Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (90)
Raspunsuri - Pagina 18
baby_boy spune:
In primul rand LA MULTE LUNITE boboceilor
Maria de Kid
Mara de Nadina
Erika de fce
David de Babytza
Giulianna, Edi ma impresioneaza de fiecare data.. e un dulce..l-as papa
Julymorning te asteptam mai des pe forum
Nikolici de asta te iubesc eu ca esti nebunache
Si ce rabdare ai..sa dai morcovul pe razatoarea de sticla[emoticon cu ochii cascati]..apropo de asta ..a mai zis o mamica pe aici..aveti grija cele care folositi razatoarea de stila..se poate sparge foarte usor un ciob din ea fara sa va dati seama.. vecina mea a patit-o. Drept urmare eu acum folosesc pe cea din plastic.
Noi suntem bine..dormim mai mult..chiar am venit de la plimbare unde a dormit 2 ore in carut...si mancam si mai bine.. Azi-dimineata am ras un castronel de mar cu suc de portocala si mai vroia..asa ca am avut numai suc de portocala sa-i dau si l-a terminat si pe acela. Vad ca a inceput sa pape orice...nu face nazuri la nimic...iar seara avem ""furajere"" care ne plac foarte mult la care nu renuntam oricate posturi bolduite si subliniate ar aparea pe forum..ca sa zic asa.
Cristina , mamica de Raducu (7.10.2008)
Nocom spune:
Buna ziua,
luminita dulci foc pretiosii tai!! Arata asa.... ca niste baietei, nu mai sunt bebici.... sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!!
lucutta eu zic ca oala sub presiune este o investitie FF BUNA! Mancarea se face repede si se pastreaza mai bine vitaminele..
giulianna Edi este un scump, ce frumos mananca el, nici macar nu aveti nevoie de bavetica!!! BRAVO!! Si in premergator, e un SMECHERAS!!! Chiar ne era dor de voi...
babytza pupici pentru Valentina...off antibiotic...
La noi diversificarea nu prea merge... nu vrea pitica mea nici suc de mar nici de morcov, nici amestecate... de fapt nu deschide guritza DELOC!!! Asa ca deocamdata doar lapte!!! Oare cat o mai tine asa??
ciao
mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei (11.07.2004)
poze cu noi
poze DARIA
Nerantula spune:
Giulianna, pe mine ma incanta de fiecare data feciorul tau, insa felul in care mananca mi se pare ... fascinant. Uitandu-ma la el tocmai am decis sa iau o pauza cu diversificarea. La noi nu se chema mancat ce faceam, sa-l prind cu capul pe spate si cu gura deschisa si sa strecor niste legume/fructe foarte lichide in acest fel. Nu. In rest, cum simte lingurita in zona, strange buzitele si impinge limbuta afara. E un chin pentru amandoi. Mai incerc peste vreo saptamana. Intre timp raman cerealele seara, ca la astea nu s-a prins ca-s altceva decat laptic. Asta e, vorba pediatrei mele: am vazut eu pana acum om care sa nu manance nimic? Imi dau seama ca risc sa fac ce facea mama cu mine cand eram mica (dar suficient de mare cat sa-mi amintesc): ma vana prin casa cu cate un cartof prajit, imi lua farfurii cu desene diverse pe fund si ma tenta sa mananc tot sa vad ce e desenat acolo, etc, etc. Culmea e ca cica mancam, la 7 luni, cam cand a inceput diversificarea, mar cu biscuite! Sau copilul meu ii seamana lui tati, la care cea mai tare leguma e carnea! Om vedea ...
Andreuta, Gruia e asa, afara in carucior doar doarme, in rest prin exceptie sa acolo: daca e mare aglomeratie la locurile de joaca pentru copii sta ceva vreme sa-i studieze sau la terenurile de baschet se uita la baietii aia cu mingea minute in sir. In rest, in brate sau sling sau la tati in marsupiu. Zau ca nu stiu ce-i face mama, dar la ea sta in carucior ... ca altfel nici nu s-ar putea, sa-l care prea mult.
Nocom, join the club, mami!
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
Hypnotic Parade
andreutac spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nerantula Andreuta, Gruia e asa, afara in carucior doar doarme, in rest prin exceptie sa acolo: daca e mare aglomeratie la locurile de joaca pentru copii sta ceva vreme sa-i studieze sau la terenurile de baschet se uita la baietii aia cu mingea minute in sir. In rest, in brate sau sling sau la tati in marsupiu. Zau ca nu stiu ce-i face mama, dar la ea sta in carucior ... ca altfel nici nu s-ar putea, sa-l care prea mult. www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008 Hypnotic Parade |
Uff...m-am linistit...glumesc, evident!! Nu stiu de ce nu le-o placea sa stea confortabil in carucior, in aer liber, plimbati... mie una mi-ar placea. Oricum e de mare ajutor mama ta, eu din pacate sunt singura cu Eva. La un moment dat m-am gandit sa-mi iau un ajutor, o bona, pt. cateva ore/zi, insa m-am razgandit. Sper sa rezist cat mai mult sau sa se 'domesticeasca' pitica mea cat mai repede.
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
tzitziri spune:
Ada,vroiam si noi sa luam un marsupiu-rucsac gen Brevi Rocky.Stiu ca si tu ai asa ceva.Noi nu suntem cu cataratul pe munte dar mi se pare util de ex si cand mergem la supermarket - ca mai bine cred ca ar sta acolo decat in carut.
Spune-mi te rog daca voi il folositi frecvent si daca ti se pare util acum.Ca are un pret destul de mare si daca il folosesc doar o data pe luna mai bine ma lipsesc.
Si inca ceva: bebe trebuie sa stea musai in fund singur ca sa poate sta in rucsacul de genul ala?
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
tzitziri spune:
M-am uitat si eu pe tabelul de pe grup si nu inteleg ce a patit..speram sa fie o logica si sa putem remedia situatia, dar cred ca s-au pierdut toate datele...
Eu nu am solutie
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Brigitte spune:
Buna ‘neatza…ca asa-i pe la noi
Dupa cateva nopti dormite ca-n transee si dupa seara agitata de ieri, (cred ca Mayei ii dau dintii curand…) in sfarsit am avut o noapte mai apropiata de normalitate…motzata mea s-a trezit la 5.00AM!!! azi dimineatza i-am facut controlul gingiilor(cred c-a devenit o obsesie)…si nimic…inca..
Intrebare la fete..copii vostri se agita noaptea prin somn?? Pe-a mea o mut in pozitia normala de cateva ori pe noapte…o gasesc in cele mai ciudate pozitii, bac u gatul stramb, bac u picioarele-n sus…ba adunata gramada intr-un colt al patutzului…uff…foiala mare !!
Eva- eu n-am de gand sa dezbat problema cerealelor inca trei capitole de-aici incolo, fiecare are convigerile sale…si daca nu m-am facut destul de explicita vis-a-vis de proteinele din cereale…ei bine exista oarece diferentze intre proteinele vegetale si cele animale (si-aici nu mai am chef de detalii) asa ca legat de steak, tu esti liberul tau arbitru sa imparti halcile cum ti-e mai bine, daca tot eram pe « personalizare » si nu pe « generalizare »…la asemena intrebare , desole, n-am altfel de raspunsuri.
Si daca n-am fost destul de explicita la capitolul ceralelor ptr bebei 4-6 luni va voi afisa aici ( ca informatie cred ca-i binevenita ptr toate fetele…dupa fiecare trage ce concluzii doreste)
1. Pediatric Clinical Practice Guidelines for Nurses in Primary Care Canada
Solid Foods
Iron-fortified infant cereal should be added to the diet as a first supplement at age 4-6 months (one grain type at a time). Prepared baby foods, if used, should be added initially in small quantities, one at a time, after cereals have been started. Vegetables or meats should be started before fruits.
