Fapte concrete despre ACORNS Brit.Nursery Style
Raspunsuri - Pagina 3

lorendiana spune:
Buna,
Punandu-ma in pozitia ta (Alsa) mi-am dat seama ca ai dreptate si in mod inconstient am cautat sa ma folosesc de intamplarea petrecuta cu fetitza Felicici-ei pentru a-mi arata frustrarea fata de managementul acestei gradinite care la orice incident raspunde cu "este un caz izolat" si "nu s-a mai intamplat niciodata", ba chiar se raspunde cu "s-a intamplat doar pe jumatate din ceea ce spuneti".
Eu personal am avut cu baietelul meu suficiente motive de ingrijorare fata de modul in care se intelege sa se aiba grija de copii. Copii sunt subiectul discutiilor noastre si binele lor primeaza. Tocmai din acest motiv postam si discutam noi parintii. Ei trebuie sa fie protejati de catre noi.
Nu am de gand niciodata sa merg in sensul personal al discutiilor sugerat si impus de Felicici cu atacuri la persoana si asa mai departe. Subiectul este doar binele copiilor care pentru mine este cel mai important aspect si pentru care am vrut Acorns. Simt ca am fost inselata in asteptarile mele si declaratiile verbale date de gradinita la inceput.
Imi cer scuze daca am fost inteleasa gresit.

dia48 spune:
Lorendiana,nu te-ai gandit sa iti cauti o bona?Mie mi se pare o solutie mult mai buna,mai ales ca o vei plati cam cu aceeasi suma.

felicici spune:
Ai cautat sa te folosesti de intamplarea petrecuta mie si ai ajuns intr-un final sa te folosesti de persoana mea. Daca te rezumai sa povestesti ce ai aflat din mailul trimis de mine (ca dovada ca nu am nimic de ascuns) te foloseai de intamplare si nu m-ar fi deranjat. Postand aici mailul trimis mie ca raspuns te-ai folosit de persoana mea. Ai postat replyul lasand imaginatia fiecaruia sa zboare si sa reconstruiasca mailul original dupa dispozitia de moment.
Spui ca esti frustrata din cauza managementului, ok...nu ne spui si noua de ce? Eu nu am vrut sa spun ca fetitei nu i s-a schimbat pampersul pentru ca nu mi s-a parut un incident care sa caracterizeze aceasta cresa, si cel putin in cazul meu am confirmarea parintilor ca a fost un incident izolat. Tu esti frustrata dar nu ne spui de ce, eu am fost foarte suparata dar mi-am permis sa imi schimb parerea si sa trec mai departe dar vad ca imi trebuie permisiunea ta pentru a ma razgandi si nu imi lasi dreptul la intimitate.
De ce mi-a trecut supararea? Pentru ca in 3 luni de zile cate au trecut de cand Lorena merge la Acorns in fiecare zi tropaie de nerabdare de a intra in sala si abia apuc sa o dezbrac, in fiecare seara o iau vesela, in masina bate din palme si la dus si la intors. Si da, intr-o zi ingrijitoarele au gresit. Cat timp am fost foarte multumita mi s-a parut o stare de normalitate, ca doar cum spui si tu platim pentru asta, nu? Insa as vrea sa iti spun ca zambetul ingrijitoarelor catre copiii nostrii, faptul ca ele intretin mereu o atmosfera de veselie, canta si danseaza, ii fac sa rada, ii mangaie ca sa adoarma nu este o chestie trecuta in contractul pe baza caruia se face factura la sfarsit de luna. Este suficient dupa parerea mea ca toate au fost sanctionate cand au gresit si nu stiu daca au fost apreciate pentru fiecare zi in care fiecare copil a plecat acasa fericit, curat si uscat. Te rog sa reflectezi un pic la asta si la modul in care iti permiti sa te folosesti de oameni dupa bunul tau plac.
Am tot intrebat de ce ai ales metoda asta de a comunica, vad ca nu vrei sa imi spui, ai zis in prima postare ceva de o 'teama', acum inteleg ca va mutati la o alta gradinita si aceasta teama nu se mai justifica. Nu vrei sa imi raspunzi, ok. Dar poate ne spui totusi si ce ai tu de reprosat din experienta ta proprie cu aceasta gradinita. Avand in vedere ca tu ai deschis subiectul nu mi se pare o rugaminte aberanta. Lorena(19.12.2007)

