despre bone

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J
Dar asta e situatia mea si nu e neaparat asemanatoare cu a ta sau a altcuiva.

draga mea, dar sustinem acelasi lucru, in cuvinte diferite.
daca gasesti un singur mesaj aici unde ma iau eu de lume ca de ce are menajere sau bone, imi pun cenusa in cap si recunosc ca-s ipocrita. cand am comentat de bone, o data la alt topic, am facut-o referitor la calitatea lor, ma intrebam si io cu tot poporul de ce e "moda" asta in romania, ca pe-aici nu e si deci nu cunosc fenomenul. si singurul meu comentariu despre bone de cand e dc-ul a fost referitor la reglementarea statutului lor (pentru evitarea evaziunii fiscale) si obligativitatea unor cursuri elementare macar de prim ajutor si de psihologia copilului. atat.

in rest, am raspuns la naduful Adrianei care nu le poate suferi pe alea care au cariera si fac copii. cariera nu presupune intotdeauna 14 ore pe zi de munca. si daca ma intrebi pe mine, mai degraba aleg o mama carierista sa discut despre cresterea copilului decat o casnica toata ziua la calculator laudandu-se ce sacrificiu face ea pentru copilu' de langa, mancator de pufuleti de dimineata pana seara. sigur, alta extrema.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
Pacat ca mai devreme te-ai apucat sa judeci mamele care sint acasa cu copiii, pe motiv ca "si-au luat barbat sa le tina acasa si el duce greul financiar".

nu am judecat, dar recunosc ca am fost ironica si acida. ca sa exemplific inca o data cat de subiectivi suntem cand judecam, pentru ca din pozitia proprie toate se vad roz sau negre, dupa caz.

Daca le ironizai asemanator si pe mamele care lucreaza sigur ca n-as fi spus nimic.
In orice caz imi pare rau si mie ca am intrat in discutia asta, nu duce la nimica bun. Mai ales ca nu exista solutie care sa fie "right or wrong" pe de-a-ntregul.

Lume multa, oameni putini

cum le pot ironiza pe mamele care lucreaza?! eu sunt o mama care lucreaza, am raspuns la acuzatiile adrianei cu aceeasi moneda. nu pricep, tu de ce nu le faci acum morala mamelor care stau acasa, in loc sa vorbesti despre dragoste absoluta si perfecta, nu ca astelalte, nevoite sa munceasca? sincer, nu pricep logica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Fiecare familie se organizeaza asa cum considera ca este mai avantajos pt ei.

Daca sotia sta acasa cu copilul, inseamna ca si sotul gandeste la fel.
E adevarat, nu trebuie sa exagereze sotia cu sederea asta fara plata, ca se duce de rapa chiar si casnicia, nu numai situatia financiara.

Edit ca sa spun ca, totusi, nu este o regula de a se alege praful de o casnicie, in care sotia sta acasa.

Dar, pe termen lung, o casnica, din pacate, devine mult mai plafonata decat o femeie care are servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:
Pacat ca mai devreme te-ai apucat sa judeci mamele care sint acasa cu copiii, pe motiv ca "si-au luat barbat sa le tina acasa si el duce greul financiar".

nu am judecat, dar recunosc ca am fost ironica si acida. ca sa exemplific inca o data cat de subiectivi suntem cand judecam, pentru ca din pozitia proprie toate se vad roz sau negre, dupa caz.

Daca le ironizai asemanator si pe mamele care lucreaza sigur ca n-as fi spus nimic.
In orice caz imi pare rau si mie ca am intrat in discutia asta, nu duce la nimica bun. Mai ales ca nu exista solutie care sa fie "right or wrong" pe de-a-ntregul.

Lume multa, oameni putini

cum le pot ironiza pe mamele care lucreaza?! eu sunt o mama care lucreaza, am raspuns la acuzatiile adrianei cu aceeasi moneda. nu pricep, tu de ce nu le faci acum morala mamelor care stau acasa, in loc sa vorbesti despre dragoste absoluta si perfecta, nu ca astelalte, nevoite sa munceasca? sincer, nu pricep logica...

Unde acuz eu mamicile ce lucreaza???????

Daca vrei sa reformulezi si sa spui ca acuz mamicile care nu se ocupa deloc de copiii lor, datorita carierei, care in Ro nu presupune 6 ore pe zi de munca,ci o zi intreaga, am citit destul pe forum ca sa imi lase impresia asta, lasand datoria de mama in seama bonei sau a menajerei, atunci da, pe aia am zis-o si o sa o tot repet pt ca nu cred ca e corect asa.NU e corect fata de copii.In rest poate lumea sa lucreze pana da cu capul daca nu afecteaza copiii in nici un fel si daca pot sa petreaca timp (de calitate ca tot o bagi la inaintare) cu ei.

