*LMA!!* Puiuti de Randunici 2008!! (234)
Raspunsuri - Pagina 5
mimonix spune:
Zic si eu La multi ani inca o data pentru nadravanuca mica si frumoasa , care a venit pe lume acum un an cu atata "tam-tam" ...Doamne ajuta ca au trecut toate cu bine si ca bilantul anului a fost minunat, copilul este minunat, mama are inca multe resurse si totul e bine cand se termina cu bine 
Inca o data fericire multa, sanatate, mult noroc si multe multe realizari va doresc !

un cadou , va rog
si sar'na pt tratatie
fuuuuaaartee bun 
Simona,mamica de Teo
(15 ani) si
Vlad Alexandru (UN AN)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea 
gecko spune:
do you remember me?????????![]()
Dezvoltarea limbajului
Limbajul in al doilea an de viata reprezinta oglinda dezvoltarii copilului. El repede incepe sa numeasca obiecte si utilitatea acestora, desi in majoritatea timpului va vrea ca tu sa exprimi ceea ce este in capul lui si este prea greu pentru el sa se exprime. Si desi numarul de cuvinte cunoscute de el creste rapid el devine des frustrat pentru ca nu poate spune ceea ce vrea sau pentru ca tu nu intelegi ceea ce spune. Vorbeste mult cu el si repeta ceea ce el tocmai ti-a spus, descriind in termeni simpli lucrurile pe care le vedeti impreuna (de. Ex „Da, asa e…un autobuz mare”
· Limbajul copilului tau creste de la aproximativ 10 cuvinte la 15 luni la aproape 100 intre 18 luni si 2 ani. Va intelege mult mai multe cuvinte.
· La aproximativ 2 ani copilul va putea prin cuvinte ceea ce isi doreste chiar daca multe cuvinte nu vor fi pronuntate corect
· La aproximativ 2 ani propozitiile vor deveni mai lungi si mai corecte (de ex de la „mai” trece la „mai mult” si apoi la „vreau mai mult”)
· Capacitatea de intelegere se imbunatateste de asemenea si va fi capabil sa retina 2 lucruri in acelasi timp „ia mingea si da-o lui tata”
· Pe langa cuvintele spuse pentru a exprima ce vor, in acest timp vor incepe sa invete cuvinte sa exprime ceea ce simt „auuuu” pt durere
· La proximativ 2 ani copilul va sti cuvinte ca sa spuna altor persoane ce sa faca „hai”, „pleaca”
· Posibil sa se balbaie sau sa ezite asupra unor cuvinte atunci cand este prea in verva, surescitat
Ce poti face tu:
· Copilului ii place sa invarte/apese butoane, asta ajutandu-l sa invete cum sa isi foloseasca muschii si oferindu-i increderea in fortele proprii. Protejeaza televizorul, combina si ofera-i jucarii cu tot felul de butoane.
· Copilul va fi interesat sa faca puzzle-uri simple. Mai bine imprumuta decat cumpara caci isi pierd interesul dupa ce l-au facut de cateva ori.
· Copilului ii vor place jucariile care au legatura intre ele (trenuletele cu vagoane, blocurile de umplut si golit recipientele)
· Copilului ii place sa se uite la poze, mai ales daca tu ii arati obiecte/animale familiare si daca il lasi sa dea paginile
· Conversatiile favorite sunt a spune copilului numele unui obiect/ animal si apoi a il intreba ce e aia.
· Ii plac jocurile in care are posibilitatea sa spuna „Nu” (de ex. „este taticu sub pat?”
· Asigura-i jucarii (fructe, animale, masini) astfel incat copilul sa invete despre asemanari si deosebiri
· Permite-i copilului sa se joace singur fara interventii. Iti va cere el ajutorul daca are nevoie de el.
nicol_conte spune:
Antonia doarme de 3 ore jumate, timp in care am hranit tot poporul si am facut si bucataria bec. Intru la ea sa vad ce face....daca ma simte si se trezeste, asta e...dar a dormit neobisnuit de mult pt un somn de dimineata..
Mami de
Antonia(23apr2008) si Alexia(24aug2005)
nicol_conte spune:
Am intrat la ea si respira, chiar s-a miscat un pic...asa ca rasuflu usurata...
Mami de
Antonia(23apr2008) si Alexia(24aug2005)
ramo_cata spune:
si andru meu doarme ..mancal-ar mama pe el stie ca are mami treaba si trebuie sa fie cuminte...am bucatarit cu el pana la ora 12 apoi l-am culcat ...si acum doarme...am terminat de bucatarit,mai fac diseara cand vine socrela....acum ma duc sa mananc ceva si apoi ma bag la curatenie...
nicol iauzi respira...
mai noi suntem duse rau ...si eu am patit asa sa doarma mai mult si sa deschid usa sa vad daca respira si l-am trezit![]()
RAMI mamica fericita de puiutz mic si iubit ... ANDREI
http://family.webshots.com/album/570074746HPOtHR
gecko spune:
no, gata, nu va mai bolunzesc cu "instructiunile de functionare ale copilului"
trebuie musai sa ma laud ca ieri a dormit copilul 14 ore (cu doua pauze de 5 minute de adapare). Nu stiu ce l-au pus sa faca la gradinita...ce i-or fi pus in mancare...cert e ca a parcat la ora 19 (in masina, in drum spre locul de joaca)...si s-a trezit la 9 dimineata (pardon, l-am tras eu jos din pat ca deja plateam ziua de gradinita degeaba).
si tot ieri, mergem sa ii cumparam incaltari...si intr-un magazin era un copil la vreo 2 ani ce se juca cu un scaun (il taraia, il boncanea). Patrick atza...ca si el sa se joace. Ala scurt ii trage doua scaltoace la copil si isi trage scaunul. Eu raman socata...si nu sunt capabila sa spun nimic...ca pur si simplu nu imi venea cum sa ii zic in engleza unui pusti sa priceapa (si parintii sa nu fie ofensati) ca nu e frumos sa dea cu pumnul...si in plus nu i-am zis si pentru ca Patrick nici piss nu a scoas...mai rau...i-a dat si el doua scaltoace si a tras de scaun pe partea lui...totusi lui Patrick i-am spus un "be nice" dar nu foarte convingatoare ca o data...vroiam razbunare
si apoi nici tatal copilului respectiv nu parea deranjat. Ulterior i-am spus barbatului toata aventura...a fost tare mandru
...Doamne feri ce educatie i-om oferi copilului nostru.
luny spune:
si eu ca voi, vroiam sa intru la Mufa sa vad de ce nu se trezeste, a dormit si el aproape 3 ore, atipic!!
Acum a papat un castronel de piure cu cartof,morcov,rosii,patrunjel, ceapa si usturoi verzi proaspete, cu un ficatel, deliciuuuuuu, am gustat si eu ca nu m-am abtinut, noroc ca a iesit mai mult
![]()
plecam afara, pa![]()
Iubirea mea,
MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
mimonix spune:
Remember you Gecko, cum sa nu ? 
De azi dimineata am citit de nenumarate ori fiecare "capitol" tradus/muncit/trimis de tine si iti sunt f recunoascatoare. Eu am rascolit nitel netul dar n-am gasit nimic in limba romana s recunosc ca am abandonat cautatul in engleza din motiv de neuron batran si prea obosit ca sa mai faca si traduceri. Deci 
Am verificat fiecare randulet si am concluzionat ca cel ce-a scris e mult mai ingaduitor cu bietii copilasi decat Capraru al nostru de exemplu
, ceea ce e bine pt linistea mea. In plus, daca din punct de vedere dezvoltare fizica sau emotional afectiv il pot incadra deja la "perfect dezvoltat" conform varstei de 18 sau chiar 24 de luni...la limbaj/comunicare nu...ceea ce nu e o nenorocire dar inseamna ca trebuie sa-mi exersez un pic rabdarea poate
Judecand dupa ritmul in care face progrese, eu nu ma astept ca pe la 18 luni sa numeasca/cunoasca 10 obiecte , nici chiar pe limba lui...dar, never say never
Acum o luna nu vroia sa mearga singur in picioare in parc, a cazut in nas, ma tinea de nadragi, il enervau ghetele si-si pierdea echilibrul iar azi ma impinea cu mana sa stau in banca mea ca el se duce singur unde are de dus
Doamne ajuta!
DE pandispan insa iti zic vreo doua de nu te vezi daca nu incetezi 

Simona,mamica de Teo
(15 ani) si
Vlad Alexandru (UN AN)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
mimonix spune:
Apai,apropos de educatie pot sa spun ca am fost martora unei scene asemanatoare si f distractive in Austria , in liftul din parcare. Lift plin, incarcat de oameni , fiecare carand schiuri, bete, clapari in picioare , etc. In coltul din spate o fetita mititica, cu casca ...in coltul de langa usa, pe diagonala...ma-sa
Si incepe aia mica sa dea din craci, sa faca galagie (naiba stie ce zicea acolo ea pe limba ei) si sa impinga oamenii
Incet-incet isi face loc cam pana la jumatate unde se intalneste face-to-face cu o alta fetita cam de aceeasi varsta. Si daca pana acolo inaintase fara ca cineva sa comenteze sau sa-i faca educatie, impingand si bombanind...acolo si-a gasit nasu' nene
Cand i-a bagat copilu' ala un cot sub coaste si i-a facut un vant, a ajuns instant inapoi in coltul ei
. Credeti ca vreun adult a zis ceva???? No, mustaceau toti dar nimeni nu zicea nimicutz
Asa-i la ei...ca la noi cred ca se paruiau parintii pana ajungea liftul la parter 
Simona,mamica de Teo
(15 ani) si
Vlad Alexandru (UN AN)
poze
Nicoleta spune:
Kya, "tita" inseamna fetita!! Adica numai ea are voie la tine, nu tati? Capisci? 
Noi suntem ok, eu nu am timp de computer si totusi la mine in casa e dezastru... E musai sa fie stricat? 

Nicoleta, mama lui Stefan
si a lui Matei