Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (87)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Citat:
citat din mesajul lui piolica

Hello! Nu stiu ce s-a mai intimplat, forumul merge ca porcu' p[lus ca eu am probleme cu calculatorul, asa ca nu am avut cum sa citesc din urma (de fapt nu mi se mai incarca paginile...), oricum sper ca toata lumea sa fie bine.

vroiam sa va intreb ceva, daca stiti, ca eu ma urc pe pereti cind am de-a face cu serviciile publice din Romania, ma trimit de la unii la altii, iar cind ajung unde trebuie nu-mi raspunde nimeni la telefon. Pentru a calatori in Romania mai e in vigoare chestia aia cum ca pasaportul tb sa aiba o valabilitate minima de 6 luni? Elsei ii va expira pasaportul la inc lui noiembrie, iar noi vom veni in Ro la sf lui mai, asa ca nu avem cele 6 luni!!!!

Bine, eu as fi vrut sa stiu si cum sa-i inscriu certificatul de nastere in Ro, ca sa aiba si cetatenia romana, insa cred ca ma las pagubasa... deja iau asta ca pe un moft!

Mamica fericita de bebelina Elsa

ia arunca un ochi aici:
http://www.pasapoarte.ro/acte-necesare-pasapoarte-minori.php

eu stiu asa ca nu ai treaba cu Ro deloc, tratezi numai cu consulatul Ro de acolo. Acolo il declari si il treci in livretul de familie romanesc (aveti 2 livrete, nu, ca noi? si Ro si Fr?). Noah e trecut in ambele si are dubla cetatenie. E declarat la consulatul Fr si la primarie la Buc de unde are certificat.
Noi nu ii facem pasaport Ro deloc, ii facem numai pasaport fr la consulat. Dar pasaportul Ro pt bebei eu stiu ca e valabil 3 ani, nu cum zici tu 6 luni.

De ce nu o declari la Consulatul Ro pe Elsa? Sunt f amabili (cu mine asa erau in Stras cand locuiam acolo) si iti fac ei pasaport si tot, ei o trec in livret si gata.

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

-----------------------------------------------------------------------

The future destiny of the child is always the work of the mother.(Napoleon Bonaparte)

merci de raspuns si de link, e super bun, insa eu ma refeream la altceva. Elsa are pasaport francez, atit. Acest pasaport a fost eliberat de urgenta cind noi am plecat din Ungaria, iar acesta are valabilitate 1 an, ceea ce inseamna ca va expira la inc lui nov 2009. Cum noi venim in Ro la sf lui mai, pasaportul ei va expira in mai putin de 6 luni de la data la care intram noi pe teritoriul Ro. Elsa nu e romanca, ca noi nu am declarat-o la consulat. Era o adevarata nebunie, ne trebuiau zeci de acte si am renuntat, pt ca noi ne grabeam sa plecam din Ungaria. Ca sa fac asta aici, ar tb sa ma duc la Paris cu copil + sumedenia aia de acte in brate si nu prea am chef, asa ca as fi vrut sa fac asta in Ro, cind veneam acolo, insa se pare ca nu e chiar asa de usor. Eu inca am adresa in sectorul 3 la pta alba iulia, poate trec pe la primarie sa vad ce-mi zic.
Oricum, pentru intrarea in tara cred ca o sa-i fac un alt pasaport francez si gata. Ca altfel ma leg la cap degeaba, nu am nici un chef sa nu ma lase sa trec cu copilul la vama.
Noi nu avem livret de familie ro, ci numai francez. Insa ne-am transcris certificatul de casatorie in registrele din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Oana, sper din suflet sa fie repede David bine, si sa te intorci acasa cu el!
Noi am avut la Teo un episod din asta, a tinut 3 saptamani cu kk f moale si f urat mirositor, si am scapat cu biseptol... tot asa fara analize . Doar ca Teo era mare, avea 1an si

musette, uite de aia nu m-a lasat sotul sa ma duc cu Radu in spital cand am avut episodul ala ciudat rau.
Mi-a zis (nu tocmai asa frumos cat sa inteleg si eu) ca nu au ce sa depisteze la varsta aia cu encefalograma, si ca o sa chinuim copilul de pomana cu anestezii, eeg, iar anestezie, rmn, si alte investigatii de pomana, pentru ca un raspuns ferm nu va fi nici daca are ceva... Eu speriata, nu l-am crezut si tot vroiam sa ma duc...
Imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva. Sper sa fie totul ok si sa nu mai aveti nevoie de nicio investigatie niciodata!

Nu-ti mai zic ca sotul meu se isterizeaza rau de tot de cate ori ii iau lui Teo temperatura rectal.... ca ma injuri.

Ange, ce-i mami? Astenie de primavara? Sper sa nu fie nik serios.
Lucutta, multa sanatate lui Sergiu! O sa treaca ei si mucutzii.
Lumi, ma bucur ca ati scapat "eftin" cu inundatia... Daca va faceti asigurare pe apartament (chiar stiti ceva de obligativitatea asigurarii locuintei? e... sau nu e?) puneti si clauza de inundatie, sunteti protejati daca inundati pe cineva si va cere despagubiri.

Babymom Dragos! Auzi tu, sta in fund SINGUR!!!!

Ref la pampers, am trecut si noi la nr 4 la Radu saptamana asta. Teo are 5...dar din greseala ca i-s asa mari de pot sa fac funda cu aricii aia. O sa ma intorc la 4+ pt el. Deci 4, si 4+... just imagine. 18 luni diferenta intre ei . In curand Radu o sa-i smulga hainele mai aratoase lui Teo... sau Teo sa ia ce ramane mic de la Radu

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Eva, hai ca si-n Romania e nebunie ca sa transcriu certificatul de nastere:
# certificatul de nastere original si o copie xerox legalizata a acestuia;
# traducerea în limba romana a certificatului, autentificata de un notar public din Romania;

adica si copie xerox legalizata si traducere autentificata... super!
sper ca romanii sa inteleaga ca certificatul de nastere fr nu e la purtator, ci in registru, iar la purtator se elibereaza copii integrale!
sper sa nu ma zapaceasca ca vor si certificatul de nastere maghiar legalizat, autentificat, parafat si mai stiu eu ce...

nu stiu daca Elsa va avea ceva de cistigat din chestia asta, asa ca, daca nu merge usor cu romanii, apai nu-i transcriu nici un act de nastere si gata. O sa aiba cetatenia franceza si atit.

cit despre consulatul din strasbourg il cunosc (ca doar am fost acolo in iarna lui 2003, pe o ninsoare si o vijelie de nu pot sa-ti povestesc, drumul facindu-l de la budapesta) ca sa-mi iau certificatul de cutume ca sa ma pot casatori! iar drumul de intors l-am facut spre belgrad, ca doar ce ne mutam acolo!! asa ni se intimpla noua intotdeauna, vad ca nici pe ELsa nu am scapat-o de astfel de chestii, doar ce se nascuse si am luat drumul Frantei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

hello si de la "sugarul macrosom" si de la mami a lui...

Am fost azi la eco. De sold, transfontanelara si abdominala.
Toate-s bune. Toate-s normale, slava Domnului.
Am vazut creieri, rinichi, si altele. Dragutz.

mami de 'sugar macrosom', ma bucur mult, mult ca e totul ok!!!

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Toate asistentele care misunau prin Elias erau dotate cu o masca pe fata si cu branule in maini.
Io, naiva, zic, uau ce e aici, film SF? Cica "suntem toate doborate de gripa; nu mai e personal, cineva trebuie sa aiba grija de voi; ne-am facut vaccin, ne medicam continuu, si branulele sunt pentru perfuzii cu medicatie, hidratare si vitaminizare"
Am ramas paf. O fi facut aia misto de mine?!

asta e chiar naspa. nu pot sa cred! intr-un spital de bebei, pardon!, maternitate!!!!!! Doamne, in ce tara traim!!!
Asta imi aduce iar aminte de Eva... run Forest, run!!!!!!

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Piolica daca aveti pasaport romanesc este obligatoriu ca la iesire din tara sa mai aiba minim 6 luni valabilitate. Dar ala pe care il aveti nu se poate prelungii ?
Sau si mai bine sa ii faceti pasaport nou fracez si gata bataia de capp.

Edit : acum am citit ca aveti deja francez. In cazul asta nu stiu daca legea e valabila si pentru cetateni de alta nationalitate...

Ada Nu te mai enerva , asta este sistemul la noi...nu o sa ne bagam mintile in cap prea curand...

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babytza

Piolica daca aveti pasaport romanesc este obligatoriu ca la iesire din tara sa mai aiba minim 6 luni valabilitate. Dar ala pe care il aveti nu se poate prelungii ?
Sau si mai bine sa ii faceti pasaport nou fracez si gata bataia de capp.

Edit : acum am citit ca aveti deja francez. In cazul asta nu stiu daca legea e valabila si pentru cetateni de alta nationalitate...

merci de raspuns, banuiesc ca cetatenilor straini li se aplica acelasi regim, deci clar ii voi face un alt pasaport si asa stau linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:

# traducerea în limba romana a certificatului, autentificata de un notar public din Romania;

sper ca romanii sa inteleaga ca certificatul de nastere fr nu e la purtator, ci in registru, iar la purtator se elibereaza copii integrale!
sper sa nu ma zapaceasca ca vor si certificatul de nastere maghiar legalizat, autentificat, parafat si mai stiu eu ce...

nu stiu daca Elsa va avea ceva de cistigat din chestia asta, asa ca, daca nu merge usor cu romanii, apai nu-i transcriu nici un act de nastere si gata. O sa aiba cetatenia franceza si atit.

cit despre consulatul din strasbourg il cunosc (ca doar am fost acolo in iarna lui 2003, pe o ninsoare si o vijelie de nu pot sa-ti povestesc, drumul facindu-l de la budapesta) ca sa-mi iau certificatul de cutume ca sa ma pot casatori! iar drumul de intors l-am facut spre belgrad, ca doar ce ne mutam acolo!! asa ni se intimpla noua intotdeauna, vad ca nici pe ELsa nu am scapat-o de astfel de chestii, doar ce se nascuse si am luat drumul Frantei

tu faci in sens invers fata de noi, intelegi ce vreau sa zic? la noi in Ro am obtinut ff repede la nastere, cand a depus sotul meu actele noastre, buletin si certificat constatator al nasterii +certificat casatorie. a obtinut certificatul de natsree al lui Noah si e international. Asa am si eu. Valabil pestet tot ca e in Ro, Fr, Engl, asa se fac acum. Iar la consulat l-a declarat inca o data, l-a trecut si in livretul francez, a lasat o copie a certificatului de nastere si ura si la gara. are dubla cetatenie.

Nu cred ca e asa greu cu tradusul.
Eu cand am facut master acolo mi-a tradus sotul diploma de Bac, de licenta si inca ceva, nu mai stiu si apoi le-am legalizat sa le depun la facultate acolo.

stiu ca la voi originalul certificatului ramane la primarie si voi primiti doar copii conforme. Astia in Ro inteleg, stai calma, in situatia asta este sotul meu si peste tot au inteles, a depus copia pe care o are si gata. Doar ca nu i se da decat una singura la purtator si in ro i-au cerut pt orice, si la job si la cumpararea casei si peste tot si iar trebuia sa mearga sa scoata. E ca la balamuc dar la voi e nevoie doar de una.
Hai curaj ca scapi si de hartile astea, stiu ca e greu dar "toate trece" cum ar spune Babymom

The future destiny of the child is always the work of the mother.(Napoleon Bonaparte)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

CD, imi pare atat de rau ptr voi!!!
Si mai rau imi pare ca nu pot sa te ajut decat cu o vorba buna... te inteleg, ai mei au momente cand refuza o masa, sigur, nu e deloc aceeasi situatie, dar tot mi se strange inima rau si innebunesc cand e asa... dar tu.... pe de alta parte, daca esti f stresata, clar simte si el si poate ca reactie, nu papa.... nu te pot sfatui insa sa nu mai fii stresata, ca nu se poate, stiu prea bine.... offf.
Sincer, nici nu mai stiu ce sfat sa-ti dau, caci cred ca ai incercat toate variantele... ii mai dai vitamine? au avut succes?

te mult, mami, curaj!

