vacanta cu copiii

vacanta cu copiii | Autor: first_carmen

Link direct la acest mesaj

Buna,

Suntem o familie, care pentru prima data in viata copiilor ei, pleaca in vacanta singuri cu ei (in rest am fost cu parintii mei). Copiii in vara o sa implineasca 2 ani. Si am vrea sa mergem (ca tot omu') la mare, dar nu vreau la noi in tara din cauza aglomeratiei. Am fost inainte de a ramine insarcinata in Grecia in Halkidiki la Hotel Philoxenia Bungalows, Psakoudia - ce viata acolo - un om la 15 m, apa fara alge, albastra de-ti venea sa plingi, fara arici de mare, plaja curata, nisip fin, mincarea buna, dar departe pentru doi pusti care parca au arcuri in calciie.
Sfatuiti-ma unde sa mergem ... sa fie ceva mai aproape , sa nu fie aglomeratie si sa fie si curat :)

Multam,

Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denise spune:

Chiardaca nu este foarte aproape, credca merita sa faceti un efort si sa mergeti tot in Grecia. Si noi am fostin Halkidiki pe cand avea fetita 2 ani si am fost super-multumiti. Am plecat dis de dimineata (4), asa ca pitica a dormit o buna parte din drum. Am mai oprit de vreo 2 ori la benzinarii cu loc de joaca, ne-am mai distrat cu diverse carticele si jucarii si...timpul a trecut. Apropo, noi am fost in Hanioti, Hotel Lesse! Ar mai fi o varianta in Bulgaria; mai aproape de atat nu cred!
Concediu placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_70 spune:

Arcuri in calcaie, maracini in dos, furnici pe maini. Un singur copil cu energie de 4.
Noi am ales Duni la 500 km de Bucuresti (cam mult pentru fiu-miu dar o sa plecam cu noaptea in cap). Proprietate particulara privata, departe de manele.
Comentariile si fotografiile de pe holidaycheck.com m-au incantat.
Merita studiat.
Seara buna.

Mama de Dragos Andrei

Mergi la inceput

Scuze!
Am dat o informatie eronata .
Am citit pe un alt forum ca distanta din Bucuresti la Duni este de 380 Km. MAP24 se pare ca a ales cale mai lunga.

Mama de Dragos Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmen_70

Arcuri in calcaie, maracini in dos, furnici pe maini. Un singur copil cu energie de 4.
Mama de Dragos Andrei

Din aceleasi motive am ales tot Duni. E destul de aproape, si daca plecam devreme, cea mai mare parte a drumului va dormi( sau asa sper eu). O alta varianta mai este Albena, care e si mai aproape, de ex hotel Kaliakra - e super. Doar ca nu stiu daca mai gasiti locuri acum, dar merita incercat.
Si noua ne-ar fi placut Grecia, dar speram ca in 1-2 ani se mai cuminteste copilul si putem sa incercam, iar pana atunci...decat litoralul insorit( sau nu) al patriei....de 1000 de ori mai bine Bulgaria, chiar daca pana anul trecut-cand am fost prima data= nu puteam suferi Bulgaria, bulgarii si tot ce tinea de ei si neamul lor,( si mi-am schimbat si parerea despre ei, cel putin cu turismul...sunt muuuuuult , foarte mult mai avansati decat de noi)

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Daca nu aveti probleme cu avionul, poti cauta pe net, complexul Susesi din Antalya. Am vazut fotografii facute de cineva care a fost anul trecut acolo si-ti pot spune ca este mai frumos decat in prezentare.
Eu m-am indragostit de locul ala.
Sa fac doua mii si ceva da Km cu "Cappy" (vezi reclama cu pisoiul) in masina nu am curaj sa sper nici peste un an. Ramane sa-mi conving sotul sa urce in avion.
Daca nu reusesc

