Credeam ca Obama...
Raspunsuri - Pagina 2
Llaura spune:
Nu am spus ca nu e o drama sau ca e vesel, ci doar ce si cum s-a intamplat istoric. In ultimii doi ani am avut cred ca mai mult de zece studenti care au fost in Afganistan, dintre care doua fete (de la fete aflu eu povesti), pe care ii vad sau i-am vazut zilnic. Trist...multi tineri exact ca si ei nu s-au mai intors de acolo.
blackpanterro spune:
Si eu am avut cumnatul acolo 14 luni, s-a intors impuscat, nu mortal din fericire. Stim si noi cum e acolo, am vazut poze, filmulete...Si mai avem si pe altii in familie, cum am zis.Am si prieteni foarte buni acolo si vecini...hell fiecare din vecinele mele are sotul in Afganistan/Iraq.Niciunde problema asta nu e mai intepatoare decat in casele lor...
Pe mine, personal,acum, ma socheaza asta http://edition.cnn.com/2008/US/05/28/soldier.electrocutions/index.html. Desi e mai vechi cazul, treaba asta e inca in actualitate.Pana acum au fost verificate numai 20.000 de unitati din 60 si ceva de mii.
De ce e firma asta,KBR, inca in charge de instalatiile electrice in Iraq? Sa fie oare pt ca e subsidiara a Halliburton? Astia ma sperie la fel de tare cum ma sperie talibanii.
Eu asta vreau sa se termine odata, lacomia de bani dusa pana acolo unde iti omori proprii oameni.
Toate mizeriile astea au fost facute de Bush & Co. cu buna stiinta si acum ca sunt lasate mostenire, actualul posesor al mostenirii e vinovat?
As vrea sa vad cum cad capete, incepand cu Bush, Cheney si Rumsfeld. De fapt as fi fericita si numai cu astia 3.
Obama, face ce poate cu ce are, nu poate omu sa rezolve problema batand din palme.Are numai 70 de zile de presedentie si deja e alb in cap.Lumea trebuie sa aiba o doza de realism.Nu poti sa iti iei boarfele si sa pleci, dupa ce ai distrus complet o tara, din Afganistan cel putin nu se pleaca curand. In Iraq as vrea sa vad reconstructie, ajutor real pt po****tie.As vrea ca problema Iraq-ului sa nu fie tratata ca si in trecut cand Afganistanul a fost eliberat de sub ocupatie rusa si apoi lasati in paragina, la indemana "necuratului", sa devina ce sunt azi.
Ce sa zic, parerea mea nu conteaza in "marele plan" dar incerc sa nu dau cu barda intr-un om care a mostenit un munte de rahat si acum se chinuie sa il spele. Cred si acum ca daca McCain ar fi fost presedinte ar fi fost mult,mult mai rau.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
Llaura spune:
Pantera, in viata reala intr-un job de zi cu zi in fiecare zi, nici unul dintre noi nu face lucrurile perfect....doar pe cat de bine e in stare persoana respectiva in ziua respectiva. Am vazut stirea cu KBR parca saptamana asta la CNN si drept sa zic raspunsul lor facea sens. Daca e o minciuna sau nu e o minciuna, nu stim, nici CNN nu stie. Sotul meu e inginer electric intr-o fabrica si asa stiu cam cate precautii si masuri si reglementari si proceduri si coduri sunt in fraza simpla ;fara accidente;. Unele par absurde, unele lungesc timpul de lucru si unele streseaza lucratorul, totul pt fara accidente. Asta in Canada unde ce vine pe grid e ceea ce trebuie sa vina, unde cuvantul sabotaj e necunoscut, unde daca te-a prins seful ca nu respecti toate regulile si procedurile de mai sus in secunda doi nu mai ai job.
