despre bone

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Eu cred ca este important sa fii impacat cu decizia luata. Ca stai acasa cu copilul, ca te duci mai devreme la serviciu sau dupa expirarea CIC-ului, totul este sa fii in ordine cu tine insuti.

Degeaba sunt mamici care stau acasa cu copilul si nu fac altceva decat sa se uite la telenovele, cum de asemenea sunt multe mamici care se implica 100% in munca lor si uita ca au copil.
E vorba de calitatea timpului pe care-l petreci cu copilul, nu de numarul de ore.

Fiecare isi cunoaste posibilitatile, atat materiale cat si sufletesti, si fiecare ia o decizie in cunostinta de cauza. Nu cred ca este o regula, e bine asa sau e bine asa.....

Repet, eu cred ca e vorba de "prezenta" efectiva si de calitate langa copil, nu neaparat de orele petrecut langa el, in care poti fi plictisit si numai bine nu-i e copilasului tau....(ce fericit e el ca stai tu acasa!!). Vorbesc in general, normal...

Blackpanterro, asa cum spusesem, am recitit subiectul cu gradinita saptamanala, si mamica respectiva spune ca copilului ii este greu cu transportul si trezitul dimineata,. nu ei. Dar, intr-adevar, se pare ca ar putea avea si alte variante decat asta, asa ca....ai dreptate.....gradinita saptamanala n-ar fi singura solutie.

AB, nu ne dai si noua niste lamuriri in privinta acuzatiilor facute (celor nou veniti)!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

:) nu m-am simtit atinsa deloc, dar in general e aiurea sa pui conditii la iubire(o iubesc numai daca/pt ca, altfel nu sau nu stiu...), mai ales la mama.Tipul jobului sau existenta unui job nu e motiv de iubire la fel cum lipsa unui job nu e mtiv de iubire mai putina sau dus la extrem, de ura. Parerea mea.
Imi pare rau pt mama ta!

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

:) nu m-am simtit atinsa deloc, dar in general e aiurea sa pui conditii la iubire(o iubesc numai daca/pt ca, altfel nu sau nu stiu...), mai ales la mama.Tipul jobului sau existenta unui job nu e motiv de iubire la fel cum lipsa unui job nu e mtiv de iubire mai putina sau dus la extrem, de ura. Parerea mea.
Imi pare rau pt mama ta!

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Dar eu nu am pus problema iubirii deloc. Mi-e foarte clar ca iubeam pe mama din cu totul alte motive si as fi iubit-o si daca spala scarile si daca statea acasa, indiferent ce ar fi facut. Eu am zis doar de madrie. De a te lauda cu realizarile ei. Atat. De iubit il iubesc mult si pe tata, dar sunt constienta ca n-a realizat nimic in cariera, deci nu am cum sa fiu mandra de cariera lui .... Si zau ca imi iubesc tatal, de altfel locuieste cu noi. Dar cumva mama a fost modelul meu in viata. Si sper sa ii ofer fiicei mele acelasi tip de model, aia cu iubirea e alta mancare de peste.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui meru

Blackpanterro . Am aceleasi principii numai ca in Ro, notiuni ca "respect", "sa fii OM" nu mai exista.

Eu am ales sa fiu cu copilul meu din prima zi. Nu regret deloc ca mi-am lasat slujba. A meritat fiecare clipa si as face-o din nou. Pur si simplu, imi placea sa spun ca prefer sa vad lumea prin ochi de copil decat sa fiu cu adultii.
Am vazut femei care lasau fara nici o problema copil de 1-2 luni, sa mearga la slujba ?!? de stat la propriu si figurat (aveau oricum 2 ani asigurati), pasand copilul bunicilor cu saptamanile. Nu era vorba de bani, ci de nepasare crasa.

Eu sunt una din alea cu nepasarea crasa, cum zici tu
Am lasat copilul acasa la 3 luni si am reinceput jobul. Nu la stat, ce-i drept, dar aveam o functie care nu mi-ar fi fost pastrata 2 ani. Si nici n-as fi stat eu acasa 2 ani, nu ma vad in stare. De fapt legea parca zice ca functia se pastreaza 120 de zile, apoi nu. Sunt obligati sa te primeasca, dar nu pe aceeasi functie.
Nu avem bunici asa ca am lasat-o cu bona.
Nu stiu daca e nepasare crasa sau nu dar asa sunt eu si nu ma pot schimba. Si nici eu nu pricep cum poti sta acasa 2 ani ... dar nu fac comentarii jignitoare, ok?

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui alsa

E vorba de calitatea timpului pe care-l petreci cu copilul, nu de numarul de ore.

alsa

Asa ne spunea si noua la job. Sa nu crezi asta! Intr-un moment de sinceritate chiar unul dintre sefi mi-a zis ca-i "bull" chestia asta. El avea functie inalta si isi permitea sa plece intr-una la toate activitatile fiicei lui, ba o ducea si in parc in timpul orelor, o aducea la job etc.
Daca ai trei ore pe zi disponibile cu copilul e cam greu sa ai si calitate. Zau ca nu vreau sa ranesc mamele care muncesc, dar fiecare stie ca vii obosit, ai o multime pe cap... Sorana (parca ea a fost) a scris cit se poate de sincer. Stiu ca le-am trait pe pielea mea.
Daca ai 24 de ore cu copilul tot nu vor fi toate de "calitate". Nici nu trebuie, copilul are si el nevoie de spatiul lui plus ca sint destule de facut care nu tin suta la suta de copil.
Dar calitatea se mai intimpla si de la sine, nu poti s-o fortezi suta la suta in putinele ore pe care le ai la dispozitie.
Sau poate intelegem altceva prin calitate - e posibil si asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J
Daca ai trei ore pe zi disponibile cu copilul e cam greu sa ai si calitate. Zau ca nu vreau sa ranesc mamele care muncesc, dar fiecare stie ca vii obosit, ai o multime pe cap... Sorana (parca ea a fost) a scris cit se poate de sincer. Stiu ca le-am trait pe pielea mea.
Daca ai 24 de ore cu copilul tot nu vor fi toate de "calitate". Nici nu trebuie, copilul are si el nevoie de spatiul lui plus ca sint destule de facut care nu tin suta la suta de copil.

