Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(56)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_bunica spune:

Buna fetele!!

Alinalaura..multumesc,esti o draguta!!Bine ai revenit si felicitari pt vestile bune si ca bebe este bine!!Aaaa..ms de cafea..acum o savurez..e foare buna si aromata..
Ela..cum se simte mama ta dupa operatie?Nu pot sa te ajut cu sfaturi pt concediul medical..ca nu ma pricep la legile din tara..
Blue...ne tinem strans de manuta..sa nu cumva sa faci prostioare si sa imi dai drumul prea repede ca iti dau bataita!!Ma bucur ca vine soacra ta..te va ajuta mult
Alynta..chiar daca nu am bebe inca..eu subscriu la ce ti-a zis Strunfita...pe langa viroze va fi prea brusc si emotional ,faptul ca merge la gradi..se va simti abandonat si cred ca va fi gelos pe bebe..
Carla..esti bine?Sper ca nu ai exagerat ieri..

31+ Darius Nicholas

Buburuza noastra
www.flickr.com/photos/24984384@N08/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Ela, din cate stiu eu concediul medical platit 100% se da doar in caz de urgente, si doar pe termen scurt (cateva zile).

31+ cu Andreea si Bogdan (04.02.2005)
Bogdan in primul an *** Bogdan 1-4 ani *** Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda_magda

ooo lume noua! ce mai faci ramona?

Bine .
Chestii obisnuite - contractii cand si cand, copil plin de energie dupa care trebuie sa alerg, planuri de viitor .
Am mutat-o aseara pe fata in patul mare - patutul l-am sigilat oarecum, ca trebuie timp, si nu vreau sa fie frustrata cand o veni bb si i-o lua patutul.

Am fost la un curs de vreo ora jumatate cu pitica - se intitula "Familia noastra creste". Dadeau oaresce idei despre cum sa ne comportam cand apare al doilea bebe, astfel incat sa pastram armonia in casa si cu celalalt copil. Asta era una din chestii, ca trebuie timp ca sa se adapteze copilul la noul membru de familie, care o ia pe mami, ia patut, ia jucarii etc. Spuneau ca sotul trebuie sa fie foarte activ, sa se pastreze ritualurile de culcare ale copilului mare, dar sa faca cu schimbul parintii: o data il adoarme mama, o data tata.
Trebuie sa il pregatim - sa ii spunem din timp ca mami pleaca la spital sa il aduca pe bebe. Inca din spital sa fim atenti cand vine tati cu copilul in vizita - de preferat bb sa NU fie in brate la mami, iar cand vine bebe acasa si toate rudele navalesc nerabdatoare sa vada bebelusul, trebuie instruite astfel incat sa voerbeasca intai cu copilul, sa-l intrebe de sanatate , iar mama sa ii spuna: "Nu vrei tu sa il arati pe fratior lui Tanti Maria? Hai sa o ducem la patut sa il vada pe bebe..." Si cadourile pe care le aduc rudele tot copilul mare le desface - si el i le da lui bebe.
Acuma ... multe din tipsuri sunt sau nu valide in functie de varsta copilului mare. Ca la un an jumate Eliza mea n-a priceput nimic din toata practica aia pe care o faceau ceilalti copii cu papusile - erau papusi de vreo 3 kile jumate, cam cat are un copil la nastere. O moasa de la un spital le arata cum sa ii tina, cum sa ii imbaieze, sa ii imbrace, sa le schimbe scutecul etc.
Fie-mea a zis "pas" la toate astea, ea si-a luat un carucior cu o papusa mai usoara si l-a plimbat pe hol vreo 40 de minute, ciobind toti peretii alora ...

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07)
27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_bunica spune:

Ramonaiani..si i-a placut Elizei in patul mare?Interesant cursul la care ati fost..era si normal ca Eliza sa nu inteleaga mare lucru..si sa se plictiseasca!!