2.Nutrition- Ministère de la sante et services sociaux
Les céréales:
S’il existe déjà des allergies alimentaires au sein de votre famille, consultez la section allergie chez les enfants. Au Québec, on commence généralement par les céréales, bien que l’ordre d’introduction des aliments solides varie selon le pays et les coutumes.
Quand ?
On recommande de ne pas introduire les céréales avant l’âge de 4-6 mois pour le bébé nourri aux préparations lactées et avant l’âge de 6 mois pour le bébé nourri au sein. Commencez à lui donner des céréales s’il demande à boire très fréquemment, même la nuit, s’il a doublé son poids de naissance et semble toujours affamé. Les bébés allaités peuvent demander le sein fréquemment. Si vous avez augmenté le nombre de tétées pendant plus de trois jours et que le bébé n’est toujours pas rassasié, il est peut-être temps d’offrir les céréales. Le lait demeurant l’aliment de base, il ne faut pas oublier de le donner avant les céréales.
La quantité de lait consommée diminue après l’âge de 9 mois. L’enfant doit continuer à boire, mais en moins grande quantité, tout en augmentant graduellement sa consommation d’aliments solides.
Quelles céréales devrais-je donner ?
On peut commencer par les céréales pour bébés, car elles sont enrichies de fer. En effet, le bébé a de grands besoins en fer de 4 mois à 2 ans. Vous pouvez lire l’étiquette afin de comparer les produits entre eux.
Commencez par une céréale à grain unique, sans légume ou fruit ajouté, comme du riz ou de l’orge. Poursuivez ensuite avec l’avoine, le soja et les céréales mélangées. Assurez-vous d’introduire les céréales mélangées et le soja après 6 mois pour ainsi éviter les risques d’intolérance. Introduire une nouvelle céréale à la fois. Votre petit peut prendre de 3 à 7 jours pour s’habituer à une nouvelle variété de céréales, après ce délai, passez à une autre.
3.Capsule nutrition- guide alimetation
Les mythes: crédibles?
Qui n’a pas déjà entendu dire qu’une banane vaut un steak ou que le pamplemousse fait maigrir ? Ces affirmations sont souvent des croyances transmises de génération en génération. Elles proviennent de sources multiples et elles sont propagées de bouche à oreille. Ce sont des allégations déformées, incomplètes ou sans aucun fondement. Démystifier les mythes? Tel sera le propos de cette chronique.
Donner des bananes, des pommes, des céréales de riz ou des carottes à un jeune nourrisson entraîne de la constipation ?
La banane, la pomme, la céréale de riz et la carotte sont des aliments qui font partie de l’alimentation normale du nourrisson. Ils n’occasionnent aucun problème s’ils ne sont pas consommés en quantité excessive. Et c’est ce que l’on évite en offrant au bébé une alimentation équilibrée et variée. Pour prévenir ou combattre la constipation, il faut inclure au menu du nourrisson: orge, avoine, pruneaux, poires, courges, pois verts et s’assurer qu’il boit suffisamment de liquide (lait, eau).
L’introduction précoce des aliments solides et/ou la consommation de céréales avant le coucher permet une meilleure nuit de sommeil au bébé ?.
L’introduction précoce d’aliments n’influence pas la durée du sommeil du bébé. Il est même déconseillé de donner des aliments solides avant l’âge de 4 à 6 mois, car le bébé n’est pas prêt à les avaler. Il ne produit pas assez de salive et sa coordination neuromusculaire est peu développée. Aussi, ses appareils digestif et immunitaire ne sont pas encore assez matures pour supporter une quantité importante d’aliments. Plus on les introduit tôt, plus le tube digestif peut s’irriter et le bébé peut devenir sensible à certains aliments causant ainsi des intolérances ou des allergies. Pour ce qui est des céréales au coucher, celles-ci n’aident pas plus le bébé à faire toutes ses nuits. Certains bébés font leurs nuits à partir de l’âge de 3 mois, d’autres à 6 mois ou même à 1 an. En fait, la durée du sommeil ne dépend pas de l’alimentation, mais plutôt du tempérament, de la maturité, de l’âge et même de l’environnement de l’enfant.
