despre bone
Raspunsuri - Pagina 21
Andries spune:
Dar dezbaterea asta chiar nu merita o cearta, pe bune.
Pana la urma, orice mama (casnica, part time job sau carierista) are ca prim obiectiv sa fie iubita si apreciata in familia ei, de copiii ei, sotul, parintii, etc. Asta e important. Daca pe mine sotul ma iubeste asa cum sunt eu, daca al meu copil e fericit si creste frumos (asa cum cred eu ca e frumos si bine)... ce atata chin sa demonstrez ca sunt o super mami?
Ca doar nu luam medalii aici ...
Imi amintesc de emisiunea "schimb de mame" ...va mai amintiti ce dezbateri intre cele doua familii, cum e mai bine sa faca, de ce asa si nu invers...super emisiune!!
Andries
blackpanterro spune:
Conchita, discutia a plecat de la o persoana care instarita fiind(total neimportant cat de instarita) si foarte ocupata are nevoie de ajutoare atat pt copil cat si pt casa.
Mai mult decat atat, persoana isi aduce ajutoarele si in vacante pt ca e greu dom'le sa ai grija de 1 singur copil in Londra. Din cate am inteles eu bona face absolut tot pt ea, inclusiv tot pt copil, asta a spus-o in primul mesaj dar totusi nu ii da bani destui si o mai face si obraznica si perversa.
Eu din asta deduc ca exista parinti ca cei prezentati de mine dar care tu refuzi sa crezi ca exista.
Un exemplu clar de cum trebuie sa fie TOTI parintii e Angelina cu Brad. Ei, desi ff bogati si extrem de ocupati isi ingrijesc copiii mai mult singuri.Nu neg ca au si ajutor, ar fi culmea la 6 copii unde cel mai mare are 7 ani, dar mereu sunt cu ei in brate, ii iau peste tot, povestesc cum dorm cate 3 ore pe noapte pt ca se trezesc pt nevoile fiecarui copil.Ei gasesc timp desi sunt ocupati cu filmele in care joaca, pe care le regizeaza, actiuni umanitare, UN, proiectul de reconstructie a caselor in New Orleans.
Daca eu vin aici pe un forum despre copii si spun ca parintii trebuie sa aiba grija de copiii lor, sa se ocupe de educatia lor,sa le ofere dragostea de care au nevoie, lucruri de care nu ar trebui sa se ocupe NUMAI bonele si mi se da in cap? Oare in ce dimensiune traim?
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
conchita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui blackpanterro Daca eu vin aici pe un forum despre copii si spun ca parintii trebuie sa aiba grija de copiii lor, sa se ocupe de educatia lor,sa le ofere dragostea de care au nevoie, lucruri de care nu ar trebui sa se ocupe NUMAI bonele si mi se da in cap? Oare in ce dimensiune traim? |
eu traiesc in dimensiunea care este, tu se pare ca in dimensiunea "am intors-o ca la ploiesti". nu ti-a dat nimeni in cap si e ultima oara cand o spun. s-a raspuns la supararea ta pe mamele care au cariera, tu cu gurita ta ai spus ca n-ar trebui sa aiba copii. apoi ai mai schimbat si-ai mai adaugat si-ai tot negat pana la paragraful asta ultim cu care sunt de acord. adica nu ca-s de acord in sensul ca oblig toate mamele sa gandeasca asa, ci doar ca eu gandesc la fel ca tine acum, la finalul discutiei. zic final, ca mi se pare inutila conversatia, nu ne putem convinge in veci una pe alta ca "modelele" personale se aplica tuturor, sunt perfecte asa la modul general. tot ce-am zis e sa nu judecam. suntem diferite ca fiinte umane, ce merge pentru tine, nu merge pentru cutareasca. tu esti fericita asa, alta altfel. simplu.
eu n-am avut niciodata senzatia ca invat ceva de la alte mame in discutiile astea generalizatoare si de pe pozitia de judecator suprem. ne suparam degeaba, reinterpretam si reformulam doar-doar om avea ultimul cuvant. io vi-l cedez, caci mai folositoare mi se par discutiile pe concret in ce priveste educatia, alea ma atrag si abia acolo poti si tu sa vezi daca mama care are o cariera e atat de denaturata pe cat crezi.
no hard feelings, tie si Ramonei, io ma retrag.
mariamunteanu spune:
Li_am, mai ia-ti pe cineva de ajutor, fie si part-time. Imparte-le exact atributiile.