Toate astea teleportate in Iraq, in conditii de siguranta personala precara, cu tot felul de prieteni in jur si o retea electrica imprevizibila si nedocumentata, s-ar putea sa nu mai zboare la fel de elegant catre fara accidente. Cam asta a fost raspunsul KBR. Bineinteles ca ceea ce s-a intamplat este strigator la cer, dar daca-i coruptie, incompetenta, sau ghinion, nu stie de fapt nimeni.
Autoarea subiectului a punctat dupa parerea mea fix esenta problemei: Obama a castigat alegerile promitand irealiste schimbari de curs, McCain le-a pierdut spunand adevarul. Obama deocamdata face ceea ce ar fi facut si McCain (hilar, ceea ce ar fi facut si Bush) pt ca e pasul urmator, evident. In rest sunt floricele, cu discursul pt poporul iranian, cu man-caused disaster, si cu Guantanamo. Ce va fi cu adevarat vom vedea in urmatoarele sase luni sau un an. Eu personal imi doresc sa reuseasca (poate se mai calmeaza toata situatia asta dementa), dar asta nu inseamna ca nu imi dau seama ce cu ce nu se potriveste pe ici pe colo. Sa speram ca nu in punctele esentiale.
Andrada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro vrea ca problema Iraq-ului sa nu fie tratata ca si in trecut cand Afganistanul a fost eliberat de sub ocupatie rusa si apoi lasati in paragina, la indemana "necuratului", sa devina ce sunt azi. |
N-are ce cauta nimeni in Afganistan (in afara de afgani). E infantil sa credem ca reconstruim o tara si apoi ne dam mina in final dupa ce le-am omorit 40 000 de copii pentru ca femeile poarta val.
Afganistanul n-a fost eliberat de rusi, s-a eliberat singur cum se apara si acum cu cozi de matura si muscat de varice si sar cu satele impotriva americanilor si oricine ar mai veni sa le spuna cum se maninca cu cutitul in dreapta, furculita in stinga si paharul la 2 cm nord-vest,
Dar Obama taman asta a promis in camapanie si mai amintea si Pakistanul. Am crezut ca asta o sa fie exact promisiunile pe care le incalca.
A
AB spune:
Obama a promis marea cu sarea. Sigur realitatea e diferita fiind in post. Asta e.
Oricum presedintele e o marioneta. Importanta e echipa. Sa fim seriosi intr-o economie in care isi prind urechile oameni de meserie ce sa priceapa un avocat? Nu ca McCain pricepea mai bine. Zau insa ca mania de a alege avocati, militari sau altele ca presedinti... e costisitoare pentru popor.
Cat despre razboi sunt contra in general. Irak-ul a fost expansiune curata. Dar Afghanistanul e o rusine mondiala la care ONU doarme in post ca de obicei. Sunt si alte zone rele, dar asa cum erau copiii soldati... asa-s si femeile afghane...
Si nu zic ca US e acolo din filotimie...nuuu... dar nu-mi pare rau ca-mi dau banii acolo.
citat din mesajul lui Andrada N-are ce cauta nimeni in Afganistan (in afara de afgani). E infantil sa credem ca reconstruim o tara si apoi ne dam mina in final dupa ce le-am omorit 40 000 de copii pentru ca femeile poarta val. |
Pentru ca femeile poarta val? Asta-i necazul? Andrada tu asta crezi despre Afghanistan....
Pentru o varianta indulcita iti recomand A Thousand Splendid Suns...
pentru cea adevarata
Amnesty International (May 2005), ‘Afghanistan: Women
still under attack – A systematic failure to protect
raportul lui Womenkind :
Taking Stock: Afghan Women and Girls Seven Years On
Mda.... ce patrioti sunt talibanii. M-ai lasat fara replica decenta... Ar trebui sa-i lasam sa casapeasca ca pana atunci si femei si copii. Ca femeie buna de maritat in Afghanistan esti de la opt ani. Dispari din statistica copiilor.
