Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (89)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Andy.p, azi e vremea putin mai frumoasa la noi, ai vazut? Azi iesiti pe-afara? Te - pe tine si copiii tai!

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula
Copilul meu nu are absolut nici un program, nici de somn, de masa, de plimbare, cu exceptia orei de culcare!

Nerantula, copiii noastri fac parte din acelasi club??

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

neatza si de la noi, am dormiy ok cu doar o trezire si nici o fataiala...

eva, angelynna va multumesc pt. raspunsul cu mango, chiar nu stiam cum sa-l fac

mami super fericita de AMALIA-ANDREEA......12.10.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sabinel
babymom, e adevarat ca in perioada de eruptie, varicela e mai putin contagioasa? eu tot imi fac procese de constiinta, am avut si-o cearta aseara cu soata pe tema asta, dar imi iau campii stand in casa. o s-o bag intr-un clopot de sticla ca sa nu mai am grija ca face aia, ia aialalta... ma scuzati, simteam nevoia sa ma descarc.

Sabinel, inainte de perioada eruptiva si in timpul eruptiei, varicela e cea mai contagioasa. Devine mai putin contagioasa in perioada in care veziculele se transforma in cruste.

Chiar n-ai de ce sa te simti vinovata - trebuie sa accepti ca nu putem sa ne crestem copiii in incubator sau sub clopt de sticla. Trebuie sa vina in contact cu toti balacozaurii cu care convietuim si noi si sa-si faca imunitate. Numai asa vor deveni mai puternici.
Si daca e sa faca varicela, eu zic ca e mai bine s-o faca acum, o forma mai usoara dataorita protectiei oferite de laptele tau , decat mai tarziu o forma mai urata. Si Victor al meu a facut pe la 1 an si in afara de febra mare vreo 2 zile, nu l-a deranjat nimic.

Fii tare mami! si

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:


La multi ani Eva mica !!!


Citat:
citat din mesajul lui andreutac
Am intentionat sa-i cumpar si eu borcanele cu mancarica de la Nestle, insa am observat ca au sare...ce-i drept, ei spun continut redus de sare. E ok insa? Toate contin? Si cele de la Hipp? N-am mai cumparat din cauza asta, astept si parerile voastre.

Cele de la Hipp nu au nici sare nici zahar si sunt si bio, ceea ce nu putem spune despre Nestle. Deci, mai bine alege-le pe cele Hipp.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Citat:
citat din mesajul lui andy_galro
Sondaj: ce metode aveti de adormit copiii ziua?


Noi avem urmatoarele variante.
1. Metoda de adormire "nas in piept" (as seen on TV) - cind adoarme pe ea, indiferent unde se afla (in sling, in bouncer, in brate, etc).
2. Metoda "scaun de masina": de cite ori mergem cu masina, se uita lung de tot la mine, pina i se inchid ochii, si adoarme.
3. Metoda "carucior": cind o pun in carucior, nici nu apuc s-o invelesc ca adoarme instantaneu.
4. Metoda "ritual de seara": facem baitza, masaj, punem pijamalutza, bem lapticul si, in secunda in care se vede in pat, i se inchid ochii.
5. Metoda "ajuta-ma sa adorm". Ei, cu asta e un pic mai complicat.
Se intimpla uneori sa dea semne clare de oboseala (frecat la ochi, de regula, rar de tot mitziiala) si sa nu adoarma de la sine. Atunci o intind pe canapea (sau la noi in pat, dupa caz) si ii dau ori o paturica subtire de bumbac, ori un tricou de-al meu, in care sa-si bage capul. E f important pt ea sa-si ingroape obrazul intr-o cirpitza moale. Uneori, ii dau si suzeta.

Raporteaza comandantul detasamentului de cipioti,
Nausica.

Nausica si Ania
poze

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Multumim de aprecieri Eva si Andy.p

A dormit si ea maxim juma de ora

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Eva, nici nu mai stiu ce sa cred

Sambata eram asa de entuziasmata ca vorbisem cu dr (cea la care am si fost internati) sa incepem de luni mar, apoi carnita si ou....si s-a ales praful

Am gasit cereale cu flori de tei de la Nestle.....acum astept sa vad ce si cum, dar imi e teama si la piureul de legume pe care il manca inainte, d'apai la mar.






Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Nausica mi-a placut tar mult cum ai scris

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Povestea e cam asa: vineri seara am inceput cu cerealele din care i-am mai dat si sambata seara.Nu a mancat mult (vreo 30+50 ml),dar sambata nu a mai avut deloc scaun iar duminica seara a facut un scaun foarte tare, ca de adult...apoi un kaki mai fluid cu niste mucozitati sangerii prin el...iar luni dimineata la 7 se sforta sa faca si ieseau aceleasi mucozitati mai portocalii asa..adica clar sange!
Am ajuns la spital unde am schimbat 3 pampersi in doua ore.[...]


Iubita mea Oana, INCETEAZA CU CEREALELE ALEA, te rog din suflet. Muuulltttt de tot te rog. Stii parera mea nu o sa reiau aici. Sunt contra complet si punct!!!Mai ales la bebi cu tendinta spre scaune diareice, respectiv constipatie, NU II DA!!!!!


Eva, ma sperii. Ce-i cu cerealele? Stiu ca tu ai inceput cu altceva, dar e vreo problema cu ele? In mod normal, cerealele (ca orice fibre) ar trebui sa regleze tranzitul intestinal, nu invers.
Eu am inceput, de vreo saptamina si un pic, sa-i dau Aniei cereale simple din orez (fara nimic altceva), amestecate cu laptele meu. N-am observat nicio schimbare in tranzitul ei, absolut niciuna. In continuare, face kk de 3-4 ori pe zi. De trei zile ii dau si banana, la fel: nicio schimbare (desi am auzit in nenumarate rinduri ca banana constipa).
Nu spun ca de la exemplul Aniei se poate generaliza - in niciun caz. Dar in mod evident la ea nu s-a modificat nimic.
Poate ca apar modificari de tranzit daca exista acolo o problema latenta, ma gindesc eu. Sau poate ca aceste reactii spun, pur si simplu, ca bebelusul respectiv nu e pregatit pt diversificare, fie ea cu orice ar fi. Sau (asa cum imi suna ce descrie Tzitziri) poate fi o reactie alergica.
Te rog mult, daca ai ceva info de ce nu sint bune cerealele, spune-ne si noua.

Nausica si Ania
poze

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andy_galro
Sondaj: ce metode aveti de adormit copiii ziua?

al meu ziua nu adoarme decat leganat in carucior...altfel ma chinui cu el si cate 2 ore si nu vrea sa doarma nici macar dupa ce suge(mai demult adormea la tzitzi)...si afara la plimbare....tot in carucior desigur....doar seara suge si il pun in patut si adoarme singur.

Eu il adorm pe Dragos, atat ziua cat si noaptea, dupa ce il infasez sarmaluta sa nu se deranjeze cu propriile maini , la san, apoi il asez asa semi-adormit in patutul lui si pornesc uscatorul de par, care sta proptit intre marginea patului si perete si astfel imprima intregului pat o miscare usoara de vibratie. Uscatorul merge tot timpul cat doarme copilul - daca-l opresc, in secunda urmatoare se trezeste si el. Doar noaptea doarme fara foen - il opresc la aprox. 2 ore dupa ce a adormit.

Daca e foarte obosit si agitat si nu-mi iese faza de mai sus, il tin strans la piept, in timp ce-l leagan usor si il mangai pe fata cu o suvita din parul meu - am observat ca-l linisteste foarte repede.

Aseara a fost o faza foarte haioasa. De obicei culc intai piticul si apoi pe cel mare, deci atunci cand il duc pe Victor la culcare foenul e pornit deja si merge si in timp ce-l adorm eu pe el. Ieri, pt. ca Drgos a dormit in wrap pana la 20:35, m-am gandit sa inversez ordinea de culcare a copiilor si l-am dus la culcare mai intai pe Victor fara sa pornesc foenul, evident. Nici cum nu a adormit si se tot foia, pana cand eu, exasperata, ca deja il auzeam si pe Dragos dincolo ca da semne de nervozitate ( era cu bunica ), am pornit foenul. In 2 secunde a adormit instant. Hi-hi! Deci chiar functioneaza! I-am facut si lui reflex conditonat!

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput