Fapte concrete despre ACORNS Brit.Nursery Style

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicici spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorendiana

Felicici,
Cum ramane cu trauma suferita de copilul tau? Se pare ca ai uitat-o asa de repede!

Majoritatea adultilor care ajung la psiholog ajung cu traume provocate de catre parinti ca tine in mod direct sau indirect prin decizii luate de acestia. Te-ai gandit vre-o data cum ar fi fost pentru baiatul tau sa ramana singur in interior in timp ce TOTI copiii s-ar fi jucat afara? Pentru ca iti garantez nici un alt parinte nu ar fi fost deacord cu propunerea ta catre doamna directoare de a nu scoate copiii afara daca sunt sub 10 grade, propunere dealtfel ABERANTA!!! Eu imi amintesc perfect toti colegii mei de gradinita, de generala si de liceu care in gandirea bolnava a parintilor lor aveau in mod SIGUR nevoie de o atentie sporita. Mult misto s-a facut pe seama acelor copii si in mod SIGUR nu aveau nici o vina...

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput

Citat:

Copii sunt subiectul discutiilor noastre si binele lor primeaza. Tocmai din acest motiv postam si discutam noi parintii.

Pe celalalt forum o mamica care a citit postarea ta si se gandea sa isi inscrie copilul la Acorns s-a decis ca va opta pentru o cresa de stat. Desi declari ca tu nici macar nu vorbesti despre cele de stat esti intru totul de acord cu alegerea ei. Cresa de stat nici nu intra in discutie pentru copilul tau (ai declarat ca tu nici nu vorbesti despre cresa/gradinita de stat) dar pentru al ei de ce nu?...'daca a gasit una buna....'Important este ca a inteles mesajul tau despre Acorns, in rest nu mai conteaza unde isi va duce copilul.

Sper ca mamica de acolo mai citeste aici. As vrea sa ii spun ca intre Acorns si cresa de stat exista si alte optiuni. Nu stiu daca a vizitat o cresa de stat...eu da...si m-am simtit ca la spital. Nu este de mirare avand in vedere faptul ca aceste crese apartin ministerului sanatatii. Cel mai mare grad il are acolo 'asistenta sefa' cu care de altfel am si stat de vorba. O femeie de pus la rana dealtfel. Insa nu am putut vorbi cu ea ce ma interesa pe mine. Cum as fi putut sa intreb ce se face acolo pentru a cultiva increderea in sine a copiiilor nostrii? Chiar daca este prea mic sa vorbeasca, sa coloreze, sa deseneze sau mai stiu eu ce alte activitati, copilul de 1 an nu este o planta. Are un caracter in dezvoltare si este deci foarte supus influentelor. Sunt sigura ca din punctul de vedere al imbolnavirilor cresa de stat este mai sigura. Dar in formarea unui caracter frumos trebuie tinut cont de multe elemente de finete pe care asistentele medicale nu au cum sa le cunoasca sau oricum nu au obligatia sa le cunoasca. Exista si multi parinti care nu stiu ca nu este bine sa ii atribui copilului atribute negative de genul "esti rau', 'esti obraznic', etc. Este clar ca unor asistente medicale nu le poti cere grija si la capitolul acesta. Poate unele din pura intamplare s-au documentat sau au o intuitie corecta in domeniu. Dar asta este o loterie. Bineinteles doar calitatea de a fi particulara a unei crese nu garanteaza nimic. Eu insami am vizitat una unde educatoarea mi-a relatat cu mare madrie cum copilasii de la grupa ei 'raspund foarte bine la comenzi'. Si tot la aceasta cresa nu aveau curtea amenajata intrucat nu fusese nevoie, peste iarna fiind frig . Spun asta intrucat mamica de pe forumul celalalt spunea ca isi permite o particulara dar nu vedea ce ar putea oferi in plus. Eu cred ca foarte multe si daca ne permitem ar fi pacat sa ne tinem copiii intr-un sistem SANITAR si nu de EDUCATIE, si mai ales sa nu luam o decizie atat de importanta influentati fiind de intentiile evident rele ale unei persoane frustrate.

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput

Citat:

Alsa, iti doresc si tie mult succes in cautarea unei gradinite mai bune pentru puiutul vostru. Sa ii multumim lui Dumnezeu pentru copii nostri minunati, sanatosi si plini de viata!
Noapte buna!

Sa ii multumim lui dumnezeu pe forum, da foarte bine, ne aduce un plus de credibilitate si cine stie...poate ne si citeste

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorendiana spune:

Dragi parinti,
Nu stiu cati dintre voi ati intrat si pe celalalt forum p unde se dezbate acest subiect, dar o mamica a venit astazi cu relatari noi despre Acorns. Pe scurt, trecand in fiecare zi prin fata Acorns a vazut anumite intamplari cu copii, legate de una dintre problemele mele principale cu Acorns - FELUL, si repet FELUL in care sunt scosi sau ies in acest caz copiii afara, in contextul in care este mai frig sau nu tocmai o vreme adecvata pentru a fi scosi "neadecvat imbracati", asa cum am presupus doar ca baietelul meu a fost scos (fara sa am dovezi clare - dar din spusele cunostintelor sau a altor parinti de pe forumuri). Daca vreti sa vedeti mai pe larg ce spune mamica respectiva, intrati voi si vedeti. O a doua problema mare cu Acorns este plansul copiilor pana la raguseala, baietelul meu de-abia acum trecand peste aceasta problema,precum am mai scris in acest subiect. Concret veti citi acolo si ce spune mamica despre aceasta tema.

Pentru ca timpul meu este limitat, nu o sa mai rescriu inca o data, in alta ordine de idei, ceea ce am postat acolo, ci am sa dau un copy-paste la reply-ul meu catre mamica care imi rapsunde la subiect.

"Multumesc...... Eu stiu foarte bine ce se intampla acolo. Fara sa mai dau nume, "alti" parinti nu vor sa recunoasca ce se intampla.
Poti citi pe forumul dc si celelalte discutii ale unei "mame ingrijorate" care a ajuns sa apare gradinita cu trup si suflet mai degraba decat propriul copil. Asta e! Fiecare alege pentru copilul lui.

Ma bucur ca mai posteaza si alti parinti pe site ceea ce stiu concret sau chiar si din auzite sau vazute. Ajuta mult sa se posteze informatii din diverse surse. Daca eu nu am "credibilitate" asa cum se sustine pe celalalt site de "mamica ingrijorata" atunci poate ca altii vor avea.
Stiam ca sunt lasati copiii sa planga. Intr-o dimineata cand am plecat, dupa ce l-am lasat pe Aldrin, am stat putin (3 min-5 min) in fata portii si nici vorba ca el sa inceteze din plans. Dimpotriva urla de frustrare, cum stiu ca face in momentul in care este suparat. In ziua respectiva, cand m-am intors sa il iau, am intrebat daca a plans mult dupa ce am plecat de dimineata si mi s-a raspuns "nu nu, a incetat imediat ce a-ti plecat". Mda! No comment!

Imi iubesc copilul si am ales pentru el sa il scot din Acorns. Stiu ce se intampla acolo si am vazut si rezultatele pe pielea baietelului meu. Pot demonstra concret conducerii ca am dreptate? Nu am nici fotografii si nici marturii sa depun, dar nici nu conteaza de fapt. Chiar nu conteaza! Conteaza cum se reflecta asupra copilului "ingrijirea" pe care o primeste la cresa sau gradinita.

Ca sa spun si acest lucru, eu am lucrat cu ceva timp in urma cu copii (la inceputul carierei mele:)) cam vreo 7 ani, timp in care am lucrat doar cu staff / personal de specialitate din Statele Unite. Stiu cum trebuie sa arate un personal care lucreaza cu copii si mai ales care sustine ca este train-uit dupa principii "britanice", cum sustine Acorns. Nu am regasit NIMIC din mentalitatea americana- britanica...whatever...cum vor ei sa zica.
Si daca nu era asta, grija de copii si pasiunea fata de ei conteaza. Nu conteaza ce mentalitate se aplica! Sunt copiii la 1 anisor!!!!!!!! Cum sa astepti de la ei sa se detaseze de mama imediat dupa ce ii lasi in cresa? Trebuie sa le oferi continuitatea dragostei care o primeau si acasa.....asa cum sustinea si Acorns...din nefericire doar in cuvinte. Pentru prima luna cel putin ei invata cum sa se acomodeze in noul mediu si nu sunt raspunzatori pentru faptele lor. Nu cunosc la varsta asta consecintele propriilor fapte, asadar trebuie ca educatoarele/ ingrijitoarele care "gandesc" pentru ei sa si actioneze ca atare, venindu-le in ajutor si nu lasandu-i nesupravegheati si de capul lor, moment in care orice se poate intampla.

Mai spun un singur lucru, si poate "mamica ingrijorata" citeste si acest forum, si sigur sunt parinti care pot sustine ceea ce voi afirma acum. Intr-un SINGUR moment de neatentie copilul la aceasta varsta (vorbind de copilasii nostri mici de 1-2 ani), poate avea un incident care sa ii afecteze intreaga viata. Nu sunt o persoana negativa ci dimpotriva. Cred in Dumnezeu si nu spun asta doar in cuvinte. Trebuie sa avem intelepciune totusi, acum ca suntem parinti. De aceea din momentul in care am vazut clar, pentru ca am vrut sa vad, ca in Acorns copii sunt lasati de capul lor mai tot timpul, AM DECIS ca nu vreau sa existe undeva o SINGURA CLIPA in care personal sa regret ca sunt in cunostiinta de cauza a faptelor care se intampla acolo si nu am actionat ca atare. Asta gandesc eul!
Niciodata nu poti spune niciodata! Noua ca parinti ni se pot intampla mici incidente cu copii darami-te unui strain, care se dovedeste a fi si iresponsabil atunci cand ii lasi copilul in grija?!

Ma bucur ca am deschis un subiect atat de dezbatut dar si combatut, mai ales pe dc, dar eu am fost sincera si deschisa cu ce am avut de spus, fara sa apelez la atac personal sau alte injurii. Nu isi au sensul! Copiii nostri trebuie sa fie bine si am repetat asta de multe ori pe forum. Cine vrea sa vada va vedea....cine vrea sa "auda" va "auzi". Fiecare parinte decide ce crede mai bine pentru copilul lui.

Numai bine!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Lorendiana, multumesc pentru ca ne-ai impartasit intamplarile de la aceasta cresa, nu inteleg de ce se voia un subiect "inchis" intre parintii ce au copiii inscrisi acolo, din moment ce suntem pe un forum de discutii despre crese, fiecare vrea ca sa ia decizia cea mai buna in privinta alegerii cresei. Si cum altfel decat discutand deschis despre asta. Daca nu au conexiune 'on-line' sa-ti poti vedea non-stop copilul, alte sanse nu sunt sa aflam ce se intampla acolo, copiii sunt prea mici sa povestesca, parintii mai mult ghicesc functie de comportamentul puilor la intoarcerea acasa.

Nu inteleg de ce s-a ajuns la jigniri pe un astfel de subiect, interesele noastre ar trebui sa fie aceleasi, iar faptul ca unele fapte sunt ascunse, trecute cu vederea, nu fac cinste unei comunitati, fie ea doar virtuala.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorendiana spune:

Papanash, ai dreptate! Foarte frumos spus!
Subiectul sunt copii si nu noi, parintii.

Weekend placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Citat:

Pampers schimbat in ultimul minut? Da asa este. Tot timpul cand ajungeam sa il luam el era la schimbat. Sotul meu mi-a spus ca asta i se pare foarte ciudat. Fie ca este pedepsit (eu am spus ca este ridicol) sau este schimbat doar cand merge acasa. Mi-am zis neeee...nu cred ca nu este schimbat toata ziua! Wow, imi dau seama si din spusele tale ca de fapt asa este....ei nu erau si nu sunt schimabti decat in momentul in care ii luam noi acasa. S-a intamplat ca baietelul meu sa aiba diaree in cateva randuri, fiind foarte bolnav (asta este alt subiect) si normal ca in acele zile i-au schimbat pampersul cel putin 1 data. Dar in rest se intampla asa cum a relatat si Felicici...pampers intodeauna proaspat schimbat si intotdeauna cand mergeam sa il luam acasa. Daca mai intrebam si alti parinti sigur vor avea acelasi raspuns. Din nou inchei cu aceeasi idee.:)

Va doresc numai bine!
Daca sunt unii dintre voi care mai doresc lamuriri va stau la dispozitie.

