Maple-syrup babies - mamici de Canada (2)
Raspunsuri - Pagina 5
Simonna spune:
Ziua'
M-am binedispus la loc, doamnelor, ca, in tacaneala mea, de simbata si pina ieri, am fost sigura ca Zarzara nu e bine, ca ma doare nu stiu unde sub burta, ca se misca prea mult, adica o simt prea mult si e prea mica si nu-i normal si alte alea... Asa ca ieri m-am dus la Urgente, am stat pe-un scaun de la 11 la sase dar m-am ales cu inca o poza a lui Cimpanzica si cu asigurarea ferma ca e bine, ca pot sa stau si-n fund si-n cap ca bb e correct. Cica ma doare burta pt. ca imi creste uterul si acum iese din bazin. Fleosc! Nici macar nu ma intereseaza de ce ma doare, pina-i Zarzara in forma si da din picioare zau ca merita!
Asa ca acum pot sa vin sa scriu de toate, ca m-am trezit din stesul ala in care as fi venit si as fi scris numai prostii si as fi stresat pe toata lumea.
Noutati: am renuntat la al doilea test de singe pt. triplu-test, am hotarit in familie ca vrem amnio indiferent de statistici. Asa ca mergem la amnio pe 9 cu noaptea in cap, pe urma stam la orizontala (numai eu, nu si Colegu`, ce-ati crezut?!, am zis ca ``stam`` :))
Si pe urma pe 14 aprilie, fix o zi inainte de a pleca pe coclauri, hop, ma duc la tanti dr. la control. Uite-asa, m-am invirtit si plec linistita la Mexico.
Amu, pentru cine nu stie si e in zona Montreal, variantele pt. Amnio sint astfel:
1. Amnio la spitalul de care apartii si care proceseaza loco sau trimite proba la St.Justine. Rezultate in circa o luna, cost zero dolari.
2. Repetir numarul 1, plus cerut Amnio Expres. Adica se iau 5ml de lichid in plus, proba care se trimite la Procrea (poate si la alte clinici private, dar eu pe asta o stiu).
Amnio Expres testeaza doar 5 cromozomi, 13, 18, 21, x si y (nu va impresioneza ce toba de carte sint???? :)) Ca mie nu-mi vine sa cred!) dar ai rezultatele in 24 la 48 de ore. Cost: 375 de dolari (rambursabili cu asigurare privata) si liniste sufleteasca dpdv al principalilor cromozomi care pot s-o ia razna.
Citeva saptamini mai tirziu ai si rezultatele din sistemul public, pt. amnio normala. Cost total: 375 dolari.
3. Proba luata in sistemul public, dar rezultate procesate la Procrea. Versionea Amnio compet: 7 la 12 zile rezultate + 580 dolari cost. Daca vrei si versionea Amnio Expres: rezultate 24 la 48 de ore, plus 375 de dolari.
4. Proba luata la Procrea. Cost 250 de dolari. Plus 580 pt. Amnio normala. Plus $375 daca nu mai poti de stres (ca mine) si vrei si Amnio Expres.
Asta-i.
Versiunea 4 bate mia de dolari, mi-a stat ceasul cind a terminat fata aia de la Procrea de adunat costuri. Asa ca ma duc eu mumusel la Cite de la Sante pt luat proba, dar o sa fac si o Amnio Expres. O sa stiu lucruri in 48 de ore, iar restul lucrurilor pot sa le stiu si cind ma intorc din Mexico, ca oricum n-au nimic rau sa-mi spuna!
(Eu am trecut din extrema ``aualeu`` in extrema ``nimic nu poate merge prost``, dar, sincer, o prefer pe aista, iaca ce bine dispusa sint!)
Asa bine sint ca m-am inscris si la Aqua Fitness pt mamici!
Ca sa nu mai vorbim ca azi fac 15 ani de casnicie si chiar, in cazul nostru, putem sa ne laudam ca tare bine ne-am gasit unul pe altul!
