Untul de shea - shea butter (2)
Raspunsuri - Pagina 16

moana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui brianna Eu il amestec cu ulei de masline (din punctul meu de vedere asta miroase mai neplacut), cocos, jojoba si ulei esential (bergamota sau lamaie). Amestecul asta a ameliorat vizibil celulita, plus ca hidrateaza pielea foarte bine. |
Brianna spune+ne si noua proportiile te rugam.

picka spune:
Buna fetelor.
Am si eu o intrebare: cat au costat taxele de livrare pentru untul de shea de pe akoma.
multumesc anticipat

Dierna3 spune:
Idei de parfumare a untului, de la compania care a devenit cunoscuta gratie Angelinei Jolie:
http://stylenews.peoplestylewatch.com/2006/10/23/angelinas-favor/
http://www.sheaterraorganics.com/category/22.html
musetel+lavanda
vanilie+menta
tamaie+mirt
portocale+menta
cu ulei de masline, ca reteta Briannei
...
Scrub cu shea si-a facut cineva pana acum? Cel cu zahar si cacao cred ca poate fi reprodus usor, eventual cu putina cafea sa fie mai abraziv, ca la noi boabe de cacao macinate mare ioc.
Mi-a facut cu ochiul balsamul de buze cu propolis, semana (de la distanta) cu TIS-ul nostru si ar iesi ceva minunat din unt de shea, ulei de cocos, ulei de musetel, ulei sau crema de galbenele, propolis, miere si ceara. Cu proportiile e mai greu.

brianna spune:
Moana, imi este cam greu sa spun proportiile pt ca le fac ochiometric de fiecare data. Dar principiul e urmatorul: intr-o sticla de 250 ml pun unt de shea cam 1/2 din sticla( bag bucatele pe gatul sticlei - nu e compact in sticla), apoi acopar cu ulei de masline - pana la nivelul cel mai inalt al untului, apoi pun ulei de cocos cam pana la 2/3 din sticla (aici te joci cu proportiile cum iti place - mai mult ulei de cocos=produs final mai lichid si care intra mai repede in piele). Mai adaug ulei de jojoba cam 1 deget ( nu stiu cat e asta, dar in jur de 20 ml cred) si apoi pun aprox 20 picaturi de ulei esential (bergamota de exemplu). Amestec bine de tot si e gata de folosit. Truc util: cand fac dus pus sticla langa mine in cada ( e suficient sa o tii 2 minute in apa calda dupa ce iesi din dus) si amestecul devine lichid, de consistenta ....mierii sa zic asa.
Dierna, tocmai am luat balsamul de buze cu miere de pe Akamuti si contine cam ce spuneai tu. E super fain si chiar repara buzele ( ma dau cu el de placere de 2 ori pe zi, in conditiile in care inainte ma dadeam cu strugurel din ora in ora si parca tot nu era suficient). Il recomand!

Dierna3 spune:
Merci, Brianna! Inca o intrebare: ce consistenta are balsamul Akamuti, e destul de solid sa-l transfer intr-un stick?
Vianne, ideal e cel brut, isi pastreaza intacte toate substantele benefice. Daca esti sensibila la mirosuri sau alaptezi (si n-ai voie cu uleiuri esentiale!) poti sa testezi mai intai untul rafinat (total sau doarf dezodorizat).

Vianne spune:
Dierna3, multumesc fain! Da, alaptez dar cel nerafinat nu se poate folosi fara uleiuri?

Dierna3 spune:
Depinde de nasul tau, sigur ca se poate, ziceam asta fiindca majoritatea prefera sa-i acopere mirosul specific, iar gravidele si copii pana in 3 ani e mai sigur sa nu intre in contact cu uleiuri esentiale.
Daca te stii foarte sensibila si anumite parfumuri de cosmetice, flori sau alimente iti provoaca repulsie instant, cel rafinat is your best bet.
Chiar si simplu, untul de shea trebuie testat inainte cu 24-48h pe incheietura daca nu stii sigur ca latexul nu-ti provoaca alergii.