O alta solutie ar fi sa te implici ceva mai mult in treburile casei. De ex. n-o mai lasa pe ea sa-ti bage rufele la spalat, fa tu insati asta ca sa fii sigura. Unele haine nu se spala la masina, ci se dau la curata - ca rochia de la Missoni cu cupe preformate.
blackpanterro spune:
Clar, ai dreptate, am spus ca cei cu cariera(a se intelege oameni care nu au timp de copii, nu se pot ocupa de ei) nu ar trebui sa decida sa faca copii.Am sa o tot repet pana ma dor destele.
Daca tu crezi ca e corect sa faci copii cu gandul ca o sa il ingrijeasca altul...eu nu cred asa. Si atat.
Nici o clipa nu am spus ca e nasol sa lucrezi si ca trebuie sa stai acasa.Am spus ca trebuie sa ai grija de copiii pe care ai hotarat sa ii aduci pe lume. Stiu ca sti si tu asta.
Si ai dreptate, am obosit si eu sa ma tot explic, pana la urma fiecare face cum il duce capul.
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
Natasa spune:
| Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui Clover
Natasa, gandurile mele sunt foarte, foarte ordonate. De unde naiba ai dedus tu partea bolduita nu am idee, dar o sa ma obosesc sa te raportez la moderator. M-am saturat de sindromul de haita pe acest site si tocmai de-aia ma obosesc sa raspund. Va puneti cu dintii pe o persoana si nu o lasati pana nu moare. Nici nu ati constatat ca li_am a avut bunul simt sa nu mai spuna nimic, spre deosebire de barfa ordinara care contiua. Acum ca sa iti lamuresc firul logic pe care l-ai pierdut: trebuie sa ai mare incredere in oameni sa lasi pe cineva care nu ti-e foarte apropiat(sot, mama) sa aiba acces direct la conturile tale bancare. Concluzia mea e ca voi chiar nu puteti de oftica. Daca voi nu va permiteti anumite lucruri, e de neimaginat ca altii pot. |
Esti simpatica foc asa piricioasa si ofticoasa. Continua, e bine sa ai incredere in fortele proprii :)
anca74 spune:
Si eu sunt de parere ca este mai bine pentru copii ca mama sa fie prezenta in permanenta in viata lor in perioada 0-7 ani.
Dar, daca nu am fost toate in stare sa ne casatorim cu barbati instariti si capabili sa intretina fara nicio problema o familie, ne vedem puse in situatia de a duce copiii la cresa, gradinita, etc.
Eu ma duc de nevoie la serviciu. Imi place ce fac ca job, dar nu ma pot concentra cum trebuie, iar randamentul meu este pe undeva la 50% cand stiu ca fetita mea este in grija unor straini.
Nu reusesc defel sa scap de sentimentul asta de stres din clipa in care imi duc fetita la gradinita si pana merg sa o iau acasa.
Parintii imi spun ca este mai bine asa, copilul are nevoie sa socializeze cu prichindei de varsta ei, iar eu trebuie sa reintegrez piata muncii fiindca numai asa o sa ma simt respectata si apreciata din punct de vedere profesional.
Baliverne!
Am reinceput serviciul de aproape jumatate de an si tot oribil ma simt.
Nu stiu cum sa plec mai devreme de la job, sun la gradinita de cel putin 2 ori pe zi de am innebunit-o pe cucoana respectiva, etc.
Am ajuns la faza in care ma gandesc serios sa-mi schimb serviciul cu unul de noapte astfel incat sa pot sta ziua linistita cu Bubulina mea. 
Asta chiar daca inseamna sa ma indrept catre un job mai prost platit, mai stresant, mai obositor, care nu are nimic de-a face cu pregatirea mea profesionala, etc.