Si ca ultima interventie legata de subiect, aici cerealele sunt catalogate pe grupe de varsta …precum :
Stage 1: | Gentle First Foods
Beginner Cereal Choices for Growing Babies
NESTLÉ® Stage 1 BABY CEREALS (starter) are first foods ideally suited for your baby's developing digestive system. They have gentle ingredients and a delicate texture so it's easier for your baby to swallow and easier for your baby to digest. Cereals in this stage are each made from a single grain, allowing for a gradual introduction of solid foods. With 14 essential nutrients including calcium, in the Add Water varieties, 100% of the recommended daily value for iron and tummy-friendly prebiotics to help your baby maintain a healthy digestive tract you can feel confident knowing your baby is getting the nutrition she needs - with no added sugar or salt. And most importantly, your baby will find the taste, aroma and texture irresistibly delicious!
Stage 2: | New TastesThe Next Step in Cereal Choices for Growing Babies
NESTLÉ® Stage 2 BABY CEREALS (from 6 months +) provide new textures and new flavours to expand your baby's diet - and palate - with no added sugar or salt. While always being easy to digest, stage 2 cereals open a whole new world of flavour experience for your little one. With a delicious taste, texture and aroma, plus 100% of her daily value for iron and 13 other essential nutrients (in the Add Water varieties) and our tummy-friendly prebiotics, your baby will be wanting more - and growing more - every day.
Stage 3: | Richer Tastes & Textures
Palate-building Cereal Choices for Growing Babies
NESTLÉ® Stage 3 BABY CEREALS (from 8 months +) introduce your baby to even more exciting new tastes that are nutritious - and delicious - with appetizing flavours for baby's maturing taste buds. As always, every spoonful is packed with 14 essential nutrients (in Add Water varieties) including 100% of the daily value for iron and tummy-friendly prebiotics to help your baby maintain a healthy digestive tract. At this stage, baby is also introduced to a greater variety of textured foods and mixed grains, expanding his little palate even more - and adding a few new smiles along the way.
[b]Stage 4: | Strong Foundation
Cereal Choices for Growing Babies
As your baby becomes a toddler and is getting more adventurous with her food - NESTLÉ® Stage 4 BABY CEREALS offer enhanced texture, with new ingredients like honey and flakes. This experience is key as her taste buds and palate continue to mature and as she learns to chew. With every yummy spoonful of NESTLÉ® Stage 4 BABY CEREAL, your little one will continue to get 14 essential nutrients, including 100% of her recommended daily value for iron, and tummy-friendly prebiotics for a healthy digestive system. Because with each new taste and texture your baby tries, her world - and personality - will continue to grow.
Nu mi-a fost deloc in intentie de-a debusola cu privire la diversificarea alimetatiei dar unii sunt discipolii fanatici a unor filozofii fara nume.
Toata aceasta documetatie salvata in propriu-mi computer , personal mi-a fost f utila…sper ca si voua.(imi cer scuze ptr citatele in franceza…unde sunt neclaritati ma ofer drept translator)
Regards.
_giulianna_ spune:
Va multumesc din suflet fetelor pentru aprecierile la adresa feciorasului meu. Este foarte cuminte dar in acelasi timp foarte activ.
Andreuta asa este, a recuperat nesperat de bine. E un invingator leutul meu iubit.