Acum postez asta si revin, sa ma comentez pe marginea ziselor voastre, ca inca n-am citit.
Simonna
Denisam spune:
Olga-tinem pumnii sa fie bine, si merg i la spital cum ziceau proaspetele mamici.
SImona- LMA pt 15 ani-wow si la cimpanzica, ma bucur ca eok si dc pt tine amnio e linsitea ta,go for it!
Am pus ceva poze din RD-unde nu ma mai prind astia, ca tot bolinda nasol sunt,A e cu sinusurile curgatoare la greu,abia respira cu ajutor, cred ca maine merg la alt medic si o dau pe antibiotic.
VA pup si asteptam vesti bune!
Diana tu bine?
Poze: www.dropshots.com/eric17
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
CriPOD spune:
Olga, unde-s mah fetele alea cand ai nevoie de ele??? Bey ce pacalice de copila ai tu acolo! Nastere usoara si maine vrem poze cu "mommy and baby hugging".
Carmen, asaaaa, ma gandeam eu ca musai trebe ca au mai inventat ceva astia pe-acolo sa te-ajute cu grosu de pe scutece...
Mona, da' nu te jena, draga, pai nu de-asta suntem pe-aci sa ne dezbatem in scutece si-n alte alea? Bafta cu axperimentul si ne mai zici si noua cum merge, ca "never say never".
Am vazut si eu documentarul ala despre Detroit alaltaieri, jale, mare, agreed. Si totusi sunt inca 800k de oameni care io sper ca traiesc normal in acelasi oras, asa ca-i cam partial nenea de la CBC. Tu despre ce Victor vorbesti? Nu il va chema Aidan?
Khristin, pe bune a fost criteriu "how many times late in the morning". Bravo micutei frantzuze. Eu fetei i-am luat prima pereche de patine de la canadian tire, pe la 5 ani, de-atunci in fiecare an i le-am schimbat de la Play it Again Sports, nu le foloseste mai mult de cateva ori. Iar acum i-au ramas ale mele, am terminat.
Simonna, pai de ce nu te-ai plans si la noi, mama draga, ca-ti ziceam ca most likely e de la crescut de uter si intins de ligamente. Pai nu mai suferi-n tacere, iubire, ca doar noi nu suntem aici doar pt cele roz. Da, chestia aia expres se numeste fish test in caz ca vrei sa vezi mai multe despre si nu-i acoperit nici la noi. Eu am uitat sa-l cer atunci de stres si chiar scriam pe-aci ca e f fain, nu faceti ca mine, eu mi-am mancat sufletul 2 sapt in loc de 2 zile. All in all, ma bucur ca ai trecut la extaz.
Eu cred ca azi ma duc la doctor, ca nu se mai poate asa...
Noh, Olga, baga mare, ca acu's cu clicku pe refresh!!!
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
Mona_B spune:
Cristina-Mqqm- il va chema both Aidan and Victor, insa bunicii s-au decis deja sa-l cheme Victorash, cum ii zic si fratelui lui, Vladutz.
Pronuntia lui Aidan va fi cum se scrie, cel putin acasa, restul n-au decat sa-i spuna cum vor putea. Noua ne plac la fel de mult ambele
Am vorbit cu Olga, e inca acasa, se odihneste, ca n-a dormit toata noaptea.
Mona
Mona_B spune:
Simonna, mult noroc cu amnio, o sa zici c-a fost nik...doare un pic de totintepatura si locul vreo 2 zile, dar e neglijabil. E fain ca-ti spune sexul bebelului in 24 de ore, pe cine intereseaza, ca pe-aici din cate cunosc eu, nu prea vrea lumea sa afle sexul bebelului inainte de nastere.
Referitor la bebica ta, lumineaza-ma si pe mine pls...esti sigura ca e Zarzara si nu Zarzarel? poate mi-a scapat mie ceva.
CriPOD spune:
Denisam, sunteti niste frumosi, copiii superbi, iar Alex un shugubatz!
Mona, asa e omu, vezi, cand nu iti spuneau, pe vremuri vechi, ai fi vrut sa stii sa te pregatesti (vezi fiu-miu care avu un singur echo la 41 sapt si nici vorba sa-mi zica aia, s-a trezit bietu cu costumase roz, ma injura acu' cand se uita la poze, vezi fie-mea, mi-au zis cu chiu cu vai la 39 sapt cand au verificat daca s-a intors si numai dupa ce m-au intrebat ce mai am acasa). Acu' e un blessing ca stiu, mi-era indiferent ce era, sufleteste, dar macar stiu si eu cu ce sa ma aprovizionez. Oricum, astia nu-ti spun daca nu vrei sa stii, pe mine m-au intrebat peste tot daca vreau si daca stiu. Pana si pe Denisa mea au intrebat-o cand a fost de fata. Dar eu zic ca-i progres sa ai optiunea,moft e sa nu vrei sa stii.
Azi e ultima zi, bag mare, inca nu stiu cum imi fac programul de casnica, nu am experienta, oi intra mai mult sau mai putin???
Simonna spune:
Stewie, welcome. Vezi ca Aripa Montreal a Sezatorii Canadeze se intilneste la citeva luni. Acu` ne vom vedea vineri seara, in 3 zile, adica, nu-s daca te tenteaza deja, poate bebelina e prea mica, dar mai incolo... Desi, cred, Nelia a fost cu Lisandru cind era acela cit o papusica! By the way, super cute papusica ta!
Nu pot sa dau reply cu quoate acu dar Mona a scris asta:
Azi dimineata pe la 5 m-au trezit niste contractii de false labour, dar destul de dureroase, de-am crezut ca ajungem la spital. M-am plimbat prin casa catva timp si m-am culcat inapoi linistita, disparusera.
Question: Mona, cum faci sa te culci lnistita??? Ca eu o sa dorm la spital o saptamina inainte de due date ca altfel ma ticnesc! Eu pe Radu l-am nascut provocat, i-am zis doctoritei ca o sa fiu in sala de asteptare zi-mlumina si vin si acasa cu ea daca nu provoaca naserea, ca eu nu pot sa stau acasa si sa astept... Si, ma rog, Romania, unde fiecare face dupa cartea lui, m-au provocat. Aici cred ca n-o sa-mi mearga, asa ca o sa ajung cu capul
Khristin, da, dom`le, ca tot incercam sa-mi aduc aminte numele filmului... ok, asta-i ma si duc sa mi-l inchiriez!
Un alt film tare fain, mai ales pt doamnele care stau in cumpana daca sa aiba sau nu un copil, este Maman Last Call. Film quebecois, eu sint fan filme made in Quebec, merita vazut (of topic, mai sint de vazut La Grande Seduction si Bon cop, bad cop si-or mai fi si altele, dar astea sint cu adresare pt. publicul larg, nu in speta pt. publicul local.)
Roseola e aia de-i zice in Ro boala de trei zile, cred... Bine ca a trecut. Take care of all of you!
Magdone, termin de scris si ma duc si eu sa vizionez poze. Nu-s unde trece timpul de are deja Olivia 9 luni, dar mi-aduc aminte ca mi-a placut numele la nebunie (si imi place inca)
Denisa, sarmina pt. oferta cu patutul, il mostenesc e cel al finutei mele. Adica cum mQQm nu vrea patut? Ca tre sa doarma si-ala bb undeva...
Romanitza, I`m late, but sa ne traiesti! Am mai citit un pic... you serious about ``bilete de avion pt. mama si mama-soacra``? Vin deodata??? :)
mQQm, hai, ca mai e pina ``urmezi``. Sper sa ne si vedem pina atunci, n-as vrea sa photoshopam poze cu burti, le-as vrea live! Cum stam amindoua degeaba ceva luni de-acum poate ne si iese :)
By, the way, v-am zis ca sint acasa de saptamina asta? Ca luni mi-a fost rau la job, rau adica ma durea burta, cum va spuneam ini mesajul trecut, asa ca am rezistat o vreme si i-am explicat lui shefu ca nu mai vin, ca marti imi voi petrece ziua la Urgenta, miecuri la un test de singe (ala de l-am anulat) plus un alt RV (cu sotul, aniversar, da` asta n-avea el nevoie sa stie)... Asa ca i-am zis ca are replacement pt. mine, ca sint disponibila la telefon si, argument suprem, ca de ce sa ma plateasca o saptamina in plus cind poa` sa faca economie? Asa ca acum sint acasa la mine! Cool!
Olga, o sa fie bine cu Tony... o sa ti-l aduca tati la spital din cind in cind, nu? Sa nu uiti sa-i cumperi cadou de la bb, sa i-l dai cind il vede prima oara, sa se puna bine miss cu frac`su mai mare!
mQQm, de fapt Magdone this time, putem sa avem lincul cu BlueBerry scutece pe prima pagina? Ca eu inca n-am ajuns in faza cu pricina dar mi-ar place sa-l regasesc in citeva luni, sa pot sa ma informez atunci.
Eu recunosc ca, in zgircenia mea, de indata ce Radu a trecut de faza cu iritatiile, am taiat partea din spate a pampersilor, aia care nu se murdareste de nimic si am pus-o in noul scutec, intre picioare, cam cum zice Carmen cu pocket-ul ala si hirtia. Unu-doua pi-uri si tot salvam, aruncam bucata aia bine imbibata si abia pe urma facea direct in scutec. Cred ca am facut ceva economie asa, de-aia zic, la un moment dat m-ar interesa scutecele de bumbac, ca daca si Zarzara o sa faca kk la 3-4 zile, cum facea Radu, chiar no smell problem pt. mine!
Carmen, ce e ala Ergo Baby? (Daca a mai zis careva, a se scuza, eu am facut un copil in Ro, acum zece ani, si sint inapoiata tare in info, concepte si posibilitati...)
Mona, re: celule steam, mie aici mi s-a propus sa donez, daca nu le vreau pt. mine. Inca n-am aprofundat, dar daca decid sa nu vreau, am sa le donez, totusi.
Khristin, ce draguta e Yasmine cu franceza ei! Iti dai seama ce mare lucru e pt ea, mai ales ca tu esti profa... si inca de franceza!
Olga! Yes! Ce-o fi pe capul tau acum!!! E 10:48, 1 aprilie! Daca nasti azi, sa stii ce e o zi de f. bun augur!
Denisa, pe mine ma uimesc de fiecare data pozele cu fiu-tau! Statea el ca martisorul, vorba lui Daiopri, pe tine la 1000 de insule si-acum uite la el! Sigur, daca fac calcule, asa-i a trecut timp, dar prefer sa nu ma uit in oglinda. Ceea ce nu e cazul tau... Cum faci, dom`le?! Ma uit la tine si nici nu cred ca poate sa-ti curga nasul, desi cred ca si cu muci esti frumoasa! Si ce bine-ti sta cu sapca aia!
Mona, oh, yes, eu vreau sa stiu daca e fetitz sau sint inca bune jucariile lui Radu de cind era mic! L-am intrebat si pe dr. de ieri, care a zis ca nu doreste sa faca supozitii, intrucit nu e radiologist. Dar o sa aflam pe 9. Abia astept sa ma pot referi la Zarzara ca la o persoana, micuta, e drept, dar persoana, si nu ca la un ``it``.
mQQm, nu v-am zis voua ca le-aveti voi pe ale voastre... Plus ca stii tu bine cum e sa fii cu capul. Iar eu sint, si inca big time! De altfel, cred ca pe mine ma doare burta si din cauze de cistita aia interstitiala pe care n-o mai tratez din cauze de Zarzara. Dar ideea asta mi-a venit abia azi, cind m-am calmat si-a reinceput creierul sa functioneze!
