ce greutate au copiii la 8 luni jumatate?

ce greutate au copiii la 8 luni jumatate? | Autor: mess4u2000

Link direct la acest mesaj

Buna,
Baietelul meu s-a nascut cu 3 kg si are acum 7.7 kg. Primul copil s-a nascut cu 4.45 kg si a avut o evolutie mult mai evidenta, fara a fi gras. Am stresat-o pe dr. lui intreband-o continuu de ce e atat de mic, iar ea imi tot raspunde ca asta e metabolismul lui ca seamana cu mine ( eu fiind foarte slaba dintotdeauna).
multi bebelusi cunoscuti au luat mult mai mult in greutate comparativ cu al meu si eu am tendinta de a face mereu comparatie!
Ai vostri cum sunt?

camelia, mama lui Matei ( 8.5 luni) si Mihai 5 ani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

heloo Alessia are la 9 luni 8kg E FOTOMODEL
nu ma stresez papa foarte bine are 71 CM s a nascut cu 2920 perfecta

http://community.webshots.com/user/ana_ana2327

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Ultimul al meu are 7.6 kg la aproape 9 luni, si s-a nascut cu aproape 4 kg, deci cozonacel, eu zic ca e bine...de la 6 luni incolo can se incepe si diversificarea si de cand ei oricum incep sa se mist mult mai mult, nu mai cresc asa mult in greutate, consuma mai mult decat pun pe ei.

Si ceilalti doi ai mei au avut in jurul valorilor astora, 7-8 kg, mie una mi se pare foarte bine, depinde si de inaltimea copilului, dar daca e in grafic, eu zic ca e bine.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess4u2000 spune:

Multumesc, m-am mai linistit. Al meu are 74 cm. E lung si slabut. Sigur, importanta e sanatatea nu greutatea.
Si el mananca foarte bine. Apropos, ce le dati de mancare la aceasta varsta? Noi mancam asa:
dimineata 250 ml lapte cu cereale
10.30 mere rase+suc portocale+cereale
13.30-14 un castronel piure moale de legume+carnea aferenta mixata impreuna
18 un iaurt 130 cereale
21.30-22 250ml lapte cu cereale
Al meu nu mai mananca noaptea.

merci,
Camelia si Matei (11.07.2008)+Mihai (03.04.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Camelia, mi se pare ca mananca f bine, nici nu ar fi cazul de mai mult. Uita-te si tu pe graficele de crestere si vei vedea ca Matei e chiar ff bine pt varsta lui. Nu-l indopa, lasa-l in ritmul lui si vei vedea ca se va dezvolta f frumos fara sa fie nevoie sa fie cel mai gras din parcare

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lori_75 spune:

la 8 luni si 9 zile Mihnea are 9,200 kg si 75 cm. lungime. Nu arata gras, dar nici slab, desi in graficul de crestere se situeaza la "slab".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Greutatea de la nastere plus 4x750 g + 3x500 (sau 4x750 , mi-e prea somn la ora asta)

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui mess4u2000

Multumesc, m-am mai linistit. Al meu are 74 cm. E lung si slabut. Sigur, importanta e sanatatea nu greutatea.
Si el mananca foarte bine. Apropos, ce le dati de mancare la aceasta varsta? Noi mancam asa:
dimineata 250 ml lapte cu cereale
10.30 mere rase+suc portocale+cereale
13.30-14 un castronel piure moale de legume+carnea aferenta mixata impreuna
18 un iaurt 130 cereale
21.30-22 250ml lapte cu cereale
Al meu nu mai mananca noaptea.

merci,
Camelia si Matei (11.07.2008)+Mihai (03.04.2004)

buna,
eu zic ca ii dai prea multe cereale pe zi, sucul de portocale ar trebui diluat, dar ideal ar fi sa nu-l fi introdus de la 4 luni, si ca intre pranz si cina ar trebui inca o gustare, 4 ore e prea mult sa-l lasi fara nimic. sincer, pentru un bebe de 4 luni, meniul asta mi se pare foarte mult. pana la 6 luni ar fi trebuit lapte si-atat...sper sa nu te superi pe mine ca-ti spun.
comparatiile cu alti copii de aceeasi varsta sunt inutile, atata vreme cat curba de dezvoltare a bebelusului tau e ok si e sanatos, proportional. bebelusii trec prin pusee de crestere, asta e alta chestie buna de stiut. apoi acumuleaza pe alte planuri, deci nu trebuie sa te ingrijorezi daca trec 3 luni sa zicem doar cu o evolutie fizica lenta. acum la inceput au pusee de crestere mai dese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu conteaza deloc greutatea, decat in cazuri flagrante, gen 3 luni nu pune nici macar un gram (si nici acolo, un copil care are 10 kile la 8 luni ma bucur ca nu mai ia in greutate)
Nu cautati copilul grasan, mai delicat e si mai sanatos, si mai fin

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fely_alina spune:

buna dimineata,
nu-ti face probleme cu greutatea, e un copil sanatos, stiu ca ar trebui sa ajunga la varsta de 1 an cu greutatea de 3 ori fata de cea de la nastere, deci e bine, la un anisor va avea 9 kg cu siguranta, nu-ti face griji si nu mai face comparatii cu alti bebici, copilul tau e unic si special, nu uita asta!
Bebe al meu are 5,3 kg la 2 luni si o saptamana, nascut de 2,900, deci a crescut cat altii la 3 luni, asa ca....sanatos sa fie!
pupic pt bebe.
O zi minunata!

Alina & bebe Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Aprecierea sporului lunar se poate face dupa urmatoarea schema:

* lunile I, II, III, IV - 750g/luna =3000g - la 4 luni G = 6 000g;
* lunile V, VI, VII, VIII - 500g/luna=2000g - la 8 luni G = 8 000g;
* lunile IX, X, XI, XII - 250g/luna =1 000g - la 12 luni G =9000g.

Se admit variatii în plus sau în minus de 100 g.
La varsta de 4 luni sugarul deja si-a dublat greutatea de la nastere iar la varsta de 1 an ajunge sa aiba o greutate de trei ori mai mare decat greutatea avuta la nastere.

Deci Gn=3 kg, la 8 luni 7,7 kg este ok.

Monica sotie si mama fericita

E primavara, e lumina, e caldura, e zambet, e iubire, e VIATA!

Mergi la inceput