Maple-syrup babies - mamici de Canada (2)
Raspunsuri - Pagina 6
Mona_B spune:
Mamici, mai jos gasiti un link care unora v-ar putea parea interesant: u
http://www.sciam.com/article.cfm?id=link-between-autism-and-vinyl
E la mintea cocosului ca una din cauze e chimicizarea vietii noastre dupa 1950, tot atunci cind a inceput sa explodeze si autismul. De ce naiba autismul era aproape necunoscut inainte de revolutia erei chimice?
Llaura spune:
Dragele mele, va pup, v-am citit, dar n-am vrut sa va depresez cu depresia mea. Eu abia vineri merg la triplu test si o sa vedem dupa aia. Am citit pe aici dimineata (merci, Simona ) si apoi am batut toba la colege, ori sunt babe si nu stiu, ori amnio din aia accelerata pe aici nu se face. As face si eu, nu costa asa de mult, plus ca am asigurare suplimentara. Doctorii ma enerveaza in continuare
Stewie, bine ai venit. Daca nick-ul tau vine de la Stewie-Stewie, uite un site dragut: http://www.stewielive.com/ (Stewie vorbeste cu tine).
mQQm-ico, Hamilton, Ontario, da. Pana acum n-am miscat nimic, mai am vreo saptamana sa ma hotarasc. Ma mananca rau de tot sa vin, pe de alta parte ma gandesc unde naiba plec eu safta calareata in sase luni sungura prin hoteluri si avioane (si la anul oricum n-o sa fiu la lucru, deci ce mai conteaza). Daca vin, sigur facem un chef cu limonada
Eu trebuie sa marturisesc ca ma gandesc cu groaza sa fiu casnica, am fost numai vreo sase luni in viata mea, ff grele luni, ca stateam in US pe viza de nevasta...sa scap de viza aia a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am facut in viata. Well, one step at a time.
Tinem pumnii Olgai si Monei, mie personal mi se pare cute & cool sa fii nascut de 1 aprilie
Va pup pe toate!
CriPOD spune:
Llaura intreaba de FISH results pe-acolo, asta e termenul "standard". E nasol la voi acolo ca vazui ca nu va baga la risc pana dupa 40 de ani, altfel puteai sa ceri genetic counselling si te lamureau aia cu toate. Ai inredere ca-i bine totul, natura asta-i asa cevaaa... de neimaginat cum stie ea ce si cum sa faca.
Hai mai, te de-depresam noi, nu te izola, ca-i cel mai nasol asa. Cand ar fi conferinta aia de care zici ca poate e?
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
Llaura spune:
Intrebai de fish si facui si google dupa fish in disperare...o sa incerc un tel la health link. Ar fi 1-3 iunie conferinta.
Magdone spune:
Simonna, am pus linkul, bafta la amnio, o sa fie bine!
Laura, sa treaca depresia, e de la vreme.
mQQm, daca gasesti vreo destinatie, sa-mi spui si mie pls, ca si noi am vrea sa plecam, de fapt eu mai mult si nu stiu cum sa-l conving pe al meu.
Magda, cu Razvan (5 ani) si Olivia (10 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
CriPOD spune:
Magdone, caut... caut... caut... Iti zic daca imi vine vreo idee, dar nu prea e oferta in driving distance.
Llaura, ya-hoo, ma prinzi, ma prinzi atunci, ma rostogolesc fara probleme pe langa tine, mai am o luna de-atunci. Si daca ai nevoie de cazare, este si aia, doar ca Hamilton asta e cam la o ora de la TO.
Uite ceva www.google.ca/search?hl=en&q=fish results genetic test&meta=" target="_blank">FISH, da' la nivel de AB, e mai bine daca intrebi la aia, da. Fish nu se face de regula "on it's own", este un add-on la amnio sau cvs ala obisnuit.
Llaura spune:
Merci, mQQm
M-am decis sa mai rabd, vineri ma duc sa-mi ia sange, la triplul test asta rezultatele dureaza doua zile, nu? (adica obisnuit). Apoi medicul de fam mi-a zis ca ma suna el sa imi zica ce si cum si om mere de acolo.
Hamilton nu stiu unde e, ca sunt map reading challenged si gps-challenged; si barbatu-meu zice lasa mai bine mergi la Toronto si inchiriezi masina, sa ai si tu cu ce te misca de colo-colo inca nu stiu daca n-a apucat sa ma cunoasca deloc in sapte ani ori face misto, ori e in denial forma periculoasa.