Sunt complet debusolata. Nu stiu cum sa fac sa le impac pe toate si sa fie bine.
Asa ca le inteleg pe mamele care vor sa stea acasa pentru copii. Chiar cu riscul de a deveni menajere pe o perioada. ![]()
Emma INVINGE cancerul!
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura 
Ramona J spune:
| citat din mesajul lui blackpanterro Conchita, discutia a plecat de la o persoana care instarita fiind(total neimportant cat de instarita) si foarte ocupata are nevoie de ajutoare atat pt copil cat si pt casa. Mai mult decat atat, persoana isi aduce ajutoarele si in vacante pt ca e greu dom'le sa ai grija de 1 singur copil in Londra. Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Uite eu nu sint de acord. Li_am a zis ca ia bona la Londra (nu in vacanta, eu am inteles ca merge acolo pentru jobul ei). Deci daca ea calatoreste ca asa trebuie - eu zic ca-i foarte bine ca ia si copilul cu ea. Daca munceste mult face tot posibilul sa ia si copilul cu ea. Normal ca ia bona cu ea, cu cine sa lase copilul pina ea lucreaza?
E drept ca eu sint acasa (by choice - a mea si a familiei), dar nu cred ca toata lumea trebuie sa urmeze exemplul meu. Apreciez femeile care au cariera SI familie, e atit de greu sa pastrezi un echilibru.
Varianta lui Conchita si a altor fete e si mai buna, au gasit o solutie sa petreaca mai mult timp in familie. Dar nu toata lumea are posibilitatea asta.
Ramona J spune:
| citat din mesajul lui anca74 Si eu sunt de parere ca este mai bine pentru copii ca mama sa fie prezenta in permanenta in viata lor in perioada 0-7 ani. Dar, daca nu am fost toate in stare sa ne casatorim cu barbati instariti si capabili sa intretina fara nicio problema o familie, ne vedem puse in situatia de a duce copiii la cresa, gradinita, etc. Eu ma duc de nevoie la serviciu. Imi place ce fac ca job, dar nu ma pot concentra cum trebuie, iar randamentul meu este pe undeva la 50% cand stiu ca fetita mea este in grija unor straini. Nu reusesc defel sa scap de sentimentul asta de stres din clipa in care imi duc fetita la gradinita si pana merg sa o iau acasa. Parintii imi spun ca este mai bine asa, copilul are nevoie sa socializeze cu prichindei de varsta ei, iar eu trebuie sa reintegrez piata muncii fiindca numai asa o sa ma simt respectata si apreciata din punct de vedere profesional. Baliverne! Am reinceput serviciul de aproape jumatate de an si tot oribil ma simt. Nu stiu cum sa plec mai devreme de la job, sun la gradinita de cel putin 2 ori pe zi de am innebunit-o pe cucoana respectiva, etc.Am ajuns la faza in care ma gandesc serios sa-mi schimb serviciul cu unul de noapte astfel incat sa pot sta ziua linistita cu Bubulina mea. ![]() Asta chiar daca inseamna sa ma indrept catre un job mai prost platit, mai stresant, mai obositor, care nu are nimic de-a face cu pregatirea mea profesionala, etc. Sunt complet debusolata. Nu stiu cum sa fac sa le impac pe toate si sa fie bine. Asa ca le inteleg pe mamele care vor sa stea acasa pentru copii. Chiar cu riscul de a deveni menajere pe o perioada. Emma INVINGE cancerul! Mamica de Zanuta mica, Anna Laura ![]() |
Anca
Exact asa am fost si eu.
blackpanterro spune:
Ramona, asta e ce spune ea
"Eu am luat-o cu mine la Viena de nu stiu cate ori, la Londra, la hoteluri de 5 stele, ce am mancat eu, i-am dat si ei, bine, pe langa ca n-a fost multumita mi s-a plans ca pe ea o obosesc calatoriile astea... SI nu face decat sa puna bb la culcare seara, eventual o baita ceva..."
Nu vad mentiune de job niciunde...