28 Martie 2009, ora 8:30pm, Earth Hour
Raspunsuri - Pagina 4
Cinezee spune:
Eco taxa ajunge in buzunarele celora de la hypermarketuri , deci clar nu iese nicaieri asta
eu sunt ecoligista de ceva ani , cam vreo 3 , particip la actiuni de voluntariat , plantare copaci si alte actiuni de acest gen , in grupu ala eram majoritar femei , daca erasu 2..sau 3 barbati in grup de 40 sau 50 de oameni , la asta facusem referire
la mine in sectoru 1 sunt peste tot pubele din alea de colectare , tot asa vad lumea ( cativa , dar ma bucur ca vad si mana aia de persoane) aduce ptr colectare, tot femeia e aia care aduce, daca am vazut 1 barbat sa puna pana acum acolo din masina personala materialele
Citat: |
Au mai bagat si ecotaxa pe pungi de plastic, lumea incepe sa cumpere sacose de rafie sau de carpa... dar asa e... in Ro mai dureaza pana cand va parea firesc sa sortezi gunoaiele. Si mai ales sa nu lasi resturile gramada cand mergi la picnic . Ce-o fi asa greu, frate, sa le bagi in pungi si sa le iei in portbagak, sa le dai la ghena acasa?? Doar o nedumerire am, Cinezee: majoritatea ecologistilor sunt femei?? cei barbatii hulesc gesturile ecologiste?? curios... |
pana la mai sunt cam 5 luni
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cinezee [green]Eco taxa ajunge in buzunarele celora de la hypermarketuri , deci clar nu iese nicaieri asta eu sunt scoligista de ceva ani , cam vreo 3 , particip la actiuni de voluntariat |
Pai, 'iese' ceva si din taxarea pungilor de plastic, ca se mai gandeste lumea sa ia de-acasa o sacosa permanenta, nu sa primeasca la magazin 15 pungi de plastic, dintre care jumate ajung imediat la gunoi.
Ce inseamna "scoligista"?
gaba-rema spune:
Aseara, M. Badea a spus ceva adevarat... da' mie nu-mi dete prin cap mai īnainte :)... cum ca pe vremea lui Ceausescu, in Romānia s-au prestat muuuulte Ore ale Pamāntului .
cānd īnvatam la felinar cu gaz, sau bec montat la acumulator... nu tu apa calda cu zilele... lumina noaptea pe strada era foarte chioara sau complet lipsa... acasa, la liceu, la fac., īn īntreprindere, īn autobuz crapam de frig iarna... masini erau foarte putine... nu stricam ozonul cu instalatii de climatizare de niciun fel.
Eram asadar ecologisiti fara voie, si 'avant la lettre' pe deasupra :D
Carmen_M spune:
Nu stiu cum a fost pe la voi, dar sambata am ramas tare dezamagita cand pe geam fiind am urmarit cum se intuneca Bucurestiul. Aiurea! in afara de mine care am stins lumina la ora 20,30 peste tot lumini aprinse.
Ce ne mai pasa tuturor!
Deianira spune:
Noi am stins lumina si am vazut ca si pe la altii din cartier era intuneric in intervalul ala .
luminita70 spune:
Nici la mine nu a fost cine stie ce intuneric!Le-am spus vecinilor sa stinga lumina si sa se uite la meci pe intuneric.Cred ca toti ma cred nebuna acum. Asa seara cand amvenit acasa se holba unul din vecini la mine