Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (90)
Raspunsuri - Pagina 9
300 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamona 300 merci de sfatul cu pompa...ma gandesc cum sa il aplic ca in ultimul alaptez mai cu spor doar in pat....gasesc eu cum..... legat de greutate...ai observat ceva neobisnuit in comportamentul ei de zi zi? thea suge des dar scurt....iar caki e mai spre portocaliu si mai apos..... |
Nu mi se pare nimic dubios la fi-mea. Chiar e bucalata desi are doar 6300 dupa cantarul alora. Si mananca de obicei scurt... si mai rar decat Thea, chiar la 2-3 ore. Mesele se indesesc spre seara... daca nu... suge mai mult de 2-3 minute.
Sa stii ca e ok sa amestesc pastilele alea pt stimulat lapte, iese asa ca un cocktail. Vezi totusi sa nu explodezi de atata lapte.
Ma rog, rezultatele nu-s spectaculoase, cel putin mie mie se pare ca lactatia e 90% conditionata de factoi care tin de starea ta sufleteasca si de increderea pe care oai ca reusesti. Cel mai mmare inamic al meu a fost disperarea ca nu am sufient lapte sa adorm copilul. Odata ce l-am luat in brate pe ce-o fi o fi, ne-om descurca... si daca urla om vedea... totul a mers smooth. Mi-amintesc un post asemanator al Mirunei de la inceputuri care tot cam asa spunea.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
andy_galro spune:
Am citit ieri si m-am distrat cu stilul smuls descris de Nikolici-super tare....la noi e stilul "scuturat" care cred ca e tot cam acelasi lucru avand in vedere ca nu vrea sa adoarma decat scuturat pe gura de canal din aceea cu tevi sau pe dale de parcare....va dati seama cum se uita mamicile la mine cand ma vad leganand copilul pe gura de canal...dar altfel face scandal monstru si se vede clar ca ii este somn....daca ma vedeti pe filmulez pe U tube sa stiti ca eu sunt
de Andrei Petru(18.08.2008)
Povestea bobocelului nostru
You can learn many things from children. How much patience you have, for instance. Franklin P. Jones
gaia.nevia spune:
citat din mesajul lui _giulianna_ Aaaaa da Ramo e super agitat. Nu regurgiteaza mult...dar nici putin si se intampla de fiecare data dupa ce mananca. Adevarul e ca nu sta locului o clipa, deh...ca toti copiii. |
Si Radu regurgiteaza, aproximativ la fiecare masa cu exceptia celei de noapte, daca adoarme imediat. Daca se foieste pe toate partie, sigur varsa ceva si noaptea...
Si eu mi-am facut parerea ca ar fi de la agitatie, da din maini si din picioare in timp ce suge cateodata de zici da-i electrocutat.
Uneori ma si intreb daca nu-i un semn ca i-a ajuns ,pentru ca de regula regurgiteaza cam atata volum de lapte cat mai era in bineron cand incepe sa se agite el.
Totusi, nu se opreste din supt, ci din contra trage mai vartos.
Poate o sa incerc sa-l opresc din baut si gata, sa vedem, mai regurgiteaza?!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri
angelynna82 spune:
Andy_galro am pe Andrei si mamai pt sperietura
Lala nu merge linkul
Anca felicitari pt reusita
Noi nu mai avem nici o masa noaptea, singura si-a scos masa in schimb e jale la adormit ziua
fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
babymom75 spune:
citat din mesajul lui EvaF Am vazut ca s-a facut vorbire despre cereale. Mama lor de creale ce spirite au aprins ele |
Da, greu de crezut ca un banal aliment, pana la urma poate sa starmeasca asa o polemica aprinsa.
Eva, eu ti-am inteles perfect punctul de vedere si ti-l respect, chiar daca nu sunt in totalitate de acord cu tine. Tu esti mama copilului tau si tu ii cunosti cel mai bine nevoile, mai bine decat 100 de dr. la un loc.
Legat de glucide in alimentatia copiilor:
Daca e valabil pt adulti, pt un bebe de ce e nevoie de aceste elemente? |
Glucidele sunt esentiale in dieta copilului mic, chiar daca este sugar si inca nu umbla, pt. ca nevoile lui de crestere sunt enorme in aceasta perioada, spre deosebire de adult, caruia glucidele ii sunt necesare, dar intr-o proportie mai mica; excesul stim, duce la ingrasare.
Nevoile de glucide variaza in raport cu varsta:
- sugar si copilul mic: 12g/kg/zi;
- prescolar: 10g/kg/zi;
- scolar: 8g/kg/zi.
Necesar minim de glucide: 3 g/kg/zi
Glucidele trebuie sa asigure 25-55% din aportul cloric total.
Sursa de glucide este reprezentata pt. sugar, pana se incepe diversificarea, excusiv de catre laptele de mama sau formula, care contine aprox. 70% glucide.
Glucidele sunt reprezentate de monozharide ( glucoza, fructoza, galactoza ) si polimeri ai glucozei, respectiv dizaharide ( maltoza, lactoza, zaharoza ) si polizaharide ( amidon, glicogen si fibre alimentare ).
Glucoza se gaseste in fructe, radacinose, miere.
Fructoza se gaseste in cantitate mare in fructe.
Galactoza se produce prin hidroliza lactozei din lapte.
Zaharoza este compusa din glucoza si levuloza; se gaseste in fructe, sfecla de zahar.
Maltoza este formata din doua molecule de glucoza; se gaseste in cereale, ca produs de hidroliza al amidonului.
