Credeam ca Obama...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

America si talibanii ... Scenariul este EXACT acelasi ca la un alt subiect de pe forumul asta, cel cu bona nerecunoscatoare si familia ce-si lasa hainele aruncate pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

ntzzz... si ti-o fost jena sa intri la bone... ca te-ncurcai in haine dar la talibani esti in largul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

ma-ncurcam in etichete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Off-topic:
--------------

Ntzzz si nici tu ne le poti ceti
Lume nacajita rau ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Andrada, nu asa sta treaba in Afganistan. Talibanii sunt oameni fara scrupule, se ascund dupa femei si copii.Imi povestea cumnatul cum trimiteau copiii, aia care cersesc la trupele americane cand patruleaza, cu bombe legate de ei si cum le detonau in apropierea soldatilor. De atunci au fost cazuri in care soldatii au omorat nevinovati pt ca erau convinsi ca ascund bombe si arme.Situatia la locul faptei e mult mai neagra decat e prezentata pt ceneneu.Talibanii forteaza civilii sa ii ascunda, forteaza femeile si copiii sa devina soldati crezand ca nimeni nu ii va ataca, dar sincera sa fiu daca un copil ar veni la tine cu o bomba gata sa o detoneze, ce ai face? Eu una mi-as apara viata, oricat de trist ar fi sa faci rau unui copil.Cam asta fac soldatii,isi apara viata, in timp ce burtile grase ale politicienilor sunt mutate de colo, colo in Washington.

Cand am spus ajutor, nu ma refeream ca le cumparam tara si o transformam intr-o alta America.Nici eu nu sunt de acord cu asta.Totusi ai nevoie de ajutor monetar sa se ridice, sa isi cladeasca din nou un sistem.Cam la fel ca si proiectul Marshal. Oare a comentat cineva cand America reconstruia Europa?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Inconvenienta teribila ptr soldatii americani sa omoare copiii afgani, dilema morala care s-ar rezolva daca nu s-ar fi dus acolo de la inceput.
Daca facem socoteala la ultimul razboi "cistigat" de americani ne da de vreo 2 Auschwitzuri si o juma de gulag pentru vreo 15 ore de victorie sud-vietnameza.

A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ce sa zic, total de acord ca nu trebuia sa se duca in Iraq, cu Afganistanul nu e asa usor...soldatii sunt si ei in aceleasi oala cu cei care traiesc acolo.Imi pare foarte rau si de ei.Stii zisa aia "mie mila de tine dar de mine mi se rupe sufletul"...Si ei au murit degeaba, atatia tineri de 18-19 ani. Si nu Obama e de vina.

De aia zic, sa nu il puna lumea la zid pana vedem ce si cum. Pana una alta se ocupa si de problemele interne.Sunt bucuroasa ca a ridicat ban-ul asupra stem cell research, ca va investi in energia alternativa.Daca America face asta si restul lumii o va face, poate mai putin China, nu cred ca le pasa lor de mediul inconjurator. Si asta a spus in campanie si uite ca le face.Cu razboiul nu e la fel de usor sa deal. Dar am incredere, deocamdata, o sa judec dupa cativa ani nu dupa 79 de zile de presedentie.

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Pana una alta in Afganistan se moare.Se moare, insa la W. lumea este preocupata de energia alternativa? Pare o gluma buna.Pentru ce? Pentru a ne ingriji de mediul inconjurator.De mediu insa ne ingrijim tocmai pentru ca omenirea sa aiba parte de o viata mai buna din punct de vedere calitativ, nu? Mai are asta vreun sens daca acceptam ca un singur om sa moara in acelasi moment in Afganistan, de exemplu ?
Este un nonsens asa cum un nonsens este si navalirea prin forta intr-o tara in numele democratiei pe care vrei sa o instalezi in acea tara.

Merg la subiectul cu rufele pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Se moare cand se mai arunca vreun taliban in aer omorind si ranind zeci de nevinovati, sau cand mai explodeaza cate o bomba plasata strategic prin piete pline de lume. http://original.antiwar.com/updates/
Aici e paradoxul, alora nu le pasa nici de ai lor, ii omoara in fiecare zi fara sa clipeasca.Aici nu e vorba ca o mana de oameni isi apara tara de invazia unchiului Sam, ei ii omoara pe ai lor si atunci tot americanu e de vina?
Cine crede ca Orientul Mijlociu va fi complet free de americani si aliati se amageste singur(ma refer la baze militare). Mai ales ca si Iranul are planuri.

Cat despre salvarea planetei, trebuie sa poti vedea "the big picture" sa sa iti dai seama ce importanta e treaba asta. Ma rog, cred ca si copiii de clasa 1 pricep ca atunci cand distrugi planeta sistematic nu mai poti exista deci e clar ca e un lucru important, poate cel mai important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

...soldatii sunt si ei in aceleasi oala cu cei care traiesc acolo.

Soldatii aleg sa se inroleze, accepta sa se duca in Afganistan, primesc scoala gratis, bani si onoruri ca omoara neam de afgan dupa care se retrag la pensie de la guvern.
Tot ce au in comun cu afganii mi se pare ca e numai rasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Parca daca s-ar face un draft a fi mai bine...soldatii sunt inocenti in afacerea asta.
Obama insa...he's gotta play ball daca vrea buget si spending legislation. De aici:
"On Friday, Obama announced a new plan for the region encompassing Pakistan and Afghanistan. It calls for, among other things, more U.S. troops, greater economic assistance, improved Afghan troop training, and added civilian expertise to defeat the "terrorists who planned and supported the 9/11 attacks."
"War in Afganistan no open-ended war".
Si celelalte cateva sute de stiri la fel.
Primul ministru Harper al Canadei zice insa ca scoate soldatii canadieni in 2011 (razboiul nu e po****r nici pe aici, iar po****ritatea lui Harper nu se simte nici ea prea bine). Si daca nici Canada nu e in pat cu unchiu Sam atunci nici o tara nu e.
Foarte interesant cum vor merge vizita in Europa si summit-ul G20.

Mergi la inceput