Incestul in Romania

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Eu nu vad de ce legea n-ar tine cont de perpetuarea sanatoasa a speciei umane, daca pentru perpetuarea diverselor specii de animale se depun eforturi serioase, stiinta dovedind ca imperecherea intre neamuri duce la disparitie. Dar acum, nu mai conteaza ce cred eu, sau noi.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre"
Oscar Wilde

Acesta este si raspunsul meu pt cei care inca mai cred ca este normal sa existe legaturi sexuale intre persoane de acelasi sange.

lisaelisa

mami de Ancuta ingeras dragalas

Pardon, dar nu cred ca aici cineva a sustinut ca este NORMAL incestul.

Dar va rog eu, nu mai tot insisntati pe ´´perpetuarea sanatoasa a speciei´´ ca suna ca dracu. Puneti problema altfel, e asa de greu?
Oamenii se imbolnavesc, se trateaza, unii mor, altii se nasc. E mersul firesc. Asa ca, sa lasam asta cu perpetuarea lu´peste, ca sunt si alte aspecte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
Eugenia e o teorie care incearca sa 'imbunatateasca' po****tii / rase prin masuri genetice: alegerea parintilor, sterilizare, interzicerea procrearii.

Si cum ni se " imbunatateste " specia prin aceste masuri de eugenie, daca rude apropriate se inmultesc natural si firesc?!

lisaelisa

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
Eugenia e o teorie care incearca sa 'imbunatateasca' po****tii / rase prin masuri genetice: alegerea parintilor, sterilizare, interzicerea procrearii.

Si cum ni se " imbunatateste " specia prin aceste masuri de eugenie, daca rude apropriate se inmultesc natural si firesc?!

lisaelisa

Lisa, nu intelegi ce spune Mihaelka.
Nici eugenia nu e buna,(ca e control exact in vederea crearii sau pastrarii unei rase) nici incestul nu e bun.(ca e imoral, nesanatos, etc)
Incestul comis de unii nazisti( de exemplu) tot o ´´eugenie´´ era, ca ei se gandeau la perpetuarea speciei-rasei ariene, fara ´´impuritati´´
Doar ca, ajungeau la extrema cealalta: imbolnaviri, ne-normalitate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604
"acum acceptam ca incestul nu e condamnabil penal...
mâine relatiile gay nu mai reprezinta o problema(eu perso sunt de acord)...
poimâine ne vom întreba de ce zoofilia e interzisa (daca e dragoste... ce mai conteaza specia?...)
raspoimâine chiar nu ne vom mai aminti care e problema cu necrofilia... ca doar mortul saracul, fiind deja mort, nu mai poate fi agresat, maltratat, umilit...

e greu sa stabilesti niste limite... dar vei eshua sigur daca nu cauti un pic si în susul dar si în josul strazii, ci te uiti exclusiv într-o singura directie...

sigur, exagerez si eu... mai destind atmosfera

Situatiile probabile descrise de tine sunt la obiect.

Dar si de-a rasu'-plansu'.

lisaelisa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Daca pui asa problema, deja e vorba de altceva. E vorba de suferinta unor copii fara vina care se vor naste incestuos, e vorba despre posibilitatile reale ale Romaniei de a administra aceste eventuale probleme de sanatate(tratamente, supervizare,asistente sociale, etc) e vorba despre institutia familiei, despre sanatatea mintala si fizica a generatiei...in general.

Mi se par probleme reale, acum chiar vreau sa stiu unde gasesc ceva statistici sau articole medicale referitoare la patologia copiilor care provin din relatii incestuoase.
Ai ceva exemple concrete? Care sunt riscurile, procentual, ca un astfel de copil sa nu fie sanatos mintal sau fizic?

Daca legea incestului in Ro va naste mai multe abuzuri, cum spuneam, copiii care se vor naste din incest vor fi piatra de hotar in societatea asta...Imi si imaginez, intr-o societate care-i condamna pe toti cei care sunt putin diferit(gay de exemplu) asta ne-ar mai lipsi,probleme sociale care implica fiinte nevinovate.

PS ideea in sine de a comite incest ascunde dupa parerea mea o boala psihica. MUlti au ales de-a lungul timpului sa ´´perpetueze specia perfecta´´ Astfel incat au comis incest tocmai pentru a nu se ´´amesteca´´ pentru a fi puri
Ei..acum probabil o vor putea face legal

Vezi, te contrazici singura. Ba spui ca e treaba celor care vor sa aiba asfel de relatii, nu a noastra, ba ca ar putea fi " piatra de hotar " pt natiunea romaneasca.

Daca inca mai crezi ca din asemenea relatii se nasc copii sanatosi, aminteste-ti de istoria Frantei, Angliei...

lisaelisa

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Daca pui asa problema, deja e vorba de altceva. E vorba de suferinta unor copii fara vina care se vor naste incestuos, e vorba despre posibilitatile reale ale Romaniei de a administra aceste eventuale probleme de sanatate(tratamente, supervizare,asistente sociale, etc) e vorba despre institutia familiei, despre sanatatea mintala si fizica a generatiei...in general.

Mi se par probleme reale, acum chiar vreau sa stiu unde gasesc ceva statistici sau articole medicale referitoare la patologia copiilor care provin din relatii incestuoase.
Ai ceva exemple concrete? Care sunt riscurile, procentual, ca un astfel de copil sa nu fie sanatos mintal sau fizic?

Daca legea incestului in Ro va naste mai multe abuzuri, cum spuneam, copiii care se vor naste din incest vor fi piatra de hotar in societatea asta...Imi si imaginez, intr-o societate care-i condamna pe toti cei care sunt putin diferit(gay de exemplu) asta ne-ar mai lipsi,probleme sociale care implica fiinte nevinovate.

PS ideea in sine de a comite incest ascunde dupa parerea mea o boala psihica. MUlti au ales de-a lungul timpului sa ´´perpetueze specia perfecta´´ Astfel incat au comis incest tocmai pentru a nu se ´´amesteca´´ pentru a fi puri
Ei..acum probabil o vor putea face legal

Vezi, te contrazici singura. Ba spui ca e treaba celor care vor sa aiba asfel de relatii, nu a noastra, ba ca ar putea fi " piatra de hotar " pt natiunea romaneasca.

Daca inca mai crezi ca din asemenea relatii se nasc copii sanatosi, aminteste-ti de istoria Frantei, Angliei...

lisaelisa

Vezi, iar nu esti atenta.
Mai citeste te rog, ca observ ca nu prea intelegi ce se scrie pe aici.Inainte de a ma trimite pe mine la istoria Frantei si a Angliei, inainte de a-mi atribui pareri pe care nu le am , repet, mai citeste o data.

Mergi la inceput

Aha ! M-am lamurit !

Ileana si Mihaelka se intrebau de ce sa fie legile interesate de conduitele morale ale conationalilor nostrii...

Edit pt ca vreau sa fac o precizare :

Bineinteles ca indignarea noastra a tuturor fata de incest, are legatura, mai ales, cu rezultatele acestor acte reprobabile.

Restul vorbelor le consider doar baloane de sapun...

lisaelisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Dar va rog eu, nu mai tot insisntati pe ´´perpetuarea sanatoasa a speciei´´ ca suna ca dracu.

