Despre un viol petrecut acum 20 de ani.....

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

M-a violat fostul meu sot! Am scris la perioada respectiva.
Din "fericire" pt. mine, m-a violat inainte sa ma bata, ca pt. bataie l-au gasit iresponsabil, pt. viol in schimb a fost condamnat.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemo spune:

Uite ca scrie si un barbat. Am din fericire si o fetita, si un baiat, asa ca pot privi din ambele puncte de vedere.

Pe tatii care si-au invinovatit fetele in consider niste monstri, sau cel putin niste cretini. Dar poate ca asa vedea societatea astfel de nenorociri, desi eu nu stiu sa fie asa.

Eu nu cred in justitia moderna. Cinstit mi s-ar parea ca victima sa ii hotarasca pedeapsa agresorului. Eu as considera ca moartea in chinuri ar fi pe deplin meritata. De exemplu zdrobirea lenta a testiculelor. Dar, cum, din pacate, justitia moderna are mai multa grija de nemernici decit de victimele lor, cred ca, daca cineva drag ar fi victima unei agresiuni (sexuale sau de alta natura), as incerca sa imi fac singur dreptate. Stiu ca cultura romana e una de supusenie fata de orice nedreptate a autoritatii, dar eu nu o imbratisez. Eu cred in razbunare, desi nu am practicat-o personal niciodata.

Pe de alta parte, mi se par la fel de nemernice femeile care acuza pe nedrept un barbat de viol. Prin '85 vreo 7 insi, din care unii erau militari in termen, s-au culcat cu totii cu o liceeana, dar care a facut-o de placere (in mod incredibil, in sediul Procuraturii Militare!). Apoi cretina respectiva i-a povestit unei prietene, care le-a povestit parintilor postaritei. Acesti idioti de parinti nu au acceptat ideea ca fiica lor e o tirfa si i-au bagat pe cretinii care participasera la sexul in grup (subliniez, deplin consensual) in puscarie.

In orice caz, e incredibil cit de multe cazuri s-au povestit aici. Pina acum pur si simplu nu am crezut ca violul sau tentativa sint atit de frecvente. Mi-a zis fratele meu acum mai multi ani ca doar o mica parte din violuri sint raportate politiei si nu am crezut, dar ce s-a povestit aici confirma ce mi-a zis el. O sa trebuiasca sa ii recomand fetei mele mai multa prudenta decit mi s-a recomandat mie - eu am fost lasat sa hoinaresc cit am vrut. E drept ca eram baiat, dar nu am crezut ca conteaza atit de mult.

Pe de alta parte, si baiatului meu o sa ii recomand prudenta maxima. Cind o fata iti permite anumite mingiieri si eventual se mai si dezbraca partial e posibil sa iei asta drept consimtamint, dar e posibil sa nu fie asa - si in cazuri din astea as zice ca si respectiva poarta o vina substantiala. Nu sustin ca trebuie sa i se nesocoteasca vointa, spun doar ca nu e chiar corect sa atiti un om, dar sa il opresti la jumatatea drumului sau chiar mai departe. Si fetei mele o sa ii spun sa nu faca asta - ori-ori.

Poate ca o sa vi se para o idee aiurea, dar, daca as locui in Romania sau intr-o tara cu un climat social comparabil, mi-as incuraja fata (poate si baiatul) sa incerce sa obtina si sa invete sa foloseasca un pistol. Prefer sa impuste un nemernic decit sa ii ajunga victime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemo
Pe de alta parte, mi se par la fel de nemernice femeile care acuza pe nedrept un barbat de viol. Prin '85 vreo 7 insi, din care unii erau militari in termen, s-au culcat cu totii cu o liceeana, dar care a facut-o de placere (in mod incredibil, in sediul Procuraturii Militare!). Apoi cretina respectiva i-a povestit unei prietene, care le-a povestit parintilor postaritei. Acesti idioti de parinti nu au acceptat ideea ca fiica lor e o tirfa si i-au bagat pe cretinii care participasera la sexul in grup (subliniez, deplin consensual) in puscarie.

Pe de alta parte, si baiatului meu o sa ii recomand prudenta maxima. Cind o fata iti permite anumite mingiieri si eventual se mai si dezbraca partial e posibil sa iei asta drept consimtamint, dar e posibil sa nu fie asa - si in cazuri din astea as zice ca si respectiva poarta o vina substantiala. Nu sustin ca trebuie sa i se nesocoteasca vointa, spun doar ca nu e chiar corect sa atiti un om, dar sa il opresti la jumatatea drumului sau chiar mai departe. Si fetei mele o sa ii spun sa nu faca asta - ori-ori.

tot ce ai scris se contrazice cu ce am citat mai sus. nu prea te inteleg sincer.
crezi ca militarii aceia au procedat corect culcandu-se cu cretina aia adolescenta? daca era majora OK, dar daca era minora militarii trebuiau sa stea cuminti, pentru ca un minor nu e considerat raspunzator de faptele sale (cel putin in aceasta privinta).

ceea ce dovedeste fetelor ca barbatii sunt barbati. ati cerut parere de la un barbat, ati avut-o!

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika
crezi ca militarii aceia au procedat corect culcandu-se cu cretina aia adolescenta? daca era majora OK, dar daca era minora militarii trebuiau sa stea cuminti, pentru ca un minor nu e considerat raspunzator de faptele sale (cel putin in aceasta privinta).

Ei nu au fost condamnati fiindca postarita ar fi fost minora (nu stiu daca era), ci fiindca, presata de parinti, a spus ca nu ar fi consimtit - minciuna gogonata ! Fata nu era nici pe departe la primul episod sexual. Daca ma condamni, pune-te in locul mamelor soldatilor pentru o clipa. Da, au facut o idiotenie, dar in nici un caz nu au violat.

Nu stiu care e virsta consimtamintului in Romania, dar presupun ca e 15-16, nu 18 ani. Si da, cred ca existe tirfe precoce, asa cum si violatori precoce cred ca exista. Daca un violator e minor si victima majora, ar trebui absolvit ?

Tot ce zic e ca absenta consimtamintului trebuie sa fie reala. Mama mea e avocata si a avut un caz (nu stiu cum s-a incheiat) cu un tip de pe strada noastra care era un soi de atlet sexual, dar nu viola pe nimeni, se geseau destule amatoare. La o petrecere sau acam asa ceva s-a culcat cu una al carei tata era mare colonel de militie sau cam asa ceva. Tatal aleia a aflat si l-a acuzat de viol, desi nu pare sa fi sot cazul (un viol implica violenta, care lasa urme). Fata era intr-adevar virgina, dar asta nu cred ca are vreo relevanta din punct de vedere juridic. Si nu era nici minora. Deci poate ca era vinovat de seductie, ceea ce in Romania nu stiui sa se pedepseasca decit sub o anumita virsta.

Tocmai am verificat, virsta consimtamintului in Romania e de 15 ani. Postarita avea mai multisor. Dar macar spune drept, Ramonika, nu cuumva urasti pur si simplu barbatii si ai fi fericita ca partenerii postaritei sa fie pedepsiti oricum ? Nu mi s-a parut ca m-am situat pe pozitii misogine - cum am spus, am si eu o fetita -, dar nici sloganurile de genul "toti barbatii sint porci" nu imi sint agreabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Ei nu au fost condamnati fiindca postarita ar fi fost minora (nu stiu daca era), ci fiindca, presata de parinti, a spus ca nu ar fi consimtit - minciuna gogonata ! Fata nu era nici pe departe la primul episod sexual. Daca ma condamni, pune-te in locul mamelor soldatilor pentru o clipa. Da, au facut o idiotenie, dar in nici un caz nu au violat.

Nu stiu care e virsta consimtamintului in Romania, dar presupun ca e 15-16, nu 18 ani. Si da, cred ca existe tirfe precoce, asa cum si violatori precoce cred ca exista. Daca un violator e minor si victima majora, ar trebui absolvit ?

Tot ce zic e ca absenta consimtamintului trebuie sa fie reala. Mama mea e avocata si a avut un caz (nu stiu cum s-a incheiat) cu un tip de pe strada noastra care era un soi de atlet sexual, dar nu viola pe nimeni, se geseau destule amatoare. La o petrecere sau acam asa ceva s-a culcat cu una al carei tata era mare colonel de militie sau cam asa ceva. Tatal aleia a aflat si l-a acuzat de viol, desi nu pare sa fi sot cazul (un viol implica violenta, care lasa urme). Fata era intr-adevar virgina, dar asta nu cred ca are vreo relevanta din punct de vedere juridic. Si nu era nici minora. Deci poate ca era vinovat de seductie, ceea ce in Romania nu stiui sa se pedepseasca decit sub o anumita virsta.

Tocmai am verificat, virsta consimtamintului in Romania e de 15 ani. Postarita avea mai multisor. Dar macar spune drept, Ramonika, nu cuumva urasti pur si simplu barbatii si ai fi fericita ca partenerii postaritei sa fie pedepsiti oricum ? Nu mi s-a parut ca m-am situat pe pozitii misogine - cum am spus, am si eu o fetita -, dar nici sloganurile de genul "toti barbatii sint porci" nu imi sint agreabile.

Nemo, daca nu ai fost acolo, nu ai de unde sa stii.
1. Daca a consimtit sau nu, nu ai de unde sa stii daca a consimtit cu unul, si cu ceilalti nu, si mai ales cred ca nu ai nici un motiv sa o califici pe ea "tarfa".
2. Varsta majoratului incepe la 18 ani. Nici la 15, nici la 16, nici la 17 jumate nu esti major, fie barbat, fie femeie.
3. Gandeste-te cum te simti ca tata, daca fiica ta la 15 ani face sex cu un barbat, "mai nu vrea, mai se lasa" vorba poetului, si la un moment dat spune clar ca nu mai vrea, ei omu e asa departe ca nici el nu mai vrea sa se opreasca, si cineva apoi o catalogheaza pe fiica ta cum o catalogai tu pe liceeana, despre care in fond nu stii decit o poveste povestita subiectiv.

Problema mi s-a parut foarte bine tratata in filmul cu Jodie Foster si Kelly McGillis - "The Accused".

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nemo - nu urasc barbatii din contra
chiar nu am avut nicio neplacere de acest gen, in afara de exhibitionisti de care am vazut o gramada la viata mea, dar doar de la distanta.

insa mi s-a parut inoportuna interventia ta in care faci o adolescenta cretina, mai ales daca era minora. nu ai auzit de corupere de minori? chiar daca ea s-ar fi dezbracat de buna voie, militarii aia trebuiau sa plece de la premisa ca e minora si trebuiau sa-si tina pantalonii pe ei.

plus ca ce ai spus, faza cu atatatul, adica tu, daca o femeie se dezbraca in fata ta, gata, ai facut-o cu ea, fara sa mai tii cont ca poate esti insurat sau de moralitate sau de altele, pentru simplu fapt ca esti barbat si ca daca vezi o *** goala nu te poti abtine? pai unde mai e ratiunea in cazul asta?

cum ziceau unii barbati ca daca vad o tanara cu fusta pana sub fund si cu decolteu adanc pe strada si se leaga de ea, ea singura si-a "cerut-o" ca umbla cu fundul gol pe strada, nu? adica ei sunt indreptatiti la asta...
hai sa fim seriosi...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Daca situatia e exact cum ai prezentat-o legat de acei militari, e o nedreptate ceea ce li s-a facut.

Citat:
un viol implica violenta, care lasa urme

Ar sa o intrebi pe mama ta, fiindca zici ca e avocat. Sau citeste in Codul Penal. Eu sunt jurist, dar nu ai nevoie de studii de specialitate ca sa te convingi ca te inseli.

"Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa [...]."
Si aici, faptic situatiile pot fi diverse.
Constrangerea poate fi atat fizica dar si psihica. Autorul infractiunii se poate folosi numai de amenintati, fara sa aiba vreo arma, pur si simplu amenintand victima (femeie sau barbat, nu conteaza) ca va spune parintilor si tuturor o alta evrsiune, sau ca o va ucide..sau orice altceva... iar victima sa fie suficient de inspaimantata incat sa consimta dar nu de buna voie.

"profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa" - Sau ii poate pune somnifere in bautura. Sau victima e retardata, alienata mintal sau paralizata.

"prin constrangerea acesteia" Sau poate savarsi infractiunea numai prin forta sa fizica fara sa ii lase urme fizice si totusi actul sa se intample fara vointa victimei. Cele mai greu de dovedit cazuri..dar nu inseamna ca nu se intampla.

Citat:
Cind o fata iti permite anumite mingiieri si eventual se mai si dezbraca partial e posibil sa iei asta drept consimtamint, dar e posibil sa nu fie asa - si in cazuri din astea as zice ca si respectiva poarta o vina substantiala. Nu sustin ca trebuie sa i se nesocoteasca vointa, spun doar ca nu e chiar corect sa atiti un om, dar sa il opresti la jumatatea drumului sau chiar mai departe. Si fetei mele o sa ii spun sa nu faca asta - ori-ori.

Respectiva nu poarta nici o vina. Daca fiica ta ar pati asa ceva si ai acuza-o ai fi si tu la fel ca acei tati despre care scriai (Pe tatii care si-au invinovatit fetele ii consider niste monstri, sau cel putin niste cretini).

REciteste ce scria cineva mai devreme:
LIBERTATEA UNUI OM SE TERMINA ACOLO UNDE INCEPE LIBERTATEA ALTUI OM.

Asadar daca tu si sotia aveti chef doar de giugiulela, sigur ati facut-o si voi adolescenti fiind, nu inseamna neaparat ca trebuie mers pana la capat, nu? Cata vreme situatia e consimtita de ambii parteneri e ok, cand unul spune NU acela trebuie sa fie finalul.

Doar nu sustii ca barbatul e condus de instinctul animalic si ca nu e capabil sa se controleze?!
Fiindca femeia i-a permis sa ii vada sau chiar sa ii sarute sanii nu inseamna deloc ca el e indreptatit sa faca sex indiferent ca respectiva nu doreste.

Mergi la inceput

Trecand peste acuzarea pe nedrept, a acelor militari, de o infractiune pe care nu au comis-o, totusi modul in care te-ai referit la liceeana nu e tocmai firesc.

Iti lipseste empatia. Chiar si "tarfele precoce" cum le numesti tu, sunt totusi niste persoane labile, cu probleme. Cu atat mai mult cu cat era minora, deci ii lipsea deplina judecata si maturitate. Faptul ca ajuns intr-o situatie ca aceea nu e vina ei. As spune ca deloc, dar poate ma insel, ci hai sa zic nu era vina ei decat in mica masura. Ceea ce devin copii nostri e numai rezultatul educatiei si actiunilor noastre. Deci, in opinia mea, respectiva nu e decat victima unui mediu social si familial bolnav. Foarte trist ca exista oameni care cred ca asemenea comportamente sunt rezultate genetice (de parca s-a nascut sa fie "tarfa" si avea stampila pusa inca de mica).

Mergi la inceput

Si nici militarii nu erau chiar niste ingeri.
Totusi....sa faci sex in asemenea circumstante (7 barbati cu o singura femeie), in opinia mea, nu e tocmai firesc.

Tu, Nemo, daca ai avea ocazia ai face-o? Te-ai simti bine stiind ca esti privit de ceilalti? Ca acea femeie a facut-o inainte, sub ochii tai cu altii? Ca dupa tine urmeaza altul?

E o devianta, acceptata de socitate (daca sexul e deplin consimtit de participanti) asa cum e si sodo-masochismul, si cum sunt multe alte deviante.
Dar asta nu ii scade caracterul animalic. Eu cred ca indivizii mai cerebrali nu sunt atrasi de asa ceva...Cel mult ramane o fantezie dar nu ar face efectiv asa ceva.
Asta fiindca evoluand ne-am desprins de regnul animal, de sfera asta instinctuala, pastrand doar esentialul(ca doar continuam sa facem sex si sa ne placa) si imbracandu-le in gandire, ratiune, afecte, dragoste, devotament, spirit de scrificiu...

Din pacate unii semeni ai nostri nu au tinut pasul cu evolutia...

Mergi la inceput

Nemo, imi retrag intrebarea. E prea personala.
Si nici nu ma intereseaza raspunsul. Incercam doar sa argumentez mai bine.

Mergi la inceput