Oricum e pacat sa dispara. Unde in lume te poti sinucide fara protestele bisericilor sau incriminarea celor dragi de eutanasie... ce supradoza de morfina? Mergi in fata moscheiei intr-o zona nici macar talibana si de sub voal strigi ca vrei sa inveti fetele sa scrie si sa citeasca. Poate ramane voalul din tine.
Andrada spune:
Si tiganii la noi marita fetele de la 8 ani, si-l doare in spatele Genevei pe Amnesty International. Iar ce se intimpla in Papua Noua Guinee l-ar pune la colt pe Hanibal Lector.
Americanii nu ofera cordon de securitate, sosele asfaltate si strecoara ghidul femeii emancipate pe sub burci in Afganistan. Trece cu tancurile peste o societate tribala si-o transforma intr-una talibana (care in treacat fie spus e un fel de "preafericit" pentru afgani).
Agresiunea naste agresiune si fundamentalismul american l-a ridicat pe cel musulman,
parerea mea fireste.
A
AB spune:
Vrei sa spui frica americana de comunisti i-a inaltat pe mujahedini. Corect. Lupta cu sovieticii i-a absolutizat... bun si dupa ce au castigat... au stat ani de zile la putere. Si asa ar fi ramas...
Toate regimurile feudale din Orientul Apropiat si Indepartat le datoram fricii vestului de a trata cu popoare si nu cu printisori de cumparat si santajat. De acord si cu asta.
So what? Si nu-mi pasa ca e rau si-n alte parti. Si ca alte parti ale lumii n-au ajuns inca la civilizatie. Io am zis unde mi se pare mie groaznic si unde s-a pierdut grav si inventand mult prea "creativ" distrugerea altora. Existenta raului undeva nu justifica vreun rau. Si sa taci cand vezi un abuz e sa-l ajuti pe abuzator.
Llaura spune:
Problema e mai complicata decat atat...mai avem granita volatila cu Pakistanul, opiul, atacul de la Mumbai fara nici o treaba cu americanii, e aglomerat tare in Afganistan.
Si mai e vorba si de ce valori aparam, in epoca globalizarii nu se mai poarta ochelarii de cal.
blackpanterro spune:
Andrada, nu asa sta treaba in Afganistan. Talibanii sunt oameni fara scrupule, se ascund dupa femei si copii.Imi povestea cumnatul cum trimiteau copiii, aia care cersesc la trupele americane cand patruleaza, cu bombe legate de ei si cum le detonau in apropierea soldatilor. De atunci au fost cazuri in care soldatii au omorat nevinovati pt ca erau convinsi ca ascund bombe si arme.Situatia la locul faptei e mult mai neagra decat e prezentata pt ceneneu.Talibanii forteaza civilii sa ii ascunda, forteaza femeile si copiii sa devina soldati crezand ca nimeni nu ii va ataca, dar sincera sa fiu daca un copil ar veni la tine cu o bomba gata sa o detoneze, ce ai face? Eu una mi-as apara viata, oricat de trist ar fi sa faci rau unui copil.Cam asta fac soldatii,isi apara viata, in timp ce burtile grase ale politicienilor sunt mutate de colo, colo in Washington.
Cand am spus ajutor, nu ma refeream ca le cumparam tara si o transformam intr-o alta America.Nici eu nu sunt de acord cu asta.Totusi ai nevoie de ajutor monetar sa se ridice, sa isi cladeasca din nou un sistem.Cam la fel ca si proiectul Marshal. Oare a comentat cineva cand America reconstruia Europa?
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
AB spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Cam la fel ca si proiectul Marshal. Oare a comentat cineva cand America reconstruia Europa? |
Da Adriana evident ca se comenta ca doar americanii erau gata si cu dolarii europeni.... Exagerari si abuzuri au fost si vor mai fi. Dar cei din vest comentau si cei din comunism... eh ei aveau ceva de i-a bucurat generatii dupa ce criticile planului Marshall au fost destul de rezolvate.