Eu sunt mama lui Mario: vroiam putin sa comentez apropo de schimbare pampersului copiilor; Mario se irita destul de repede daca il las cu acelasi pampers pe o perioada indelungata si sincer de cand l-am dus la gradi, nu am avut probleme de genul asta pana acum

In ce priveste muscaturile si Mario a fost muscat si initial am crezut ca este altcineva, dar am vazut la un moment dat cand am venit s ail i-au ca unul din copii s-a repezit la Mario sa il muste...iar eu eram de fata...ce putem sa fac? Am reusit cumva sa il indepartez si asta a fost. Si nici macar nu se certasera...era doar din dragoste. Ce ma deranjat insa f tare, este ca atunci cand Mario a fost muscat de un alt copil, mie nu mi-a fost semnalat acest lucru si a trebuit sa il descopar singura

Oricum in privinta zgarieturilor sub ochi am avut si eu dubii, dar nu s-au invinetit...asa ca nu vreau sa fac acuzatii gratuite...chiar nu pot sa imi inchipui ca copii sunt batuti sau palmuiti.

In schimb ce mi-a spus sotul este ca Mario s-a batut (imbrancit) cu Thomas de fata cu el, iar al meu baietel s-a ales cu o zgarietura.

Ce ma deranjeaza in schimb f f f mult sunt imbolnavirile copilului - efectiv nu imi dau liniste, mai ales ca stiu ca imbolnavirile repetate la o varsta atata de frageda pot duce la boli autoimune. Imi este mila de el s ail indop cu medicamente si antibiotice, imi este mila de fiecare data cand tuseste seara; nu stiu cum sa il fac sa scape de tusea asta de peste 1 luna si ceva...ne chinuim noaptea toti 3 si dormim f prost din cauza acceselor de tuse ale copilului. In schimb nu cred ca daca l-as duce la alta gradinita s-ar imbolnavii poate mai putin. Efectiv mi se pare stupid sa ma gandesc la asa ceva. Am prieteni atat in Romania cat si prin strainate si au patit la fel cu copii in primul an de gradi cu atat mai mult cu cat sunt mai micutzi. Deci din pacate eu cred ca de vina este varsta> mie medicul mi-a explicat ca abia dupa 3 ani si ceva poate chiar 4 ani, sistemul respirator si mai ales plamanul se dezvolta complet. Astfel, exista o sensibilitatea a lor in a contacta astfel de boli...
Oricum tot emailul asta este o parere si sper sa nu ma aleg cu prea multe rosii in cap.

Oricum este absolut nejustificabil ce s-a intamplat cu neschimbarea pampersului pentru 1 zi

Betty78 9+ si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Si copilul meu merge la Acorns, e la Tiny Tots. Cu Stefan nu am avut probleme de sanatate, a facut o laringita pentru care a stat cateva zile acasa, dar atat. Progresele in schimb sunt f vizibile. In afara de asta, de cate ori am avut ceva de zis am vb cu dna directoare si a fost OK (cum ar fi, de ex, faptul ca nu vreau sa i se puna caciula pe cap lui Stefan cand ies in curte cand temperatura exterioara e de la 15 grade in sus - am trecut pe acolo neanuntata si copii erau in curte, se jucau, iar Stefan era imbracat adecvat indicatiilor date de mine). Schimbatul scutecului se face la timp (si el e f sensibil si se irita imediat). A mai venit si el acasa cu zgarieturi sau mici vanatai pe picioare, dar il stiu cum alearga fara sa fie cat de cat atent sau cum se catara fara frica peste tot, asa ca... Acasa fiind cu mine si cu sotul s-a catarat intr-o fractiune de secunda pe un bax de sticle si a cazut de pe el. Si eram 2 adulti care stateau numai dupa el... Sincer, nu am nimic de care sa ma plang.

Conteaza foarte mult gradul de adaptare al unui copil la mersul la gradi. Unii pur si simplu nu se adapteaza si atunci trebuie sa cauti alte solutii pentru ei (bona, bunici, etc).

Jurnal de calatorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceana spune:

Buna!
Intru de ceva vreme pe forumul desprecopii si am citit pana acum o multime de subiecte importante si folositoare pentru copilul meu. Pana acum nu am simtit niciodata nevoia sa fac vreo mentiune dar se pare ca a venit momentul :D...din cauza ca s-au spus pe-aici niste lucruri cam uratzele despre cresele de stat si consider ca ar trebui reabilitate putzin dincolo de vanitatzile noastre de parintzi cu copii la gradi particulara. Acum un an, cand fiul meu a implinit un anisor m-am intors la serviciu si a trebuit sa gasim o solutzie pt fiul nostru. Pentru ca nu am agreat niciodata ideea de a sta intre 4 peretzi cu bunica, bona, etc am hotarat ca cea mai buna solutzie ar fi fost o cresa de stat sau o gradi particulara. Am avut si noi in vizor cresa particulara Acorns, avand in vedere ca este sg care primeste copilasi atat de micutzi, insa pretzul destul de "generos" ne-a determinat sa mai cautam si alte solutzii. Si pe mine ma ingrozea ideea de a-mi duce copilul intr-o cresa de stat "k pe vremuri" unde ar fi stat inchis intr-un tarc sau patutz fara sa-i acorde cineva prea multa atentzie, si pe mine ma ingrozea ce auzeam de pe la cunostinte care intre noi fie vorba nu stiu cat vazusera din ce povesteau cu atata convingere...Asa ca eu si sotzul meu ne-am hotarat sa facem ceva "sapaturi" sa vedem daca nu gasim ceva, vorba romanului, si ieftin si bun. Am fost pe la 4-5 crese, toate de stat si va pot spune cu toata sinceritatea ca au ramas mai degraba prejudecatzile noastre decat conditiile "de trista amintire" din aceste institutzii. Noi am ales in final cresa Tohani, din sect. 4, despre care consideram si acum, desi a trecut un an de cand mergem si noi la gradi de bb mici, ca intruneste toate criteriile unei institutzii de calitate...chiar daca e de stat. Da este adevarat, doamnele ingrijitoare sunt asistente medicale si dna directoare e asistenta sefa si care e problema? Majoritatea lucreaza in domeniu de ceva vreme si sunt specializate sa lucreze cu copii mici, nu sunt doar in trecere ca sa spunem asa. Pentru ele ingrijitul copiilor nu se rezuma la schimbat pampersi si hranire. David asculta zilnic la cresa muzica, danseaza in cerc, sau ma rog un cerc in forma de gramada :D, au triciclete si masinutze cu care se joaca in clasa cand afara e frig, doamnele pun chiar si toboganul in clasa,li se povesteste, li se explica lucruri simple si tot asa...si am uitat sa mentzionez e la grupa mica (speram in curand sa trecem si noi la mijlocie). Pe cale de consecintza nu mi se pare tocmai etic sa defaimam niste femei care isi fac treaba cu multa daruire si pe bani putzini doar pt ca ni se pare noua ca suna urat cresa de stat. Despre cresa Tohani se pot spune multe...au doua parcuri: unul pentru grupele mai mari si unul pentru cei mici ca sa nu ii loveasca cei mai mari. Toata cresa este pictata foarte frumos pe interior, au mobilier corespunzator, au dormitor separat de sala de clasa si asa mai departe. Acum nu spun ca este perfect, dar nicaieri nu este. Ideea e ca baietelul meu se joaca frumos si invatza jucandu-se, deja vorbeste destul de mult pentru varsta lui, mancarea este tot timpul suficienta si proaspata intotdeauna (vine uneori cu ditamai burtica acasa), sunt certati cand mai fac vreo bocana si li se spuna parintzilor daca s-a intamplat ceva mai serios, copii nu sunt lasatzi cu hainutzele murdare, de pampers nici nu mai vb, iar din ce am mai auzit pe la parintzii cu pitici mai mari, cand ajung la gradinitza stiu deja multe lucruri sunt mai disciplinatzi si evident relatzioneaza mai usor.
Toate astea le-am spus pt ca la momentul cand eu cautam cu disperare o solutzie pentru fiul meu as fi fost fericita sa aflu atatea detalii de la cineva...dar si pt ca m-am saturat sa aud atatea prostii despre cresele de stat. Nu zic ca sunt toate asa dar daca itzi doresti sa gasesti ceva potrivit pentru educatzia copilului tau o potzi face si cu bani putzini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

dupa cum spunea si "capcaunul", problemele la acorns nu sunt vreo noutate... am avut si noi parte de muscaturi, de viroze fara numar, chiar un episod de scarlatina... nu am fost informati cand s-a desfiintat baia grupei tiny tots (directoarea, cand am confruntat-o, ne-a spus calma ca cei mici se spala pe maini in water play... adica gramada la lighean, ca la stana). sala grupei s-a renovat si am fost primiti in gradinita cu peretii abia tencuiti si saci de mortar pe hol, cu un praf subtire asezat peste tot, numai bun de inhalat...
eu personal nu as recomanda nimanui aceasta gradinita cu fatada frumoasa si interior gaunos...
toate cele bune tuturor!

mami de 2 x

Mergi la inceput