Lactoza este formata dintr-o molec. de glucoza si un de galactoza. reprezinta principalul glucid din lapte.
Fibrele alimentare sunt reprezentate de celuloza, hemiceluloza, pectine, lignina. Ele pot intra in alimenatia sugarului dupa 4-5 luni.
Rolul glucidelor in organism:
1. - principala sursa de energie
2. - participa la procesele de mielinizare si dezvoltare a creierului
3. - sursa de caldura pt. organism
4. - sustin activitatea musculara
5. - favorizeaza energetic metabolismul lipidelor si proteinelor ( grasimile si proteinele "ard in focul glucidelor" )
Intrebarea de baza era : de ce nu personalizam hrana la bebelusi ? Ma mir, insa, ca indiferent de varsta, greutate, istoric de sanatate, sensibilitati, zona geografica, copiii mananca la fel. O fi bine? |
Dar copiii manaca personalizat, pt. ca nu toti vor accepta aceleasi feluri de mancare. Noi le oferim ce e sanatos pt. ei, dar ei aleg. Avem suficiente exemple in acest sens si aici la bobocei, nu?
De aceea eu cred ca cerealele sunt chiar foarte bune pt. bebeii mai putin mancaciosi,pt. cei mai slabuti, sau pt. cei care nu accepta fructele si prin urmare nu au de unde sa-si ia vitaminele.
Si inca ceva... "cereale" mancam si pe vremea cand eram noi mici, dar sub alte forme: eternul gris in lapte si biscuitii cu mar. Nu cred ca erau o varianta mai sanatoasa. Astea chiar faceau copiii pufosi!
Si acum, dincolo de moda, eu chiar sunt bucuroasa ca au aparut cerealele special produse pt. bebei, pt. ca glucidele din copozitia lor sunt predigerate ( hidrolizate ) si deci, sunt usor de tolerat, nu dau flatulenta. In plus sunt imbogatite cu vitamine si Fe, nu sunt doar glucide "goale".
Intr-adevar in spatele lor sta o adevarata industrie, dar nu cred ca asta e motivul pt. care atatia medici le recomanda ca o optiune safe in dieta bebelusilor.
No, sa-mi iertati "cerceaful".
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
EvaF spune:
citat din mesajul lui anca81 Si noi ne laudam cu 170 g banana cu branzica, n-am mai adaugat altceva, era o banana mare, si eu m-as fi saturat. Tare buna mai e, daca s-ar putea numai asta ar manca . Acum doarme cu burtica plina E o smechera, prima data cand ii duc lingurita la gura intoarce capul, daca simte gustul care ii place inghite, daca nu scuipa. Of of mey mey La pranz bag iarasi cartof dulce la aburit, pun si carnita de pui, sa vedem cum merge. |
Way to go Carla!!!!
Andy_galro, bine ca nu a fost nik dar de ce nu pui tu bouncerul pe jos? Nu e nevoie sa il dai pastreaza-l, dar de ce il pui in pat? Daca il pui jos nu e nici un pericol, nu?
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
-----------------------------------------------------------------------
Welcome, my son!!!
anca81 spune:
Andy_g, imi pare rau ca a cazut Andrei. Dar de ce nu pui bouncer-ul pe jos? Asa chiar daca se rastoarna e o inaltime mult mai mica decat in pat (unde stabilitate e mai scazuta din cauza saltelei). Scuze daca m-am bagat si eu aiurea. nazdravanul.
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
anamona spune:
thea a facut caki cu mucozitati si un firicel de sange!!!
merg cu ea la pediatru peste o ora.
ce poate fi?...
in fine ies cu ea afara acum sa ma calmez nu stiu daca o sa mai am timp de citit
claudinna spune:
neata!!
_giulianna_, Razvan nu mai regurgiteaza de pe la 5 luni, decat fff rar, cate o picatura, daca se agita ff tare si se bataie pe burta dupa ce a papat.
acuma, cum Edi al tau nu sta locului, cred ca nu e chiar problema daca mai scoate cate ceva daca nu sta locului dupa masa:)
de ragait si Razvan ragaia singur de cele mai multe ori, desi eu il tineam la inceput in pozitia regulamentara, ca asha auzisem...sa fiu eu sanatoasa, ca el tot catnd vroia ragaia:)
si acum ragaie bine merci, nici nu mai stiu cand, cum si de ce
si daca suntem la capitolul dat afara pe gura: Razvan a salivat abundent si a balit de la 4 la 7 luni:) adica dupa ce a facut 7 luni nu a mai fost nevoie de baveta non-stop si nu ne mai umple de bale:) sunt ff fericita cu treaba asta, ca si la plimbare trebuia sa-i agat baveta de gat, ceea ce mi se parea inestetit, dar asta era situatia.
a, si a disparut problema fara sa ne apara dintii...de fapt se vad pe gingie ca sunt pe vine, dar doar daca te uiti din fata
anamona, mda, cineva si-a bagat manutele prin listuta aia de pe grupsi a facut-o cam varza....
nu prea se mai intelege nimic...oare cine a incurcat borcanele recunoaste? ca sa stim daca s-a intamplat sau s-a intentionat:)
blog in scutec
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
www.gruiasfightforsight.com/donatii/" target="_blank">Un copil are nevoie de noi!
anca81 spune:
Anamona, tinem pumnii, Doamne ajuta sa nu fie nimic grav . Poate nu i-a picat ceva bine la burtica. Linisteste-te mamico
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare