UN SFAT

UN SFAT | Autor: cri

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,
As avea nevoie de un sfat si o sa incerc sa fiu cat mai concisa.Asadar iata datele mele :contract de munca pe durata nedeterminata de cca. 8 ani ; contract suplimentar incheiat la 06 03 2003 si achitate cele 6 luni pe 06.09.2003.
Cei de la casa de pensii incearca sa ma convinga sa vin imediat dupa nastere si sa achit si o diferenta de bani pana la data nasterii copilului(data probabila e undeva la 01.10 ).Eu vreau sa intru in concediu prenatal pe 15.09. pana la nasterea copilului dupa care sa intru direct in cel de crestere a copilului.
As vrea si am citit ca se poate beneficia de asig. supl. si in prenatal.Cum e mai bine de procedat : sa achit si diferenta asa cum zic cei de la pensii si sa nu beneficiez de asig. in prenatal sau sa insist , dar aici as avea nevoie de argumente , sa-mi elibereze adeverinta acum si sa beneficiez de asig. in prenatal si apoi in cresterea copilului.Am ceva de pierdut daca nu achit acea diferenta pana la data nasterii copilului?Daca solicit acum adeverinta automat contractul se reziliaza si eventual daca nasterea are loc in luna oct. pierd luna martie de cotizare ?
Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Buna,

E bine ca te-au sfatuit sa platesti si pe bucatica de luna pana cand vine BB,caci e in favoarea ta.
Daca vei solicita indemnizatie de maternitate cand esti in prenatal atunci vei primi o sama destul de mare,urmand ca atunci cand soliciti indemnizatie CIC vei primi o suma mai mica deoarece ai beneficiat de aceasta indemnizatie de maternitate si se calculeaza media veniturilor pe ultimile 6 luni inaintea nasterii copilului.
In concluzie,eu te sfatuiesc sa platesti bucatica de luna,sa nu iti iei concediu pre natal si sa nu soliciti indemnizatia de maternitate.
Cu siguranta vei avea mai multa nevoie de bani cand va aparea BB.
Daca mai ai poti sa-ti iei concediu de odihna pana la data nasterii.

Nastere usoara si copil sanatos!

Mergi la inceput