Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (92)
Raspunsuri - Pagina 6
gaia.nevia spune:
Oana, exista supozitoare pentru copii, paracetamol, si cred ca si eferalgan, cu substanta activa paracetamol.
pt febra mare, novocalmin, tot supozitoare...
poti incerca sa-i pui siropelele si in ceai, de fenicul de ex, 20-30ml ceai si substantele respective.
multa sanatate!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri
tzitziri spune:
Babytza,Ada
Ada, am sunat medicul de familie si am luat sa avem in casa si Paracetamol si Nurofen supozitoare.Doar ca Nurofenul e peste 2 ani, Novocalminul peste 4 si se da doar in situatii de urgenta, cand nu mai merg alte tratamente.
Vad ca Paracetamolul e si de sugari asa ca daca chiar nu o sa mearga cu siropelul in continuare merg pe supozitoare.
Ceai nu bea de nici o culoare....acum cred ca a capatat si aversiune de la medicamente si cand vede lingurita de mancare nici nu mai dechide gurita.
Sper sa ia totusi siropelele cu seringa.Am facut azi greseala sa ii dam si Smecta (face in continuare scaune apoase) si sper ca de aia sa nu mai fi vrut siropelul.
Apropo....tocmai promovasem sugarii in scutece la sugari 'dati peste cap' in listuta si acum i-ai retrogradat
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
babymom75 spune:
Oana, imi pare rau sa aud ca aveti probleme. Panadolul e de fapt Paracetamol - exista supozitoare; dar pt. scaderea febrei mai bine pune-i sup. cu Novocalmin, ca au efect mai prompt si de durata mai lunga. Daca febra e foarte mare nu uita si de baia racoritoare.
Siropurile se adminisreaza cel mai usor cu o seringa f. subtire, de 1 ml ( ca aceea pt. administrarea insulinei ), ca poti sa o bagi in gurita si daca el nu o deschide - o introduci la coltul gurii si ii administrezi incetisor cate 0,2 ml, ca asa nu mai scuipa afara.
Daca nu merge nici asa, incearca sa-i pui siropurile intr-o cantitate mica de ceai sau lapte muls si le dai cu bibe. Sper sa reusesti.
Sanatate puiului!
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
angelynna82 spune:
Uofff Oana ce rau imi pare ca e David bolnavior, cum a zis Babymom supozitoare cu paracetamol ii poti da sau daca febra persista jumatate de supozitor Novocalmin.
Are si mucisori???
Sper sa avem vesti bune de la voi
fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tzitziri Novocalminul peste 4 si se da doar in situatii de urgenta, cand nu mai merg alte tratamente. |
Poti linistita sa-i dai si acum, dar eventual tai supozitorul in jumatate pe lungime, ca sa nu fie doza asa mare. Eu l-am folosit la Victor cand era sugar.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
300 spune:
buna,
in sfarsit am terminat de citit si din urma.
MommyMagda, sabinel, ici ca v-ati gandit la noi. Pupici si Cristinei, andreuteic si restului gastii, v-am enumerat ieri o parte si sa ma iertati de-am sarit pe careva caci fara intentie a fost.
Oana, panadol are ca substantza activa chiar paracetamol, deci eu una cred ca daca ii dai supozitoare cu paracetamol e OK. Si pitica mea scuipa siropurile cu brio, nu te invinovati, cred ca e normal sa se intample asa, pana si oamenii mari se stramba la medicamente. DAca te face sa te simti mai bine, si mie-mi vine sa-mi smulg parul din cap cand vine ora de medicante .
La capitolul gust, nurofenul e f. bun, Anda il accepta dar greu pentru ca i-l dau de obicei dupa Eurespal; in seara asta incerc invers si poate nu le mai scuipa asa cu brio. Daca nu si nu... tot paracetamolul ne mananca, desi noi nu avem febra mare ca voi. Cred oricum ca mergem spre bine.
Nu am gustat panadol insa stiu ca Raluca e moarta dupa el, deci banuiesc ca si ala e bun la gust.
Ce sa mai zic, ma rog sa se termine seria intamplarilor grele acolo la voi si va trimit un pupic nevirusat si o imbratisare.
edit: uite ca a raspuns babymom :)
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
300 spune:
nicoleta15 bine ai venit! Primele tale 10-12 mesaje sunt moderate si nu apar in timp real, drept urmare fetele nu te pot citi deocamdata decat daca citesc din urma. Scrie repede cateva mesaje sa scapi de moderare si, daca vrei, da datele tale si ale lui bebe pentru a fi trecute in listutza de la inceput
b de la bebe, blog...
300 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babymom75 Am uitat sa va spun ca noi ieri am inceput joaca de-a diversificarea cu 5 ml suc de portocala duuulceee. Vreti sa stiti cum a fost?? FIASCO TOTAL! Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
Pana la urma portocala e permisa ca si starter sau asa ai vrut tu sa faci pentru bebe al tau? chiar asa, tu cum te apuci sa-l diversifici de-adevaratelea?
b de la bebe, blog...
tzitziri spune:
Babymom, eu ii dadeam cu seringa de 5 ml. Cred ca am facut o boacana mai devreme ca inainte de sirop i-am dat Smecta (are scaune lichide in continuare) si apoi sirop si a varsat tot.
Acum vad ca a luat Panadolul, deci sper sa nu avem show-uri la noapte...oricum m-ai mai linistit cu Novocalminul ala
Angelynna,nu are mucisori.Nu are nimic altceva decat febra care trece si vine si uneori tuseste.Dar nu e tuse urata si nu tuseste mult...vedem ce o mai fi!Macar sa isi ia tratamentul!
Bantuie viroza....asta ne-a zis medicul de familie.Si ca se poate sa fi luat si cand am fost cu el la spital ceva sau pur si simplu de exemplu din lift, daca a intrat cineva virusat inainte...
Oricum nu ne vedem cu voi decat sanatosi tun
Ramo(300), ma simt clar consolata de faptul ca nici Anda nu ia medicamente..Si mie imi plac cum miros siropelurile astea, dar uite ca el nu e amator.
Daca e pupic nevirusat il primim...si va trimitem si noi unul,asa, ca intre bolnaviori
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
angelynna82 spune:
Oana pt tuse ce ii dai??? (sau mai bine zis ce te chinui sa ii dai?, glumesc), incearca cum a zis Babymom cu o siringa intre gingie si oobraz sa o pozitionezi
Sanatosi tun sa va aud
fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina