pregnancy test - cand?
Raspunsuri - Pagina 5
Eryka spune:
Da ma controlot vaginal,sange nu mi-a luat si inca nu am discutat nimik legat de sarcina ,probabil peste 2 saptamani imi va spune mai multe.
Eryka & sufletzelul din burtica ---„ in 6 saptamani
Dana Claudia spune:
Eryka, stai linistita, testul de cancer de care zici este testul Papaicolau si se face tuturor viitoarelor mamici inca de la primul control, pentru a detecta eventuale modoficari ale celulelor cervicale sau anumite infectii. Asa ca nici o grija...Oricum acest test este indicat a se face o data la 3-5 ani (si mai bine o data pe an), de catre femeile care si-au inceput viata sexuala, pentru ca intr-adevar poate detecta posibilitatea aparitiei cancerului. Succes si sarcina usoara!
Dana C.
Eryka spune:
mersi mult Dana.Si mersi si ptr. ca mi-ai spus de acest Papa....nu stiu cumNu le am cu astea asa ca sper ca am sa invatz pe parcurs despre ce e vb. defapt.Daca ai idee sa stii ca nu m-as supara sa-mi spui ce va mai urma si cum se keama toate cele.Inca odata multzumesc.
Dana Claudia spune:
Buna Eryka. Eu nu am copii asa ca nu stiu prea multe sa iti spun, dar te pot ajuta cu un site foarte interesant, de unde poti afla ce teste se fac in perioada sarcinii. http://www.babycenter.com/prenatal-tests
sper sa iti foloseasca!
Dana C.
maudi spune:
quote:
Originally posted by Eryka
Si mersi si ptr. ca mi-ai spus de acest Papa....nu stiu cumNu le am cu astea
Ericuta, felicitari pentru bebelus si sarcina usoara iti doresc. testul acela se numeste Papanicolau, da, numele e romanesc si e cel mai utilizat nume in practica ginecologica pe mapamond. e vorba despre o spatula care culege secretie vaginala si care ajunge dupa aia in laborator sub microscop. testul este extrem de important pentru femei, ar trebui efectual anual, si, culmea, tocmai in Romania nu se intampla asta. ajuta la depistarea cancerului de col din vreme, a bolilor venerice etc. sper ca ti-am fost de folos
pupici si numai bine, sa ne spui ce mai e nou cu burtica, da?
Christina spune:
Buna Eryka,
Am fost si eu azi la doctorul de familie. Mi-au refacut la cabinet testul de sarcina ca sa se convinga ca n-am luat-o razna. Apoi am fost cantarita, mi s-a luat tensiunea si mi s-a facut un control vaginal sa se asigure ca totul merge in conformitate cu planul. Am primit o gramada de informatii despre cum si ce sa mananc si urmeaza sa fiu programata la doctorul ginecolog care o sa aiba grija de mine pe toata durata sarcinii. Mi s-a spus ca pot face gimnastica si cat doresc daca n-am dureri sau nu singerez. N-o sa mi se faca nici un eco pana nu sunt in 3 luni si nu se poate bebeul distinge mai bine. Termenul meu e mai 31 sau 1 iunie. Doctorita mi-a spus ca de obicei prima sarcina se naste la termen (nu mai devreme cu cateva zile) sau putin dupa termen.
Cam atat. Mai astept vesti de la tine.
Eryka spune:
uff cu mine doctorul nici nu prea a stat de vb.sper sa o faca pe 10 cand ma duc,cat despre sex nu mi-a zis nimic.Ai greturi sau ametzeli ceva??Eu nu prea am simtomele sarcinii ,sper sa o tina tot asa ,am doar cateva grtzuri si astea se cam intampla seara .Si mai am dureri slabe jos pe la uter dar mi-a zis doctorul ca sunt normale.Multa bafta si mai vb.Tu cand te mai duci la doctor?
Christina spune:
Eryka, pe mine m-a luat cu greturi la cateva zile de la conceptie. Am avut si o durere de burta chiar in ziua in care trebuia sa-mi vina ciclul si in aceeasi zi au inceput sa ma doara si sanii. Greturile astea sunt oribile ca nu le am cand mananc ceva anume ci de fiecare data cand mananc. Deocamdata nu stiu cand voi merge din nou la doctor, urmeaza sa ma sune sa mi se spuna cand trebuie sa ma duc.
Mai tinem legatura...
adonia spune:
sunt in a 6-a zi de cind nu mi-au venit rusii,dar cind mi-am facut testul de sarcina dimineata mi-a iesit negativ.Sa fie oare prea devreme?
Mai este cineva printre voi care va iesit testul negativ la 6 zile intirziere si apoi sa iasa pozitiv mai tirziu,sau daca nu mi-a iesit acum pozitiv inseamna ca este numai o intirziere?
adonia