Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (89)
Raspunsuri - Pagina 7
babytza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CosmyB. Aly ici pentru voi. Unde vedem poze?Metode de adormit bebe: In cazuri extreme, folosim radioul dat mai tare, intre posturi (de obicei tati o foloseste ca el n-are tzitzi |
La noi metoda in brate nu functioneaza ca nu l-am invatat asa

Chiar si atunci cand era nervozel il luam in brate , il leganam , il pupam si cand il vedeam ca s-a linistit il puneam la loc in patut si adormea. Acum nici sa vreau sa il adorm asa nu imi iese

Noi il mai linistim daca ii batem din palme incet ...stam atarnati de marginea patutlui si batem din palme pana adoarme
Sau ii place magaiat pe frunte , imi ia mana si si-o lipeste de el
apoi
Suzi e nelipsita....sau ii fac niste laptic mai cald si il pacalesc...Afara in carucior de obicei adoarme instant , dar nu mai e o regula... Si cu caruselul il mai pacalim.
[b]Kllemi mango simplu nu papa nici soricelul, dar in combinatie cu mar si para e yami

Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
luminita2008 spune:
Oana, nu stiu cum sa te ajut, ai mei au fost raciti o singura data, cea mai simpla raceala, doar cu mucisori vreo 10 zile si atat.... multumesc lui Dumnezeu! 
Nu cred ca esti paranoia (niciodata nu poti fi paranoia sau suficient de precauta sau grijulie cand e vorba de copilul tau!), dar nici nu stiu cat o sa te ajute toate vorbele bune din lume, pana nu se face bine de tot puiul.... si cu toate astea, o vei lua de la capat la urmatorul mic semn de boala.... orice mama trece prin asta, sunt sigura.... eu gandesc asa: sa-mi pastrez cat se poate calmul, ca sa ii pot ajuta pe ei sa fie bine! Sotul meu se enerveaza in sec 2 si se panicheaza in sec -2.... deci daca eu nu sunt cu capul pe umeri, e cam nasol... asta e primul lucru la care ma gandesc, sa fiu lucida si apoi incerc sa rezolv problema. si ma rog, sper, incerc sa-mi induc o stare de optimism, pozitivism, desi de cele mai multe ori nu tine...
o sa treaca, capul sus, abia in astfel de momente simtim cu adevarat ca suntem parinti....offf.
Babytza, felicitari, stati fff bine, ma bucur mult pentru voi,
mult soricelul stirb, dar f curajos, sper sa nu aveti reactii dupa vaccine, noi maine le facem... brrrr.....
Andy_galro... ai mei aodrm in general singurei...dar niciodata in patul lor
. In patul nostru sau in bouncere. Nu adorm in brate, dar adorm leganati, in bouncere sau pe picioare - Robi -. Asta e valabil si ziua si seara inainte de culcare. 
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
EvaF spune:
Claudinna
, daaaa, argint viu. Pt mine pe jos e sfant, pe sus aud de bebei care cad in cap si nu e cool
deloc. Copilul, dupa mine trebuie sa exploreze, sa nu fie ingradit. Il las sa misune, e important sa evolueze liber fara bariere. Faza cu e curent pe jos nu o inteleg. El sta numai pe jos si nu a racit niciodata. Unii stau numai in bouncer si in carucior, cu caciulite pe cap, si tot le curge nasul asa ca...eu il las sa zburde.
Fetelor
, legat de cereale si baby processed food vs home made nu dati un search pe Google despre pros and cons, ca veti vedea cam ce industrie muta sta in spate si se creeaza o panica de genul vaccin pro & con. Google asta are si el un rol dar limitat.Dar daca stiti pe careva care lucreaza in domeniu si stie ce inseamna baby processed food (borcanele, LP, cereale) discutatati cu el la rece si vedeti ce ingrediente ascunse apar totusi pe ambalaj dar disimulate.
Si cautati sa intelegeti ce inseamna sa dai cereale unui bebe, deci nu toddler care alearga, e in continua miscare in parc, etc. Vorbesc de bebe. Nu are treaba cu grasimea, sunt bebei obezi care nu papa cereale, ci supici si mai stiu eu ce. Nu ma refer la asta. Obezitatea tine de predispozitie si de obiceiuri alimentare nesanatoase in general, nu doar cereale. Si este o consecinta pe termen lung, nu aparae in 2-3 saptamani/ luni.
Cerealele au si ele rolul lor dar mai tarziu, nu ca starters, ma rog.
Nu intentionez sa lansez o panica de genul vaccin pros & cons.
Alimentatia cu cereale este initiata de americani si cam pt copiii "made in USA". Moda a intrat tare de tot si in Europa pt ca e practic si rapid sa le "prepari" instant dar ganditi-va si voi in istorie existau de-a lungul timpului bebei hraniti cu orez? Pe bune acum...care e treaba cu orezul asta cel mai bun aliment pt bebe? Sau porumb? Descoperit fff tarziu, de altfel. Mie imi pare alimentatie strict furajera ( iertare dar asta e adevarul!) care vine sa busteze un copil in plin elan, in plina dezvoltare motrica si intelectuala, dar nu la varsta asta frageda...vitamine adaugate scriu pe cutii, de ce adaugate, "fortifiate cu..." cand copilul le poate lua direct din fruct.
In fine, nu am timp sa scriu tot ce gandesc. Stiu ca in zilele noastre ne copiem prea tare unii pe altii si vrem cu orice pret sa mancam asa cum o fac Vesticii, mamele nu stiu care, dar oare e si benefic?
Si v-am zis, ma adresam in speta Oanei, care, fie cerealele cum or fi, mai are si bebelus sensibil. Se pupa la fix cu o problema intestinala. Dar la marele fix.
Si eu citesc carti americane si imi plac, urmez multe sfaturi de acolo, dar tin cont ca eu in sarcina nu am trait in US, nu m-am alimentat din US si ca atare nu imi pot hrani copilul la o varsta asa frageda cu alimente US. Mai tarziu cand ajunge la maturitate intestinala poate manca odata cu noi mexican, japonez, chinezesc, poate sa pape si un KFC si ce doreste el.
Acum treaba asta ramane doar circulatia alimentelor ca o consecinta a mondializarii insa nu cred ca e obligatoriu fiecarui bebe. Asta nu pricep. Generalizarea nu e ok si cerealele s-au generalizat, toti bebeii papa cereale. De ce? Adultii nu mananca diferit? Obiceiurile alimentare nu difera de la familie la familie, in functie de gust, predispozitie, sanatate, educatie, etc?
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
-----------------------------------------------------------------------
Welcome, my son!!!
luminita2008 spune:
Claudinna, am postat un mesaj pe blogul meu informativ despre sarcina, despre Gruia si Vlad. Are muult mai mult trafic decat cel personal, so... m-a impresionat mult povestea lor, cu atat mai mult cu cat sunt gemeni....
....
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
EvaF spune:
Babytza, saru'mana
Welcome, my son!!!
angelynna82 spune:
Babytza multumesc, poate reusesc sa ajung si eu in piata 
Tocmai ce ziceam ca a mea e bine...mai devreme a facut temperatura 37.8...dat nurofen 2,5ml si ii scade...sper sa ne ocoleasca raceala 

fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
andy.p spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui luminita2008 Multimim tuturor de urari!! ![]() Laura, a iesit bine baita, a venit tati la timp, chiar ceva mai devreme, dar era tare obosit.... cu toate astea, am facut baita, ti-am spus ca nu e de lipsit... da, azi ne sarbatorim, deocamdata cu 170 gr de mar, para si 2 masuri de cereale (fiecare) + 50 ml de suc de morcov (tot fiecare). Un deliciu! ![]() Pe noi nu ne-au constipat nici laptele praf, desi il bem exclusiv de la 1 luna, si nici cerealele, cu care de fapt am inceput diversificarea. In primele 2 saptamani au papat numai cereale si nu ne-am constipat deloc. Cred ca depinde de organismul fiecarui copil. Oana ![]() ![]() ![]() Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008_ Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu… GHIDUL MAMEI Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi |
MA bucur ca ati fost impreuna la baitza

Nici noi n-am avut probleme cu cerealele,doar cu morcovul
ici si o zi minunata in continuare.laura,
andy (07.04.2002) &
alexia(14.09.2008)Alexia
Andrei
EvaF spune:
Kid,
. multumesc.
Merg sa pregatesc pranzul si ma bucur daca citesc mai incolo ca nu v-ati suparat ca am postat o farama din parerea mea, fara sa vreau sa lezez pe careva. Nu sunt nici Mama Dolores si nici nu incerc sa impun optica mea nimanui. Doar ca m-as bucura sa fie sanatosi bebeii bolnaviori si poate daca vine fiecare cu cate o opinie se gaseste si motivul cel mai plauzibil, pana la urma.
pupici
Pofta buna la pranz!
Welcome, my son!!!
claudinna spune:
Lumi, multumesc mult!!
ai un blog ff "la zi"!! felicitari!!!
blog in scutec
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
www.gruiasfightforsight.com/donatii/" target="_blank">Un copil are nevoie de noi!
musettepink spune:
Oana ma bucur ca sunteti acasa!Nu stiu daca ai apucat sa citesti in urma insa si noi am avut iar un episod de kk cu sange si niste scaune mai apoase totusi nu asa de multe la nr ca ale voastre.Am facut si noi analize de kk,de sange,care au iesit f bune si cu toate astea nimeni nu ne poate spune de la ce a fost si se tot repeta sangele din kk.Si ca sa te linistec cu cerealele vreau sa-ti spun ca Luca a mancat cereale acum aproape 3 saptamani iar cand a avut episodul de care vb nu mai mancase cereale deloc...deci eu nu cred ca sunt de la cereale.o sa-ti trimit pe Pm nr meu de tel si adresa de mess daca vrei sa vb mai multe.Chiar spuneam cu ceva capitole in urma ca David si cu Luca ce tot fac kk dubiosi
.Babymom a reusit sa ma linisteasca cat de cat cand mi-a spus ca a avut un caz asemanator si ca scaunele copilului s-au reglat pe parcus cu cresterea in varsta.
Nocom f bine te prinde noua freza
Eva e f dulce Noah cum misuna el peste tot.
In legatura cu mancarea de bebe gen LP,borcanase etc nu cred ca este chiar asa......cred ca totusi sunt cat de cat supravegheate si destul de sigure pt ei...cat de sigure pot sa fie in lumea asta in care absolut totul(ma refer la alimente) e ba modificat genetic,ba injectat ba etc.
de
Luca