despre bone
Raspunsuri - Pagina 24
blackpanterro spune:
Totusi daca in primul post spune ca bona nu trebuie sa faca nimic, eventual numai o baita sau sa il puna la somn, cine se ocupa de copil cat mama e la servici? Un copil mic presupune mult mai mult de atat, nu?
Ceva e putred in posturile astea ca nu se leaga, cred ca are dreptate Andreea.
Dia, bine ca te intorsasi fata la lucru, e rau de tot sa stai "prost de tot" acasa cu copilul. Aia doi ani, bag sama ca au fost un calvar pt tine dupa toate semnele de exclamatie folosite.
Poti chiar sa spui ca bona ti-a salvat viata!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
dia48 spune:
Da chiar au fost un calvar, pt.ca atunci nu am avut nici un fel de ajutor si stateam 24 din 24 numai eu cu copilul.Si nu imi permiteam nici bona, tocmai pt ca nu munceam.Deci eram intr-un cerc vicios.De aceea acum stiu sa apreciez cum se cuvine munca bonei,bineinteles daca si ea isi face treaba serios.
A_Iulia spune:
Ce sa mint, si eu as sta acasa de mi-ar pica din cer vreo mostenire uriasa.
Da' cum nu e cazul, si totusi ma pricep sa fac bani buni, nu prea am avut de ales. Normal ca mergem la lucru ca sa facem bani, nu mergem ca sa avem unde petrece timpul, ca ne plictisim acasa.
E normal sa ma gandesc ca trebuie sa primesc de undeva o pensie si sa nu cad pe capul copilului taman cand va avea si el nevoie sa-si faca un rost in viata. Ca doar n-o sa ma sinucid la 60 de ani, din ce bani traiesc dup-aia?
In orice caz, mi se pare aiurea discutia asta. In conditiile in care orice scoala buna costa bani grei, e un lux sa-ti permiti sa stai acasa. S-ar putea sa constati peste ceva timp ca de fapt copilul avea nevoie de un alt fel de suport din partea ta decat sa stai acasa sa-l astepti de la scoala cu masa calda. Dar n-ai de unde sti asta pana cand nu va creste copilul sa-ti spuna ce-i lipseste de fapt...
anca74 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adina Iulia S-ar putea sa constati peste ceva timp ca de fapt copilul avea nevoie de un alt fel de suport din partea ta decat sa stai acasa sa-l astepti de la scoala cu masa calda. Dar n-ai de unde sti asta pana cand nu va creste copilul sa-ti spuna ce-i lipseste de fapt... |
M-am gandit si eu la asta. Tind sa cred ca ai dreptate.
De asta inca merg la serviciu.
Dar nu ma pot impiedica sa nu ma revolte faptul ca sunt obligata sa-mi las copilul pe maini straine inca de cand avea 9 luni.
Cand ma gandesc ca aici natalitatea este extrem de scazuta si ca tot accepta imigranti tocmai din aceasta cauza,... nu pot sa nu ma intreb cum oare se asteapta guvernul local ca femeile sa faca mai mult de un copil in conditiile in care nu le ajuta de niciun fel financiar sau in orice alt mod?!...
Le invidiez pe fetele din tarile scandinave.
Emma INVINGE cancerul!
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
Sabina spune:
Iar mie fimea mi-a zis ca ea cand o sa fie mare o sa sa fie gospodina, o sa faca de mancare si curat, n-o sa stea toata ziua la doctorat, ca femeile ar trebui sa stea mai mult acasa, mai mami mai!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
a_alinta spune:
adriana, confuzia s-a creat pentru ca autoarea intrebarii , la care se scrie de 25 de pagini ,( pe langa subiect) a creat confuzia numind vacantele - calatorii..si comparand cat lua ea , ca diurna, cand lucra la cea mai tare firma ( normal), cu cat ii da ea menajerei , in care e inclusa si bona...
apoi cine poate face asa o comparatie , daca nu e menajera, dragelor?!?!
eu cred ca de fapt menajera a scris aici, si vrea sa stie daca e obraznica daca ii cere prea mult , sau Doamna e proasta daca ii da?![]()
si pentru ca si-a dat seama ca nu e obraznica , s-a retras.....
si de aici atatea impunsaturi, si devieri de la subiect..
e clar ca fiecare isi creste copilul asa cum poate si cum crede ca este mai bine pentru el....
si la fel de clar e ca fiecare are altfel de viata, de conceptii, educatie si perspective , incat numai cateva vor fi de acord cu altele..si tot asa...
sa auzim numai de bine!!!![]()
Ramona J spune:
Mai, eu acum sint acasa cu ea. Mai tirziu voi merge iar la job - ea alege modelul care i se potriveste mai bine.![]()
anya spune:
Cand eram copil, ca sa ma motiveze sa invat si sa am un serviciu bun, tata imi datea exemplul bunicii.
Bunica (cand era tanara) renuntatse la servici ca sa stea acasa cu copiii si astfel dupa ani si ani de tinut casa ajunsese la varsta pensiei fara... pensie. Daca vroia sa-si ia o pereche de ciorapi trebuia sa-i ceara bunicului! Trebuia sa motiveze fiecare mica cheltuiala! Bunicul este de felul lui mai econom (chiar si acum, din pensie, mai stange pentru stranepoti).
Iar tata imi dadea exemplu tot timpul situatia ei ca sa nu ajung niciodata la mana nimanui, sa nu ajung sa-mi cersesc subzistenta!
blackpanterro spune:
Io nu stiu la altii cum e dar eu nu am cerut un cent de sotul meu pana acum. Amandoi avem carduri la aceleasi conturi si daca vreau sa cumpar ceva merg si cumpar.
Absolut niciodata nu am cerut bani.Cand am plecat din Ro ma simteam prost intr-adevar ca eram cu mentalitatea ca fiecare trebuie sa fie cu ale lui.
Aici mentalitatea e complet opusa, ce e al meu e si al tau. Ma rog exista si oameni care vor ei neaparat sa aiba conturi separate,intre cei pe care ii cunosc si familie nu stiu pe nimeni care au conturi separate,nici la noi nu se aplica asta.Banii pe care ii castig eu se duc tot in contul comun, nu exista al meu/al tau, exista al nostru.
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
blackpanterro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramona J Mai, eu acum sint acasa cu ea. Mai tirziu voi merge iar la job - ea alege modelul care i se potriveste mai bine. Lume multa, oameni putini |
Foarte bine spus!