Olga, pe stadion cu mine, la galerie, sper sa ai deja bebica in brate si sa-ti fie f. usor!
Pupici acum, ca ori v-am scris ori nu v-am scris! Talk to you soon, ma duc si pe Sezatoare, sa le explic si lor ce fericita sint (plus sa le impartasesc din intelepciunea celor 15 ani de casnicie, butoiul cu rahat, cum zicea bunica mea, un strat de miere deasupra si restul plin cu... )
Simonna
CriPOD spune:
Simonna, !
In rest, io's available. Acu' incerc sa inventez o destinatie ca ma manca-n talpi de nu mai pot cu pastele catolic... spre disperarea fameliei.
Mona_B spune:
Simona, tu ne binedispui mereu. Nu-mi amintesc vreo postare care sa nu ma amuze. You rock:) si sa stii ca io-s de felul meu zgarcita in complimente.
Sa incep cu contractiile: da, mey, pe la 5 dimineata ma durea spatele cateva minute asa, dupa care eram ok. Si tot asa de vreo 5-6 ori, eu eram cu ochii pe ceas sa urmaresc frecventa, erau persistente, dar nu din alea de real labour. M-am dat jos din pat dar n-am trezit sotul asteptand sa vad daca e pe bune. M-am plimbat prin casa totusi,ca ma cuprinsese panica, timp in care ma gandeam cum sa ma organizez in urmatoarele minute. Apoi am citit pe Internet ca daca contractiile dispar o data ce te misti, e false labour. Si-asa am adormit la loc.
De mersul la spital sunt cam stresata ca spitalul la care voi naste e la cam 45 de min distanta fata de noi, asta daca traficul e ok. Si cum astia sunt in stare sa te trimita acasa daca ei considera de cuviinta, atat mi-ar trebui, alte 45 de min inapoi spre casa. S-o creada ei
Ergo Baby e un fel de porte-bebe ca un saculet cu bretele asa, foaarte inteligent conceput, incat baby si mami sa se simta cat mai comfy. Eu am folosit un baby carrier cu primul fiu, dar nu era asa de bun si avea utilizare limitata pana la un bb de 7 kg. Eu prefer sa-l car pe bebe adesea, decat sa ma complic cu impinsul la carut, mai ales in locuri greu accesibile. In plus prefer, ca si Mqqm, sa-l am pe bebe dupa fusta mea. Daca plange si vrea luat in brate, ar trebui sa am si grija carutului. De greutate nu ma tem, ca-s antrenata, si-apoi am citit reviews excelente ale multor mamici. La cat de fit esti tu, apoi clar te descurci si poti folosi carutul doar ocazional.
Iata linkul aici:
http://www.ergobabycarrier.com/
baga o privire si la accesorii, gen rucsacel si change pad, acoperitoare weatherproof si esti all set
Mona_B spune:
Mqqm, eu sunt casnica de 2 luni si fara ajutoare,- doar un sotz care face cumparaturile en gros si gateste sambata seara,-si-ti spun ca te vei descurca mai bine decat crezi. Atata doar ca la mine la serviciu era trandaveala curata fata de ce e de facut acasa, plus un preschooler super energic, un aschiuta care ar sta toata ziua afara la playground.
Mai avem de ridicat covoarele de la dry cleaning si suntem baby-ready.
Ce funny ai fost cu hainutele roz si supararea fiului...noi am cumparat in majoritate culori neutre pentru baietei- desi eu ador albastrul, pentru mine-ici colo cate un albastru ori gri, nu stiu de ce dar rozul nu-l prea agreez, chiar pentru fetite.
Simonna, asa e cu jucariile, daca e baietel te-ai scos. Insa ramane de vazut, ca noi la fel am zis si despre haine si tot am mai cumparat, ce-i drept, seturi pentru bebei pana in 6-9 luni, ca pe alea nu le-am pastrat de la fiu-meu mai mare.