Ma duc sa cumpar foi de napolitana, vreau sa fac nuga. Va arat mai tarziu rezultatul. Sunt singura si-mi fac de cap, Edi a plecat
Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Brigitte Eva- eu n-am de gand sa dezbat problema cerealelor inca trei capitole de-aici incolo, fiecare are convigerile sale…si daca nu m-am facut destul de explicita vis-a-vis de proteinele din cereale…ei bine exista oarece diferentze intre proteinele vegetale si cele animale (si-aici nu mai am chef de detalii) asa ca legat de steak, tu esti liberul tau arbitru sa imparti halcile cum ti-e mai bine, daca tot eram pe « personalizare » si nu pe « generalizare »…la asemena intrebare , desole, n-am altfel de raspunsuri.Si daca n-am fost destul de explicita la capitolul ceralelor ptr bebei 4-6 luni va voi afisa aici ( ca informatie cred ca-i binevenita ptr toate fetele…dupa fiecare trage ce concluzii doreste) |
daca tot nu ai chef, ce sa zic, sunt speechless. eu cand nu am chef sa intru pe forum sau "nu am chef sa raspund cuiva" nu intru si basta. Sau evit sa ii raspund, nu ii zic vezi ca nu am chef de tine. Nu am zis niciodata cuiva pe forum nu am chef, asta a propos ca vorbeai de tonul pe care ma exprim si de "egocentrism" (citez).
Multumesc de info pe care le-ai postat dand paste chiar si neavand chef.
Nausica, am citit si poostul tau. Ce sa zic, pe tine nu pot sa nu te inteleg nici sa vreau ( a se citi ca te inteleg ca cine stie ce imi mai aud urechile ca interpretare), inteleg perfect punctul de vedere. Esti una dintre persoanele cele mai echilibrate pe care le-am cunoscut pana acum, care vede si greselile proprii nu numai ale altora. care nu se da mai inteligenta si mai nu stiu cum decat este ci chiar este. Esti o fata de nota 10 si o mamica la fel. Fara temenele, sa nu crezi cumva ca fac, ca nu perii si daca ajung sa culeg scame de pe umarul cuiva vreodata imi tai mana si ma bat cu ea. Nu o voi face niciodata.
Sunt sincera.
Insa, raman la parerea ca daca vroiai sa afli cu adevarat parerea mea o faceai pe Mess, eram chiar online atunci, m-ai intrebat aici ti-am raspuns aici.. Dar daca discutam pe mess nu se ajungea la circoteca asta. Nu incerc sa impun nik nimanui, a fost o opinie data Oanei si de aceea era bolduit Oana. Nu ma adreasam in eter asa.
Andreutac, Nerantula, inteleg ca am fost "vehementa" si ca v-am "jignit".
Va rog din suflet sa ma iertati. Eu mananc cereale, salata de porumb, dar nu intru pe aici sa insist pe ce mananc eu dimineata, daca mananc paine si cereale ( o fac deci m-am autojugnit), ma rog, nu m-am gandit o secunda la mamici am discutat exclusiv de bebei.
Tzitziri, eu te admir foarte mult, nu mi se pare ca nu ai pareri clare si ferme cum spui ca au alte persoane tu le ai cu siguranta. Si esti o mama minunanta pentru David. Eu nu am trecut nici pe sfert din ce ti s-a intamlat tie, nu am fost spitalizati, asa ca sigur esti la maaaare inaltime, foarte calma si o mama cu capul pe umeri. Foarte bine ca asculti de medicul tau, si eu ascult de al meu, nu de Google. Te pup si multa sanatate. Am avut o oopinie care te viza fix pe tine si problema lui David si ma bucur ca nu te-ai simtit vexata aiurea asa. Asta arata ca esti puternica, e o confirmare clara daca aveai vreun dubiu cumva.
Va urez weekend placut tuturor!!!
Pupici
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
-----------------------------------------------------------------------
Welcome, my son!!!
Nerantula spune:
Eva, nici eu nu discutam meniul meu, ci vorbeam tot strict de bebei. Lucru evident din faptul ca m-a oripilat aducerea in acelasi context a ratelor furajate si a bebelusilor hraniti cu cereale idem. M-am simtit vizata ca mamica a lui Gruia, si am luat-o personal in aceeasi postura. Orezul ca 'furaj' tot in meniul lui intra, in continuare.
Scuzele se accepta.
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
Hypnotic Parade