despre bone
Raspunsuri - Pagina 5
petra spune:
Si mie m-i se pare ca era mult mai simplu si binevenit acest subiect daca initiatoarea lui scotea din formularea initiala sumele date de hainele de firma, preturile si stelele hotelului, adica evita elegant sa prezinte opulent situatia sa financiara stralucitoare.
Nu o spun din invidie ca nu am de ce fi invidioasa pe ce are cineva pe care nici macar nu cunosc, dar aici in State am obersvat ca adevaratii bogati nu-si etaleaza pe nicaieri averile, sunt discreti si modesti. In schimb am cunoscut oameni cu nicaiva bani mai multi in buzunare si nu-si mai incapeau in piele, vorbind codat numai in cifre !
Nu zic asta la adresa lui li-am sa fie bineinteles. So, no offesnse!
Qsar are dreptate in mesajul amplu postat aici, referitor la legatura dintre "a fi o doamna " si "discretie " .
li-am - nu m-i se pare normal ca omul pe care-l platesti sa te santajeze emotional pentru a primi foloase financiare marite. O platesti sa-si faca treaba, stabiliti clar ce are de facut si pentru cati bani face tot ce are si gata. Dar e posibil ca dupa 10 ani de cand o ai ca menajera, sa-ti stie ea mai bine casa, sa te/va familiarizat una cu alta si de aici neintelegerile dintre voi. Si stii cum gandeste ea : Ce-mi trebuie mie sa ma care sa dorm la hotelul de 5 stele mai bine stau acasa si-mi da mie banii aia" sau "daca are bani de plimbari inseamna ca are bani sa-mi majoreze si mie salariu"
Iti doresc sa-ti rezolvi problema iar rezultatul sa fie bun pentru ambele parti .
ina_nz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monabella Mesajul lui qsar mi se pare oripilant |
Oripilant? Esti sigura?
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