Mama de Dragos Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

1. Turcia: Durata de calatorie mica, foarte interesant pt copii (avioane). Cam 2 ore inainte de zbor -pe aeroport, 1 ora si un pic zborul efectiv, inca 1 ora pe aeroport acolo+transfer (alegeti o statiune mai aproape de aeroport) => 4.30-5 ore. Hotelul poate fi oricare cu all inclusive de 4 sau 5 *. Variantele sunt nenumarate. Ca statiune iti recomand Belek-ul care are multa vegetatie sau Lara (hoteluri mai noi dar vegetatie mai putina). Ar mai fi un hotel in Bodrum care are plaja cu nisip. Restul statiunilor ori sunt prea departe (Kusadasi, Marmaris, Alania) ori nu au plaja cu nisip (Bodrum, Kemer). Dejavantaj: costuri marisoare din cauza ca platiti 4 bilete de avion (restul, cazare+masa e doar pt 2 adulti e ff acceptabil ca pret)
2. Bulgaria: Durata: cam 5-6 ore pana in Nisipurile de Aur / Albena (cele mai apropiate statiuni) dar foarte mare aglomeratia pe plaja. Nu vei putea sta linistita fara sa alergati amandoi dupa copii. Mai degraba incearca Obzor. Calitatea serviciilor la all inclusive: cam la mijloc intre noi si turci.
3. Grecia: Anul trecut am fost in Thassos. Am plecat la 12 noaptea, copiii au dormit aproape tot drumul. Dimineata eram in Grecia, pe la 11 eram pe ferryboat. Partea plictisitoare a drumului au dorit, pe ferry s-au distrat dand de mancare la pescarusi. Am stat in Skalla Potamia care are o plaja ideala pt copii. Puteam sta linistita pe scaun si sa vad copiii in apa (mica) jucandu-se. Ca pret, am iesti cam la jumatate din costul unui concedi asemanator in Turcia.

Dar (exista si un dar), copiii tai sunt micuti si nu stiu daca la capitolul mancare pot manca prea multe. Grecii au chicinete si poti sa le prepari tu cate ceva - asta daca nu estisuficient de satula de bucatarit. In Turcia, la all inclusive ai si mancare speciala pentru copii (la Bulgari nu prea, trebuie sa mai adaptezi). Asa ca vezi si cat te tine buzunarul. Daca ai 2000 euro pentru vacanta - mergi 10 zile in Turcia la 5*all inclusive. Daca ai maxim 1000 - alegi Grecia si poti sta 2 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Spre Turcia te-as indruma, un resort de 5 stele, care ofera o multime de facilitati pentru copii. Depinde si de bugetul de care dispuneti.

Noi anul asta am ales Thassos, dar, la o evaluare mai atenta, am realizat ca este posibil sa ne coste mai mult decat Turcia. Am dat 1400 eur pe 10 nopti de cazare cu demipensiune. Masina o sa ne duca probabil pe la 100 eur. O sa mai cheltuim acolo pe masa de pranz si pe bauturi. Am estimat ca vom ajunge undeva la 2000 eur, in total. Iar in Turcia am fi platit, cu tot cu avion, pe 14 nopti de cazare, la un resort de 5 stele din lantul Delphin, 2300 eur, totul inclus.

Ioana 35+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns first_carmen spune:

va multumesc tare mult pentru informatii ... o sa incep cautarea. oricum sunt cu inima cit un purice cind ma gindesc la vacanta asta, daca copiii o sa inceapa sa urle (cum uneori le e obiceiul), daca unlul o sa fuga unul hai altul cea, daca nu o sa vrea sa manince ce au acolo (de fapt si cum o sa manice , in ultima vreme vor mai mult pe masa sa stea) ... sper sa-mi revin pina atunci

Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Buna,
Din experienta noastra si ca sa-ti faci o idee:
-anul trecut vacanta 11 zile in Antalya-Rares avea 1 an si 8 luni.
Drumul cu avionul si la dus dar mai ales la intors un calvar, a urlat non-stop alea 2 ore cat am stat in avion.
Nu s-a putut acomoda cu caldura si mai ales umezeala, cu toate ca am plecat la sfarsit de august. A facut diaree in ultimele 3 zile din cauza apei de mare si a si racit din cauza aerului conditionat(fara febra din fericire). Nu s-a putut acomoda cu programul de plaja/somn/plimbari, adica la ora 10, cand era ideal de plaja el murea de somn (noroc ca mai dormea in carut), dupa masa de pranz, noi eram morti de somn si caldura , el avea chef de joaca. Seara noi voiam sa mai stam afara la un ceai sau suc, el murea de somn la 9.30.
Pe plaja nu am putut sta linistiti o secunda, fiindca in permanenta unul din noi trebuia sa alerge dupa el.
Cu mancarea a fost catastrofa, din cauza caldurii nu voia sa manance mai nimic, a trait 11 zile cu lapte, iaurt si cateodata cereale( carate de acasa).
A trebuit sa-i respectam lui programul si sa ne adaptam noi dupa nevoile lui si ca atare ne-am intors mai obositi decat am plecat.
Hotelul a fost excelent, serviciile super, mancarea mai mult decat la superlativ, dar noi il consideram un concediu nereusit.
- tot anul trecut in iulie-avea 1 an si 7 luni, am mers o saptamana la munte la Moeciu. Pe drum, in masina, a dormit tot timpul.Aer curat, in Buc era canicula acolo erau max 25 grade. A fost excelent, am dormit, ne-am plimbat, am mancat, el s-a jucat de dimineata pana seara in curtea pensiunii cu toate animalele din curtea oamenilor alora. O mica vacanta excelenta!
Nu dau sfaturi, spun decat sa aveti mare grija ce alegeti, vad ca sunt 2 copilasi de aceeasi varsta, e cu atat mai greu!!!
Anul asta vom pleca in vacanta fara copil, 2 saptamani afara din tara. Cu copilul vom merge, in iulie, cand in Buc va fi canicula, la munte, la o pensiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Danutz, o sperii mai rau pe Carmen.

E adevarat ca astia micii dorm mai mult, dar noi ne-am adaptat programului lor. La 7 mergeam la masa de dimineata, apoi pe plaja. La 10.30-11 avea chef de somn? Foarte bine, in puneam pe patul de pe plaja si dormea copilul cat poftea, iar mamai si tati faceau plaja linistiti. Dupa pranz mergeam in camera si se juca sau mai puneam ceva la televizor...seara, dupa ce mancau si dansau la minidiscoteca pui copilul in catut si sati cu el afara pana la 12 noaptea. Ar mai fi varianta de babyphone cu raza mare de acoperire si parintii la terasa cea mai apropiata. Tot ce povestesc se petrecea intr-un all inclusive Turcesc. Cat au fost copiii mici am preferat asa ceva. Abia de anul trecut, ne-am aventurat in Grecia pe cont propriu (cel mic avea 2 ani si 9 luni).

Virusei, pot lua oriunde, depinde de rezistenta copilului si evident de noroc (sau ghinion). In 5 ani de cncedii in Turcia o singura data au "pescuit" virus cu febra 3 zile (noroc cu traista de medicamente carata dupa noi).

Personal, daca nu e mare, soare si caldura... nu e vacanta, asa ca nici-un munte nu face cat marea si nici nu as pleca vre-o zi in concediu fara copii. E parerea mea, nu vreau sa critic/influentez pe altii.

Avionul: copiii urla de durere atunci cand, din motive medicale, ii dor urechile la schimbarea de presiune. Presupun ca asa ceva ati patit. E bine sa-i dai copilului la decolare/aterizare ceva de supt (san, biberon cu apa/suc, o bomboana - depinde de varsta). Spre exemplu, cei de la Iberia, anul trecut cand am fost in Tenerife (si am zburat o zi intreaga cu doi copii de 5.9 si 3 ani) le-au dat la urcare in avion niste jeleuri (in forma de avion) pe bat. Si cum am schimbat avioane x 2 copii => o gramada de jeleuri. In plus, le gadeau creioane colorate si niste planse ca aibe de lucru. Asta trebuie sa faci si tu. Iei ceva de desenat, cateva jucarele micute si usor de manevrat si in plus, eu le luam cate un mic cadou, o jucarie noua care sa-i tina preocupati.

Mergi la inceput