Si cam atat am avut de zis, impunsul asta sistematic in coasta pe care mi-l aplici de cate ori ne intalnim nu imi prieste.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro
Si cam atat am avut de zis, impunsul asta sistematic in coasta pe care mi-l aplici de cate ori ne intalnim nu imi prieste.

sunt vreo duzina de mamici care ti-au raspuns. daca tu faci afirmatii inflamatorii de fiecare data, nu te mira de reactii. ti-am mai zis ca nu am nimic cu tine, dar cred ca am voie sa raspund la mesajele care ma intereseaza fara sa ma simt vinovata ca declansez manii ale persecutiei. daca te uiti in urma, vezi ca abia tarziu ti-am zis pe nume, la inceput nici nu stiam cui raspund, am realizat dupa ce ti-am vazut numele bolduit in mesajele celorlalte fete. asisderea, cand i-am raspuns Ramonei, am crezut ca-ti raspund tot tie. am ADD, nu ma uit la nickuri, deci, calmeaza-te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citeste ultimul meu raspuns inca odata. La sfarsit ai sa vezi ca nu faci parte din categoria respectiva de mamici...atunci de ce imi sari la grumaz?
Afirmatii inflamatorii??Se numeste exprimarea opiniei.
Dar ma asteptam sa imi sara la gatlej mamicile care isi lasa educatia si dragostea pt copii in grija bonei, sa imi prezinte beneficiile lipsei totale a mamei din viata copilului si sa imi spuna despre ce bone super dotate au, si totusi ai facut-o tu, care lucrezi 6 ore pe zi si ai timp berechet pt fetita ta.Clar nu trebuia sa fii atinsa si totusi...iti place sa impungi.

Tot ce am spus aici imi pare foarte clar, mai mult de atat nu pot sa mai explic...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Citat:
Dar ma asteptam sa imi sara la gatlej mamicile care isi lasa educatia si dragostea pt copii in grija bonei, sa imi prezinte beneficiile lipsei totale a mamei din viata copilului si sa imi spuna despre ce bone super dotate au, si totusi ai facut-o tu, care lucrezi 6 ore pe zi si ai timp berechet pt fetita ta.Clar nu trebuia sa fii atinsa si totusi...iti place sa impungi.

Tot ce am spus aici imi pare foarte clar, mai mult de atat nu pot sa mai explic...

adriana draga, nu-ti sare nimeni la gatlej, isi spune fiecare opiniile personale. si te rog, nu-ti folosi imaginatia si sentimentele personale sa ghicesti ce-mi place mie si ce nu. discutia asta e destul de inconfortabila si-asa, ca orice discutie unde nu e lumea de acord. eu nu te-am ofensat, nu ti-am zis ce-ti place si ce gandesti, deci, astept reciprocitate. asa cum tu te simti indreptatita sa te legi de bonele altora, asa ma simt si eu, forumistic vorbind, sa ma exprim despre parerea ta despre bonele altora. common sense.

eu indemnam la ceva mai multa intelepciune, si anume sa nu judecam situatia altora, chiar daca nu-s in situatia celor criticate de tine. nu mi se pare drept. nu stim ce e la ele in casa, ce e in sufletul lor, poate nu au incotro, cine poate stii? eu refuz sa cred ca o mama isi abandoneaza copilul de buna voie pe mana bonei sau a vecinei, pur si simplu refuz sa cred asta.

pe de alta parte, numai mamele vad ca sunt invinovatite, tatii pot pleca linistiti la munca de dimineata pana seara, 7 zile din 7, aia e ok. mie nu mi se pare ok. copilul are nevoie de ambii parinti.

s-a mai afirmat o chestie inflamatorie (tu ai spus-o, oare? in fine, nu conteaza) despre mamele din ro care au serviciu doar ca sa nu ajunga vreodata dependente sau de teama ca le vor lasa barbatii intr-o buna zi si vor sa-si asigure spatele, financiar. eu nu le blamez, le inteleg. si uite ca imi spun opinia chiar daca nu-s in ro. nici eu n-am suportat ideea sa nu fiu independenta financiar si viata mi-a demonstrat ca bine am facut.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Eu din dragoste pentru partenerul de viata vad de copii. Ca el e cam ocupat, deh - workaholic de felul lui si nu are timp.

Exact la fel si la noi cu exceptia ca ne-am apucat devreme de facut copil.

eu, in virtutea aceleiasi dragoste, muncesc ca sa poata si tati sa fie tati la propriul copil, iar copilul sa simta ca are doi parinti, nu un sclav la jugul billurilor si-o casnica. ca deja m-am saturat de inchizitia spaniola la subiectele astea, ce grozave suntem noi, cat ne iubim noi copiii si barbatii, in timp ce restul sunt niste iresponsabile, neiubitoare de copii si soti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Poate daca scriam de la calculatorul de la serviciu era mai simplu de deslusit. Ma duc sa mai dau niste pufuleti la copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Eu din dragoste pentru partenerul de viata vad de copii. Ca el e cam ocupat, deh - workaholic de felul lui si nu are timp.

Exact la fel si la noi cu exceptia ca ne-am apucat devreme de facut copil.

eu, in virtutea aceleiasi dragoste, muncesc ca sa poata si tati sa fie tati la propriul copil, iar copilul sa simta ca are doi parinti, nu un sclav la jugul billurilor si-o casnica. ca deja m-am saturat de inchizitia spaniola la subiectele astea, ce grozave suntem noi, cat ne iubim noi copiii si barbatii, in timp ce restul sunt niste iresponsabile, neiubitoare de copii si soti.

Cred ca deja am explicat situatia mea si a "sclavului" mai mult decit era necesar. Noi sa fim sanatosi!

Mergi la inceput