AB spune:
Ntzzz Clover a fi d-na nu inseamna sa rotesti ochii gales si sa surazi tamp ca sa nu jignesti pe careva. Aceea e doar planta decorativa in ciuda po****ritatii ei intr-o anumite lume.
In rest... alea nu-s justificari is prezentari de situatie. Da vazui acum vreo niste ani buni prin .ro... Multe ambalaje goale... si ce daca e goale nu se poate face o gaurica sa se vaza mai bine ce are imparatul si pe dinauntru?
In rest vorbim ca sa ne auzim cu gandul la ce tai si spanzuri cand ti-ar permite banii.
Primul sfat: taie plecarile din strainatate. N-are chef, nu o lua. Gaseste pe altcineva doar pentru perioadele respective(ma gandesc ca exista agentii locale care sa iti gaseasca un babysitter). |
Nu trebuie sa ajungi la cinci stele. De la patru serioase ai babysitter vorbitor de engleza si locala care stie CPR da primul ajutor si e oferit de hotel contra plata. Zi si noapte.
Da trebe sa fii la mare ananghie ca sa-ti lasi copilul cu un necunoscut. Si nu ma gandesc ca-i face ceva, ci la copil. Parasutat in alt hotel cu o straina. Brrr cum s-o simti.
Iar chestia cu menajera stie cat costa rochiile si camasile... Asta-i faina. Da ce le cumpara impreuna? Sau simti nevoia sa te lauzi cat or costat?
Altfel de unde sa stie? Ca si de la Dior poti lua cu cateva sute, mii sau mult mai mult. Unii le iau la Bergdorfs sau Saks altii la Loehmann's sau Century 21 sau eluxury.com
Daca cineva zice de o rochie Chanel s-ar putea sa ma uit curioasa ce cata pe DC:) Ca Chanel strica rochiile si nu le da la discount storuri. Sau asa facea inainte de criza
tlaura spune:
Bineinteles, ca in multe alte subiecte (majoritatea), in care cineva vine si cere un sfat, sau expune o problema cerand sfatul, se gasesc o gramada de "moralisti", care total pe lamga subiect, incep sa se ia de limbaj, de greseli, de faptul ca initiatorul topicului e "o doamna" sau nu e! Si uite cum se scriu 5 pagini de aberatii!
Cu scuze pentru cei care au scris on topic, eu nu am avut rabdare sa citesc toate cele 5 pagini, dar sunt curioasa: a dat cineva fetei vre-un sfat concret? A mai trecut cineva prin situatii similare sa-i poata raspunde la subiect? sau macar o parere? Si ce daca a scris cat da ea pe rochii, sau pe hoteluri, sau pe camasile sotului? Eu cred ca a vrut sa scoata in evidenta valorile pagubelor facute de menajera! Nu cred ca a vrut sa se laude! Adevarul ca nu stiu de ce mai exista DC daca nu putem scrie nimic: sa ne barfim prietenele, cunostintele, nu avem voie,ca vezi Doamne suntem imorale, sa ne barfim sotiii iar nu avem voie, ca dam din casa,... nici menajerele nu le mai putem barfi acum, ca ce???? daca ne vaitam ca de ce ne vaitam; daca ne laudam ca nu e frumos sa ne laudam! Atunci ce mai putem face pe aici?
Nu este primul topic in care o luati razna! Nu aveti ce scrie, nu mai scrieti, pentru Dumnezeu! Doar sa jigniti si sa dati peste gura tuturor, de parca a murit cineva si v-a lasat sefe peste moralitate!
Na, ca m-am enervat, am tacut destul, eu nu ma prea bag in discutii contradictorii, dar cred ca mi-a ajuns! Nu pot sa mai citesc nimic fara sa dau peste "perfectiunea" si "moralitatea" multora de pe aici!
Si cu asta termin!
li_am, eu zic sa vorbesti cu ea, e greu sa renunti la cineva care iti stie toate chichitele, dar nici sa-si bata joc de tine asa!
Spune-i ca ii maresti salariul, dar va trebui sa plateasca toate pagubele pe care le face! Nu stiu, negociati si voi cumva, pana ajungeti la un comun acord. Si fa-i si un instructaj cu privire la lucrurile voastre. Mai mult nu stiu ce sa zic; un lucru stiu: e greu sa gasesti pe cineva de incredere pe care sa-l lasi in casa, si mai ales sa-ti lasi si copilul pe mana lui!
In orice caz, tu sti cel mai bine daca iti permiti ori nu sa renunti la persoana.
AB spune:
alra
faina menajera. Da sare si piper ploilor belgiene :))
avmaria io zic ca respectu-i una. Egalitate mai rar. Daca platesc pe careva opt ore, apai ale opt ore face ce-i spun eu in limitele contractului si evident daca nu-i bolnav sau mai stiu eu ce. Daca vreau sa-i dau liber ii dau eu nu-si ia singur.
Evident daca-ti permiti guvernanta face banii. Pana la trei ani copii prind limbi straine ca pe apa. Doua, trei, patru. Prin joaca un copil poate invata enorm. Dar asa ceva costa enorm asa ca mai bine iti faci ceva timp si o faci tu.
loryi1974 spune:
Eu inteleg ca menajera obraznica cu pricina este omul care face de toate pentru toti.
De aceea,as fi tare curioasa sa stiu cu cat era platita inainte de nasterea copilului (in euro-echivalentul de atunci)si cu cat i-a crescut salariul dupa nasterea copilului.
Analizand in continuare faptele incriminate constat ca de fapt menajera obraznica avea in jur de 375 euro acum sase luni si doar in jur de 300 acum,scadere destul de mare in conditiile in care angajatorul nu este afectat de criza.![]()
Si,da,tare as vrea sa aud si ce are de spus menajera obraznica pe marginea acestui subiect.S-ar putea sa avem revelatii...
Off-topic:Parca era o zona speciala pentru menajere,scoli,crese sau dilema este atat de importanta pentru po****tie incat sa apara la Discutii Generale?
denizel spune:
| Si iar ma lovesc de aceeasi problema, unde gasesc alta mai buna? Ea macar e de incredere, ii las si casa si copilul pe mana fara nici un stres... |
li_am, 13 milioane pe luna pentru o femeie in care ai atata incredere (a se citi: cu care iti lasi copilul "fara nici un stres"), este f.f. putin.
Daca, pe langa faptul ca are grija de copilul tau, mai trebuie sa si curete casa, mai trebuie sa si adune boarfele voastre insirate in toata casa, sa mai si stea pe la cozi (cu copilul dupa ea) ca sa plateasca nu'sh ce facturi, e platita f. putin.
Nu conteaza ca are 6 clase. Conteaza ca face munca de super calitate, atata timp cat iti lasi copilul pe mana ei "fara nici un stres".
Munca de calitate trebuie platita ca atare.
Din punctul meu de vedere, una din cele mai grele munci este sa ai grija asa cum trebuie de un copil.
Daca tipa face asta, apai plateste-o asa cum se cuvine, nu cu 300 de euro pe luna.
alina023 spune:
| citat din mesajul lui AB Ntzzz Clover a fi d-na nu inseamna sa rotesti ochii gales si sa surazi tamp ca sa nu jignesti pe careva. Aceea e doar planta decorativa in ciuda po****ritatii ei intr-o anumite lume. |
In mod sigur nu inseamna sa-ti pui mainile in sold si sa tipi in gura mare ca audienta "nu e doamne".
Din ce-mi amintesc eu, exista ceva pe lumea asta care se cheama "diplomatie". Hmmmm...cu ce s-o manca asta?
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan

poze Ana mica

Povestea nasterii Anei

Emma INVINGE cancerul!
alina023 spune:
| citat din mesajul lui loryi1974 Eu inteleg ca menajera obraznica cu pricina este omul care face de toate pentru toti. De aceea,as fi tare curioasa sa stiu cu cat era platita inainte de nasterea copilului (in euro-echivalentul de atunci)si cu cat i-a crescut salariul dupa nasterea copilului. Analizand in continuare faptele incriminate constat ca de fapt menajera obraznica avea in jur de 375 euro acum sase luni si doar in jur de 300 acum,scadere destul de mare in conditiile in care angajatorul nu este afectat de criza. Si,da,tare as vrea sa aud si ce are de spus menajera obraznica pe marginea acestui subiect.S-ar putea sa avem revelatii... Off-topic:Parca era o zona speciala pentru menajere,scoli,crese sau dilema este atat de importanta pentru po****tie incat sa apara la Discutii Generale? |
In mod sigur in cazul de fata "angajatorul" traieste pe Luna si nu este afectat de criza.
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan

poze Ana mica

Povestea nasterii Anei

Emma INVINGE cancerul!
loryi1974 spune:
| citat din mesajul lui tlaura Bineinteles, ca in multe alte subiecte (majoritatea), in care cineva vine si cere un sfat, sau expune o problema cerand sfatul, se gasesc o gramada de "moralisti", care total pe lamga subiect, incep sa se ia de limbaj, de greseli, de faptul ca initiatorul topicului e "o doamna" sau nu e! Si uite cum se scriu 5 pagini de aberatii! Cu scuze pentru cei care au scris on topic, eu nu am avut rabdare sa citesc toate cele 5 pagini, dar sunt curioasa: a dat cineva fetei vre-un sfat concret? A mai trecut cineva prin situatii similare sa-i poata raspunde la subiect? sau macar o parere? Si ce daca a scris cat da ea pe rochii, sau pe hoteluri, sau pe camasile sotului? Eu cred ca a vrut sa scoata in evidenta valorile pagubelor facute de menajera! Nu cred ca a vrut sa se laude! Adevarul ca nu stiu de ce mai exista DC daca nu putem scrie nimic: sa ne barfim prietenele, cunostintele, nu avem voie,ca vezi Doamne suntem imorale, sa ne barfim sotiii iar nu avem voie, ca dam din casa,... nici menajerele nu le mai putem barfi acum, ca ce???? daca ne vaitam ca de ce ne vaitam; daca ne laudam ca nu e frumos sa ne laudam! Atunci ce mai putem face pe aici?Nu este primul topic in care o luati razna! Nu aveti ce scrie, nu mai scrieti, pentru Dumnezeu! Doar sa jigniti si sa dati peste gura tuturor, de parca a murit cineva si v-a lasat sefe peste moralitate! Na, ca m-am enervat, am tacut destul, eu nu ma prea bag in discutii contradictorii, dar cred ca mi-a ajuns! Nu pot sa mai citesc nimic fara sa dau peste "perfectiunea" si "moralitatea" multora de pe aici! Si cu asta termin! li_am, eu zic sa vorbesti cu ea, e greu sa renunti la cineva care iti stie toate chichitele, dar nici sa-si bata joc de tine asa! Spune-i ca ii maresti salariul, dar va trebui sa plateasca toate pagubele pe care le face! Nu stiu, negociati si voi cumva, pana ajungeti la un comun acord. Si fa-i si un instructaj cu privire la lucrurile voastre. Mai mult nu stiu ce sa zic; un lucru stiu: e greu sa gasesti pe cineva de incredere pe care sa-l lasi in casa, si mai ales sa-ti lasi si copilul pe mana lui! In orice caz, tu sti cel mai bine daca iti permiti ori nu sa renunti la persoana. Laura, mama lui Andrei Poze |
Solutia este simpla:atatea spalatorii bune cel putin in Bucuresti;delimitarea clara a atributiilor menajerei/bonei,e greu sa fii de toate si carata peste tot pentru 300 euro.Trebuie sa intelegi ca un copil nu este un accesoriu si atunci cand iti permiti trebuie sa cauti ceva de calitate la un pret optim dar raportat la serviciile oferite.300 euro plus excursii frustrante nu este un pret adecvat pentru un om care face de toate pentru toti.
In ceea ce priveste pagubele,pun pariu ca ce spune "doamna"cu postarea s-a intamplat rar,nu asa de des cum sugereaza.
Am priceput standardele inalte ale vietii tale,dar de ce atata zgarcenie cand e vorba de un om care sta cu un copil si mai tine si casa?