da, exact asa e. in cele 3 ore seara ai de facut mancare, de strans, de spalat copiii si esti oricum terminat daca ai fost plecat toata ziua de acasa. dar si asta e important - faptul ca mananca cu tine seara, ca ii faci tu baie, ca ii zici povestea la culcare.
noi din cauza asta am luat pe cineva la curatenie: ca sa eliberam weekendurile si sa putem face lucruri speciale pentru fete.

si eu sunt de acord cu sorana: eu fac eforturi mari sa imi alaptez sfrijita atata cat pot si comentariile pe tema asta ma dor.
cum ma dor si comentariile relative la faptul ca am stat cu fetele acasa numai 15 saptamani, uneori de la persoane care au si bona si menajera sau eventual mama ca bona si imi tot explica cat e de greu cu un singur copil, asta in conditiile in care la noi cea mai apropiata ruda e la 2500km...
tot ce e legat de copii mici si de "calitatea" mamei e foarte sensibil si la cea mai mica nuanta negativa probabil ca sari mai mult decat e necesar

mai, dar eu nu prea comentez ... o fi ceva in neregula cu mine sau sunt o persoana asa slaba calitativ ca nu mai am nimic de zis celorlalti care le fac pe toate mult mai bine?

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Asa-i, mamele carieriste habar n-au ce-i aia timp de calitate cu copiii lor
Sau daca stiu ce-i aia (in caz ca citesc pe forum ) le este imposibil sa aplice cu copiii lor. Ori demisia, ori timp de calitate.....

Alina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

da, exact asa e. in cele 3 ore seara ai de facut mancare, de strans, de spalat copiii si esti oricum terminat daca ai fost plecat toata ziua de acasa. dar si asta e important - faptul ca mananca cu tine seara, ca ii faci tu baie, ca ii zici povestea la culcare.
noi din cauza asta am luat pe cineva la curatenie: ca sa eliberam weekendurile si sa putem face lucruri speciale pentru fete.

si eu sunt de acord cu sorana: eu fac eforturi mari sa imi alaptez sfrijita atata cat pot si comentariile pe tema asta ma dor.
cum ma dor si comentariile relative la faptul ca am stat cu fetele acasa numai 15 saptamani, uneori de la persoane care au si bona si menajera sau eventual mama ca bona si imi tot explica cat e de greu cu un singur copil, asta in conditiile in care la noi cea mai apropiata ruda e la 2500km...
tot ce e legat de copii mici si de "calitatea" mamei e foarte sensibil si la cea mai mica nuanta negativa probabil ca sari mai mult decat e necesar

mai, dar eu nu prea comentez ... o fi ceva in neregula cu mine sau sunt o persoana asa slaba calitativ ca nu mai am nimic de zis celorlalti care le fac pe toate mult mai bine?

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Stiu cum e, n-avem nici noi ajutor. Fiecare gaseste varianta potrivita.
Inca e bine 15 saptamini, eu am avut 6 si am mai lungit-o fara plata pina cind a avut copilul (primul) aproape trei luni.

Copiloi - unde dai si unde crapa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

[quote]citat din mesajul lui Ramona J

Nu ma refer nici un moment la calitatea mamei, Doamne fereste.....ci la calitatea timpului petrecut alaturi de copil.

Eu sunt de parere ca nu e nevoie sa stai non stop langa copil, din care sa stai sa urmaresti nu stiu ce seriale TV si copilul sa planga pe langa tine ca nu-l bagi in seama.

E adevarat, cand apare copilul, totul se schimba. Nu mai poti fi la fel de buna la serviciu cum erai inainte, pretentiile nu mai sunt aceleasi ca inainte referitor la evolutia ta profesionala (cel putin asa simt eu, eu am refuzat anumite activitati fiindca ar fi inmsemnat sa-mi neglijez copilul) fiindca vrei-nu vrei iti zboara gandul acasa....Oricum eu am spus, trebuie sa fii impacat cu decizia luata: stai acasa cu copilul pana cand face n ani, sau te intorci la munca.... Daca esti convins ca ai luat hotararea buna, n-ai cum sa te simti vinovat si sa-ti reprosezi ceva.

Mergi la inceput

Eu nu vreau sa supar pe nimeni si nu militez ca mamele sa renunti la servici. Fiecare o stie pe a lui.
Dar cred ca e in beneficiul copilului sa aiba mama pe linga el cit mai mult timp atunci cind e foarte mic.
Treaba cu calitatea mi se pare mai importanta la copilul mai mare, cu care oricum nu petreci foarte mult timp (chiar cind e toata lumea acasa) si atunci e important sa gasesti activitati pentru toata familia.
Asta e parerea mea, nu judec pe nimeni. Daca as fi fost nevoita sau as fi avut vreo cariera pretioasa probabil ca as fi fost si eu la job si copiii cu bona. Dupa primul copil m-am intors la job. Cum spui si tu, am simtit ca nu sint la fel de eficienta si fata de copil ma simt vinovata si in zi de azi. Dar asta sint eu, nu cred ca toata lumea trebuie sa simta la fel. Ba cred ca le-ar fi mai bine sa nu fie asa.

Mergi la inceput