Simonna, uitai (ca uit de la mana pan-la gura).
Casa de piatra si fericire!
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mona_B Simona, tu ne binedispui mereu. Nu-mi amintesc vreo postare care sa nu ma amuze. You rock:) si sa stii ca io-s de felul meu zgarcita in complimente. |
I do, mai ales cind io am probleme reale, de genul: de unde-o sa stiu eu, atentie!, PESTE 6 LUNI!!! :)), sa deosebesc contractiile reale de alea false... si altii se ride de mine, na!
Beeeey, io m-am dus sa nasc ca la discoteca!!! Really. M-am machiat, m-am coafat, epilatul si vopsitul parului erau rezolvate de cu simbata, eu am nascut intr-o luni.. La opt dimineata eram in usa maternitatii ca o vedeta pe katwalk , toata un zimbet si-o floare. Nu ma durea nimic, nu ma scurgeam pe nicaieri, ba mai si eram convinsa ca din trei respiratii de-alea cinci fu-fu-fu-fu-fu scurte, tzine aerul pina numeri la cinci si da-l afara intr-un fuuuuuu foarte lung o sa dau si plodul afara!
Ca trei ore mai tirziu mi se luase si de coafura si de zimbete, asta e alta poveste... Da' ma-ntelegi ca sint disperata? Ca astia-si iau treaba in serios aici si n-o sa-mi induca nasterea
O sa ma lase sa deznadajnuiesc acasa...
Ca si eu sint tricky, nici cezariana nu vreau, na! Ca vreau sa-l vad pe Colegu' cind lesina! :)) Zarzara, cum sa-ti spun, ca seamana cu mine, ca seamana cu el, ca iese asa o combinatie cum e Radu... Da' Colegu' cind da cu turu' de pamint... asta merita vazut :))
Ma-ma! Eu sint intr-o dispozitie de zile mari, fost'am in Centru-Vil sa-l surprind pe monsieur ala de ziceam c-o sa faca poc de gresie cu prilej aniversar, ma preumblu fara obligatii prin casa (ca i-am adus si lui Radu, bine ca nu-i mofturos, la doggy bag ce-a ramas de la noi, asa ca nici de gatit nu tre sa gatesc) Cum sa nu fiu bine dispusa?! :) Sa continuam, alors!
[quote]citat din mesajul lui Mona_B
Apoi am citit pe Internet ca daca contractiile dispar o data ce te misti, e false labour.
[quote]
Ha! Daca o sa a adun sa citesc pe Net cind oi avea contractii... Ai toata admiratia (ca sa nu mai vorbim de Olga, care azi dimineata cu noaptea in cap, scria pe forum ca a inceput sa nasca...) pe bune, eu o sa innebunesc, daca-s de pe acum ingrijorata de cum o sa fie...
Llaura, promit solemn ca daca vii la To in sase luni incerc si eu sa vin in aceleasi sase luni... Ma rog, mata cu ale tale, io cu ale mele, facem 12 impreuna, iaca, de ne luam avem deja un plod de 3 luni.. Cui ii mai trebuie barbati???? :)) (N-am baut nimic la crisma cu Colegu', o fii hormonul fericirii, de ieri de cind l-am pupat ad-hoc pe nenea doctorul ca mi-a zis ca Zarzara e bine tot asa o tin).
Tu-ti dai seama cit o sa vorbim noi doua la telefon? Plozi de aceeasi virsta, cu aceleasi probleme cacacioaso-dragalase, amindoua non-obisnuite sa stam acasa? Can't wait! Io deja's casnica... Honest, nici nu-i asa de rau!
Acu am vazut ca mergem si la Hamilton si ca avem si masina :)) Sa-ti traiasca berbatul! Eu votez cu te cunoaste, de-aia te si lasa sa mergi fara sa-ti cinte ca pui bebeul in pericol si altele!
Si-am mai vazut ca, intre doua limonade, o impingem pe mQQm zisa Rostogol de colo colo, spre fun-ul general :))
Revenind pe planeta Pamint, am cautat un pic pe net si AmnioExpres e, din ce vad eu, termenul inventat de clinica Procrea din Quebec pt procedura aia in care se testeaza doar 5 cromozomi si la care ai rezultatul in 24-48 de ore. Cum zice si mQQm, poate in Canada engleza tre sa intrebi de fish-results si afli ceva. De subliniat ca Procrea asta e o clinica de fertilitate, de fapt. Poate daca suni la clinicile private de fertilitate sa te poata ajuta cu ceva.
