*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (37)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl
Alra tu spuneai ca la voi nu se recomanda folosirea blenderului la pasarea alimentelor. De CE? Eu inca nusunt decisa dc sa le pasez prin sita sau sa folosesc mixerul vertical. Dar dc ai niste argumente, poate ma decid

din cauza vitaminelor care in contact cu aerul se oxideaza si se pierd. cand mixezi fin rupi structura si bagi aer in compozitie. cand pasezi cu furculita lasi structura mai mare si nu bagi atata aer, deci se oxideaza mai putine vitamine.

la fel si legumele se recomanda sa fie fierte in bucati mai mari (nu cuburi mici de ex) si in putina apa si cat mai putin, ca sa mai ramana ceva din vitaminele alea. cica in cazul asta microundele sunt bune caci fierb foarte repede. mie nu imi plac insa chestiile fierte la microunde, deci nu as face asa ceva.

auziti da' daca tot vorbim de vitamine, voi de ce procesati fructele termic?

aaa, legumele verzi cica sa le fierbi in apa separata si sa arunci apa de la fiert ca ar contine nitrati care la fiert se fac nitriti sau pe dos.

editez sa va mai zic una care o sa va placa. in BE nu se da iaurt sau branza pana la 1 an pe motiv ca sunt lactate concentrate si contin prea multa proteina pe portie (si carnea contine insa portiile sunt foarte mici) si supraincarca rinichii bebelusului.
tot din acelasi motiv se recomdanda ca un copil mai mare de 6-7 luni sa primeasca suficienta hrana diversificata versus lapte. dar aici diversificarea se incepe in general la 4 luni asa ca mai adunati vreo luna-doua.

cu tabelul sunt in pom! 60.3kg si aceleasi masuri. am avut o saptamana stresanta si am facut ce stiu eu sa fac la stres - am mancat! trageti-ma de urechi!

evident ca iara am avut un weekend de imi vine sa ma duc la servici si sa fac cerere sa lucrez si sambata si duminica. sunt franta. si inca mai am treaba...

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Mirtha intradevar urzicile sunt bune insa fierul din ele si din spanac nu este absorbabil din cauza unor aminoacizi...scrie in cartea lui Bilic...dár nu o am la indemana sa iti zic exact freza fantastica de Eva

Editez ...Lauramiron eu iau fier, calciu, pt ca pisi il refuza si atunci trece de la mine prin lapte si vitamina C retard, CETEBE

Noi am fost astazi la padure..a fost super...gratar, toate cele...multe gaze dar noroc ca aven plasa de insecte la landou. Pisika a dormit aproape tot timpul si acum ma chinui sa o adorm...

Uitaiiiiiiiiiii....am prin 3 pesti!!!! unul chiar destul de maricel...ce sa mai...norocul incepatorului!

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Da voi da si urzci la inceput frecate cu celelelte legume , apoi cu brinza lactica iar mai tirziu - dupa 17.04. - sper sa mai gasesc si atunci - frecate cu un sfert de galbenus de ou. Tot pt. fier. Laptele de mama e usor carentat in fe. In mod similar voi proceda cu spanacul. E indicat ca laxativ usor.

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08

www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui criss703
Miky_ea de ce nu incerci si cu o pompa electrica (eu de aia folosesc) si nu-ti mai soliciti degetul

Criss ,asa am facut de cateva luni(aprox 3) insa se pare ca l-am solicitat prea tare si nu-si mai revine...
Sanatate multa!

Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron
Eu tot racita bocna si cu o durere de gat de ma seaca, nu alta....vroiam sa va intreb, voi luati ceva vitamine??

Laura,eu iau Centrum materna.Sanatate multa,sa-ti treaca rapid raceala!

Mergi la inceput

Nebunica-zapacica,am vazut pozele si am admirat o scumpete de Victor.Sa fie sanatos,voios si sa va aduca numai bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Neatza la toata lumea! Va invit la si cozonac cu mere!

I-am dat Iuliei cereale in prima seara 1 lingura amestecata cu lapte - a dormit 7.30, a doua seara 2 linguri - a dormit 8 ore. Ea dormea in mod normal cam 6 ore. Trebuie sa ajungem la 4-5 linguri de cereale.

Astazi vreau sa incep sa-i dau supa de legume, doar zeama pentru primele 4-5 zile, mi-a zis pediatrul, dar nu stiu in ce cantitate. Voi cu ce cantitate ati inceput?

O saptamana frumoasa tuturor!

mami de Iulia 26.11.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

neata! multumesc de cafea, fug sa o beau acum
pt tabel, aceleasi valori, si eu Alra am pacatuit cu mancare ca mi-a scos peri albi mirunica si sambata si duminica. a marait intr-una. si drept urmare am bagat ceva placinta in mine (cam o tava, nu dati cu pietre va rog). asa ca rap[ortez 58 kg, si restul de masuratori exact la fel. incerc sa va pun filmulet mai tarziu cu soprana mea, sa vedeti ce chiuituri trage. va pup

psAnes Wrap-ul cred ca e mai bun in cazul tau decat slingul pt ca repartizeaza greutatea uniform dar e mai greu de pus si mai gros (te infasori in material si tu si bebe). Daca vrei sa vezi cum e, am la semnatura ultimele poze cu mirunica in wrap. pupici

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:

Meiii coapta in apa clocotita - banana oparita . Adica o scufunzi citeva minute in apa clocotita. Are o aromaaa.....

Citat:
citat din mesajul lui malinas

Citat:

Azi dimineata am servit 1/2 banana coapta.

Ai copt banana in cuptor? cum ai facut-o?Ca...poate ma risc si eu la David, vad o data daca merge, daca nu merge, renunt.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

bun asa, atunci clocotita sa fie.Maine ne ducem sa facem rapelul la rotarix si o intreb pe pediatra, de control, sa vad ce zice.Ma gandeam ca in ziua in care ii dau banana sa-i dau suc de para, cele 2 ar trebui sa se anihileze una pe alta si sa aiba scaun normal, adica de loc .Glumesc, ca nu mai e chiar asa de rau.De cand am inceput diversificare are scaun aproape in fiecare zi, destul de tare, dar are.Cred ca trebuie sa-i dau mai multa apita, sau ceai.De exemplu, toata noaptea, copilul meu nu a facut pipi.Deci clar nu are suficiente lichide .Dupa ce i-am dat laptic dimineata a si facut, ca l-am controlat sa vad, ca ma temeam sa nu aiba vreo problema.

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:
Astazi mi-a gasit sotul pastile de calciu lactic iar maine intentionez sa frec legumele cu brinzica lactica.

Cum faci branzica, da si mie reteta, ti rog mumos.Sa am acolo, ca acusica ii fac si io la junior.

Saru'mana mult pt toate raspunsurile.Esti tare amabila cu nestiutori ca mine.

_

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Buna fetelor!

Vad ca multe dintre voi ati inceput cu cerealele de ceva timp, este ok daca ne apucam si noi la 3 luni juma'? Bebelusa mea nu a mai luat in greutate de vreo 3 sapt (nascuta cu 3,700, acum are 5,900) si ma roade gandul sa incep sa-i dau si eu la masa de seara. Pana acum am alaptat-o exclusiv. In cartile pe care le citesc pomeneste de diversificare de la 4 luni dar pediatra zice ca in ultimele cercetari si rapoarte si etc nu se recomanda decat de la 6 luni, stomacelul fiind imatur. Pediatrii vostri ce spun? Va rog dati-mi un sfat.

Mergi la inceput