Lady, nu insist ca sa te enervez pe tine; insist pentru ca asa se cheama si nu trebuie interpretata si nici interpretabila exprimarea. Este, intr-un fel, un mic protest al meu la "unde dai si unde crapa", pentru ca, daca ai inteles ca ma refeream la copiii rezultati si nu la nazism, nu vad rostul discutiei si nici de ce suna ca naiba. Pe bune, m-am si speriat cand am vazut cata discutie pe o fraza pe care, la un moment dat, am recunoscut-o ca fiind a mea.
Apoi, insisti cu egalitatea intre specie si rasa, desi specia umana e una singura, iar rase ar fi mai multe; ori despre aia era vorba in teoriile naziste.
Exemple de defecte ale copiilor procreati prin incest nu am, dar, daca facem analogii cu alte specii de animale...bine, bine, poate nu-ti place asta...daca ne uitam in istorie, pe la curtile diversilor regi (sunt doar presupuneri, nimic oficial), afectati nu sunt atat copiii, cat urmasii-urmasilor, mai ales ca incestele continua in mediul respectiv.
Asa ca eu promit sa renunt la perpetuarea sanatoasa, daca promiti ca-l dai naiba de nazism, ca nu mi-a trecut prin minte asa ceva, mie sau altcuiva de aici.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Rufus, nu e vorba despre nazism neaparat, era doar un exemplu.
Este vorba despre pretentia de a stabili criterii de reproducere care pot ajunge foarte discriminatorii.
Spre exemplu sa zicem ca se descopera stiintific faptul ca din relatiile intre femei de 1.60m si barbati de 1.82 se nasc copii care au un risc de anomalii cromozomiale mai mare. Pentru sanatatea perpetuarii speciei se interzic asemenea relatii?
Sau se descopera stiintific faptul ca un copil conceput de parintii lui in pozitia cutare, are risc crescut sa dezvolte nu stiu ce defect la creierul mic. Se reglementeaza prin lege pozitiile in care oamenii fac sex in scop de procreatie?

Evident, aberez acuma, de dragul demonstratiei (sper!), dar despre asta era vorba.

Despre aberatia cu incestul imi mentin parerea.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Rufus, nu e vorba despre nazism neaparat, era doar un exemplu.
Este vorba despre pretentia de a stabili criterii de reproducere care pot ajunge foarte discriminatorii.
Spre exemplu sa zicem ca se descopera stiintific faptul ca din relatiile intre femei de 1.60m si barbati de 1.82 se nasc copii care au un risc de anomalii cromozomiale mai mare. Pentru sanatatea perpetuarii speciei se interzic asemenea relatii?
Sau se descopera stiintific faptul ca un copil conceput de parintii lui in pozitia cutare, are risc crescut sa dezvolte nu stiu ce defect la creierul mic. Se reglementeaza prin lege pozitiile in care oamenii fac sex in scop de procreatie?

Evident, aberez acuma, de dragul demonstratiei (sper!), dar despre asta era vorba.

Despre aberatia cu incestul imi mentin parerea.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Vorbind strict dpdv genetic... copiii nascuti din relatia unor rude de grad I sau II nu rezulta automat in anomalii. Exista un risc crescut, intr-adevar. Depinde in mod esential de particularitatile genetice pe care parintii le au in comun. Acelea POT determina o aberatie la nivel cromozomial la copil, SAU NU. Loterie!

Pe termen lung, consngvinitatea mareste probabilitatea de aberatii cromozomiale la urmasi. Probabilitatea ca ambii parinti (inruditi) sa aiba aceeasi zona dintr-un cromozom cu probleme (microdeletii, translocatii, inversiuni, multiplicari anomale etc.) creste. Iar o astfel de 'coincidenta' poate da un rezultat amplificat (sinergetic) la copil, adesea vizibil si cu rezultate grave... sau copilul poate fi purtatorul asimptomatic al unui dezechilibru la nivel de gene, cromozomi, care se va manifesta la proprii sai urmasi.

Pe de alta parte, copii nascuti din parinti neinruditi intre ei pot avea ghinionul de a suferi, in timpul diviziunii celulare, o mutatie genetica ( modificari "de novo", adica)si sa se nasca cu probleme. Iarasi loterie...

PS: astea erau explicatii de ordin genetic. Nu inteleg si nu agreez ideea de incest.

Mergi la inceput