Untul de shea - shea butter (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Am vazut shea butter si aici - http://lorisbeauty.wordpress.com/produse/ e un pic mai scump decat comandat din afara, insa pentru cine nu vrea / poate comanda din alta tara e ok. Sau pentru cine vrea sa incerce...

Eu am comandat de pe ebay, mi-a ajuns destul de repede (5 zile). Chiar e foarte bun pentru piele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dierna3 spune:

E de apreciat ca Lori are spirit intreprinzator, in pas cu evolutia topicului de pe DC, in rest nu prea stie cu ce se mananca untul de shea. Ulei esential de jojoba si ulei esential de avocado – serios?, shea elimina celulita… Si e pe Worldpress. Eu una nu vad preturile, da’ pot sa-mi imaginez.

Mai era un magazin romanesc online care vindea ulei de jojoba la preturi umflate, pe principiul ca e pur. Well, pe plan international doar puritatea uleiul de masline e reglementata, deci oricine poate sa-ti vanda uleiuri “pure” (in sensul de rafinate, hidrogenate, golite de tot ce era mai bun) si sa nu pateasca nimic din punct de vedere legal.

Alta chestie: aveti grija cu ce parfumati cremele facute-n batatura! Mai bine natur daca nu cunosteti provenienta. Site-urile serioase mentioneaza ce vand, probabil ati vazut pe cele din UK demarcatia intre absolutes, essential oils, fragrance oils, flavour oils. Primele sunt foarte scumpe si utilizate mai rar, in rest eu ma indoiesc profund ca mare parte din ce se gaseste in plafarele si magazinele de la noi sunt intr-adevar uleiuri esentiale. Si e naspa, parfumurile artificiale sunt in topul substantelor daunatoare din cosmetice.

Intrebare pentru fetele ce au comandat de pe Aroma-Zone: cat a facut pachetul intre confirmare si sosire?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dierna3

E de apreciat ca Lori are spirit intreprinzator, in pas cu evolutia topicului de pe DC, in rest nu prea stie cu ce se mananca untul de shea. Ulei esential de jojoba si ulei esential de avocado – serios?, shea elimina celulita… Si e pe Worldpress. Eu una nu vad preturile, da’ pot sa-mi imaginez.

Si eu m-am uitat juma de ora dupa preturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

eu am doua uleiuri de la fares: unul de portocale si unul de lavanda... oare or fi bune? ca deja imi pun intrebari mai ales ca le-am folosit si la copii

apropo picii sunt inebuniti dupa shea: cer mereu sa-si dea buzele cu ea si de doua dimineti nu se imbraca daca nu-i masez pe burta cu putin shea
si unde mai pui ca in urma cu o saptamana mi-au uns si laptopul ca avea si el nevoie de hidratare

Oanna, mami de tripleti Rares Mihai, Andrei Ioan si Ingrid Maria Izabel ( 20.06.2006)

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Fetele,
cele care folositi untul de shea nerafinat si nu va place mirosul folositi cateva picaturi de ulei esential pt. a acoperi mirosul.
Raportul este la 20ml unt de shea 10 picaturi de ulei esential la alegerea voastra. Atentie uleiul esential trebuie sa fie 100% pur. Pt. a-l face si mai emolient puteti folosi si putin ulei de jojoba, sau de migdale sau de germeni de grau sau chiar de masline. (Eu personal nu prefer uleiul de masline - mi se pare ca lasa o pelicula destul de grasa pe piele).

Vitamina E (cosmetic grade) este indicat de pus in toata compozitia asta pt. ca actioneaza ca un prezervative (lungeste viata untului si contracareaza o serie de bacterii) si de asemnea are multe beneficii asupra pielii. Dupa preparare se tine la frigider.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unique spune:

Va spuneam ca mi-am luat si eu unt de shea. Si eram f incantata in primele zile. Eu am tenul uscat si mi se parea ca imi face bine. Dar acum alta problema. Mi-au aparut o gramada de cosulete pe fata.
Deci....revin la crema de galbenele.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui unique

Va spuneam ca mi-am luat si eu unt de shea. Si eram f incantata in primele zile. Eu am tenul uscat si mi se parea ca imi face bine. Dar acum alta problema. Mi-au aparut o gramada de cosulete pe fata.
Deci....revin la crema de galbenele.

Untul de shea nerafinat in stare pura e cam gras, nici eu nu-l dau asa pe fata ca imi lasa fata cam grasa, trebuie sa-l amesteci cu ceva care sa-l absoarba pielea mai bine, iti astupa porii si mai rau faci, iti compromiti fata.
Daca totusi vrei sa-l mai folosesti pt. fata, intinde-l intr-un strat f. subtire abia vizibil, iti pui in palme f.f. putin, freci palmele una de alta si apoi te dai numai pe obraji si sub ochi, acolo unde pielea este mai uscata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unique spune:

Multumesc, Loma. O sa vad cu ce pot sa il amestec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musca tzetze spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanna3

eu am doua uleiuri de la fares: unul de portocale si unul de lavanda... oare or fi bune? ca deja imi pun intrebari mai ales ca le-am folosit si la copii

Ca parere personala si din experienta, uleiurile de la fares sunt ok. Le folosesc de cativa ani pentru tot felu` de cosmetice home-made. Dar ai mare grija cu puiutii. Din cate stiu, este contra indicata folosirea uleiurilor esentiale la bebei... nu stiu sa-ti zic exact o limita de varsta.
Daca vrei mai multe detalii: http://www.faresbiovital.ro/ulei1.php
Ti-as recomanda sa amesteci untul de shea cu uleiul de portocale (are si ceva proprietati anticelulitice )

Mergi la inceput

Atentie cu citrus essential oils (lamaie, portocale, tangerine, mandarine, bergamot, grapefruit) ca sunt photosenzitive. Adica daca te expui la soare dupa ce ai aplicat o crema cu citrus oils poti sa ramai cu pete forever pe piele, sau sa te arzi. Este recomandata folosirea lor numai seara.
Se pot folosi si pentru copii, dar in concetratii mult mai mici decat la adulti, cel mai bun pt. copii este uleiul de musetel, calmeaza, este antiseptic si inlatura multe alergii ale pielii.

Mergi la inceput