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Citat:

tu faci in sens invers fata de noi, intelegi ce vreau sa zic? la noi in Ro am obtinut ff repede la nastere, cand a depus sotul meu actele noastre, buletin si certificat constatator al nasterii +certificat casatorie. a obtinut certificatul de natsree al lui Noah si e international. Asa am si eu. Valabil pestet tot ca e in Ro, Fr, Engl, asa se fac acum. Iar la consulat l-a declarat inca o data, l-a trecut si in livretul francez, a lasat o copie a certificatului de nastere si ura si la gara. are dubla cetatenie.

Nu cred ca e asa greu cu tradusul.
Eu cand am facut master acolo mi-a tradus sotul diploma de Bac, de licenta si inca ceva, nu mai stiu si apoi le-am legalizat sa le depun la facultate acolo.

stiu ca la voi originalul certificatului ramane la primarie si voi primiti doar copii conforme. Astia in Ro inteleg, stai calma, in situatia asta este sotul meu si peste tot au inteles, a depus copia pe care o are si gata. Doar ca nu i se da decat una singura la purtator si in ro i-au cerut pt orice, si la job si la cumpararea casei si peste tot si iar trebuia sa mearga sa scoata. E ca la balamuc dar la voi e nevoie doar de una.
Hai curaj ca scapi si de hartile astea, stiu ca e greu dar "toate trece" cum ar spune Babymom

certificate de nastere intl, asta e super! nu stiam ca in ro se elibereaza asa ceva! wow!
ca tot veni vorba de intl, poate-mi fac si eu un permis de conducere intl ca tot vin in ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

aoleu biet neuronul meu, am deschis aici o fereastra sa zic ceva, da am uitat...
pana una alta sa va fac reclama la un topic fix pe tema asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134945&whichpage=10, dar cititi de la inceput ca e demential.

asa... si mi-am adus si aminte.
CD! Te inteleg ca esti suparata. Copiii mei mananca demential de bine mereu. Si totusi am crezut ca mor we asta cand n-a mancat Teo nimic. Cu greu m-am stapanit sa nu plang, sa nu urlu la el, sa nu-i var lingura pe gat....
Adica, e natural ce simti. Te rog insa sa faci un efort (e urias, dar poate reusesti) si sa nu te mai superi. Sunt copii care nu mananca, desi nu sunt bolnavi. Culmea, iau si in greutate si nu au probleme cu rahitism, oase fara calciu, si mai stiu eu ce chestii nasoale. Daca Mikul se incadreaza la acesti copii sanatosi (am inteles ca asa ti-a zis dr. sa stai linistita ca e bine copilul), lasa-l in pace. Da-i numai cate putin, numai ce vrea, cand vrea, si gata, sunteti amandoi fericiti.
Militez atata pentru ca am o prietena buna care a ramas cu sechele pe viata. Copil mic fiind, nu manca. Parintii ei se isterizau din chestia asta, si o fortau, uneori o bateau, sau o pedepseau (cand mai crescuse). Pe zi ce trece totul devenea incapatanare.
Poate initial fusese cine stie ce problema medicala, sau de obisnuire a copilului cu texturi, alimente noi.
Dar cu timpul nu mai era nimic decat ura, incapatanare, si aversiune pentru orice fel de mancare.
Eram odata in tabara cu ea, maica-sa exaperata ca nu mananca a luat-o de par si a tarat-o prin toata sala de mese. O sa tin minte toata viata.
Totusi fata a crescut normal (fizic) desi nu manca si nu mananca mai nimic.
Si acum are probleme... ii ia vreo 2 ore sa manance ce mananc eu in 4 minute si in general evita sa manance acasa cu maica-sa...
Sa nu te superi pe mine , incerc doar sa te linistesc. Si sa te previn ca pot fi urmari mult mai grave decat inanitia...
De foame n-a murit prietena mea, si nici defecte fizice nu are, sau boli interne. E si frumoasa foc. Dar emotional...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri

Mergi la inceput