem... ce sa ne asteptam. Numai lor le cresc drepturile si salariile,...

Doamne ajuta!
9+
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Si eu care citisem si o veste ..bunicica azi, si vroiam s-o impartasesc...si vin astia sa-mi strice mica bucurie...eu de asa tara n-am mai auzit si parintii nostri lucreaza, si cred ca suntem o gramada pe aici cu parintii destul de tineri...

da pe aia ca ar vrea sa mareasca varsta de pensionare la 70 de ani ati auzit-o??!! adik banca mondiala "ne recomanda" asa....pai o sa ne scoata naibii direct in cosciug de la birouri!!

a, si ca sa va zic ce mai auzisem, de data asta de bine, cum ca e posibil sa se dea o lege europeana prin care timp de o luna dupa nastere/adoptie, sa poata sta ambii parinti acasa...adik sa stea si taticu acasa in perioada "a mai grea"....si sa ia o indemnizatie, bineinteles....ar fi bine daca s-ar misca pana nastem noi...

ursuletzul nostru

17+

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Iti dai seama ca daca te pensioneaza la 70 ani... cine mai aer bunici sa aiba grija de copii?? Ca doar la varsta asta nu cred ca se incumeta nimeni sa lase copiii cu batranii - la varsta asta trebuie sa avem noi grija de parinti, nu ei de copiii nostri. Ce, mai! Ca la balamuc.
Acum citeam pe zf.ro cum ca ministrul muncii dezminte un astfel de proiect de lege: "Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a dezmintit ca ar exista un proiect privind reducerea concediului de crestere a copilului, declarand ca exista doar unele propuneri ale organizatiilor nonguvernamentale referitoare la transferarea unei parti din indemnizatia de crestere a copilului in fondul de salarii pentru bone, informeaza Mediafax.

Tot conform afirmatiilor ministrului, nu exista niciun proiect privind reducerea concediului de crestere a copilului de la doi ani la un an si jumatate.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, declarase anterior ca ministerul lucreaza la un proiect de act normativ prin care durata concediului pentru cresterea copilului va fi redusa de la doi ani la un an si jumatate.

Conform secretarului de stat, mamele care vor decide sa se intoarca mai devreme la munca ar putea primi 30% din salariul primit pentru cresterea copilului, dar nu mai putin de 600 de lei."
Nici ei nu mai stiu ce vor sa faca

Doamne ajuta!
9+
Creste bebe!!!

Mergi la inceput