31+ Darius Nicholas

Buburuza noastra
www.flickr.com/photos/24984384@N08/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clodyac spune:

buna fetele va rog frumos si eu cine imi poate da site-ul in care sunt aratate valorile de la masuratorile ecografice cel dat de oana_du? ms frumos

va pupic pe toate

29 + cu Razvan Andrei (dupa UM)
31 + cu Razvan Andrei (dupa Dna Doctor)

www.flickr.com/photos/34943662@N02/3305358621/" target="_blank">poze clodya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraOana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonaiani
Fie-mea a zis "pas" la toate astea, ea si-a luat un carucior cu o papusa mai usoara si l-a plimbat pe hol vreo 40 de minute, ciobind toti peretii alora ...

32+
GUGU
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=3271029365&ownerId=174883471&albumId=275705303" target="_blank">burtica mea minuscula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_magda spune:

chiar faine tipsurile de la curs. intr-adevar trebuie adaptate la varsta 1 bb. cred ca eu va trebui sa procedez asa cu nepoata cea mica, are deja 5 ani si inteleg tot, iti dai seama, dar e si destul de egoista.
si vorba mariei cum a dormit eliza in patul cel nou?

Vine bebica .... +34
Pana atunci gotobina nevoie mare
http://www.flickr.com/photos/magduta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mh spune:

Neata!

Maria si multumesc, ne-am gandit ca fetele sa aiba si un nume rusesc, eu avand oaresce descendenta .
Philip sa dea Domnul!
Alynta, uite eu am dat-o pe Irina la gradi la 1 an si 10 luni, printr-un noroc chior mi-au si primit-o, crede-ma ca nu am regretat nici macar o data ideea asta, copilul s-a dezvoltat mult mai rapid, la varsta respectiva isi insusise un vocabular destul de complex, a scapat imediat de olita, etc. Legat de viroze, culmea am citit ca facute des in copilarie, mai traziu ca adult te feresc de boli gen leucemie samd. Eu personal as alege gradinita macar la program scurt, dar repet la mine copilul a reactionat neasteptat de bine, am vazut si prichindei de varste mici care nu au rezistat si plangeau incontinuu ca urmare parintii i-au retras...

Mihaela 32+Dorotea- Natasha & Irina-Anastasia nov 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-first spune:

Xeloxel, Alinalaura, bine ati revenit, sper ca o sa ne auzim mai des de acum incolo, mai ales ca nu mai avem foarte mult pana la marea intalnire...

Nu stiu cum e la fetele din Romania, dar eu am inceput sa merg la dr. la control la 2 saptamani si ma gandesc ca o sa cotizez la fel de mult ca la intalnirile lunare, ceea ce nu mi se pare corect. Dar atata timp cat o sa fim sanatoase si la timp, asta este...

Noi tare am vrea sa venim in mai, mie mi-a placut luna asta tot timpul, dar cum o sa vrea DD, eu o sa ma rog...

Eu tocmai am facut cunostinta cu talpa fiicei mele, se simtea asa de clar prin burtica

Cristina 34+ Alessia Nicola

http://picasaweb.google.com/cristinadan08/Cristtina
http://picasaweb.google.com/cristinadan08/NuntaNoastra
http://picasaweb.google.com/cristinadan08/CraciunAnNouBurticaMea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Deci dormitul in patul mare a fost cam asa: i-am aranjat in pat toti maimutoii, pernute, paturici cu desene etc iar jos am pus o saltea de burete si am facut culculs pt mine acolo. Si am pus gratiile la loc la patut, sa nu se mai poata urca in el.
Cand s-a trezit a fost incantata de ce-a gasit acolo, insa a cam inceput dupa vreo 2 ore sa le puna pe toate la loc, cum erau inainte .
Mai rau a fost cu patutul - ca se plimba in jurul lui precum leul in cusca (ma rog, inafara custii) si nu putea sa se urce in el. Cand a venit timpul de culcare i-am dat biberonul si i-am aratat patul mare, i-am zis ca e fata mare si poate sa doarma acolo.
Am dormit si eu in camera cu ea, pe saltea. Mi-a picat de 2 ori pe timpul noptii din pat - dar a cazut pe moale (peste mine si pe saltea).

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07)
27+

Mergi la inceput