alsa spune:
Lorendiana,
Te inteleg ce simti, am trecut prin ceva asemanator in vara anului trecut, cand am avut fetita in varsta de 2 ani atunci, la o gradinita particulara.Am stat doar o luna. In fiecare dimineata plangea,cred ca era normala reactia ei, fiind pentru prima data lasata printre staini atata timp. De altfel, un copilas destul de sociabil care statuse pana in momentul acela si cu alte persoane in afara de mine (ma refer la bunici, cumnata , ...persoane din familie,... nu vecini, prieteni). La gradinita mi se spunea ca e totul ok dupa ce plec, nu mai plange, se integreaza si se joaca cu ceilalti copii. Plange doar cat sunt eu. Cand am retras-o, mi s-a spus adevarul adevarat, ca fetita mea plangea tot timpul. Ma rog, si as putea continua si cu alte nemultumiri, dar acum chiar nu mai conteaza.
Deci, ideea este ca iti inteleg revolta impotriva acestor minciuni care sincer nu-si au rostul. Banuiesc ca daca ti s-ar fi spus sincer ca baietelul tau a fost muscat de X, adevarul gol-golut, poate ai fi reactionat altfel. Ideea este ca te trateaza de parca ai fi lipsit de judecata, asta te supara cel mai tare, minciuni ieftine ce nu-si au rostul.
Totodata, nu sunt de acord cu imunizarea prin imbolnaviri. Sunt de parere ca atunci cand un copilas e bolnavior, sa nu fie adus la gradi (ma refer la cele particulare...bineinteles ca si la cele de stat ar trebui sa fie aceeasi regula, dar, ma rog, acolo e o alta poveste si nu are rost sa dezvolt. Daca tot platesc niste bani, am pretentii ca copilul meu sa fie in siguranta din toate punctele de vedere.) Sunt sigura ca sunt multi parinti care nu au cu cine lasa copiii, si nu pot sa-si ia concediu medical, zile libere ...Si in situatia asta ar trebui sa existe o camera, un spatiu, un ceva...unde copiii bolnaviori sa stea si sa fie izolati de cei sanatosi. Daca nu ma insel, la gradinitele particulare nu au voie sa primeasca copii bolnavi, e o conditie la acreditare/autorizare.
Pe mine personal nu m-ar deranja sa o scoata afara pe fetita mea oricat ar fi de frig, sa nu bata vantul si sa nu fie ceata, in rest pot fi si -50 de grade. Dar asta e parerea mea referitor la copilul meu. In schimb ma enerveaza cumplit sa-i dea zahar, mezeluri, prajeli etc., etc....si chiar imi doresc sa se tina cont de asta.
Si da, ai dreptate, trebuie sa ne protejam puii si sa reactionam in situatia in care ceva nu e in regula.
Ideea pe care insa nu am inteles-o a fost de ce a trebuit sa te legi de intamplarea Feliciciei, fara acordul ei, bineinteles. Daca povestesti despre ce ai patit tu sau daca iti expui parerile tale vis a vis de aceasta gradinita cred ca vei avea mai multa sustinere si credibilitate.

lorendiana spune:
Felicici,
Cum ramane cu trauma suferita de copilul tau? Se pare ca ai uitat-o asa de repede! Aici nu este vorba de a trece peste o parere ci este vorba de fapte.
Se pare ca nu CITESTI DELOC ce am spus eu mai sus si ce spun altii. Continui sa te alimentezi singura si sa negi problema pe care COPILUL TAU a avut-o. Eu pentru al meu nu fac asta. Tocmai de aceea ii caut conditii mai bune care sa fie cu adevarat cele promise si nu la stilul declarativ. Daca pentru tine conteaza numai aparentele pentru mine nu.
Daca ai vreo nemultumire legata de mailul pe care mi l-ai trimis mie si celorlalti parinti, posteaza-l singura aici! Sau nu se incadreaza in ceea ce doresti sa se afle si aici pe site? Nu ma intereseaza daca l-ai spus la nervi sau nu, conteaza ca acelea erau faptele.
Iti reamintesc inca o data ca nu ma intereseaza sa ma folosesc de persoana ta ci cel mult de faptele petrecute in gradinita.
Daca ma gandesc mai bine nu ma mai intereseaza chiar deloc ce se intampla acolo. In schimb pe tine AR TREBUI, sau pe viitorii parinti doritori sa-si inscrie copii la Acorns.