Dar inainte sa-ti bati capul mai mult, intreaba mai intii in cit timp spitalul la care o sa faci amnio iti da rezultatele. Ca eu am gasit asta pe net:
When Are the Results Available?
Timing varies; depending on what is being tested for, the results are usually available within 1 to 2 weeks. Tests of lung maturity are often available within a few hours.
De unde trag concluzia ca, bazat pe faptul ca in Quebec rezultatele vin in 4 la 6 saptamini, Procrea si-a pus la punct chestia asta super rapida si face un ban cinstit pe spinarea mamelor si a lentorii sistemului de sanatate de stat.
Gata, ca daca-s casnica tre sa ma si execut, pina eram la job Radu isi facea temee singur, acum trebuie sa fac devoare, dom'le!
Llaura, apropo de uitat, iti povestesc miine cum mi-am facut eu appointmentul pentru amnio...
mQQm, uitam importantul: din pacate eu nu pot sa ma destinez nicaieri de Pastele Catolic, ca e fix dupa amnio si nu-mi vine sa ma fitii prea mult, dar daca nu gasesti nimic altceva de facut si te tenteaza canapeaua mea din sufragerie (e din aia lazy boy, yummy!) please come over. Nu tre sa stati neaparat de fundul meu amnicentezat, puteti sa iesiti si sa veniti si sa va plimbati dupa bunul plac, mai avem un set de chei.
Gata, ca ma striga Radu, saracu', sa facem lectii, de cinci minute.
Pupici,
Simonna
CriPOD spune:
Pai Simonnule, daca nu erai cu amnioaze, crezi ca ma mai intrebam eu ce si cum sa desfasor in program? Lasa tu, stai cu cracii-n-sus lejera, ca doar n-or intrat zilele in sac. Ne vedem noi dupa toata actiunea amnio, mexic, etc, sa mai pui si tu macar 10 kile acolosha, ne rostogolim in tandem!
Guys, I AM FREE! Viu cu impresii, de fo douaj de ani astept momentu sa testez si io cum e cu casnicele si intretinutele de barbati, tulai ce self-esteem baga asta al meu acuma. It's my turn, ca io nici macar de scoli de limba n-avui parte. Sa bem atunci!
Simonna, inca fo suta de aniversari!
Daiopri spune:
Olga
Nastere usoara, bebelusa sanatoasa, cuminte si mancacioasa, ca de frumoasa nu imi fac griji.
D-ne dragi ma bucur ca sunteti bine cu toatele, si mai ales ca v-ati linistit cele ce erati nelinistite
Vazut si eu poze frumoase cu copilasi si mamici pe masura.
Ce bine seamana copii tai denisa, si ce bronzati sunt, mai ales cel mic.
Ai mei au asa o piele alba (ca mine) ca nu cred ca as reusi sa ii bronzez asa.
Vazut si Olivia grasunica, ce a mai crescut. Vai Magda, maine poimaine la servici
Khristin, nu mai zic si de flacaul tau. Cand vaz poze parca as mai face copii
Da imi trece repede, cand auz poseta (ca asa am progresat de la maritsor).
Apoi sa vedeti ce ma lupt cu balcoanele astea
nici nu stii cum e mai bine, fara lapte cu prea mult. Ca bineinteles ca nu e cale de mijloc (cel putin nu la mine).
Da sa nu sperii viitoarele mamici, am fost ieri la asistentele alea cu alaptatul si acum schimb pozitii de alaptat, desi eu la dotarile mele nu serveam decat lungita langa el. Si dai munca acum si pe mine si pe el, sa stam astfel incat sa se simta bine domnia mea sanul si sa nu mai se infunde
Maine ma verific cu dr de 6 sapt si sa vad ce metoda adopt, sa nu ma trezesc cu vreo pisicuta
Nici noi cu am recoltat celule ca e disputat inca, si vorba cuiva, daca imi cloneaza astia martisorul/poseta?
Aveti grija de voi si sa auzim vesti bune.
Mona, arunc o agitata si la tine?