lorendiana spune:
Dia si Alsa,
M-am gandit si la o bona dar baietelul meu este mult prea activ sa stea acasa si sa il privez de socializarea pe care o cere.
El nu a fost si nu este bolnavicios asa cum s-a insinuat. Dimpotriva nu a fost bolnav niciodata pana sa ajunga in Acorns cu toate ca a intrat in contact cu cercuri de copii in numeroase randuri. Sa nu va inchipuiti ca il tin intr-un glob de sticla.
Foarte bine spus Alsa, legat de faptul ca directorii gadinitelor ne cred lipsiti de judecata si ne trateaza ca atare DACA ii lasam.
La fel, si baietelul meu s-a nascut iarna si l-am scos afara in prima luna de viata. Pana la 1 an de zile am facut numeroase calatorii si excursii cu el, obosit dupa 7-8 ore de drum si tot ce implica o calatorie. Dupa calatorie niciodata nu s-a imbolnavit pentru ca i-ar fi scazut imunitatea. Doctorii nu ne recomandau sa calatorim cu el la 4 luni dar am zis ca suntem foarte grijulii si i-ar prinde bine sa schimbe "aerul". Nu ne deranjeaza ca el a iesit afara la Acorns ci MODUL in care ar fi iesit, si ce a facut cand a iesit, pentru ca acolo pare sa fie o problema. Niciodata nu mi s-a spus procedura de iesit afara si daca exista un control al ei.
Am fost dezamagita, sa aflu de pe acest site de la mamica care a vizitat gradi Acorns in ian. 2008, cum ca a gasit copii afara SINGURI si SUMAR IMBRACATI din cauza "relaxarii" ingrijitoarelor aflate in interior, sau a numarului mic prezent de ingrijitoare, sau mai stiu eu de ce!
Chiar si acum la 1 an si 2 luni baietelul meu are 11 kg si 78 cm. Trageti concluzia daca ar fi o problema fizica. Este genul de copil activ care cara prin casa tot ce gaseste de la aspirator la scaune si tot ce vreti, si care cauta compania celor mari (7-8 ani). Ii plac provocarile si tot ce tine de aventura. Se catara singur pe scaune de la 9 luni si acum nici nu va zic ce nazbatii mai face. Probabil ca necesita o atentie sporita fata de altii care dorm sau sunt mai putin activi. Sau nu probabil, SIGUR necesita. Il cunosc si la sfarsitul zilei daca ii faci toate jocurile uiti si cum te cheama de oboseala. Toti cunoscutii nostri se mira de cat de activ si perspicace poate fi la varsta lui.
Am precizat aceste lucruri pentru a lamuri starea lui de sanatate de dinainte si din prezent, dupa insanatosirea prelungita dupa "rotavirusurile" de la Acorns.
Toata aceasta polemica deja incepe sa degenereze si nu-si mai gaseste obiectul. Eu am spus clar ca ar trebui sa ne rezumam la copii nostri si ce li se intampla lor sau ce li s-ar putea intampla daca nu intervenim noi ca si parinti responsabili.
Concluzia este ca exista scapari mai mari sau mai mici in ingrijirea copiilor, totul depinde cum le privesti si cat esti de dispus sa intervii, sau cat de mult te poti lasa inselat de "vorbe frumoase".

alsa spune:
Lorendiana, si daca ai fi avut un copil bolnavicios, tot al tau ar fi fost si la fel te-ai fi ocupat de el. A fi bolnavicios nu e o vina. Eu personal nici nu iau in seama vorbele spuse de Felicici referitoare la baietelul tau. A fost urat din partea ei sa spuna asa ceva.
Si eu am un copil ...plin de energie care te pune jos, dupa o zi non stop cu el, asa ca inteleg.

alsa spune:
Iti doresc sa gasesti gradinita aceea care sa-ti indeplineasca toate cerintele referitoare la puiutul tau. Ceea ce imi doresc si mie, fiindca si eu sunt intr-o perioada de cautari.

lorendiana spune:
Alsa, iti doresc si tie mult succes in cautarea unei gradinite mai bune pentru puiutul vostru. Sa ii multumim lui Dumnezeu pentru copii nostri minunati, sanatosi si plini de viata!
Noapte buna!

alsa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorendiana Sa ii multumim lui Dumnezeu pentru copii nostri minunati, sanatosi si plini de viata! Noapte buna! ![]() |
Asa este. Sa dea Dumnezeu si pe mai departe ca totul sa fie bine si sa avem puterea si intelepciunea sa ne bucuram de ce avem.